Cipelice, cipelice..
Moderator: anex
- Théa
#251 Re: Cipelice, cipelice..
cipelice,
repetto je super, balerinke su mi traum.
ne kupujem cesto obucu, jer inverstiram u kvalitet.
a dugo mogu biti lijepe i moderne ako ih uz to cuvate.
pierre hardy
boss
sergio rossi
pura lopez
su moji
repetto je super, balerinke su mi traum.
ne kupujem cesto obucu, jer inverstiram u kvalitet.
a dugo mogu biti lijepe i moderne ako ih uz to cuvate.
pierre hardy
boss
sergio rossi
pura lopez
su moji
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#252 Re: Cipelice, cipelice..
Sta tacno treba provjeriti?alemaa wrote:Zaduzit cemo Lady da provjeri...znam da na forum.hr to ima i super funkcionira..zasto ne bi mogli i mi..because_of_you wrote:To treba priupitati nadležne... Mada, mislim da im ne bi smetalo
Tema za prodaju, razmjenu, posudbu?
Pitam pa javim, ali mislim da nece bidne problema.
- because_of_you
#253 Re: Cipelice, cipelice..
Sve navedeno koje omogućuje materijalnu korist

- ladyblue18
#254 Re: Cipelice, cipelice..
Kako su finealica.k wrote:
![]()
- alica.k
#255 Re: Cipelice, cipelice..
ma ja se odvazila reko...kad mogu sve one silne cure na stiklu, sto ne bi ja mogla na ovo? sigurno je stabilnije nego ona tanka stikla? i je, stabilnije je, al meni opet prenestabilno :S
- Mis mekinjas
#256 Re: Cipelice, cipelice..
potrči jednom u njima..., da vidiš kako ćeš poletjeti za sva vremena, i zategnuti korak...alica.k wrote:ma ja se odvazila reko...kad mogu sve one silne cure na stiklu, sto ne bi ja mogla na ovo? sigurno je stabilnije nego ona tanka stikla? i je, stabilnije je, al meni opet prenestabilno :S
- alica.k
#257 Re: Cipelice, cipelice..
ma jooo neka falaMis mekinjas wrote:potrči jednom u njima..., da vidiš kako ćeš poletjeti za sva vremena, i zategnuti korak...alica.k wrote:ma ja se odvazila reko...kad mogu sve one silne cure na stiklu, sto ne bi ja mogla na ovo? sigurno je stabilnije nego ona tanka stikla? i je, stabilnije je, al meni opet prenestabilno :S
ne trci mi se bas u ovome
- ladyblue18
#258 Re: Cipelice, cipelice..
Ja ovo robovima ne bih dala da nose.kiki-miki wrote:
I ovo je nova moda
- ladyblue18
#259 Re: Cipelice, cipelice..
Sto se tice teme, ne moze tema, jer u sklopu portala postoji market.ba. 
- bez_ideje
#260 Re: Cipelice, cipelice..
Kad se osvrnemo na sigurnosnu situaciju u glavnom gradu,ove cipele su vise nego pozeljne-u slucaju metka,prstici ostaju zasticeni

