Čini glavom ....
-
Murisno1
#1 Čini glavom ....
Dugo sam se dvoumio oko toga da li potrošim ijedan živac na ovo al haj, de der nek izađe na forumsku stranicu ovo što mi na duši leži ...
Prije malo manje od godinu dana, doživio sam neki, onako, preokret u životu ... u pozitivnom smislu fala Bogu, bez obzira što se ništa u mojoj okolino nije desilo ... sve je bilo i ostalo isto kako je uvijek i bilo i kako će uvijek i izgledati ... samo sam počeo drugačije da gledam na stvari.
Ljudi su čudo ... u pravom smislu riječi, sa svim svojim zlim namjerama, dobrinama, ljubomori, zavisti, ljepoti, iskrenosti itd itd ...
Šta ako je svaki čovjek istinski i dobar i loš ... svaki čovjek?
Šta ako za stvari koje nam se dešavaju u životu nije kriv niko drugi osim nas, odnosno niko nije zaslužan osim nas – bez obzira – dobro ili loše ...
Vele da se u čovjeku stalno odvije borba između zla i dobra ... zao vuk i dobar vuk, pobijedi onaj koga hraniš ...
Kako to da smo dopustili sami sebi da optužujemo druge za stvari koje nam se dešavaju? Politiku ovu, politiku onu, ovog čovjeka, onog, vjersku zajednicu, običaje, tradicije i šta sve ne ... kako može neki političar uticati na nečiji život ???
Ja, znam .. kako ćemo mi živjet s PDV-om od 17 % .. jesul oni normalni, da Bog da im djeca ne imala za jest .. tamo vamo ... tako uglavnom biva ...
Da li je moguće da nam je stanje upravo onako kako „želimo“ .... hmm ... ko želi prljav grad, lošu policiju, loše taksiste, loše ceste, loše ovo, loše ono ...
Ma mi to želimo ... mi smo na to navikli ... to je naše. Možemo mi palamuditi da ne želimo, jebavat matere nekome ili nečemu ... ali u dubini srca, to je ono što hoćemo ... sranje ...
Šta ako ste/smo/si ... sami krivi za sve što se mota oko nas ..?
Šta ako promjenom prema sredini, sredina promijeni odnos prema nama?
Ma daj, čojče, ne seri ... kako da se ja promijenim prema njemu kad je čojk šupak ..?
Ma nikako – nemoj se ni mijenjati ..
Stari recept – prati onog ko prati ... radi što drugi rade, kukaj, šuti, čekaj, trpi ...
Alternativni bandovi prave pjesme ... ono, jebemo vam mater, nećete nas više zajebavat, jebo vlast, dole vlada, jebo Dodika ... mi svi činimo glavom ...
Onda uvečer nam puste 60 minuta, emisiju koja traje 2 sata ... ubiju nas „činjenicama“ a mi opet činimo glavom ... onda malo malo .. pa neka recesija, pa kriza, pa tragedija, ... opet čini glavom ... novinari su naši heroji .. spasioci, da njih nema .. ne znam kako bismo živjeli ....
Kako nam je lako reći „Da“ sranju .. a svaku promjenu odbijamo ... svaki prijedlog ismijavamo i potcjenjumo ...
Problem je ba u nama .. u svakom od nas .. individualno ..
Rezultati ... ovi rezultati u državi, porodici, poslu u svemu ... su posljedice našeg individualnog stava ... reakcija naše okoline na našu akciju ... šta ako je to tako?
Ako je to tako – onda niko nije kriv nizašta ... al kako može biti da niko nije kriv ... pa nisam ja na vlasti .. pa ne izglasavam ja zakone ... svak će da pita ..
A šta bi bilo kada bismo se prvo pripremili za dobro ... ponašajući se tako, obrazovanjem, učenjem, vježbanjem, slušanjem, ne palamuđenjem, poučavanjem ..
Šta bi bilo kada bismo na sve što nam se desi u životu gledali kao na priliku da se nešto popravi na bolje ...
Po statistici 90- 95% ljudi kategorično odbijaju ovu teoriju ... jami ba sranja, neće on meni, ja sam za njeg glaso a on sinove poslu u Austriju bla bla bla ..
.. po statistici 5-10% ljudi posjeduje od 90-95% svjetskog bogatstva ... u svim poljima ...
Ma znam ... neko ima sreće .. neko ne ... ili neko se rodio sretan, neko ne ... itd ...
Eto moj jarane ...
