Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
rossonera

#3851 Re: Cipelice, cipelice..

Post by rossonera »

Možda je off, ali nisam znala gdje da postavim ovo pitanje :D imam bijele starke koje su se baš ispraljale i kontala sam ih staviti u veš mašinu, pa sad ne znam da li će se odlijepiti, ljepilo iscuriti ili nešto slično.
Jel ima neko prijedlog kako da ih očistim, da opet budu bijele i lijepe :D HVALAAA
mumy

#3852 Re: Cipelice, cipelice..

Post by mumy »

rossonera wrote:Možda je off, ali nisam znala gdje da postavim ovo pitanje :D imam bijele starke koje su se baš ispraljale i kontala sam ih staviti u veš mašinu, pa sad ne znam da li će se odlijepiti, ljepilo iscuriti ili nešto slično.
Jel ima neko prijedlog kako da ih očistim, da opet budu bijele i lijepe :D HVALAAA
ma samo guraj,nista im nece biti,al temperatura nek ne bude preko 40
inspire_me

#3853 Re: Cipelice, cipelice..

Post by inspire_me »

Upomoc!! :D Trazim crne ravne duboke cizme sa linijom pozadi (linija je isto crne boje, samo neki drugi materijal, nije koza). Vidjela sam dvije cure u gradu prekljuce u tim cizmama. Ne mogu da nadjem nikakvu sliku, pa kontam ako je slucajno iko ista slicno vidio u nekoj od nasih radnji, nek' mi javi.
zbunjena2010

#3854 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zbunjena2010 »

Michun wrote:
*mima* wrote:
zbunjena2010 wrote:Imam jedno pitanjce.

Svidio mi se ovaj Skechers-ov model ali mi rekose da nisu tople i da cak propustaju. Ima li neko iskustva sa ovim cizmama Image

ma ko to kaze......preudobne.....tople....sumnjam da propustaju...... :)
ja do sad sve sto sam kupila propusta - osim timberland cizama. veoma slicne, prosle zime kupila.
Jedna moja prijateljica kupila prošle godine. kaže užas eno ih u podrum bacila ni ne nosi ih više. Opet kontam ona je malo pegla na tim stvarima danas joj nešto super dobro, čim vidi u izlogu druge na ovo prvo drvlje i kamenje. :-)
Joj ne znam više ni šta bih uzela inače nisu mi ovi ravni modeli jača strana :-) ali imam malu bebu i treba mi nešto ravno i udobno a naravno i lijepo.
azurna_obala

#3855 Re: Cipelice, cipelice..

Post by azurna_obala »

inspire_me wrote:Upomoc!! :D Trazim crne ravne duboke cizme sa linijom pozadi (linija je isto crne boje, samo neki drugi materijal, nije koza). Vidjela sam dvije cure u gradu prekljuce u tim cizmama. Ne mogu da nadjem nikakvu sliku, pa kontam ako je slucajno iko ista slicno vidio u nekoj od nasih radnji, nek' mi javi.

Izvini curo majke ti....ali ovo je strašno :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
otherside

#3856 Re: Cipelice, cipelice..

Post by otherside »

azurna_obala wrote:
inspire_me wrote:Upomoc!! :D Trazim crne ravne duboke cizme sa linijom pozadi (linija je isto crne boje, samo neki drugi materijal, nije koza). Vidjela sam dvije cure u gradu prekljuce u tim cizmama. Ne mogu da nadjem nikakvu sliku, pa kontam ako je slucajno iko ista slicno vidio u nekoj od nasih radnji, nek' mi javi.

Izvini curo majke ti....ali ovo je strašno :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
mozda se tako zove grad :oops:
:D
muhanata

#3857 Re: Cipelice, cipelice..

Post by muhanata »

Svidio mi se ovaj Skechers-ov model ali mi rekose da nisu tople i da cak propustaju. Ima li neko iskustva sa ovim cizmama Image

Ovo je prošlogodišnji model. Mola rodica baš ove kupila i ja sam svjedok da su joj propustile :-) Razočarana je Skechersom.

