Ne smeta meni, vec njoj...mO k3 wrote:Tebi kao gradjaninu Bih je zagarantovano ustavom da imas pravo glasa , sada ne kontam sto to tebi smeta??animals wrote:Zasto tebe Sarafina kao dijasporku uopce interesuje glasanje u BIH..
ja kao nepismeni dijasporac nisam nikad glasao u BiH..
niti me interesuje to pitanje..
CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"?
- animals
#151 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
- SaraFina
#152 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Na Centralnom biračkom spisku za izbore 7. oktobra nalaze se i imena 8.764 osobe koje su, sudeći prema datumima rođenja, stogodišnjaci, a među njima ima i onih koji su, prema spisku, pregazili i 110 godina. Sve ovo tvrdi Demir Mahmutćehajić iz stolačke Socijaldemokratske partije, koji za “Avaz” kaže da je, zajedno s grupom samosvjesnih građana u Stocu i Hercegovini, pretresao Centralni birački spisak, u koji je imao uvid, kao što ga, kako kaže, imaju i ostale političke partije.
Dobro plaćeni
On ističe da je, pored ovih, uočen još niz nepravilnosti u biračkom spisku te poziva nadležne u BiH da nad njim uspostave integritet.
- Iščitali smo kompletan spisak i našli 8.764 osobe koje imaju 100 i više godina. Je li moguće da su oni svi živi? Izazivamo sve, prvenstveno Centralnu izbornu komisiju (CIK), čiji su članovi dobro plaćeni da, ukoliko imaju argumente, opovrgnu ove navode ili da ih potvrde. Jednostavno, neka rade svoj posao. Oni pričaju o integritetu biračkog spiska. Taj integritet ne postoji. Birački spisak je korumpiran - kaže Mahmutćehajić.
Navodi da su on i grupa građana sami radili na provjeri toga jesu li neki ljudi sa spiska živi ili ne te da su, također, otkrili da su mnogi sa spiska davno umrli.
Vratiti integritet
Zbog svega, smatra Mahmutćehajić, u rješavanje problema s biračkim spiskom trebala bi se uključiti i međunarodna zajednica.
- Ovo radi organizirana mafija i međunarodna zajednica mora se uključiti u rješavanje problema s biračkim spiskom. Kada je u Makedoniji jedna opoziciona partija ukazala na to da postoji sumnja da je na njihovom biračkom spisku 30.000 mrtvih, američka administracija i Evropska unija tražili su detaljnu provjeru biračkog spiska i da mu se vrati integritet. Tek kad je to učinjeno, stranka koja je do tada godinama vladala, izgubila je izbore - navodi Mahmutćehajić.
Inače, prema posljednjem objavljenom podatku, u BiH žive 193 stogodišnjaka. Već smo pisali o tome da se na Centralnom biračkom spisku godinama nalaze imena na hiljade mrtvih osoba i da je izvjesna njihova zloupotreba.
Građani su pokradeni
- Uspostavljanje inetgriteta biračkog spiska trebao bi biti prioritet i za sve političke opcije. Ovo je prioritet nad pobjedom na izborima. Jer, kako pobijediti kad ne biraju građani nego su oni pokradeni - ističe Mahmutćehajić.
"Glasat će" i pokojni
Mahmutćehajić za primjer navodi ime Anice Raguž, za koju na spisku stoji da je rođena 1908. godine i da je prijavljena za biračko mjesto Rivine 1 u Stocu. S druge strane, Anicina pokojna sestra Mara Raguž umrla je ove godine i na njenoj javno objavljenoj smrtovnici stoji da su ožalošćene i porodice njene “pokojne sestre Anice”, koja bi, pak, “trebala glasati 7. oktobra”.
- SaraFina
#153 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
animals wrote:Zasto tebe Sarafina kao dijasporku uopce interesuje glasanje u BIH..
Mene apsolutno ne zanima da li si pismen ili nisi. Prijavi se i glasaj, ili nemoj, tvoja odluka. Kao što je i moja da glasam. Meni smeta izborna kradja, kao u ovom tekstu iznad, A ne ti peti ili deseti dijasporac hrvatske nacionalnosti mobiliziran za izbore.
- Sanjarko
#154 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Vrijeme ce to iscistiti polako ako docekamo. Jer sve se placa od vadzenja licne karte do pasosa. Cisto sumnjam da ce mrtvi vaditi nove. Ali opet ovo je Bosna.
- SaraFina
#155 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
To obavlja stranačka mašinerija. Pa kako misliš da su u Stolcu glasali zadnji put, kada je bila afera s Kaplanom?Vizionar 1985 wrote:Vrijeme ce to iscistiti polako ako docekamo. Jer sve se placa od vadzenja licne karte do pasosa. Cisto sumnjam da ce mrtvi vaditi nove. Ali opet ovo je Bosna.
