Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ductus Holedocus

#3676 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Ductus Holedocus »

kiki-miki wrote:Jesu li udobne za hodanja dužeg?
iskreno,nemam pojma...
lani sam se smrzla u raznim papirnim cizmama..
ove sam uzela najvise jer su futrovane..i samo se nadam da nece propustati..
Za ljepse vrijeme trazim neke ravne,duge do koljena..ako ko vidi..ne moraju biti kvalitetne :-D
Dee-Dee_13

#3677 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

@ Nisrin ove ravne su sada 135 e, a ove s petom cini mi se 218 e :-) Cekamo snizenje :-D
A SBD nam je skracenica za ShoeBeDo prodavnicu :-D
Nisrin

#3678 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nisrin »

Dee-Dee_13 wrote:@ Nisrin ove ravne su sada 135 e, a ove s petom cini mi se 218 e :-) Cekamo snizenje :-D

Hvala na odgovoru DeeDee, ja sam u Shoe Be Do 2010. kupila cipele upravo sa ovim narandzastim znakom, ali nisu Art, ne mogu se sjetiti pod sta spadaju, uglavnom dan danas ih vidjam...bile su 173 KM, ja u februaru kupim za 120 (2010. g)...nedavno opet odem kad 153 KM, i prosle godine su bile...
Ne znam kako smiju jedne te iste modele godinama drzati sa istom cijenom...

Inace, cipele su prave kozne, extra su kvalitetne- nosim ih i dan danas, i imaju petu :)
boracha

#3679 Re: Cipelice, cipelice..

Post by boracha »

Ductus Holedocus wrote:Ja uzela ove u Planici neki dan..
nisu nesto...ali koliko para,toliko muzike
[imgImage

Uploaded with ImageShack.us][/img]
ja u planici uzela ove pred kraj prosle sezone pa nisam ih bas ni nosila, ali imala sam takve, ili su bile slicne, i nanosala sam ih se, po kisi, snijegu, bljuzgavici, jos ravne za hodanje, i stvarno su mi bile super...ali te prosle sam uzela prije jedno sest,sedam godina, pa mozda su se sta pogorsali, i sigurno sam ih pet godina nosila a da im nista nije falilo, i bas zato uzeh ove jer sam htjela opet takve
Image

Uploaded with ImageShack.us

posto vidim da su slicne
rinna0304

#3680 Re: Cipelice, cipelice..

Post by rinna0304 »

jel ko imao problem da ga od baletanki nenormalno bole prsti a pogotovo palac i to toliko da bukvalno pomodri ? znam da nema veze bas s cipelama al eto na neki nacin se odnosi na obucu
Dee-Dee_13

#3681 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

S jednim baletankama sam imala taj problem, nije mi model nikako odgovarao. Jednom ih obukla, dosla kuci s istim problemima koje navodis :roll: Poklonila sam ih prijateljici, kojoj se nikad nista slicno nije desilo :?

Cure, da li je ko bio na otvaranju prodavnice Aldo?!?! Kakve su cijene?!?!
blesava

#3682 Re: Cipelice, cipelice..

Post by blesava »

sta je i gdje je SBD?
*mima*

#3683 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

Dee-Dee_13 wrote:Meni su rekli da ove stizu sljedece sedmice :) Uh, jedva cekam :-D I iskreno od kad kupujem samo Artice nemam nikakvih problema, niti jedne nisu propustile, kisa, snijeg, noge uvijek suhe :) Cak i one cipele skyline koje su kao od brusene koze sam po snijegu nosila prosle godine i nikada nisu propustile.

