Čipiranje novorođenčadi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#1 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by insomnia78 »

De ba

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Boateng

#3 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 17/04/2014 00:33, edited 1 time in total.
Russki

#4 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Russki »

sherbett wrote:Čemu to?
Jel zna netko nešto više o ovome?
Meni je to prestrašno!

http://--- no links ---/vijesti/hrvatska/120514-istina-na-hrt-u-potvrdeno-cipiranje-novorodencadi-najavljeno-za-ljeto-ove-godine.html

mislim da neću roditi u RH :cry:
Znam ja svasta nesta, al pobogu, teoretičar sam zavjere :(
It_is_a_Leclerc

#5 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by It_is_a_Leclerc »

Da vidimo... Krivci su:

a) masoni
b) judo-masoni
c) farmaceuti
d) jevreji
e) iluminati :lol:
f) trgovci čipovima
g) novi svjetski poredak

Ako nije niko od ovih sedam top favorita raznih teoretičara svega i svačega, ja onda stvarno ne znam ko je uzrok... SDA ?! :D
Russki

#6 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Russki »

E upravo čipiranje ima veza s teorijama zavjere. Žig zvijeri.

Leklerk, ovo nije mjesto za tebe, da se slučajno ne probudiš...odi komentiraj neke gluposti epskih razmjera...Sherb, budem ti objasnio zašto se djeca čipiraju i sve što ide s tim...
Butmiran

#7 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Butmiran »

Koja je ovo stranica @sherbett?
It_is_a_Leclerc

#8 Re: Čipiranje novorođenčadi

sherbett wrote:dobro, teorije zavjere ..nećemo o njima..čemu to čipiranje?
Mislim, idiotarija u smislu da se zaštiti djecu od otmica i ostaloga ne pušimo..
ako sam dobro shvatila, neće moći bez pristanka roditelja, međutim danas imamo situaciju u kojoj roditelji idu na sud da izbore pravo da odbiju cijepljenje djeteta, a danas je to najnormalnije..nit se pita čemu cjepivo, što je u cjepivu..i država ti ne daje prava odluke želiš li ili ne da ga tvoje rođeno djete primi..tako bi moglo biti i s ovim sranjem..kao biraš, pa moraš
Zavisi koja država. U BiH možeš birati sve što hoćeš.

Sa stručne strane, ne podržavam čipiranje. Smatram da ne postoji mogućnost da se bilo kakav, ma koliko malen, strani predmet inplantira u organizam, a da ne izazove štetu u smislu aktivacije imunog odgovora, pokretanje hipersenzibilnosti, odbacivanja, sekundarnih inflamacija i slično. . Tek kad razvijemo biotehnologiju, onda bi se moglo razmišljati o bezbjednoj upotrebi čipova kod ljudi, a i tad bi bilo problematično zbog genetske sekvence koja je različita kod svakog čovjeka.
U najkraćem, kao neko ko vrlo dobro poznaje ljudski organizam, odbijam vjerovati u mogućnost da postoji opcija da se bilo šta strano postavi u čovjeka (pa taman i na molekularnom nivou, a kamoli na nivou mikročipa), a da to imuni sistem ne odbaci. Da je moguće takvo šta raditi, onda bi se transplantacije obavljale za 100 dolara i 2 dana.

Prema tome, ne sekirajte se. Od ovog nema ništa.
dezurni_ucenik

#9 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by dezurni_ucenik »

Ovaj leklerk na svakoj temi radi po principu - lonac poklopac.Smaras zestoko sa tim pametovanjem.

Na stranu masoni ne masoni,sta ima neko da u mene ugradjuje cipove i gprs uredjaje.
Butmiran

#10 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Butmiran »

Bila ili ne bila teorija zavjere sve mi se čini da je tačno ono kad kažu da se ide prema tome da ugrade čipove u sve ljude i da samo isključe onog ko im smeta.
Russki

#11 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Russki »

dezurni_ucenik wrote:Ovaj leklerk na svakoj temi radi po principu - lonac poklopac.Smaras zestoko sa tim pametovanjem.