Prije malo manje od godinu dana, doživio sam neki, onako, preokret u životu ... u pozitivnom smislu fala Bogu, bez obzira što se ništa u mojoj okolino nije desilo ... sve je bilo i ostalo isto kako je uvijek i bilo i kako će uvijek i izgledati ... samo sam počeo drugačije da gledam na stvari.
Ljudi su čudo ... u pravom smislu riječi, sa svim svojim zlim namjerama, dobrinama, ljubomori, zavisti, ljepoti, iskrenosti itd itd ...
Šta ako je svaki čovjek istinski i dobar i loš ... svaki čovjek?
Šta ako za stvari koje nam se dešavaju u životu nije kriv niko drugi osim nas, odnosno niko nije zaslužan osim nas – bez obzira – dobro ili loše ...
Vele da se u čovjeku stalno odvije borba između zla i dobra ... zao vuk i dobar vuk, pobijedi onaj koga hraniš ...
Kako to da smo dopustili sami sebi da optužujemo druge za stvari koje nam se dešavaju? Politiku ovu, politiku onu, ovog čovjeka, onog, vjersku zajednicu, običaje, tradicije i šta sve ne ... kako može neki političar uticati na nečiji život ???
Ja, znam .. kako ćemo mi živjet s PDV-om od 17 % .. jesul oni normalni, da Bog da im djeca ne imala za jest .. tamo vamo ... tako uglavnom biva ...
Da li je moguće da nam je stanje upravo onako kako „želimo“ .... hmm ... ko želi prljav grad, lošu policiju, loše taksiste, loše ceste, loše ovo, loše ono ...
Ma mi to želimo ... mi smo na to navikli ... to je naše. Možemo mi palamuditi da ne želimo, jebavat matere nekome ili nečemu ... ali u dubini srca, to je ono što hoćemo ... sranje ...
Šta ako ste/smo/si ... sami krivi za sve što se mota oko nas ..?
Šta ako promjenom prema sredini, sredina promijeni odnos prema nama?
Ma daj, čojče, ne seri ... kako da se ja promijenim prema njemu kad je čojk šupak ..?
Ma nikako – nemoj se ni mijenjati ..
Stari recept – prati onog ko prati ... radi što drugi rade, kukaj, šuti, čekaj, trpi ...
Alternativni bandovi prave pjesme ... ono, jebemo vam mater, nećete nas više zajebavat, jebo vlast, dole vlada, jebo Dodika ... mi svi činimo glavom ...
Onda uvečer nam puste 60 minuta, emisiju koja traje 2 sata ... ubiju nas „činjenicama“ a mi opet činimo glavom ... onda malo malo .. pa neka recesija, pa kriza, pa tragedija, ... opet čini glavom ... novinari su naši heroji .. spasioci, da njih nema .. ne znam kako bismo živjeli ....
Kako nam je lako reći „Da“ sranju .. a svaku promjenu odbijamo ... svaki prijedlog ismijavamo i potcjenjumo ...
Problem je ba u nama .. u svakom od nas .. individualno ..
Rezultati ... ovi rezultati u državi, porodici, poslu u svemu ... su posljedice našeg individualnog stava ... reakcija naše okoline na našu akciju ... šta ako je to tako?
Ako je to tako – onda niko nije kriv nizašta ... al kako može biti da niko nije kriv ... pa nisam ja na vlasti .. pa ne izglasavam ja zakone ... svak će da pita ..
A šta bi bilo kada bismo se prvo pripremili za dobro ... ponašajući se tako, obrazovanjem, učenjem, vježbanjem, slušanjem, ne palamuđenjem, poučavanjem ..
Šta bi bilo kada bismo na sve što nam se desi u životu gledali kao na priliku da se nešto popravi na bolje ...
Po statistici 90- 95% ljudi kategorično odbijaju ovu teoriju ... jami ba sranja, neće on meni, ja sam za njeg glaso a on sinove poslu u Austriju bla bla bla ..
.. po statistici 5-10% ljudi posjeduje od 90-95% svjetskog bogatstva ... u svim poljima ...
Ma znam ... neko ima sreće .. neko ne ... ili neko se rodio sretan, neko ne ... itd ...
Eto moj jarane ...
- 8. sekretar SKOJ-a
#2 Re: Čini glavom ....
Ja više ne trpim,...Štos - nos - patos!
- Ghita
#3 Re: Čini glavom ....
u prvom redu ljudi su krivi zato što glasaju za one za koje glasaju
i pasivni su.......sjede i kukaju
mazohisti
i pasivni su.......sjede i kukaju
mazohisti
-
Vertigo
#4 Re: Čini glavom ....
procital se kad The secret
koja je trenutno aktuelna, a ima toga.......
i da, u pravu si
i da, u pravu si
-
Murisno1
#5 Re: Čini glavom ....