Ja sam stavila moje CAT i 10000% ne propuštaju, ali se nekim ženama ne dopadaju, nisu "ženstvene" :D

PREKLJUČE :bih:
rossonera

#3858 Re: Cipelice, cipelice..

Post by rossonera »

mumy wrote:
rossonera wrote:Možda je off, ali nisam znala gdje da postavim ovo pitanje :D imam bijele starke koje su se baš ispraljale i kontala sam ih staviti u veš mašinu, pa sad ne znam da li će se odlijepiti, ljepilo iscuriti ili nešto slično.
ma samo guraj,nista im nece biti,al temperatura nek ne bude preko 40[/quot

:thumbup: kontala sam na 30 - 40 staviti ;-)

A ove čizme sa linijom nazad imaju u onoj radnji na Čaršiji, mislim da se zove Aligator ili tako nešto, pogledaj jesu li baš te što si ti vidjela :-D
zbunjena2010

#3859 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zbunjena2010 »

muhanata wrote:

Ovo je prošlogodišnji model. Mola rodica baš ove kupila i ja sam svjedok da su joj propustile :-) Razočarana je Skechersom.

Ja sam stavila moje CAT i 10000% ne propuštaju, ali se nekim ženama ne dopadaju, nisu "ženstvene" :D

PREKLJUČE :bih:
Već sada i mogu povjerovati, jer kao sto rekoh ova je malo nepouzdana ;-)
Dee-Dee_13

#3860 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

Image

Spremna na zimu, snijeg i sve ostale vremenske nepogode :D
Lounge Act

#3861 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Lounge Act »

Dee-Dee_13 wrote:Image

uz ove prilici onaj izraz "dusu dale" za zimu hhehe, bas su dobre
vesela_sveska

#3862 Re: Cipelice, cipelice..

Post by vesela_sveska »

Lounge Act wrote:
Dee-Dee_13 wrote:Image

uz ove prilici onaj izraz "dusu dale" za zimu hhehe, bas su dobre
:thumbup: koja radnja?
Dee-Dee_13

#3863 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

Da stvar bude još bolja, dobila sam ih na nagradnoj igri :lol: Samo malo se sad plašim koliko će me UPS s porezima "uzeti"...Ali u svakom slucaju biti ce manje od cijene ovih čizama :)
Irm@

#3864 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Irm@ »

zaljubila sam se.. <3 <3
jedva cekam da se vratim s puta pa da ih kupim :D :D
Image
Tina.C

#3865 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Tina.C »

mirche_ wrote:
azurna_obala wrote:Ima li neko iskustva sa obućom iz one prodavnice Pimkie? Vidim ima dobre obuće, prilično pristupačne cijene, a pri tome kažu da su im čizme kožne?
Preporučujem da ne kupuješ, odjeća nije vidjela očima robnu marku Pimkie, većinom je čini mi se turska, samo su zašivene etiketa pod nazivom "Pimkie", ako već želiš kožne čizme odvoji jos koju desetinu KM i kupi provjereno, pozdrav :-D
Ja sam kupila jedne kožne snižene za 130KM. Kako su mi rekli, to je od prošle godine i zbog toga su tako jeftine. Ja nisam uspjela kožne u gradu ni za 200KM. Gdje ste vi gledali još?
Tina.C

#3866 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Tina.C »

zamzija wrote:
azurna_obala wrote:Ima li neko iskustva sa obućom iz one prodavnice Pimkie? Vidim ima dobre obuće, prilično pristupačne cijene, a pri tome kažu da su im čizme kožne?

a šta fali Turskoj robi? Ako je nešto kvalitetno urađeno, da li je važno gdje je urađeno? :-)

I sve velike firme i brandovi ne šiju i ne rade odjeću ili obuću u svojim zemljama nego im je puno jeftinije raditi u Indiji, Kini, Pakistanu, Vietnamu itd itd... Onda udare svoju etiketu i velikim kontejnerima dovoze u svoje zemlje i distribuiraju po svijetu...
Tako se radi i sa elektronskom opremom, radi se u zemljama trećeg svijeta i onda samo udari etiketu te firme...
Ti recimo kad odeš u jedan Mango vidiš na etiketi made in China ili made in Vietnam...

