Cimet
Moderator: anex
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#51 Re: Cimet
Da, trazila usput kad idem u mjesecnu nabavku, onako razgledala, cak ne sa namjerom da ga kupim. Nesto nije jasno?
- chengaba
#52 Re: Cimet
Ovo je pravi cimet (Cinnamomum verum (zeylanicum)), a ne kasija (Cinnamomum casia) 100%!
Nisam znao da konačno ima i kod nas, super!

Nisam znao da konačno ima i kod nas, super!

-
biscanka2
#53 Re: Cimet
Jest sipak ( i njima se promakne), evo ja naidjoh na ovu temu pa trk u kuhinju da vidim sta na vrecici pise (odakle je i to) kadSuzie Q wrote:pametni Nijemci na vrećici upozoravaju na štetnost kasije dok kod nas to nećemo zadugo dočekati, isto sam u Italiji primjetila da na vrećicama dijetetskog sladila u kafićima piše količina udjela i upozorenje na aspartam, a kod nas tek sada kruže mailovi o njegovoj štetnosti, većina ljudi i ne zna za taj otrovhadzinica wrote:ja sam kupila kesicu cimeta u DM-u
doduse...70% cimet,30%casia
i fakat mirise na cimet
ono stoji samo - mara kvalitetni zacini -mljeveni cimet firma i grad u Njemackoj.
Znaci melju i pakuju u Njemackoj a odakle je ... .
Aroma je za 10 a i okus pa nadati se je, da je pod kontrolom .
Do duse ovdje su institucije za zastitu potrosaca vrlo aktivne ... .
-
abortus
#54 Re: Cimet
Ništa to ne znači što je pakovano u Njemčkoj.biscanka2 wrote:Jest sipak ( i njima se promakne), evo ja naidjoh na ovu temu pa trk u kuhinju da vidim sta na vrecici pise (odakle je i to) kadSuzie Q wrote:pametni Nijemci na vrećici upozoravaju na štetnost kasije dok kod nas to nećemo zadugo dočekati, isto sam u Italiji primjetila da na vrećicama dijetetskog sladila u kafićima piše količina udjela i upozorenje na aspartam, a kod nas tek sada kruže mailovi o njegovoj štetnosti, većina ljudi i ne zna za taj otrovhadzinica wrote:ja sam kupila kesicu cimeta u DM-u
doduse...70% cimet,30%casia
i fakat mirise na cimet
ono stoji samo - mara kvalitetni zacini -mljeveni cimet firma i grad u Njemackoj.
Znaci melju i pakuju u Njemackoj a odakle je ... .![]()
Aroma je za 10 a i okus pa nadati se je, da je pod kontrolom .![]()
Do duse ovdje su institucije za zastitu potrosaca vrlo aktivne ... .
Njemčka puna sirotinje kao i svaka država pa i oni moraju imati zamjenski cimet koji siromašni staleži mogu priuštiti - cimet kasiju.
-
biscanka2
#56 Re: Cimet
pametni Nijemci na vrećici upozoravaju na štetnost kasije dok kod nas to nećemo zadugo dočekati, isto sam u Italiji primjetila da na vrećicama dijetetskog sladila u kafićima piše količina udjela i upozorenje na aspartam, a kod nas tek sada kruže mailovi o njegovoj štetnosti, većina ljudi i ne zna za taj otrov[/quote]
Jest sipak ( i njima se promakne), evo ja naidjoh na ovu temu pa trk u kuhinju da vidim sta na vrecici pise (odakle je i to) kad
Do duse ovdje su institucije za zastitu potrosaca vrlo aktivne ... .[/quote]
Ništa to ne znači što je pakovano u Njemčkoj.
Njemčka puna sirotinje kao i svaka država pa i oni moraju imati zamjenski cimet koji siromašni staleži mogu priuštiti - cimet kasiju.[/quote]
U pravu si ali onda zakonski podlijezu na tacan opis i procenat mjesavine.
Jest sipak ( i njima se promakne), evo ja naidjoh na ovu temu pa trk u kuhinju da vidim sta na vrecici pise (odakle je i to) kad
Do duse ovdje su institucije za zastitu potrosaca vrlo aktivne ... .[/quote]
Ništa to ne znači što je pakovano u Njemčkoj.
Njemčka puna sirotinje kao i svaka država pa i oni moraju imati zamjenski cimet koji siromašni staleži mogu priuštiti - cimet kasiju.[/quote]
U pravu si ali onda zakonski podlijezu na tacan opis i procenat mjesavine.
- graue_maus
#57 Re: Cimet
ja sam u njemackoj i kod mene nije pravi cimet, nema nikavog upozorenja ........biscanka2 wrote: Jest sipak ( i njima se promakne), evo ja naidjoh na ovu temu pa trk u kuhinju da vidim sta na vrecici pise (odakle je i to)
.
-
biscanka2
#58 Re: Cimet
graue_maus wrote:ja sam u njemackoj i kod mene nije pravi cimet, nema nikavog upozorenja ........biscanka2 wrote: Jest sipak ( i njima se promakne), evo ja naidjoh na ovu temu pa trk u kuhinju da vidim sta na vrecici pise (odakle je i to)
.a platila ga skupooooooooooo.......
![]()
porijeklo proizvoda.
Ovo bi trebalo prijaviti Verbraucherzentrali.
- TDK-90
#59 Re: Cimet
Nestalo ovog pravog cimeta od "SETI" u štapićima u BINGU
a baš sam se navikao na njega....volim po jabukama posuti 
-
Maybach
#60 Re: Cimet
Makrovita.50gr mljevenog C.cimeta 7,80km.A imaju i stapici.Made in Madagaskar
-
abortus
#61 Re: Cimet
Administracija - očita reklamaMaybach wrote:Makrovita.50gr mljevenog C.cimeta 7,80km.A imaju i stapici.Made in Madagaskar