The Secret se pročitao ... davnoVertigo wrote:procital se kad The secretkoja je trenutno aktuelna, a ima toga.......
i da, u pravu si
kad čovječe prihavtiš odgovornost ... 100% za sve što ti se dešava u životu ... čuda se počnu dešavati ... u šta god da vjeruješ ... život počinje da se mijenja ...
fascinira me sve to, ljudi, događaji ... kad gledaš iz druge perspektive ...
al nema se s kim podijeliti to ..
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#6 Re: Čini glavom ....
Definitivno je tako.Rezultati ... ovi rezultati u državi, porodici, poslu u svemu ... su posljedice našeg individualnog stava ... reakcija naše okoline na našu akciju ... šta ako je to tako?
-
Vertigo
#7 Re: Čini glavom ....
nauci zivjeti sa timMurisno1 wrote:al nema se s kim podijeliti to ..
-
Murisno1
#8 Re: Čini glavom ....
shvatiće ko treba i ko hoće ... to je i poenta ...Vertigo wrote:nauci zivjeti sa timMurisno1 wrote:al nema se s kim podijeliti to ..ionako te nece shvatiti
Uspjeh, u bilo kojem polju, je nešto što privučeš osobom kakva postaneš! Jim Rohn reče
... kako jednostavno rečeno ... i kako jednostavno rješenje svih problema.
Koliko sam samo lično tragao za nekom ... istinom valjda ... i onda te odjednom vidiš da sve što tražiš - nađeš
Onda je život cool odjednom
-
Vertigo
#9 Re: Čini glavom ....
rece Jim Rohn, a mogli bi slicne izjave poznatih ljudi redati danima....Murisno1 wrote:shvatiće ko treba i ko hoće ... to je i poenta ...Vertigo wrote:nauci zivjeti sa timMurisno1 wrote:al nema se s kim podijeliti to ..ionako te nece shvatiti
Uspjeh, u bilo kojem polju, je nešto što privučeš osobom kakva postaneš! Jim Rohn reče
... kako jednostavno rečeno ... i kako jednostavno rješenje svih problema.
Koliko sam samo lično tragao za nekom ... istinom valjda ... i onda te odjednom vidiš da sve što tražiš - nađeš
Onda je život cool odjednom
ali mi zivimo u BiH, pa da citiramo nekoga bliskog
Sve ono sto nam se dogodilo ili nam se danas dogada, samo je odjek i ponavljanje onoga sto se prije toga odigralo u nama samima.
A.I. Islamska deklaracija
-
Murisno1
#10 Re: Čini glavom ....
sve je to tako jednostavno za svariti ...Vertigo wrote: rece Jim Rohn, a mogli bi slicne izjave poznatih ljudi redati danima....
ali mi zivimo u BiH, pa da citiramo nekoga bliskog![]()
Sve ono sto nam se dogodilo ili nam se danas dogada, samo je odjek i ponavljanje onoga sto se prije toga odigralo u nama samima.
A.I. Islamska deklaracija
postanemo ono o čemu razmišljamo!
dug, uspjeh, ljubav, sreća, prevara, ugnjetavanje, simpatija, nerazumjevanje ...
sve religije rekoše - vladaće nad vama samo onakvi kakvi ste i vi sami ... radikalno, ali istinito ...
ljepota je u svemu tome - jednostavan princip i koncept života
naći ćeš ono što tražiš i postaćeš ono o čemu razmišljaš!
da li će doći vrijeme kada će ljudi shvatiti da nije problm u ekonomiji, brankoviću,dodiku, invalidima, ratu, novcu, obami ili bushu, afganistanu, kokainu ... da li će ljudi shvatiti da su to posljedice i da uzrok treba naći i mijenjati iz korijena ...
-
Vertigo
#11 Re: Čini glavom ....
neceMurisno1 wrote: da li će doći vrijeme kada će ljudi shvatiti da nije problm u ekonomiji, brankoviću,dodiku, invalidima, ratu, novcu, obami ili bushu, afganistanu, kokainu ... da li će ljudi shvatiti da su to posljedice i da uzrok treba naći i mijenjati iz korijena ...
-
Murisno1
#12 Re: Čini glavom ....
to je onda nova prilika da se radi ... da se popravi ...Vertigo wrote:neceMurisno1 wrote: da li će doći vrijeme kada će ljudi shvatiti da nije problm u ekonomiji, brankoviću,dodiku, invalidima, ratu, novcu, obami ili bushu, afganistanu, kokainu ... da li će ljudi shvatiti da su to posljedice i da uzrok treba naći i mijenjati iz korijena ...