Drugi je "par cipela" kao što se kaže što postoje razlilčita tržišta, postoji tržište zapadne evrope i istočne evrope pa se u istočnu evropu - gdje i mi pripadamo šalju manje kvalitetne stvari...
Npr detrdžent koji kupiš kod nas i recimo u njemačkoj nije istog kvaliteta, tako je i sa nekom odjećom i obućom...

I šta ti znači "provjereno". Kako nešto znaš kod nas šta je provjereno...
Ja sam prošle godine kupila tene u Nike-u, koja bi trebalo da bude oficijelna radnja Nike-a, to je kao "provjerena" radnja, a piše na teni Made in China... :D
I zaboravih... Ovi se zovu Pimky, ne pimkie. Sad je li namjerno ili slučajno slično ime ne znam, ali moje cizme nemaju deklaraciju pimkie. Btw, Ja sam kupovala u Pimkie u Francuskoj i to je stvarno loš kvalitet robe. Farmerske se izlizale, ali doslovno, i ocufale nakon prvog pranja. Ja stvarno kupujem u različtim prodavnicama, poznate brendove tipa Zara, Mango, ali i one nepoznate. Bitno je da je kvalitetno za cijenu koju platim i da mi se svida. A turska roba mi je skroz ok, generalno. Recimo, koton mi je super bio bas mi je zao sto se zatvorio.
kween

#3867 Re: Cipelice, cipelice..

Post by kween »

azurna_obala wrote:

ja imam ravne duboke s crnom linijom pozadi ...imaju takve i oker s smedjom linijom pozadi samo sto su ove oker i cizme i linija smedje...a kod crnih je ta "linija" vise ko fol antilop pa se primjeti na cizmi..
ne znam jel mislis na te, ima ih dosta po gradu i ove su iz gulivera...al sad ima dosta takvog tipa cizama drugih brendova

pozz :)
muhanata

#3868 Re: Cipelice, cipelice..

Post by muhanata »

Neka neko, molim vas, postavite sliku tih aman čizama sa linijom pozadi, da vidim i ja za čim je to tolika pomama, pa haman pola grada nosi te čizme? :roll:
Michun

#3869 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

aiiii....dje ja zivim. kakva linija? :shock:
Cholina_Lokica

#3870 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Cholina_Lokica »

Fakat, kakva linija :lol:
kween

#3871 Re: Cipelice, cipelice..

Post by kween »

nije to bas linija linija :)
na oker cizmama se bolje vidi ta smedja" linija" ima ih masa po gradu ...
vise je dole iz petu usko pa se prema vrhu cizme siri..ne znam imal str guliver i sad se prodaju ja mislim to je prosla kolekcija zima
zbunjena2010

#3872 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zbunjena2010 »

Ima li neko iskustva sa onim Walkmax čizmama? Vidim sada imaju i one kao uggsice.
sheilak

#3873 Re: Cipelice, cipelice..

Post by sheilak »

kakva su vam iskustva sa office shoes? jesu li cemu? propustaju li, to mi je najbitnije? :-)
FemaleMe

#3874 Re: Cipelice, cipelice..

Post by FemaleMe »

azurna_obala wrote:

mozda je nesto prokljucalo? :x
FemaleMe

#3875 Re: Cipelice, cipelice..

Post by FemaleMe »

kween wrote:nije to bas linija linija :)
na oker cizmama se bolje vidi ta smedja" linija" ima ih masa po gradu ...
vise je dole iz petu usko pa se prema vrhu cizme siri..ne znam imal str guliver i sad se prodaju ja mislim to je prosla kolekcija zima
I ja sam odmah pomislila da misli na one iz Gulivera, meni su se isto svidjele smedje, ali su mi bile preskupe, mislim oko 300 KM. To je proslogodisnja kolekcija.
Post Reply