Čipiranje novorođenčadi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SmokingMan

#26 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by SmokingMan »

Image

No comment,danas na internetu se može pronaći dosta sličnih "senzacionalističkih" tekstova,kojekakvih dokumentaraca o zaista nevjerovatnim zavjerama protiv ljudi,invazijama malih zelenih,gušterima koji vode svijet,masonima,koji su gotovo popot šejtana svugdje prisutni oko nas,od ovakvih smijurija (koje nekada izgledaju interesantno i zabavno kada se nema ideje šta gledati na televiziji.:))su pojedinci,posebice na zapadu,poput Alexa Jonesa,Davida Icke-a,i sličnim njima zgrnuli veliku lovu preko lakovjernih ljudi koji se prije svega malo ili nikako služe logikom.U svijetu istina ima i uvrnute elite,ali da imaju tako radikalna razmišljanja o nauci i idu toliko daleko pribjegavjući metodama SF nivoa,teško da mogu svariti.
say_cheese

#27 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by say_cheese »

SmokingMan wrote:U svijetu istina ima i uvrnute elite,ali da imaju tako radikalna razmišljanja o nauci i idu toliko daleko pribjegavjući metodama SF nivoa,teško da mogu svariti.
FDA, the food and drug administration, approves computer chip for humans.
http://www.nbcnews.com/id/6237364/ns/he ... 09gj1engeM

'The company’s chief executive officer, Scott R. Silverman, is one of a half dozen executives who had chips implanted. Silverman said chips implanted for medical uses could also be used for security purposes, like tracking employee movement through nuclear power plants.' Jah :oops:

Nije bas sve zavjera, mada na prvi pogled tako izgleda i tako mirise. Kad je FDA u pitanju, onda budi siguran da je provjerena informacija.

Pilot projekt VeriChip, koliko je meni poznato, je zaustavljen prije par godina, to jest, stopirali su marketing i sales, sto ne znaci da su prestali sa testiranjem i razvojom tehnologije. Program su presvukli u novo ruho i sad se zove 'positiveID'. Analisti su sigurni, da ce biti ponovo pokrenut u skoroj buducnosti.
Alfons Kauders

#28 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Da vidimo... Krivci su:

a) masoni
b) judo-masoni
c) farmaceuti
d) jevreji
e) iluminati :lol:
f) trgovci čipovima
g) novi svjetski poredak

Ako nije niko od ovih sedam top favorita raznih teoretičara svega i svačega, ja onda stvarno ne znam ko je uzrok... SDA ?! :D
ovako je to bilo... masoni iz Londona su se dogovorili s americkim jevrejima (kodno ime reptili), te sa dionicarima Intela, da zajedno s farmaceutima razviju cipove za bebe... naravno radi para, jer se to isplati, puno je beba, stabilno trziste...

e onda je ispala frka izmedju Intela i Microsofta na jednoj strani, te ARMa i Googleta na drugoj... nisu se mogli sloziti da li ce bebe furati windows ili android... e sad... kad su to skontali samsung i apple, i oni su poceli raditi na svojim proizvodima, iOS i Tizen...

tako da cemo imati bebe na cetiri operativna sistema, kao zamjenu za monoteisticke religije... bombasi samoubice ce se dizati uzrak uz povik stevejobsu ekber ili billgatesu ekber...

i sad ce nam teoreticari objasniti kako ce proizvodjaci cipova zaraditi desetine, stotine, tisuce, hiljade milijardi na cipovima za bebe... (mada se prosle godine prodalo milijardu smartfona za hipstere, al eto, ovo je ipak vece trziste - jer ljudi se, da prostite, jebu)
agnostic_front

#29 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by agnostic_front »

Umjesto da u kemtrelove ubace čipove i da samim udisanjem, svi ljudi u svoj organizam unesu čip i da svjetski centar moći ljudima upravlja, oni izmišljaju toplu vodu sa ovim. Mogu i preko HAARP-a da emituju čip u atmosveru i onda da se wireless kontroliše ljudski rod, kao što se i klima kontroliše. Mislim, mnoštvo je mogućnosti.
Corto Maltese

#30 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Corto Maltese »

sherbett wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Zavisi koja država. U BiH možeš birati sve što hoćeš.

