Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#2001 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

Zelena Carapa wrote:
BJB wrote: Volim stabilne cipele sa visom/visokom petom..Tanka nije za mene..
potpuno se slazem :thumbup: A i cipe na slici su lijepe. Samo s cim bi ih kombinovala. Mislim osim farmerki uz sta bi ih jos nosila. Ja imam tanane noge i nikako mi se ne svidjaju moji listovi pa mi na suknje ovakve cipele nikko ne stoje, osim ako ne obucem neke bijele/bez grilonke
pa obuci hlace uske i cipele na stiklu
farmerke uske, sarene - odlicno idu na stikle. s tim sto mozes naravno i ravnu nogavicu.
e ne znam kolko su ti tanki listovi pa ne volis da se vide, ali defintivno mozes suknje/haljine na A do ispod koljena. to ne istice listove kao pencil skirt a opet je zenstveno. evo slike/razlike
Image
Image
Gospoda Ministarka

#2002 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

Ja imam problem, imam savrsene nove cipelice, jednom obuvene ali mi velike za pola broja i noga mi izlijece kad hodam, postoji li mogucnost da se smanje za pola broja/broj kod obucara (kao sto mogu da se prosire) ili ako ima neka djevojka koja je zainteresirana da kupi da bih ja sebi kupila nove broj manje.
Ja nosim 38,5 cipelice su 39. Brusena koza, stikla 12 cm ali preudobne. Slika ide na PP i ne sumnjajte u moj ukus. :D
Zelena Carapa

#2003 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Zelena Carapa »

Michun wrote:
Zelena Carapa wrote:
BJB wrote: Volim stabilne cipele sa visom/visokom petom..Tanka nije za mene..
potpuno se slazem :thumbup: A i cipe na slici su lijepe. Samo s cim bi ih kombinovala. Mislim osim farmerki uz sta bi ih jos nosila. Ja imam tanane noge i nikako mi se ne svidjaju moji listovi pa mi na suknje ovakve cipele nikko ne stoje, osim ako ne obucem neke bijele/bez grilonke
pa obuci hlace uske i cipele na stiklu
farmerke uske, sarene - odlicno idu na stikle. s tim sto mozes naravno i ravnu nogavicu.
e ne znam kolko su ti tanki listovi pa ne volis da se vide, ali defintivno mozes suknje/haljine na A do ispod koljena. to ne istice listove kao pencil skirt a opet je zenstveno. evo slike/razlike
Image
Image
hvala Michune. Znam ja kako s tolama izaci na kraj ali s gleznjacama i suknjom nikad nisam zadovoljna. Nekako kad se pogledam u ogledalo to mi nije to. Mada ih volim iznad svega. Ali zato zivim za dane kad se mogu nositi cizme do koljena i suknje :) Tu sam svoja na svom :)
LaCici

#2004 Re: Cipelice, cipelice..

Post by LaCici »

Nadinka wrote:
LaCici wrote:Hajde pliz ko prvi vidi da je dosla kolekcija i ako spazi da su dosle ove neka javi. Moram ih imati. 8-)
http://www.ninewest.com/Cropshop/807486 ... st-catalog
i meni su ove diiivne, ma imaju na sjatu predivnih modela ali ko zna hoce li to doci nama
I ja cisto sumnjam da ce kod nas doci, ali tjesi me cinjenica da idem uskoro u Bec i Berlin, pa mozda tamo nadjem. :)
hana_montana

#2005 Re: Cipelice, cipelice..

Post by hana_montana »

alica.k wrote:mozel se NAUCIT hodat u stiklama a da ne izgledas ko da se nabadas :)????
alice ma mozes :) samo je vazno da imas kvalitetne cipelice za pocetak,i da im je djon dobar da ne klize :D i onda vjezbas malo po kuci i prvi put nidje sama :-D a imas u cm-u one jastucice silikonske,oni su jako dobri mada ih ja stavljam jedino kad sam na onim bas visokim potpeticama,zaljepe se fino unutra pa se osjecas stabilnije :D kostaju cini mi se oko 10km :)

ja ne prijavih prosle sedmice u zagrebu zajmih ove,sve kontam slikacu ih al nemam kad.............jes da im je proso voz :roll: al snizene vise od50% pa nek stoje :-D

Image

i ove..za nastup 8-)
Image

malena dala sam ja onoj curi u nine westu broj da javi kad stignu nemoj pakati :D
Ma.Le.Na

#2006 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Ma.Le.Na »

:D
superiska :D

kako su lijepe...mogla bi ih samo gledat na polici :D

doduse ...dok ja to ne probam na moju visinu i tezinu...i momka pored :lol:
ne bi da budem veca pa da mu nabijem kompleks :D :lol: :lol:
alica.k

#2007 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

Michun wrote:
alica.k wrote:probala sam vec par puta :) epic fail.
probaj od manjih 3 do 5 cm pa onda na vise
i probaj sa wedges, one su super za gazanja
zapravo imam 8cm dvoje i na njima sam cist ok sto se hodanja tice.
ali sam kupila jedne (i to bas wedges) 12cm i....lol
Michun

#2008 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

alica.k wrote:
Michun wrote:
alica.k wrote:probala sam vec par puta :) epic fail.
probaj od manjih 3 do 5 cm pa onda na vise
i probaj sa wedges, one su super za gazanja
zapravo imam 8cm dvoje i na njima sam cist ok sto se hodanja tice.
ali sam kupila jedne (i to bas wedges) 12cm i....lol
pa ti onda nemas problem uopste :D
alica.k

#2009 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

ja hocu ove visoke :)
Michun

#2010 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Michun »

alica.k wrote:ja hocu ove visoke :)
kupila ja...10 cm peta. divne, ali moram malo odrezat petu. ma ne moze se hodat u tome osim do auta i iz auta. ili barem ja ne znam. tako da, ako ne mislis hodat u njima, kupi.
ja sam jedne iz gulivera (bile na plakatu, plave na vezanje, gleznjace) kupila i odrezala malo petu. nanosala ih se pravo.
inspire_me

#2011 Re: Cipelice, cipelice..