- ladyblue18
#261 Re: Cipelice, cipelice..
bez_ideje wrote:Kad se osvrnemo na sigurnosnu situaciju u glavnom gradu,ove cipele su vise nego pozeljne-u slucaju metka,prstici ostaju zasticeni![]()
![]()
![]()
-
harleyquinn
#262 Re: Cipelice, cipelice..
meni su super, bas mi je zao sto ti ne odgovaraju... a jest to pomalo nestabilno, ipak je 12cmalica.k wrote:harleyquinn wrote:bas me zanima kako izgledajumozel' slicica?
evo, to su te.
super su one. cak savrseno odgovaraju. al sam visoka 182cm u njima, i plus, ne znam hodat u njima. zasto da pravim cirkus od sebe kad ne moram
a da ih prodam..sumnjam da mi ih iko bude kupio za pare koliko sam ih ja platila
-
harleyquinn
#263 Re: Cipelice, cipelice..
je li neko od vas vec narucivao nesto sa http://www.wholesale-dress.net ?
zanimaju me pojedinosti o placanju, preuzimanju, carini i sl. i naravno jeste li bili zadovoljni onim sto ste dobili
vidim da nije neka kvaliteta ali moze posluziti (da se ima za promijeniti
)
- alica.k
#264 Re: Cipelice, cipelice..
ja sam narucila par stvari s te stranice. jedan paket mi je stigao i kvalitet je bio :S i nije bilo ni nalik na ono sa slike. al ajde, za 4 dolara se nisam previse nervirala.
sljedeci paket mi nije nikada ni dosao, pa sam odustala od te stranice.
jes to sve jeftino, al ne ocekuj neki wow kvalitet.
o ovim ostalim stvarima se mislim pisalo na temi na ekonomiji o online kupovini, pogledaj tamo.
o ovim ostalim stvarima se mislim pisalo na temi na ekonomiji o online kupovini, pogledaj tamo.
-
harleyquinn
#265 Re: Cipelice, cipelice..
proguglala sam malo i vidim raja se masovno zali, nekima dodju potpuno drugacije stvari ili im cak nikad ni ne stignu
tnanks, but no thanks
tnanks, but no thanks
-
sorei
#266 Re: Cipelice, cipelice..
Sinoc sam po starom dobrom obicaju izasla u ravnom i u wc-u se nastiklala.

- Litotes
#267 Re: Cipelice, cipelice..
Ljubav na prvi pogled 
Imaju da se kupe na http://www.ioffer.com/i/auth-salvatore- ... -153939273
Jel neko narucivao sa ove stranice?

Imaju da se kupe na http://www.ioffer.com/i/auth-salvatore- ... -153939273
Jel neko narucivao sa ove stranice?
- ladyblue18
#268 Re: Cipelice, cipelice..
Prelijepe su.
- Litotes
#269 Re: Cipelice, cipelice..
Ja sam sada cijenkala se s ovim likom iz Sangaja,sto ih prodaje, ponuda mu je 47USD, i tvrdi da je prava koza 
-
surajaa
#271 Re: Cipelice, cipelice..
Ja sam upravo na stranici wholesale pronasla cipele, ustvari sandale koje sam kupila kod nas. Ironija je da kostaju nekih 12 dolara, a ja sam ih ovdje platila masno, i mislila sam kako sam jos dobro proslaalica.k wrote:ja sam narucila par stvari s te stranice. jedan paket mi je stigao i kvalitet je bio :S i nije bilo ni nalik na ono sa slike. al ajde, za 4 dolara se nisam previse nervirala.
Mozes li mi reci je li to sto si kupila, a sto ne odgovara onome kako se vidi na slikama, odnosilo na cipele ili nesto drugo?
Posmatrajuci sve one cipele neke se zaista ucine kao vrhunske, dok se na nekim vidi da su pravi kineski fus...
P.S. Ima li neko drugi iskustava sa udobnoscu njihovih cipela, jesu li makar nosive, znam da je kvalitet žnjggbjjuzk
- alica.k
#272 Re: Cipelice, cipelice..
mislim da su cure iz hrvatske masovno kupovale s te stranice i ono...za te pare su nosive. jedna se zalila da smrde :S:S:S neam pojma
a ja sam narucila jednu majicu, nesto sa cipkom po ramenima fazoni...zavrsila je na smecu.
a ja sam narucila jednu majicu, nesto sa cipkom po ramenima fazoni...zavrsila je na smecu.
-
surajaa
#273 Re: Cipelice, cipelice..
Tako sam i mislila, hvala ti...alica.k wrote:mislim da su cure iz hrvatske masovno kupovale s te stranice i ono...za te pare su nosive. jedna se zalila da smrde :S:S:S neam pojma
Oni vjerovatno na te fotografije stave originale, a kada salju posalju bas pravi "original", ali na pojedinim fotografijama se lako uoce nedostaci poput vidljivog ljepila na cipelama, neuredno prošivenog šava, lažne antilop kože i slicno...
Usput, dosta ljudi na facebook-u razvija biznis prodaje upravo ovakve bofl kineske robe, lažući da se roba uvozi iz Italije, Njemacke,Turske i slicno...cijene su im bezobrazno visoke za ovakvu kvalitetu...cure, pazite...
Stranica wholesale stoji iza toga da je sva njihova roba kineske i korejske proizvodnje, ali opasno muljaju "facebook trgovkinje"

cipele koje na ovoj stranici kostaju 13,51 dolar, na facebook-u se prodaju po cijeni od 160 KM

Na srbijanskom facebook trzistu ove cipele kostaju 9500 dinara, sto bi po mojim laickim procjenama bilo negdje oko 200 KM ili mozda manje, stvarna i sasvim realna cijena iznosi 18,38 dolara...