Na stranu masoni ne masoni,sta ima neko da u mene ugradjuje cipove i gprs uredjaje.
Slazem se s prvom recenicom.
Sto se tice ovog drugog, ima svrha, al mrzi me da sad pišem, trebam prvo oblikovat sve te informacije i zajebancije u jedno pa da komentiram ovdje.
Uglavnom, ima svrha.
Nažalost, ima.
Russki

#12 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Russki »

Butmiran wrote:Bila ili ne bila teorija zavjere sve mi se čini da je tačno ono kad kažu da se ide prema tome da ugrade čipove u sve ljude i da samo isključe onog ko im smeta.
Pogodio si drito u srž. Ne baš drito doduše, al jedno 98 %.
It_is_a_Leclerc

#13 Re: Čipiranje novorođenčadi

Ljudi, fino vam kažem da ljudski organizam nije auto, pa da ugradiš u njega nešto, i pališ-gasiš. I objasnio sam zašto to nije mogučće.

Ali, ako je vama lakše vjerovati da je sve tako jednostavno, go on. Sve je lakše nego pročitati ozbiljnu knjigu.. Uglavnom, neću smetati...

Uglavnom, da ne smaram..

:run:
Boateng

#14 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Boateng »

Kad će biti čip za PS4?
Šveđanin

#15 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Šveđanin »

Čipovanje ljudi i uopšteno pravljenje nekih većih složenijih evidencija o ljudima je najplodnije tlo za raznorazne zavjere, prevare, preuveličavanja.

I ne znači da ja ovo podržavam. Samo kažem ovo je članak po principu.. idem vidjet premjerov sajt da sastavim kakav tiket, pa da otvorim ovu vijest o čipovanju, pa da se vratim na texas poker na fejsbuku..
Boateng wrote:Kad će biti čip za PS4?
E ovo je već malo bitnije pitanje.. recimo za 2-3 godine.. :-D
Russki

#16 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Russki »

Znaju oni to bolje od nas kako reaguje ljudsko tijelo na nesto, no, buduci da su to psihopate genijalci, nasli su nacin da nam hebu mater da izvinete. Odraslu populaciju ce rijesiti na drugi nacin, umetanjem cipova u bankovne kartice i sl. zajebancije, a nase najmladje i najsladje drito u bolnici čipirat ko stoku. Pobuni se i priči dolazi kraj...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#18 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Truba »

svega sam svjestan i negativnih konotacija i kako se kaže
kad jedno obećavaš a drugo radiš => pa naguziš naivnog

međutim zbog raznih otmica pedofilije ubijstava i svega ostalog
mislim da bi djeca trebala imati nešto slično kad se izgube ili tako nešto otmice :cry: :cry:
da ih nađu što prije satelitski...
a kasnije s 18 sam odluči oćeš li se skinuti s mreže
It_is_a_Leclerc

#19 Re: Čipiranje novorođenčadi

Stvarno ne bih želio kvariti party, ali ne postoji mogućnost da se nešto "veže za DNA". Ili će to nešto, uništiti restriktivne endonukleaze, ili će, ako se i desi čudo, pa se i ugradi, takva ćelija umirati kao mutantna, ili će, čak i ako se desi to nevjerovatno čudo, pa se i desi da preživi takva ćelija, ta DNA koja ju je kodirala biti prepoznata kao antigen i ubijena od strane imuniteta.

Ovo je toliko naklapanja da jedan prosječan učenik iz srednje medicinske ne može uvezati u logičnu cjelinu.