Post by inspire_me »

Gospoda Ministarka wrote:Ja imam problem, imam savrsene nove cipelice, jednom obuvene ali mi velike za pola broja i noga mi izlijece kad hodam, postoji li mogucnost da se smanje za pola broja/broj kod obucara (kao sto mogu da se prosire) ili ako ima neka djevojka koja je zainteresirana da kupi da bih ja sebi kupila nove broj manje.
Ja nosim 38,5 cipelice su 39. Brusena koza, stikla 12 cm ali preudobne. Slika ide na PP i ne sumnjajte u moj ukus. :D
Ja konstantno imam taj problem, obzirom da nosim medjubroj kao i ti. Kupi ulozak (ja sam uzimala u Interexu, vjerovatno ima i u DM-u) i odnesi obucaru da ti ga umetne ispod onog povrsinskog dijela unutar cipele (oj jesam ovo objasnila :D ) ili neka ti on stavi neki njegov ulozak, a mozes ga i sama ubaciti u cipelu. Meni smanji cipelu skoro za pola broja.
Last edited by inspire_me on 07/10/2011 12:18, edited 1 time in total.
alica.k

#2012 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

Michun wrote:
alica.k wrote:ja hocu ove visoke :)
kupila ja...10 cm peta. divne, ali moram malo odrezat petu. ma ne moze se hodat u tome osim do auta i iz auta. ili barem ja ne znam. tako da, ako ne mislis hodat u njima, kupi.
ja sam jedne iz gulivera (bile na plakatu, plave na vezanje, gleznjace) kupila i odrezala malo petu. nanosala ih se pravo.
moja sestra bez problema hoda u 12cm :S (ima i jedne od 16cm, ja ih zovem hooker stikle). al ona je na stiklama vec dugo vremena :) ja se nisam nikad usudila. elem, stanem ja na ove od 12cm i sve mi previsoko. izgubim ravnotezu skroz.
madnessa

#2013 Re: Cipelice, cipelice..

Post by madnessa »

Gospoda Ministarka wrote:Ja imam problem, imam savrsene nove cipelice, jednom obuvene ali mi velike za pola broja i noga mi izlijece kad hodam, postoji li mogucnost da se smanje za pola broja/broj kod obucara (kao sto mogu da se prosire) ili ako ima neka djevojka koja je zainteresirana da kupi da bih ja sebi kupila nove broj manje.
Idem danas do obućara, pa ću se potruditi da se sjetim da pitam... Nažalost imam nogu manju od tvoje, a kupila bih neke štiklice, jer ih nemam dovoljno (od skoro sam se digla u visine).
boracha

#2014 Re: Cipelice, cipelice..

Post by boracha »

kakvi silikonski jastucici za stabilnost :)
zamzija

#2015 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

Meni se noga izvrće i u onima od 5 cm :D A vrijeme je da naučim, kad ću ako neću sad :D
Boracha - u DM-u u Ferhadiji, prođeš šampone , imaš na stalku u plastičnom krutom omotu - na slici su cipele na petu - silikonske jastučiće koje zalijepiš u unutrašnjost cipele - omogućava lakše hodanje :)
Not My Idea

#2016 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Not My Idea »

kako sam sad vidjela divne cizme...al 268 km ...wtf
boracha

#2017 Re: Cipelice, cipelice..

Post by boracha »

zamzija wrote:Meni se noga izvrće i u onima od 5 cm :D A vrijeme je da naučim, kad ću ako neću sad :D
Boracha - u DM-u u Ferhadiji, prođeš šampone , imaš na stalku u plastičnom krutom omotu - na slici su cipele na petu - silikonske jastučiće koje zalijepiš u unutrašnjost cipele - omogućava lakše hodanje :)
cuuuuj ima i za lakse hodanje :D pa jel stvarno lakse, meni su problem viskoke tanke stikle
zamzija

#2018 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

pa na tom pakovanju na slici su salonke s visokom petom tako da vjerujem da pomažu :)
selmicaaa_

#2019 Re: Cipelice, cipelice..

Post by selmicaaa_ »

Drage moje,

ima li iko da je vidio koja je cijena onih prelijepih cizmica u Gemi? Meni su neki dan oci stale kad sam auticom prosla, i nikako da odem da provjerim. :D
*mima*

#2020 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

kojih?
selmicaaa_

#2021 Re: Cipelice, cipelice..

Post by selmicaaa_ »

one kao gleznjace sa srednjom punijom petom i krznom. imaju i sa pertlama i one sa strane sto se kopcaju.orjentaciono?
*mima*

#2022 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

tamo nema nista ispod 200 km
selmicaaa_

#2023 Re: Cipelice, cipelice..

Post by selmicaaa_ »

Znam :sad: al su sooo sweet:D
*mima*

#2024 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

kod njih su sve dobre...uh