-
muzicar_iz_parka
#156 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Nema CIK nadležnost da provjerava ta imena, to je na raznoraznim MUPovima i CIPSu, njima se treba obratiti kao i tužilaštvu da utvrdi odgovorne za lažno prijavljivanje glasača iz inostranstva.
Opet shodno mućenjima na popisu stanovništva 2013, rijetko kome je u interesu da se uvede reda, jer svi mogu u svoju svrhu mutiti.
Opet shodno mućenjima na popisu stanovništva 2013, rijetko kome je u interesu da se uvede reda, jer svi mogu u svoju svrhu mutiti.
- SaraFina
#157 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
muzicar_iz_parka wrote:Nema CIK nadležnost da provjerava ta imena, to je na raznoraznim MUPovima i CIPSu, njima se treba obratiti kao i tužilaštvu da utvrdi odgovorne za lažno prijavljivanje glasača iz inostranstva.
Najveću rupu u odnosu na popis 2013 imaju HDZ-ovci. I oni će najviše imati i prostora i koristi od muljaže.
To se vidi i po ciframa za Novi Travnik recimo (pregledala sam popis u odnosu na 2014) i Uskoplje.
460 više i preko 500 %. Smiješno.
- animals
#158 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ne zanima te, ali si navela da smo nepismeni...SaraFina wrote:animals wrote:Zasto tebe Sarafina kao dijasporku uopce interesuje glasanje u BIH..
Mene apsolutno ne zanima da li si pismen ili nisi. Prijavi se i glasaj, ili nemoj, tvoja odluka. Kao što je i moja da glasam. Meni smeta izborna kradja, kao u ovom tekstu iznad, A ne ti peti ili deseti dijasporac hrvatske nacionalnosti mobiliziran za izbore.
mene samo zanima, kako neko moze na ovome forumu za dva naroda
navesti da su nepismeni, i opomenu ne dobije..
da sam ja naveo tako davno bi bio baniran..
e tako kao i u BiH i ovdje je na snazi ravnopravnost..
- SaraFina
#159 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
animals wrote:Ne zanima te, ali si navela da smo nepismeni...SaraFina wrote:animals wrote:Zasto tebe Sarafina kao dijasporku uopce interesuje glasanje u BIH..
mene samo zanima, kako neko moze na ovome forumu za dva naroda
navesti da su nepismeni, i opomenu ne dobije..
da sam ja naveo tako davno bi bio baniran..
e tako kao i u BiH i ovdje je na snazi ravnopravnost..
Zašto opomenu? Pa to su statistički podaci dostupni svima. Ja nisam rekla da si ti nepismen (ako jesam citiraj), niti Srbi i Hrvati u dijaspori..s željom da te povrijedim i uvrijedim, ili da uvrijedim kompletan hrvatski/srpski korpus, nego iznijela statistike kad je u pitanju obrazovanje dijaspore pristigle krajem 60', 70, 80, godina i dijaspore iz rata i poraća u Austriji. Slobodno demantuj, ako imaš druga saznanja.
Zanatlijska zanimanja su cijenjena, osobno mislim i podcijenjena, pa tako ti ne spadaš u skupinu "nikakvu" a pogotovo "nepismenih" i otkud ti uopće ta ideja???...
I opet ne kontam zašto si se ti našao prozvan?
Last edited by SaraFina on 24/09/2018 13:10, edited 1 time in total.
-
muzicar_iz_parka
#160 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Vidiš koliko se ljudi iz dijaspore prijavilo na izbore 2018 u RS: https://www.index.ba/durakovic-salkicev ... stranstvu/SaraFina wrote:muzicar_iz_parka wrote:Nema CIK nadležnost da provjerava ta imena, to je na raznoraznim MUPovima i CIPSu, njima se treba obratiti kao i tužilaštvu da utvrdi odgovorne za lažno prijavljivanje glasača iz inostranstva.
Najveću rupu u odnosu na popis 2013 imaju HDZ-ovci. I oni će najviše imati i prostora i koristi od muljaže.
To se vidi i po ciframa za Novi Travnik recimo (pregledala sam popis u odnosu na 2014) i Uskoplje.
![]()
460 više i preko 500 %. Smiješno.
2/3 iz Srbije i Hrvatske.
Pa ti vidi koliko su pametni oni koji se time bave.