Image

ove mi se dopadaju..... :thumbup:

udjoh ja u Aldo........i izadjoh......nista nisam vidjela osim platformi fluorescentnih boja.......
zamzija

#3684 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

*mima* wrote: udjoh ja u Aldo........i izadjoh......nista nisam vidjela osim platformi fluorescentnih boja.......
Ima lijepih baletanki, ali one su se skrile od vrištećih drugarica s visokim petama :D
*mima*

#3685 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

:-D .....vidjela sam baletanke, ali te baletanke su vec vidjene i bez Alda......... :)
Nervozna

#3686 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nervozna »

rinna0304 wrote:jel ko imao problem da ga od baletanki nenormalno bole prsti a pogotovo palac i to toliko da bukvalno pomodri ? znam da nema veze bas s cipelama al eto na neki nacin se odnosi na obucu
Imam i ja isti problem sa jednim baletankama/cipelama Boogaloo.Najvise me boli veliki prst i oko njega.I dalje ih nosim,jer nisu bas jeftine :) .Ali sam sa cizmicama prezadovoljna,nosila ih 4 sezone :)
nia3

#3687 Re: Cipelice, cipelice..

Post by nia3 »

Nervozna wrote:
rinna0304 wrote:jel ko imao problem da ga od baletanki nenormalno bole prsti a pogotovo palac i to toliko da bukvalno pomodri ? znam da nema veze bas s cipelama al eto na neki nacin se odnosi na obucu
Imam i ja isti problem sa jednim baletankama/cipelama Boogaloo.Najvise me boli veliki prst i oko njega.I dalje ih nosim,jer nisu bas jeftine :) .Ali sam sa cizmicama prezadovoljna,nosila ih 4 sezone :)
Moje iskustvo je da se to dešava sa baletankama koje su u prstima nekako plitke, skraćene, ne znam kako da objasnim, znači skroz oble i dosta kratke u dijelu gdje su prsti. I sada takve izbjegavam, mada su uvijek ljepše. :-)
zamzija

#3688 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

nia3 wrote:
Moje iskustvo je da se to dešava sa baletankama koje su u prstima nekako plitke, skraćene, ne znam kako da objasnim, znači skroz oble i dosta kratke u dijelu gdje su prsti. I sada takve izbjegavam, mada su uvijek ljepše. :-)
Ako vam pomodri palac i bole prsti , nije to zato što je baletanka - baletanka - nego zato što je nekvalitetna cipela za takvu nogu ( nema veze ako je skupa, može biti nekvalitetna ) u smislu KALUPA...dakle takav kalup ne odgovara obliku noge
Postoje razni oblici baletanki...Ja izbjegavam one najpliće koje se sjeku maltene a ne završe se prsti.
Ako palac poplavi, prsti bole znači da je kalup uzak i da pritišće stopalo i da se gubi cirkulacija krvi...
Osim dužine stopala ( broja cipele ) treba obratiti pažnju i kakvo je stopalo - usko široko, kako su prsti postavljeni itd itd...
Ja recimo ne mogu da nosim malo ušpicene baletanke ( ili bilo kakve cipele takvog oblika ) jer mi je stopalo kod prstiju široko, pa me strašno stišće...Bez obzira koliko su cipele, i koja god marka - ako su mi neudobne, ne kupim ih :) A koje kupim, nosim uz anatomski uložak za cipele i meni je okej.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3689 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ladyblue18 »

Meni se ljetos to desavalo sa baletankama, nisam osjecala palceve u nogu koliko su bili utrnuti, postajala sam paranoicna. :-) :mrgreen:
Ali evo otkako je prosla sezona baletanki vratilo se stanje u normalu.
Rimljanka