- Altheda
#274 Re: Cipelice, cipelice..
Zapravo te cipele ne koštaju 13 dolara, npr. koštaju ako si u Kini, ali shipping podupla, čak utrostruči cijenu, posebno ako naručuješ preko Fedex-a ili DHL-a, na kraju te cipele koštaju lijepih 60-70 dolara. 
Znam, evo sad gledala, registrovala se samo da to provjerim. Tako da ako neka djevojka to zaista naručuje po tim cijenama, mora i ona nekome naplatiti taj shipping, ta gdje bi njena zarada bila...
Nedajte da vas zavara tih 13 dolara. Bluza od neka 4 dolara na kraju izađe nekih 26 dolara.
Ne isplati se svakako, a i nije neki kvalitet.
Sirano, Otoka majka za ovu vrstu robe, ko kupuje.
Znam, evo sad gledala, registrovala se samo da to provjerim. Tako da ako neka djevojka to zaista naručuje po tim cijenama, mora i ona nekome naplatiti taj shipping, ta gdje bi njena zarada bila...
Nedajte da vas zavara tih 13 dolara. Bluza od neka 4 dolara na kraju izađe nekih 26 dolara.
-
surajaa
#275 Re: Cipelice, cipelice..
Altheda wrote:Zapravo te cipele ne koštaju 13 dolara, npr. koštaju ako si u Kini, ali shipping podupla, čak utrostruči cijenu, posebno ako naručuješ preko Fedex-a ili DHL-a, na kraju te cipele koštaju lijepih 60-70 dolara.
Naravno, sasvim sam saglasna s tobom da osobe koje se bave prodajom iskljucivo ovakve vrste robe, moraju negdje u svemu tome pronaci i svoju dobit, no licemjerno je da se takva bofl odjeca i obuca predstavlja kao kvalitetan uvoz iz nekih Europskih zemalja, na to sam se osvrnula u mom prethodnom postu, ali svakako stojim i iza toga da je i vise nego previse platiti 150-200 KM kineske cipele, koje su napravljene od najlosijih materijala. Ukoliko nasi preprodavci zele zaraditi, bilo bi sasvim fer da malo smanje apetite, zarada na cipelama cija prava vrijednost sasvim odgovara onoj cifri od nekoliko dolara je potpuno realna, ali zeljeti na takvim cipelama zaraditi 100 ili vise KM-ova je samo drsko i bezobrazno, nista drugo...
Iznos poštarine ovisi o tome koliko, npr. cipele imaju grama. Prvih 100 grama se plaća 2,45 dolara, a svakih idućih 100 grama 1,1 dolar. npr.tezina cipela iznosi 500 grama, sto iznosi 2,45+4,4=6.85 dolara. Tako nekako bi trebalo da ide i vec sam citala neka iskustva djevojaka iz Hrvatske koje uglavnom pri porudzbini plate skuplje samu postarinu, nego li ono sto se nalazi u paketu. Uglavnom narucuju preko China post, jer je najjeftiniji, ali doduse i najsporiji nacin dostave. Neki od proizvoda cak imaju i opciju free shipping, tako da se placa samo cijena i tezina artikla...
Nikog ne bi trebalo da zavaraju niske cijene, jer je valjda svima jasno da je u pitanju zadnji kvalitet robe, uostalom kada se stavi u košaricu sve što je odabrano, na kraju se može vidjeti iznos poštarine, na to se jos doda vrijednost carine ukoliko iznos prelazi 50 KM ili koliko vec ide po zakonskim propisima nase drzave. Inače ide po gramima i postoji tablica na stranici, pa se da vrlo lako sracunati konacni iznos...