Činjenice o Miloradu Dodiku-START uvodnik

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

rashomon

Post by rashomon »

erazmo wrote:Ti kako hoces, proglasi me zlonamjernim, ali je fol star, a urednik novina, po mom misljenju, bez obzira kada otkrije internet, ne bi trebao reciklirati takve stvari za svoje tekstove. Bilo da je rijec o Caku Norisu ili necijem blogu.

Dakle, ovo je nivo forumaske zajebancije, a ne uvodnika ozbiljnih novina, sedmicnih, dnevnih ili bilo kojih drugih. Recikliranje fola koji moze izaci samo iz jednog razloga, a ti dobro znas iz kojeg. O tome se radi, ponajvise u mom zlonamjernom i supackom komentaru, kako si napisao.

Sta je bio cilj teksta?
Pokazati da je Dodik svemocan? Ismijati njegovu navodno svemoc, poput Caka Norisa? Ismijati radi ismijavanja? Pokazati kako je neko vrhunski zajebant i moze se sjetiti da na osnovu zadanog originala nabaca dvadesetak humoresknih opaski iz oblasti opcih mjesta, pa moze napisati, recimo, da je Dodik kod Zelje dobio pitu? Dotle ide taj humor? Izvinjavam se svima sto to smatram neozbiljnim!

Hoces mi zabraniti da mi bude nesmijesno sto se o ozbiljnim stvarima pise neozbiljno?
Ko drukcije kaze...jel to?

Jesam li ti trebao na pp poslati svoj kriticki sud? Smijem li ga imati? Sta je, vehabijski sindrom nekritike vlada i tobom? Je li to zarazno?

I jos me proglasavas supkom? Zbog jedne recenice?

Stidi se jarane. :roll:

Trebao sam se klanjati, ili u najmanju ruku, cutati i ne reci nista. Kao sto mnogi cute godinama, 'bem mu palanku.
All praises!!!
Faust

Post by Faust »

Uvodnik je smiješno besmislen. Nešto je htio reći, no nije znao kako i napisao OVO. Užas.
sjever76

Post by sjever76 »

Dotični je danas u 14:00 gost kod Stankovica na HRT-u.Bice zanimljivo
zloglas

Post by zloglas »

stochar wrote:parodiranje ili obrada nekog starog fazona su jedno a plagijat sasvim drugo.
A neosnovano navođenje vode na svoju vodenicu sasvim treće. Lijepo čojk zbori, što si pizda?
stochar

Post by stochar »

erazmo wrote:Ti kako hoces, proglasi me zlonamjernim, ali je fol star, a urednik novina, po mom misljenju, bez obzira kada otkrije internet, ne bi trebao reciklirati takve stvari za svoje tekstove. Bilo da je rijec o Caku Norisu ili necijem blogu.
o potrebi recikliranja se moze diskutovati. o tome da li je fazon los ili nesmijesan, takodjer se moze diskutovati kao i o tome da li se radi o dobroj ili o losoj obradi fazona-niko te ne tjera da se smijes. hrpa fazona je reciklirana i primijenjena, godinama se rade varijacije na temu nekog vica, daju se naslovi u fazonu nekih recenica iz filmova, koriste se photomontazhe iako su otkrivene mnogo prije interneta i njihov izbor je individualan.

ali, o plagiranju se u ovom slucaju ne moze diskutovati jer-onaj fazon se moze nazvati svacim ali ne i plagijatom. eh, zbog toga sam rekao da je onaj komentar zlonamjeran i supacki. i dalje to smatram-zlonamjeran je i supacki jer, ponavljam, za ono se moze reci da je bilo sta osim da je plagijat.