-
decembar2017
#161 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
SaraFina wrote:Na Centralnom biračkom spisku za izbore 7. oktobra nalaze se i imena 8.764 osobe koje su, sudeći prema datumima rođenja, stogodišnjaci, a među njima ima i onih koji su, prema spisku, pregazili i 110 godina. Sve ovo tvrdi Demir Mahmutćehajić iz stolačke Socijaldemokratske partije, koji za “Avaz” kaže da je, zajedno s grupom samosvjesnih građana u Stocu i Hercegovini, pretresao Centralni birački spisak, u koji je imao uvid, kao što ga, kako kaže, imaju i ostale političke partije.
Dobro plaćeni
On ističe da je, pored ovih, uočen još niz nepravilnosti u biračkom spisku te poziva nadležne u BiH da nad njim uspostave integritet.
- Iščitali smo kompletan spisak i našli 8.764 osobe koje imaju 100 i više godina. Je li moguće da su oni svi živi? Izazivamo sve, prvenstveno Centralnu izbornu komisiju (CIK), čiji su članovi dobro plaćeni da, ukoliko imaju argumente, opovrgnu ove navode ili da ih potvrde. Jednostavno, neka rade svoj posao. Oni pričaju o integritetu biračkog spiska. Taj integritet ne postoji. Birački spisak je korumpiran - kaže Mahmutćehajić.
Navodi da su on i grupa građana sami radili na provjeri toga jesu li neki ljudi sa spiska živi ili ne te da su, također, otkrili da su mnogi sa spiska davno umrli.
Vratiti integritet
Zbog svega, smatra Mahmutćehajić, u rješavanje problema s biračkim spiskom trebala bi se uključiti i međunarodna zajednica.
- Ovo radi organizirana mafija i međunarodna zajednica mora se uključiti u rješavanje problema s biračkim spiskom. Kada je u Makedoniji jedna opoziciona partija ukazala na to da postoji sumnja da je na njihovom biračkom spisku 30.000 mrtvih, američka administracija i Evropska unija tražili su detaljnu provjeru biračkog spiska i da mu se vrati integritet. Tek kad je to učinjeno, stranka koja je do tada godinama vladala, izgubila je izbore - navodi Mahmutćehajić.
Inače, prema posljednjem objavljenom podatku, u BiH žive 193 stogodišnjaka. Već smo pisali o tome da se na Centralnom biračkom spisku godinama nalaze imena na hiljade mrtvih osoba i da je izvjesna njihova zloupotreba.
Građani su pokradeni
- Uspostavljanje inetgriteta biračkog spiska trebao bi biti prioritet i za sve političke opcije. Ovo je prioritet nad pobjedom na izborima. Jer, kako pobijediti kad ne biraju građani nego su oni pokradeni - ističe Mahmutćehajić.
"Glasat će" i pokojni
Mahmutćehajić za primjer navodi ime Anice Raguž, za koju na spisku stoji da je rođena 1908. godine i da je prijavljena za biračko mjesto Rivine 1 u Stocu. S druge strane, Anicina pokojna sestra Mara Raguž umrla je ove godine i na njenoj javno objavljenoj smrtovnici stoji da su ožalošćene i porodice njene “pokojne sestre Anice”, koja bi, pak, “trebala glasati 7. oktobra”.
Nova himna hdz glasaca:
" Zivih i mrtvih blizu miliona,
bez mrtvih ni 3 kamiona "
-
emmir1
#162 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ljudi se organizovali i hoće da iskoriste ono što mogu.
Ogroman rast prijavljenih glasača Hrvata možemo tumačiti i kroz njihov masovan odlazak iz BIH.
Ti ljudi iz godine u godinu odlaze za HR i EU, već naredni izbori ih neće mnogo zanimati.
Mnogo važnije da se taj neprijateljski faktor u BIH polako topi
Ne budu li uz sve ovo dobili Komšića, onda neka se pakuju
Ogroman rast prijavljenih glasača Hrvata možemo tumačiti i kroz njihov masovan odlazak iz BIH.
Ti ljudi iz godine u godinu odlaze za HR i EU, već naredni izbori ih neće mnogo zanimati.
Mnogo važnije da se taj neprijateljski faktor u BIH polako topi
Ne budu li uz sve ovo dobili Komšića, onda neka se pakuju
-
Rizvan
#163 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Naivno je misliti da ovo u nekoj većoj mjeri ima veze sa iseljavanjem. U nekim sredinama broj ljudi koji glasaju iz inostranstva se povećao i do deset puta. Nema nikakve logike da 22 godine nakon rata se odjednom dogodi ovoliko povećanje. Kad opština poput Prijedora koja ima najveću dijasporu, bilježi pad broja registrovanih od izbora do izbora.