#3690 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Rimljanka »

zamzija wrote:
nia3 wrote:
Ako vam pomodri palac i bole prsti , nije to zato što je baletanka - baletanka - nego zato što je nekvalitetna cipela za takvu nogu ( nema veze ako je skupa, može biti nekvalitetna ) u smislu KALUPA...dakle takav kalup ne odgovara obliku noge
Postoje razni oblici baletanki...Ja izbjegavam one najpliće koje se sjeku maltene a ne završe se prsti.
Ako palac poplavi, prsti bole znači da je kalup uzak i da pritišće stopalo i da se gubi cirkulacija krvi...
Osim dužine stopala ( broja cipele ) treba obratiti pažnju i kakvo je stopalo - usko široko, kako su prsti postavljeni itd itd...
Ja recimo ne mogu da nosim malo ušpicene baletanke ( ili bilo kakve cipele takvog oblika ) jer mi je stopalo kod prstiju široko, pa me strašno stišće...Bez obzira koliko su cipele, i koja god marka - ako su mi neudobne, ne kupim ih :) A koje kupim, nosim uz anatomski uložak za cipele i meni je okej.

Sorry, mozda glupo pitanje,a je li u svake cipele stavis anatomski ulozak??? Jer ja nikad ni u kakve ne stavljam. Ukoliko su sa anatomskim uloskom kupljene super,a ako nisu ja ih "derem" onako...
Gdje zbavljas uloske?
To mi zvuci kao super ideja...
pepe le frr

#3691 Re: Cipelice, cipelice..

Post by pepe le frr »

Danas kupljene u Bingu samo 49 KM.Šta mislite žene..
http://pieces.com/pieces/shoes/SPILLALE ... orceScope=
Ductus Holedocus

#3692 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Ductus Holedocus »

pepe le frr wrote:Danas kupljene u Bingu samo 49 KM.Šta mislite žene..
nisu lose.. :)
gdje je taj bingo i kakvu obucu prodaje
triple mama

#3693 Re: Cipelice, cipelice..

Post by triple mama »

Dee-Dee_13 wrote:@ Nisrin ove ravne su sada 135 e, a ove s petom cini mi se 218 e :-) Cekamo snizenje :-D
ako sam dobro razumila ove krace smedje su 135 km...i bice jos snizene...jel tako? divne su...
Dee-Dee_13

#3694 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

triple mama wrote:
ako sam dobro razumila ove krace smedje su 135 km...i bice jos snizene...jel tako? divne su...
Da je bar km... :-) Eura :-)
Karen

#3695 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Karen »

Image

Samo su moje u bordo/wenge kombinaciji :)
rinna0304

#3696 Re: Cipelice, cipelice..

Post by rinna0304 »

jel ko zna da li je moguce naci duboke cizme ali za one osobe koje imaju dosta mrsavije noge :D i po mogucnosti da su sa stiklom cijena do nekih 100km jer ne nosim stiklu cesto a cizme bez pete ispod 8 cm su mi ruzne nekako :D pa eto ako neko zna gdje bi mogla pogledati neke modele u nekoj svijetlo smedjoj, prljavo bez boji nek javi hvala :D
pepe le frr

#3697 Re: Cipelice, cipelice..

Post by pepe le frr »

Ductus Holedocus wrote:
pepe le frr wrote:Danas kupljene u Bingu samo 49 KM.Šta mislite žene..
nisu lose.. :)
gdje je taj bingo i kakvu obucu prodaje
U Hadžićima negdje tamo kad se prođe Coca-Cola.Imaju svega i svačega, dobrih stvari i odjeće i obuće, S´Oliver i Esprit.Sad, koliko ja mogu procjeniti orginali su izgleda iz outleta, vrijedi malo prošnjuhati :)
Karen

#3698 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Karen »

semlaca wrote:
Karen wrote:Image

Samo su moje u bordo/wenge kombinaciji :)

Gdje? Koliko? :D :D :D
Air Step, 208 km. U Radićevoj ulici, možda ima i Planika.
butterfly_01

#3699 Re: Cipelice, cipelice..

Post by butterfly_01 »

koliko vi dugo nosite obucu? ja imam nekic cipela starih po 4 godine i zao mi ih baciti..
BJB

#3700 Re: Cipelice, cipelice..

Post by BJB »

Sto bi ih bacala, ako su dobre, nisu se ofucale, izlizale, nista im ne fali, nosim i duze..
Post Reply