nia3 wrote:rinna0304 wrote:jel ko imao problem da ga od baletanki nenormalno bole prsti a pogotovo palac i to toliko da bukvalno pomodri ? znam da nema veze bas s cipelama al eto na neki nacin se odnosi na obucu
Moje iskustvo je da se to dešava sa baletankama koje su u prstima nekako plitke, skraćene, ne znam kako da objasnim, znači skroz oble i dosta kratke u dijelu gdje su prsti. I sada takve izbjegavam, mada su uvijek ljepše.

Ako vam pomodri palac i bole prsti , nije to zato što je baletanka - baletanka - nego zato što je nekvalitetna cipela za takvu nogu ( nema veze ako je skupa, može biti nekvalitetna ) u smislu KALUPA...dakle takav kalup ne odgovara obliku noge
Postoje razni oblici baletanki...Ja izbjegavam one najpliće koje se sjeku maltene a ne završe se prsti.
Ako palac poplavi, prsti bole znači da je kalup uzak i da pritišće stopalo i da se gubi cirkulacija krvi...
Osim dužine stopala ( broja cipele ) treba obratiti pažnju i kakvo je stopalo - usko široko, kako su prsti postavljeni itd itd...
Ja recimo ne mogu da nosim malo ušpicene baletanke ( ili bilo kakve cipele takvog oblika ) jer mi je stopalo kod prstiju široko, pa me strašno stišće...Bez obzira koliko su cipele, i koja god marka - ako su mi neudobne, ne kupim ih

A koje kupim, nosim uz anatomski uložak za cipele i meni je okej.