Sa stručne strane, ne podržavam čipiranje. Smatram da ne postoji mogućnost da se bilo kakav, ma koliko malen, strani predmet inplantira u organizam, a da ne izazove štetu u smislu aktivacije imunog odgovora, pokretanje hipersenzibilnosti, odbacivanja, sekundarnih inflamacija i slično. . Tek kad razvijemo biotehnologiju, onda bi se moglo razmišljati o bezbjednoj upotrebi čipova kod ljudi, a i tad bi bilo problematično zbog genetske sekvence koja je različita kod svakog čovjeka.
U najkraćem, kao neko ko vrlo dobro poznaje ljudski organizam, odbijam vjerovati u mogućnost da postoji opcija da se bilo šta strano postavi u čovjeka (pa taman i na molekularnom nivou, a kamoli na nivou mikročipa), a da to imuni sistem ne odbaci. Da je moguće takvo šta raditi, onda bi se transplantacije obavljale za 100 dolara i 2 dana.

Prema tome, ne sekirajte se. Od ovog nema ništa.
U RH je nedavno bila tarapana oko roditelja koji su išli na sud jer su odbili cijepiti dijete..što je strašno! ne imati pravo takvog izbora..pa tko više od roditelja brine i voli to dijete..

Nego, ova znanstvenica iz članka/priloga se bavi kiborgoetikom...i baš priča o tim stranim mehaničkim tjelima u ljudskom tijelu, odnosno medicinskim implatantima...kako sam ja shvatila i taj čip bi se ugrađivao po tom principu..
Ma ja, roditelji su uvijek u pravu. Nema šansi da budu, na primjer, fanatici, zavedeni, nasilni, ili jednostavno neuki. Zar je ikad dijete umrlo zbog nebrige roditelja?
http://time.com/8750/faith-healing-pare ... ilds-death
http://doubtfulnews.com/2013/08/oregon- ... dical-care
Russki

#31 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Russki »

sherbett wrote:
Šveđanin wrote:I oko ovog svega se prepiru ljudi koji ne mogu u svojoj zemlji napraviti analizu hrane i usprotiviti se da ih truju mesom argentinskih krava. I ono će se boriti protiv novog svjetskog poretka? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ljudi, ako neko odluči da redukuje populaciju, to će učiniti, jer 1 osoba sa tolikom moći, a vjerujem da ih ima, je jača od čitave populacije Balkana. Ne možeš mu ništa. Ovo su nedostižne stvari. Kao i stvari oko novog svjetskog poretka i svega sličnog. Posvetite se sitnijim, a ostvarivijim stvarima. Svako može uraditi po nešto da pomogne svojoj sredini. Borba protiv vjetrenjača ne pali.

I dalje ove moje riječi gore ne mijenjaju činjenicu da je vijest shit.
Ok, sve su te teorije zavjere ili "nevjerovatne činjenice" zanimljive stvari u koje (ne)bismo htjeli da (ne)vjerujemo..ali to nije bit ni poanta teme...mene zanima što se točno želi time postići, jer priča o zaštiti djece je priča za malu djecu.

A o hrani nemoj ti..jer koliko čujem u norveškoj se prodaju jaja u tetrapaku...
It's simple - konačno porobljavanje svih ljudi na zemlji, bez okova naravno. Kad je Lincoln rekao da je ropstvo ukinuto, zajebo se. Nije ukinuto, samo je promijenilo oblik. Danas smo u nevidljivim okovima, krediti, banke i ostale zajebancije. Ovo je konačno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Truba »

ja znam da je moje razmišljanje pogrešno
ali ja bih dao svoju slobodu za apsolutnu sigurnost

od slobode ništa nemam ( dok je ne izgubim :D )
a što se tiče sigurnosti opasnost vreba na svakom koraku
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by JoseMujica »

It_is_a_Leclerc wrote:
sherbett wrote:dobro, teorije zavjere ..nećemo o njima..čemu to čipiranje?
Mislim, idiotarija u smislu da se zaštiti djecu od otmica i ostaloga ne pušimo..
ako sam dobro shvatila, neće moći bez pristanka roditelja, međutim danas imamo situaciju u kojoj roditelji idu na sud da izbore pravo da odbiju cijepljenje djeteta, a danas je to najnormalnije..nit se pita čemu cjepivo, što je u cjepivu..i država ti ne daje prava odluke želiš li ili ne da ga tvoje rođeno djete primi..tako bi moglo biti i s ovim sranjem..kao biraš, pa moraš
Zavisi koja država. U BiH možeš birati sve što hoćeš.