Opet kažem, da je moguće tek tako nešto "popiti", pa da se to veže za genom i počne tjerati tijelo da nešto radi, dijabetes, hepatitis i druga metabolitička oboljenja bi bila iskorijenjena.
Šveđanin

#20 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Šveđanin »

I oko ovog svega se prepiru ljudi koji ne mogu u svojoj zemlji napraviti analizu hrane i usprotiviti se da ih truju mesom argentinskih krava. I ono će se boriti protiv novog svjetskog poretka? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ljudi, ako neko odluči da redukuje populaciju, to će učiniti, jer 1 osoba sa tolikom moći, a vjerujem da ih ima, je jača od čitave populacije Balkana. Ne možeš mu ništa. Ovo su nedostižne stvari. Kao i stvari oko novog svjetskog poretka i svega sličnog. Posvetite se sitnijim, a ostvarivijim stvarima. Svako može uraditi po nešto da pomogne svojoj sredini. Borba protiv vjetrenjača ne pali.

I dalje ove moje riječi gore ne mijenjaju činjenicu da je vijest shit.
seoBIH

#21 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by seoBIH »

Black swan wrote:svega sam svjestan i negativnih konotacija i kako se kaže

mislim da bi djeca trebala imati nešto slično kad se izgube ili tako nešto otmice :cry: :cry:
E svasta. Pa ako "se mozes skinuti s mreze" onda i otmicari mogu uklonit taj cip. Glupost nevidjena.
dezurni_ucenik

#22 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by dezurni_ucenik »

Šveđanin wrote:I oko ovog svega se prepiru ljudi koji ne mogu u svojoj zemlji napraviti analizu hrane i usprotiviti se da ih truju mesom argentinskih krava. I ono će se boriti protiv novog svjetskog poretka? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ljudi, ako neko odluči da redukuje populaciju, to će učiniti, jer 1 osoba sa tolikom moći, a vjerujem da ih ima, je jača od čitave populacije Balkana. Ne možeš mu ništa. Ovo su nedostižne stvari. Kao i stvari oko novog svjetskog poretka i svega sličnog. Posvetite se sitnijim, a ostvarivijim stvarima. Svako može uraditi po nešto da pomogne svojoj sredini. Borba protiv vjetrenjača ne pali.

I dalje ove moje riječi gore ne mijenjaju činjenicu da je vijest shit.
A koja je to tvoja zemlja ?
It_is_a_Leclerc

#23 Re: Čipiranje novorođenčadi

sherbett wrote:dobro, a što sa životinjama? Kako njihov organizam prima čipove?
Koliko ja znam, to je danas najnormalnija, dapače poželjna stvar.

Ako se pokusi rade na životinjama da bi se primjenilo na ljude, onda ako može životinja, može i čovjek :?
Ovdje, koliko sam ja uspio uhvatiti tok misli autora forumskog članka koji je postavio @Butimiran radi o nečemu što bi se ugradilo u ljudski genom i na što bi se, valjda daljinskim upravljačem, utjecalo iz centra svjetske moći.

Sa druge strane, već postoje "čipovi" za ljude, u smislu ugradnje potkožnih (nikako ćelijskih ili nekih drugih) uređaja u smislu ** No links ** antibiotika, kontracepcijskih i anti-nikotinskih "čipova" koji otpuštaju aktivnu supstancu.
Ipak, oni, kao ni čipovi kod pasa ili konja, strogo su potkožni, i strogo mehanički. I ne mogu natjerati nikog ni na šta, kad tako moram reći.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by Truba »

123456789 wrote:
Black swan wrote:svega sam svjestan i negativnih konotacija i kako se kaže

E svasta. Pa ako "se mozes skinuti s mreze" onda i otmicari mogu uklonit taj cip. Glupost nevidjena.
moram priznati da nisam čitao uvodni post nego sam pomislio na nešto slično sa psima... samo što bi ovo bilo naprednije naravno i ne bi se tako lako moglo ukloniti ili pronaći... valjda će nešto skontati...
samo dodatna sigurnost za djecu i njihove roditelje
:mrgreen:
McMoy

#25 Re: Čipiranje novorođenčadi

Post by McMoy »

Hoćemo jednak tretman za ljude i pse! Bravo čipiranje! :mrgreen:
Post Reply