Cifre su ogromne i iza ovoga stoji organizovana mašinerija.
Uostalom, najveće povećanje registrovanih birača bilježe Hrvatska i Srbija, a Hrvati se mahom posljednih godina iseljavaju u druge države Evrope. I baš bi neki Hrvat koji se je nedavno iselio zbog HDZ politike hrlio da se registruje da glasa iz inostranstva.
Generalno u Federacije ovi glasovi iz inostranstva neće ostaviti neki veći uticaj. Možda HDZ profitira sa dodatnim mandatom, ali u nekim kantonima tipa SBK gdje je najveće povećanje registrovanih iz inostranstva, itekako će se osjetiti rezultati ove mašinerije.
A i da ne spominjem lokalne izbore koji trebaju biti za dvije godine....
Cifre su ogromne i iza ovoga stoji organizovana mašinerija.
Uostalom, najveće povećanje registrovanih birača bilježe Hrvatska i Srbija, a Hrvati se mahom posljednih godina iseljavaju u druge države Evrope. I baš bi neki Hrvat koji se je nedavno iselio zbog HDZ politike hrlio da se registruje da glasa iz inostranstva.
Generalno u Federacije ovi glasovi iz inostranstva neće ostaviti neki veći uticaj. Možda HDZ profitira sa dodatnim mandatom, ali u nekim kantonima tipa SBK gdje je najveće povećanje registrovanih iz inostranstva, itekako će se osjetiti rezultati ove mašinerije.
A i da ne spominjem lokalne izbore koji trebaju biti za dvije godine....
-
Nivelacija
#164 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Vec je jasno da ce HDZ nakucati 10 k nepostojecih glasova, zasto CIK nereaguje ili je pod "KONTROLOM"
Znaci iako je broj hrvata drasticno pao u zadnje 4 godine imat ce vise biraca nego kada ih je bilo vise tj Covic nasao rupu pomocu Cika i stanje je takvo kao da broj hrvata raste
Znaci iako je broj hrvata drasticno pao u zadnje 4 godine imat ce vise biraca nego kada ih je bilo vise tj Covic nasao rupu pomocu Cika i stanje je takvo kao da broj hrvata raste
-
Scopio
#165 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ove godine kao nikad do sad HDZ se angažirao u Njemačkoj i Austriji te Hrvatskoj oko izbora.
Barem u Münchenu i Stuttgartu, dakle poslije svake mise nedjeljom su objašnjavali ljudima zašto se registrirati.
Dok su pojedini predsjednici općinskih vijeća, srednjosbosanskih općina odavno svoje" urede" izmjestili u Zagreb, i intenzivno obilazili kvartove gdje ljudi iz BiH žive i pozivanje na registraciju.
Zbog toga je nemoralan odaziv, posebno novi Travnik i Uskoplje koji su se doslovno prepolovili otkad je Hrvatska ušla u EU...
Barem u Münchenu i Stuttgartu, dakle poslije svake mise nedjeljom su objašnjavali ljudima zašto se registrirati.
Dok su pojedini predsjednici općinskih vijeća, srednjosbosanskih općina odavno svoje" urede" izmjestili u Zagreb, i intenzivno obilazili kvartove gdje ljudi iz BiH žive i pozivanje na registraciju.
Zbog toga je nemoralan odaziv, posebno novi Travnik i Uskoplje koji su se doslovno prepolovili otkad je Hrvatska ušla u EU...
- Hajlac
#166 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Sto vise citam i pratim ruski hibridni rat kojeg je Putko zakotrljao negdje tamo u periodu 2011-2013., kao i ovu domacu pricu, postaje jasnije da je kljucna osoba za BH izborni proces - Irena Hadziabdic zapravo KOMPROMITOVANA od strane rusko-srpske strane 
I to najvjerovatnije godinama unazad - Rusi znaju i po 10-20 godina "pripremati" kompromitovanog 'igraca' za kasniju upotrebu!
Najvise me frapiralo kad su objavili da su 3 od 3 odabrane stamparije za izborni materijal - iz dodikovih&covicevih LAKTASA/BL
I to najvjerovatnije godinama unazad - Rusi znaju i po 10-20 godina "pripremati" kompromitovanog 'igraca' za kasniju upotrebu!
Najvise me frapiralo kad su objavili da su 3 od 3 odabrane stamparije za izborni materijal - iz dodikovih&covicevih LAKTASA/BL
- SaraFina
#167 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Scopio wrote:Ove godine kao nikad do sad HDZ se angažirao u Njemačkoj i Austriji te Hrvatskoj oko izbora.