Plagijat (od lat. plagere = oteti) označava čin prisvajanja ili uključivanja tuđeg pisanog ili drugog kreativnog rada u svoj vlastiti, bilo u cjelini ili djelomice, bez prikladnog priznanja tuđeg rada. Za razliku od krivotvorenja u kojemu je upitna autentičnost djela, kod plagijata je u pitanju lažno pripisivanje rada.

znachi, tudji kreativni rad nije pripisan a tudji rad je priznat. samim tim-zlonamjeran komentar.
erazmo

Post by erazmo »

stochar wrote:
o potrebi recikliranja se moze diskutovati. o tome da li je fazon los ili nesmijesan, takodjer se moze diskutovati kao i o tome da li se radi o dobroj ili o losoj obradi fazona-niko te ne tjera da se smijes. hrpa fazona je reciklirana i primijenjena, godinama se rade varijacije na temu nekog vica, daju se naslovi u fazonu nekih recenica iz filmova, koriste se photomontazhe iako su otkrivene mnogo prije interneta i njihov izbor je individualan.

ali, o plagiranju se u ovom slucaju ne moze diskutovati jer-onaj fazon se moze nazvati svacim ali ne i plagijatom. eh, zbog toga sam rekao da je onaj komentar zlonamjeran i supacki. i dalje to smatram-zlonamjeran je i supacki jer, ponavljam, za ono se moze reci da je bilo sta osim da je plagijat.

Plagijat (od lat. plagere = oteti) označava čin prisvajanja ili uključivanja tuđeg pisanog ili drugog kreativnog rada u svoj vlastiti, bilo u cjelini ili djelomice, bez prikladnog priznanja tuđeg rada. Za razliku od krivotvorenja u kojemu je upitna autentičnost djela, kod plagijata je u pitanju lažno pripisivanje rada.

znachi, tudji kreativni rad nije pripisan a tudji rad je priznat. samim tim-zlonamjeran komentar.
U istom maniru je Hemon pisao Alphonsa Kaudersa. Svojevremeno. Bez Chucka Norrisa, ali sa obiljem recenica na isti fol:

Alfons Kauders rekao je Adolfu Hitleru u Minhenu, dok su ispijali svoju sedmu kriglu piva: "Bogami, meni se digne kad god treba. A uvijek treba.

ili

J.B. Tito je o vjetrovima Alfonsa Kaudersa rekao: "To je zvučalo kao sve sirene Moskve za Prvi maj, međunarodni praznik rada.

ili

Alfons Kauders nikada, nikada nije nosio časovnik uza se.

ili

Alfons Kauders rekao je: A šta ako sam još tu.

Prema tome, ja jos uvijek ne smatram sebe zlonamjernim. Mozda sam pretjerao sa plagijat, ali neoriginalnost - sigurno. I, sto je jos vaznije - nefunkcionalnost teksta kao takvog u formi urednickog komentara. Da se sad ne ponavljam, ali meni nije jasno sta se hoce postignuti sa ovakvim komentarom. Evo, bicu opet zlonamjeran i reci da je jedini cilj ismijati Milorada Dodika kao navodno svemoguceg, a zapravo glupana, a la Chuck Norris. Sto je daleko od istine, jer covjek jeste sirov, kabadahija, ali nimalo glup i nimalo lazno (sve)mocan. I zato se koristi stari fol, plus neoriginalan stil.

Btw, mogao bi se apdejtovati uvodnik i napisati: "Milorad Dodik je gostovao kod Stankovica u Nedjeljom u dva. Samo jednom." Kontas na sta mislim?

P.S. I ovo nije usmjereno protiv Starta kao magazina, niti bilo koga ad hominem. Samo apelujem na ozbiljnost u tekstu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Kada mediji iznesu, na OZBILJAN i vama PRIHVATLJIV nacin, cinjenice, ono sto se desi je otvaranje sedamsto istih tema na forumu, niko se po straznjici ne pocese da nesto promijeni i bude NOVI DAN NOVA NAFAKA.
Ovako sam se makar ismijala, pogotovo zamisljajuci "vitkog" Dodu kako udara kruznim neposlusne uposlenike u zgradi vlade RS.

Stoga, vi i dalje siljite OZBILJNU i PRIHVATLJIVU vrstu tabirenja politike, a ja cu da dodam...

Milorad Dodik nije tuzan zato sto pada kisa. Kisa pada jer je Milorad tuzan.
erazmo

Post by erazmo »

mIRCerka wrote:Kada mediji iznesu, na OZBILJAN i vama PRIHVATLJIV nacin, cinjenice, ono sto se desi je otvaranje sedamsto istih tema na forumu, niko se po straznjici ne pocese da nesto promijeni i bude NOVI DAN NOVA NAFAKA.
Ovako sam se makar ismijala, pogotovo zamisljajuci "vitkog" Dodu kako udara kruznim neposlusne uposlenike u zgradi vlade RS.

