CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

dustaban

#1 CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by dustaban »

Ovih dana ne mogu ostat od ove CIN-ove kampanje protiv federalnih parlamentaraca koji imaju stanove u sarajevu i primaju pare za odvojen zivot.

Prvo i prvo - ko to sa malo vecom placom (a da ne kazem sa placom parlamentarca) nema stan u Sarajevu?!
Ili ovako - ko to, ko koristi sluzbeno auto i vozaca, nema i svoj auto? Biva sluzbeni auto moze koristiti samo onaj ko nema svoj!

Ovo mi lici na one stare akcije - imas kucu vrati stan. Sto bi onaj ko ima nekretninu u Sarajevu (cak i ako nije iz Sarajeva) bio gori od onog ko ima vikendicu na moru? Da pojednostavim - ako bi se teoretski Parlament prebacio u Neum jel to znaci da pravo na naknade imaju samo oni koji nemaju vikendicu u Neumu?

PRAVO pitanje u slucaju Parlamentaraca jeste - koji ce im racku odvojen zivot za par sjednica u godini? A da ne pominjem same place i ostala primanja.

CIN se svezo ovih stanova i misli da je ubo. Ubo kuratz!
muzicar_iz_parka

#2 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by muzicar_iz_parka »

Deri bandu.
Realno bi bilo da se plaćaju putni troškovi i tu se priča završava.
Ovako u odnosu na standard imamo preplaćene političke predstavnike, koji ničemu ne služe.
dustaban

#3 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by dustaban »

muzicar_iz_parka wrote:Deri bandu.
Realno bi bilo da se plaćaju putni troškovi i tu se priča završava.
Ovako u odnosu na standard imamo preplaćene političke predstavnike, koji ničemu ne služe.
Pa to i ja velim. Ali oni se dojebali onih za koje su utvrdili da imaju stan u Sarajevu. Biva neko ko ima tri stana u drugom gradu a mudro eskivirao Sarajevo (prijavio ga na punca!)... taj je OK!?
Novak20

#4 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Novak20 »

Što ne stavi link dustabanlijo ? Banda dere nas. :izet:

https://www.cin.ba/prazni-stanovi-na-teret-budzeta/
Roccohljup

#5 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Roccohljup »

Dere i sta sada? Derali su i prije, hvatali ih na videima, slikali nepostojece adrese i kuće, nedavno onog idota Tufekčića ufatili kako lazira putne naloge, it.itd.itd............i na kraju nikom nista. Niko nikada nije podnio ostavku, bio izbačen sa funkcije i iz stranke, a da ne govorim o pokretanju istrage, hapšenjima i zapljeni imovine. Što je najgore, isti su i dalje na novim listama i narod ce opet glasati za njih...jer pobogu oni su "naši".
Trebam te

#6 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Trebam te »

Deri bandu lopovsku i nepismenu :run:

:izet:
dustaban

#7 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by dustaban »

Ja upravo govorim da ta bagra nas dere samim svojim (ne)radom! I zato sam bjesan kad neko od svega toga izdvoji najmanje bitan detalj. "Odvojen zivot" je njima PRAVO ko i "topli obrok" sta ce reci - nebitno kolko jeo ili nejeo "tolko me sleduje"!

Svaki Parlamentarac koji ne zivi u Sarajevu razmislja na taj nacin - "imo-nemo stan u Sarajevu (uostalom, nekretnina je privatna stvar) SLEDUJE me taj dodatak, BUDALA SAM AKO GA SE ODREKNEM!"

E pa da bi izbjegli te moralne dileme to fino treba GENERALNO rjesiti na drugaciji nacin.
Roccohljup

#8 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Roccohljup »

samo sa kukom i motikom..... :-) :-)
Prpa.ba

#9 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Prpa.ba »

Parlamentarci su najbolji od nas, nasi prvaci i treba da imaju svoje sljedovanje. :thumbup: :-D
JThomas

#10 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by JThomas »

jer ko ne zna sebi ne zna ni narodu :thumbup:
muzicar_iz_parka

#11 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by muzicar_iz_parka »

Ja bi im dao i dodatak na meditaciju tj usavršavanje misli , ne mogu se subdonosne odluke za narod donositi kada je um napet.
200 KM mjesečno.
kameni

#12 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by kameni »

Zasto mislis da je CIN nesto cekao?
kmirsad

#13 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by kmirsad »

Novak20 wrote:Što ne stavi link dustabanlijo ? Banda dere nas. :izet:

https://www.cin.ba/prazni-stanovi-na-teret-budzeta/
:lol:
kmirsad

#14 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by kmirsad »

Sarajmen wrote:Pravo je pitanje šta je CIN do sada čekao sa objavom o rasipanju budžetskih sredstava.
Naravno da je čekao... svi dobri igrači čekaju pravo mjeste i vrijeme da udare neprijatelje... imaju oni još toga... sačekaj malo...
Thorgerson

#15 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Thorgerson »

Nista onda. Eto skontali ste.