Obilaze li i groblja i popisuju li mrtve od 2014 - 2018? Ja bih rekla intezivnije, nego žive po Njemačkoj i Hrvatskoj.
- SaraFina
#168 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Hajlac wrote:Sto vise citam i pratim ruski hibridni rat kojeg je Putko zakotrljao negdje tamo u periodu 2011-2013., kao i ovu domacu pricu, postaje jasnije da je kljucna osoba za BH izborni proces - Irena Hadziabdic zapravo KOMPROMITOVANA od strane rusko-srpske strane
Onda je kompromitovana i stranka čijim je glasom došla na položaj
Hajde pogodi koja.
-
Novak20
#169 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Objašnjeno otkud mrtvi na biračkim spiskovima i šta može uraditi CIK povodom toga.
smrdim/vijest/cik-nije-nadlez ... skova/4374
- Kejn
#170 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Većina u CIK-u je pod kontrolom SNDS-a i HDZ-a. Bošnjaci su ovdje u manjini i stalno su preglasavani. Ovo je najbolji pokazatelj kako bi Bošnjaci živjeli da su u manjini u ovoj državi. Palestina bi bila mila majka. Zato kažem pukni ih gdje možeš. Oni nas batinom mi nih puknemo nazad drugim krajem batine. Zato i samo zato..
ŽELJKO KOMŠIĆ !
MOJ PREDSJEDNIK !
ŽELJKO KOMŠIĆ !
MOJ PREDSJEDNIK !
-
daddy-kool
#171 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Razumijem da ne mogu provjeravati ko je u inostranstvu umro dok im rodbina ne dojavi, ali bi onda bilo logično tražiti registraciju svih glasača iz inostranstva za svake izbore. Ko je živ nek' se javi na prozivci.Novak20 wrote:Objašnjeno otkud mrtvi na biračkim spiskovima i šta može uraditi CIK povodom toga.
- SaraFina
#172 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ovo ti je "brigo moja predji na drugoga"Novak20 wrote:Objašnjeno otkud mrtvi na biračkim spiskovima i šta može uraditi CIK povodom toga.
U Hercegovini izgleda godinama matični uredi ne rade ništa. I to po pitanju isključivo hrvatske populacije... Trebaju gradjani samoogranizovano pregledati biračke spiskove, i posjećivati stogodišnjake te ih pitati za junačko zdravlje. CIK će ažurirati
Stvarno zanimljivo. Otkud da su svi ti "neažurirani" i neprijavljeni upravo hrvatske nacionalnosti?
Koje notorne laži i podvale jedne državne institucije.
-
Novak20
#173 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Sve BiH politike jedinstvene u mućkanju sa popisima i spiskovima bilo koje vrste jer znaju da u bistroj vodi ne mogu uloviti ništa.daddy-kool wrote:Razumijem da ne mogu provjeravati ko je u inostranstvu umro dok im rodbina ne dojavi, ali bi onda bilo logično tražiti registraciju svih glasača iz inostranstva za svake izbore. Ko je živ nek' se javi na prozivci.Novak20 wrote:Objašnjeno otkud mrtvi na biračkim spiskovima i šta može uraditi CIK povodom toga.
- SaraFina
#174 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
HDZ su prvaci u muljaži. Tu stranku treba kazniti zbog predizbornih manipulacija debelo. Ovo je prešlo svaku mjeru.
Povećanje u odnosu na 2014
Novi Travnik, povećanje 588%
Uskoplje, povećanje 440%
Fojnica, povećanje 463%
Jajce, 110%
Travnik, 348%
Bugojno, 184%
- shake69
#175 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
DakleM, dzaba oni spiskovi Mahmutcehajica iz Stoca, CIK ceka da mu Covketovi ljudi prijave koga je svecenik ispratio na drugi svijet. Samo sto hoce. Ili mozda hoce, ali nakon 7 oktobra.SaraFina wrote:Ovo ti je "brigo moja predji na drugoga"Novak20 wrote:Objašnjeno otkud mrtvi na biračkim spiskovima i šta može uraditi CIK povodom toga.
smrdim/vijest/cik-nije-nadlez ... skova/4374Znamo mi odlično ko CIK kontroliše...Mislili su očigledno da je narod glup.
U Hercegovini izgleda godinama matični uredi ne rade ništa. I to po pitanju isključivo hrvatske populacije... Trebaju gradjani samoogranizovano pregledati biračke spiskove, i posjećivati stogodišnjake te ih pitati za junačko zdravlje. CIK će ažurirati![]()
Stvarno zanimljivo. Otkud da su svi ti "neažurirani" i neprijavljeni upravo hrvatske nacionalnosti?
Koje notorne laži i podvale jedne državne institucije.