cinulo vjetrobransko staklo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amir79

#1 cinulo vjetrobransko staklo

Post by amir79 »

Danas mi je za vrijeme ove oluje u sarajevu komad crijepa pa na vjetrobransko staklo i malo ciknuluo ( pukotina je oko 15mm). E sad treba mi savijet sta da radim, da li se to moze sanirati, kome da se obratim, da li se ikome slicno desilo i kakvi su rezultati popravke, cijene... Svaki dobronamjeran savjet je dobrodosao.

Hvala.
Ublehas

#2 Re: cinulo vjetrobransko staklo

Post by Ublehas »

Novus (na kosevu) ti radi popravke sofersajbi, e sad koliko ce izaci popravak ja za tvoj slucaj, neznam. Ja sam jedne prilike kod njih popravljao sajbu ali je bio manji kvak, kamencic napravio malu zvjezdicu, kostalo me 40 KM. Odi pa vidi! Daju i garanciju na popravak!
pashica

#3 Re: cinulo vjetrobransko staklo

Post by pashica »

Samo uradi to odmah, dok se nije proširilo
Rza

#4 Re: cinulo vjetrobransko staklo

Post by Rza »

Gledajući neke stvari u Mercatoru na Novom Sa., u odjelu koji drži auto sitnice, ima na gornjim policama nekih tubica, ljepila i sl.Tamo ima i jedna prozirna tuba, piše da se koristi za manja oštećenja auto stakla (ima navedena maximalna veličina oštećenja koju može ispuniti ova tvar, promjer max oštećenja nisam zapamtio). Radi na principu da popuni napuknuće-rupicu i stegne je, te tako drži da se dalje ne proširuje oštećenje i da eventualno sve ne popuca.

Ako do sada nisi otišao u ovaj ranije naveden servis, možda pogledaj i tu soluciju u Merc.-u
malizeleni

#5 Re: cinulo vjetrobransko staklo

Post by malizeleni »

Mojne tubica, nikad tuba neche zamijeniti ono sto profesionalac sa alatom moze. Meni osiguranje placa sve popravke stakla na svu srecu. Bolje da saniras tu rupicu sto prije da se ne bi rasirila u nesto gore ;)
Post Reply