Ciklus Evropske kinematografije

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...
Post Reply
Tisina
Posts: 1603
Joined: 21/03/2004 14:24
Contact:

Ciklus Evropske kinematografije

Post by Tisina » 26/06/2007 10:32

Kino Unitic priprema pravo osvježenje za sve istinske ljubitelje evropske kinematografije pred nadolazeću ljetnu sezonu!

Tokom druge polovine mjeseca juna, te prve polovine mjeseca jula , sarajevska publika će imati priliku da uživa u filmovima „Sutra ujutro“- srbijanskog reditelja Olega Novkovića, koji će biti prikazan u periodu od 28.06. završno sa 05.07.,zatim vrhunskom djelu francuske redateljice Terese Villaverde - filmu „Transe“ koji će se priakzivati u periodu od 06.07. završno sa 13.07., a zatim će ovu trilogiju zatvoriti film „Goyini duhovi“ neprevaziđenog Miloša Formana, koji će se prikazivati u kinu Unitic od 14.07. do 22.07.


• Od 28. 06. u kino Unitic stiže nam najnovije ostvarnje srbijanske kinematografije, riječ je o filmu „Sutra ujutro”, najnovijem redateljskom ostvarenju Olega Novkovića!
Ova ljubavna drama govori o dubokoj strasti, senzualnosti, nežnosti, bavi se ljubomorom, posesivnošću, ljubavnom izdajom - sukobom iracionalnog i racionalnog.
Govori o ponovnom pronalaženju samog sebe…
Glavnu glumačku postavu čine veterani srbijanskog glumišta Nebojša Glogovac,Nada Šargin, Lazar Ristovski te Uliks Fehmiu.

• Od 05.07. u kinu Unitic, u sklopu ciklusa evropske kinematografija prikazivati će se potresna drama italijansko- portugalske ko-produkcije, film „Transe”. Ovo je potresna i simbolična priča o jednoj drugačijoj Evropi, o trgovini ljudima i nemilosrdnom iskorišćavanju bijelog roblja.
Glavne uloge u filmu tumače Ana Moreira, Viktor Rakov i Robinson Stevenin, pod redateljskom palicom Terese Villaverde

• Dana 13.07. kino Unitic ima čast ugostiti najnoviji film oskarovca I redateljske legende- Miloša Formana, koji je oduševio milione gledalaca filmom “Amadeus”.
Ovaj put je to film “Goyini duhovi”. Riječ je o istorijskoj drami o djelu jednog velikog umjetnika.
Radnja se odvija kasnih godina španjolske inkvizicije, prati Napoleonovu okupaciju Španjolske te potpuni slom Francuske i ponovnu uspostavu Španjolske Monarhije, zahvaljujući Wellingtonovim moćnim snagama.

Vjerujemo smo da istinski ljubitelji sedme umjetnosti neće proustiti priliku da uživaju u ovim istinskim filmskim remek djelima tokom naredne tri sedmice!


Post Reply