Sa stručne strane, ne podržavam čipiranje. Smatram da ne postoji mogućnost da se bilo kakav, ma koliko malen, strani predmet inplantira u organizam, a da ne izazove štetu u smislu aktivacije imunog odgovora, pokretanje hipersenzibilnosti, odbacivanja, sekundarnih inflamacija i slično. . Tek kad razvijemo biotehnologiju, onda bi se moglo razmišljati o bezbjednoj upotrebi čipova kod ljudi, a i tad bi bilo problematično zbog genetske sekvence koja je različita kod svakog čovjeka.
U najkraćem, kao neko ko vrlo dobro poznaje ljudski organizam, odbijam vjerovati u mogućnost da postoji opcija da se bilo šta strano postavi u čovjeka (pa taman i na molekularnom nivou, a kamoli na nivou mikročipa), a da to imuni sistem ne odbaci. Da je moguće takvo šta raditi, onda bi se transplantacije obavljale za 100 dolara i 2 dana.

jarane niđe veze....para gelera nosam bez problema ko da sam se rodio s njima.....već sam ih genetski prihvatio ko prirodni upgrade :lol:
say_cheese

#34 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by say_cheese »

Black swan wrote:ja znam da je moje razmišljanje pogrešno

Oni koji se mogu odreci vlastitih sloboda da bi postigli malo privremene sigurnosti ne zasluzuju ni slobodu ni sigurnost.
Benjamin Franklin

p.s. apsolutna sigurnost ne postoji, niti je ikada postojala
Alfons Kauders

#35 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
sherbett wrote:dobro, teorije zavjere ..nećemo o njima..čemu to čipiranje?
Mislim, idiotarija u smislu da se zaštiti djecu od otmica i ostaloga ne pušimo..
ako sam dobro shvatila, neće moći bez pristanka roditelja, međutim danas imamo situaciju u kojoj roditelji idu na sud da izbore pravo da odbiju cijepljenje djeteta, a danas je to najnormalnije..nit se pita čemu cjepivo, što je u cjepivu..i država ti ne daje prava odluke želiš li ili ne da ga tvoje rođeno djete primi..tako bi moglo biti i s ovim sranjem..kao biraš, pa moraš
Zavisi koja država. U BiH možeš birati sve što hoćeš.

jarane niđe veze....para gelera nosam bez problema ko da sam se rodio s njima.....već sam ih genetski prihvatio ko prirodni upgrade :lol:
boli te kita, nikad ti ne fali zeljeza kad radis nalaze...

teoreticari... eto nas, jos malo je ostalo... ima da vam stavljamo chipove u chune... pa da onda svaki put znamo kad ga bacate dok gledate alexa jonesa i citate ruskaju pravdu...

spiskovi su spremni, samo se ceka da skakina ekipa zavrsi obuku u Qualcommu... ima da pratimo svaki vas korak, od WCa nadalje... sve ce biti pokriveno, nemate se gdje sakriti... a onda ide eugenika i uklanjanje onih 6 milijardi ljudi viska, sve po zakonu... prekasno je, izgubili ste

Heil Gusteri!
Russki

#36 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Russki »

Slazem se s ovom recenicom, prekasno je...
Alfons Kauders

#37 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Alfons Kauders »