Stoga, vi i dalje siljite OZBILJNU i PRIHVATLJIVU vrstu tabirenja politike, a ja cu da dodam...

Ja mislim da osim ozbiljnog tabirenja politike drugog nacina nema - u medijima. Osim ako nisu expressi i slicne gluposti Azira susrece Kasandru i to.
Forumi i blogovi su druga stvar. Tu ima svakakvog basibozuka, a najmanje ozbiljne price. Dakle, siljenja koje hoce da se predstavi kao OZBILJNA I PRIHVATLJIVA vrsta tabirenja politike. Ja u tome ne ucestvujem.
Zato sam i napisao da je ovo nivo forum-blog, a da se niposto ne moze naci u novinama koje su ozbiljne i koje su i proizvod i imaju zacrtan politicki stav. Jer ovaj tekst nema svrhu osim ismijavanja/nasmijavanja u odnosu autor teksta-Dodik. Sta se hoce reci? Ima li poruke ili je samo u pitanju vic?
Meni nije smijesno sto Dodik polukruznim udara imaginarne uposlenike Vlade RS dok javno zaozbilje prijeti kolumnisti istog magazina da ce ga nokautirati. Pa me ti objesi.
To je samo jedan razlog, druge sam vec naveo u prilog nesmijesnosti teksta.
p.s. O sedamsto istih tema i NOVOM DANU NOVOJ NAFACI - slazem se
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

erazmo wrote:
mIRCerka wrote:Kada mediji iznesu, na OZBILJAN i vama PRIHVATLJIV nacin, cinjenice, ono sto se desi je otvaranje sedamsto istih tema na forumu, niko se po straznjici ne pocese da nesto promijeni i bude NOVI DAN NOVA NAFAKA.

Ja mislim da osim ozbiljnog tabirenja politike drugog nacina nema - u medijima. Osim ako nisu expressi i slicne gluposti Azira susrece Kasandru i to.
Forumi i blogovi su druga stvar. Tu ima svakakvog basibozuka, a najmanje ozbiljne price. Dakle, siljenja koje hoce da se predstavi kao OZBILJNA I PRIHVATLJIVA vrsta tabirenja politike. Ja u tome ne ucestvujem.
Zato sam i napisao da je ovo nivo forum-blog, a da se niposto ne moze naci u novinama koje su ozbiljne i koje su i proizvod i imaju zacrtan politicki stav. Jer ovaj tekst nema svrhu osim ismijavanja/nasmijavanja u odnosu autor teksta-Dodik. Sta se hoce reci? Ima li poruke ili je samo u pitanju vic?
Meni nije smijesno sto Dodik polukruznim udara imaginarne uposlenike Vlade RS dok javno zaozbilje prijeti kolumnisti istog magazina da ce ga nokautirati. Pa me ti objesi.
To je samo jedan razlog, druge sam vec naveo u prilog nesmijesnosti teksta.
p.s. O sedamsto istih tema i NOVOM DANU NOVOJ NAFACI - slazem se
sad cu malo off topic...al ne previse...
dosao mi je novi zamjenik direktora...sad on nas kao utjeruje u shishu...bilesi nam broji i rolne toalet papira...
gasi grijanje u 12 jer se ured vec zagrijao i ne smijemo otvoriti prozore...

I tako, zigu nas maksimalno...a mi sutimo i trpimo...sreca, imam velike ushi pa se mogu obrazli poklopit...dodje jedan kolega, tresne racun od mob 800 KM i jos se nagovori ovom zamjeniku pa se onda zamjenik poklopi ushima...

tako je i kod nas... raja to ocigledno ne vidi ili ne zeli da vidi, da Mile zigu sve redom, svi sute...i reci da to nije istina...

btw, pogledaj kako se mile "obracunava" sa onima koji ozbiljno i argumentovano pricaju o njegovom lopovluku
http://youtube.com/watch?v=Lg6O9yA-QgM

PA ti budi ozbiljan...
Post Reply