-
andrija2007
#13 Re: Čini glavom ....
Slažem se sa gore napisanim u vezi prihvatanja odgovornosti za vlastiti život. To je prava mala revolucija ukad čovječe prihavtiš odgovornost ... 100% za sve što ti se dešava u životu ... čuda se počnu dešavati ... u šta god da vjeruješ ... život počinje da se mijenja ...
pojedinačnom životu. Evo vidiš, imaš s kime podijeliti!
-
Murisno1
#14 Re: Čini glavom ....
andrija2007 wrote:Slažem se sa gore napisanim u vezi prihvatanja odgovornosti za vlastiti život. To je prava mala revolucija ukad čovječe prihavtiš odgovornost ... 100% za sve što ti se dešava u životu ... čuda se počnu dešavati ... u šta god da vjeruješ ... život počinje da se mijenja ...
Kad shvatiš da si sam odgovoran za sve što ti se dešava u životu, tek tad vidiš s kim imaš posla ... sa samim sobom!
E to je borba ...
-
andrija2007
#15 Re: Čini glavom ....
Slažem se sa gore napisanim u vezi prihvatanja odgovornosti za vlastiti život. To je prava mala revolucija u
Kad shvatiš da si sam odgovoran za sve što ti se dešava u životu, tek tad vidiš s kim imaš posla ... sa samim sobom!
E to je borba ...[/quote]
Tek kad uperiš reflektor u samog sebe, onda nema više samoobmane, da su nam drugi krivi za ono što nam se dešava, to znači preokret u životu, i prihvatanje odgovornosti za vlastite misli, riječi i akcije.
- Skyfox
#16 Re: Čini glavom ....
ako ih ne mozes pobijediti... pridruzi im se
-
Murisno1
#17 Re: Čini glavom ....
zar se ne osjećaš onda kao ono kad znaš pitanja za kontrolni rad sutra i sad samo treba da naučiš odgovore na 4-5 pitanja a ne cijelu sekciju, knjiguandrija2007 wrote: Tek kad uperiš reflektor u samog sebe, onda nema više samoobmane, da su nam drugi krivi za ono što nam se dešava, to znači preokret u životu, i prihvatanje odgovornosti za vlastite misli, riječi i akcije.
-
Murisno1
#18 Re: Čini glavom ....
mnogo je tog pametnog rečeno ... ali opet 5 od 100 ljudi shvati da je rješenje tu, u njegovim rukana i to odmah .. samo se treba pokrenuti ...energeticar wrote:Jednom rece jedan predsjednik: "Nemoj gledati sta drzava moze uciniti za tebe, vec sta ti mozes uciniti za drzavu"
Kad tako budemo razmisljali imat cemo dosta toga...
mi čekamo prvo da dobijemo milion pa ćemo se onda ponašati kao milioneri
-
andrija2007
#19 Re: Čini glavom ....
I to je relativno, imam prijatelja koji je dobio za odštetu super lovu ( oko 200 milja ) i sve je shebo, što od strahami čekamo prvo da dobijemo milion pa ćemo se onda ponašati kao milioneri
da riskira, što od gluposti ne znajući šta da uradi. Sad je nažalost go kokuz.
-
Murisno1
#20 Re: Čini glavom ....
mislio sam ovim na sve aspekte života ... isto tako, prvo hoćemo da nas neko zavoli pa ćemo onda mi njega, da se nekome svidimo pa će se onda on nama .. itd itd ...andrija2007 wrote:I to je relativno, imam prijatelja koji je dobio za odštetu super lovu ( oko 200 milja ) i sve je shebo, što od strahami čekamo prvo da dobijemo milion pa ćemo se onda ponašati kao milioneri
a što se tiče toga s parama konkretno ... to je posebna priča ... novac može biti odličan sluga, ali vrlo loš gospodar - do čovjeka je koju mu ulogu da ...
pravi "bogatas" je šef svojoj imovini, dok je fukari imovina šef, kolika god da bila i uvijek izmiče!
ljudi dobiju na lutriji pa postanu veće fukare nego što su ikad bili ... ili si podređen novcu i imovini ili si nadređen novcu i imovini koju imaš
- hakazvaka
#21 Re: Čini glavom ....
kako doslo tako i o'šloandrija2007 wrote:I to je relativno, imam prijatelja koji je dobio za odštetu super lovu ( oko 200 milja ) i sve je shebo, što od strahami čekamo prvo da dobijemo milion pa ćemo se onda ponašati kao milioneri