Russki wrote:Slazem se s ovom recenicom, prekasno je...
posteno... stoga spremi chunu za implantat

evo posto si drug s foruma, dajem ti da biras... qualcomm ili broadcom?
Truba

#38 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Truba »

say_cheese wrote:
Black swan wrote:ja znam da je moje razmišljanje pogrešno

Oni koji se mogu odreci vlastitih sloboda da bi postigli malo privremene sigurnosti ne zasluzuju ni slobodu ni sigurnost.
Benjamin Franklin

p.s. apsolutna sigurnost ne postoji, niti je ikada postojala
znam to nisam debil zato sam i rekao da je pogrešno
ali i sloboda bez milijun maraka mi ništa ne znači
kakvu slobodu imam po godinu se zna ne izaći iz sarajeva
jednom godišnje na more
malo do beča ponekad na drugi kontinent ako imaš sreće
a bande oko kuće samo čekaju da ulete
ne smiješ nikog pogledati u tramvaju
pazi preko pješačkog jer se nekom digo da vozi brzo
da ne idemo dalje
say_cheese

#39 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by say_cheese »

JoseMujica wrote: jarane niđe veze....para gelera nosam bez problema ko da sam se rodio s njima.....već sam ih genetski prihvatio ko prirodni upgrade :lol:

José 'Terminator' Mujica :lol:

Image
thomasgravesen

#40 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by thomasgravesen »

Crni labude koja si ti kukavica to je neviđeno.
say_cheese

#41 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by say_cheese »

Black swan wrote: ali i sloboda bez milijun maraka mi ništa ne znači
Steve Jobs je imao daleko vise od milijun maraka, pa mu nije bilo sudjeno da kupi jos koju godinu zivota. Kontas?

Pokusaj se kutarisati iracionalnih strahova, inace bi se mogli oteti kontroli.
Truba

#42 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Truba »

ne krijem se i kažem što mislim u tom trenutku i ograđujem se da mogu biti u krivu i opet pametujete

zbog sigurnosti djece bih pristao na kompromise

a iskreno sloboda mi ovakva kakva je ne treba niti imam šta kriti tako da me nije briga i strah
samo me nemojte snimati i pratiti u WCu :lol:
znate što radim :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by JoseMujica »

u pravu si Alfons željezo vazda zakucano iznad prosjeka :D
cyprus

#44 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by cyprus »

Koliko ti mora biti dosadno u životu da bi se ovim budalaštinama ozbiljno bavio... Ickea razumijem, njemu je to zarađivanje za život... Skonto čovjek gdje može zaradit, pokreno biznis i hajd... Legimitno... Al ovi kojima je to ni iz džepa ni u džep, nisu mi jasni...

:?
Russki

#45 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Russki »

cyprus wrote:Koliko ti mora biti dosadno u životu da bi se ovim budalaštinama ozbiljno bavio... Ickea razumijem, njemu je to zarađivanje za život... Skonto čovjek gdje može zaradit, pokreno biznis i hajd... Legimitno... Al ovi kojima je to ni iz džepa ni u džep, nisu mi jasni...

:?
Hmmm, nije sve u parama....A ima tu jos nekih razloga zasto se ljudi tim bave...No, teorija zavjere buraz ba sta ti je gdje ces u to vjerovat, gdje ce ti duša...
Truba

#46 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Truba »

dajte ba koliko bi žena bilo sretno da na monitoru mogu pratiti djecu i muževe... a to ne smiju reći jer bi dobile nogu u glavu :D
MrErko

#47 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by MrErko »

Šta bude sa čipom kad te opali electroshock, kako li su to riješili?
Alfons Kauders

#48 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:dajte ba koliko bi žena bilo sretno da na monitoru mogu pratiti djecu i muževe... a to ne smiju reći jer bi dobile nogu u glavu :D
sto bi reko apple...

there's an app for that

:D

ti kontas hanuma ti uzela telefon za rodjendan... a uzela da uprati dje se kurvas i instalirala aplikaciju prije neg sto si ubacio sim...
Truba

#49 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Truba »

e nisam znao za to :D
say_cheese

#50 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by say_cheese »

Alfons Kauders wrote:
Black swan wrote:dajte ba koliko bi žena bilo sretno da na monitoru mogu pratiti djecu i muževe... a to ne smiju reći jer bi dobile nogu u glavu :D
sto bi reko apple...

there's an app for that

:D

ti kontas hanuma ti uzela telefon za rodjendan... a uzela da uprati dje se kurvas i instalirala aplikaciju prije neg sto si ubacio sim...
alfonse, vracaj se na temu :oops:

Image
Post Reply