CIN je kriv.

Pa ljudi dragi to je obicna novinska agencija. Koja je kolko tolko neovisna.

Pravo pitanje je zasto npr. jedan popularan portal kao sto je klix ne moze napisati iole smislen tekst, istraziti pricu (iako imaju sigurno duplo veci budzet od CINa). Nego sibaju huskacke placene tekstove itd.

Mislim, pogledaj ti njima evo teksta na naslovnoj.
Opasne poruke srbijanskih političara: Jaka Srbija znači jaku Republiku Srpsku
https://www.klix.ba/vijesti/bih/opasne- ... /180830033

Halo ba, jebla te srbija vise ko se njih boji jos? Saka kosovara ih jebe u zdrav mozak...nebitni su ba. Ali ovakav huskacki tekst je potreban da bi ove tri glave koje su u njemu dobile koji glas jer eto oni nas brane.
kmirsad

#16 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by kmirsad »

Sarajmen wrote:Mišljenja sam da je CIN mogao objaviti nepravilnosti i kada je šteta bila ispod pola miliona, doprinijeli bi još tolikoj uštedi i više bi cijenio njihov rad. Samo ti čekaj... :run:
Eto ubilo nas tih pola miliona... ma toliko oni zaokružuju cifru kad se pogađaju oko prodaje nekog hotela, kuče, hale, stanova... kojih u papirima Vranice, Hidrogradnje, Pretisa, Zraka, Energoinvesta... uopšte nema... recimo...u Kuparima...Baškim vodama, Podgori... Rovinju, Sloveniji...
JThomas

#17 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by JThomas »

Sarajmen wrote:Mišljenja sam da je CIN mogao objaviti nepravilnosti i kada je šteta bila ispod pola miliona, doprinijeli bi još tolikoj uštedi i više bi cijenio njihov rad. Samo ti čekaj... :run:
jes' kad bi oni prestali zato što je objavljeno. a svi znamo da će se ovo nastaviti sve isto, jer je to i svrha ulaska u politiku kod nas...
Henry Chinaski

#18 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Henry Chinaski »

Iz ove priče ne vidjeh kad je neko snosio posljedice zbog ovakve novinarske priče i šta će se desiti likovima iz ove?

Ne kontam kako ih CIN dere?
kmirsad

#19 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by kmirsad »

:D
Haris.ba

#20 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Haris.ba »

Ovakva priča se ponavlja svake 4 godine. Samo se mijenjaju likovi. U principu najbolje bi bilo napraviti hotel za parlamentarce. Gluho bilo, još ću i Dodika pohvaliti što je napravio hotel u Istočnom Sarajevu. :D
kmirsad

#21 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by kmirsad »

:lol: :lol: :lol: što... mogo je postaviti i par kamperskih prikolica... napraviti ražanj za jagnjad i ozidati par roštilja... nema veze što svaka kamp prikolica koštala više od blindiranog mercedesa... :lol:Harmonika može biti u gepeku od mercedesa...
A imali bi gdje da se sklone i opozicioni štrajkači kad zapada kiša...
Dasi

#22 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Dasi »

A mogli su i neobjaviti. Valjda se nesto objavljuje kad naidjes na nepravilnosti/vijest pa je istrazis i napises. Cuj smeta mu sto su sad objavili :-) Sto to nisu drugi ranije objavili?
Banksy

#23 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by Banksy »

Realno, koga briga. Ne postoji više nijedna tema, nijedan skandal, nikakav kriminal ni prljavština koji bi mogla zainteresirati ili pokrenuti narod. Ovo što je ostalo ovdje, ove glave, svakako ne čitaju, ne misle i ne znaju, a i kad znaju, misle 'eh, da je i meni tako'. Svakako smo već (nepovratno) upali u onu rupu beznađa kad nam zaista mogu kako hoće, šta hoće i koliko hoće, bez ikakvih reakcija, sankcija i posljedica.
kmirsad

#24 Re: CIN dere parlamentarce koji imaju stanove!

Post by kmirsad »

Banksy wrote:Realno, koga briga. Ne postoji više nijedna tema, nijedan skandal, nikakav kriminal ni prljavština koji bi mogla zainteresirati ili pokrenuti narod. Ovo što je ostalo ovdje, ove glave, svakako ne čitaju, ne misle i ne znaju, a i kad znaju, misle 'eh, da je i meni tako'. Svakako smo već (nepovratno) upali u onu rupu beznađa kad nam zaista mogu kako hoće, šta hoće i koliko hoće, bez ikakvih reakcija, sankcija i posljedica.
Vidiš kako je onaj moj ban djelovao vaspitno popravno... ona rupa... ne naziva se svojim pravim imenom... :lol:
Post Reply