Veliki pozdrav,
Radim istraživački seminarski rad na faxu o historijatu i današnjem stanju naše kanalizacije u Sarajevu.
Historijat je bilo lahko završiti, ali o današnjem stanju ne mogu naći nikakve dobre info.
Kontaktirao sam centtralu gdje sam uspio dobiti neke info. Mene je zanimalo koje tipove cijevi i kojih proizvođača se najviše koriste u našim kanalizacijama, pogotovo u ovim novijim renoviranjima, prošlim i planiranim. Dobio sam odgovor o tipovima koji se koriste (daktilne i poliesterske na uličnim kanalizacijama i ove dvije plus keramičke na priključcima). Gospoda u kanalizacijama mi nije htjela dati odgovor koje do sada najčešće pobjeđivao na tenderima, jer to je kao eto neka aman Bože tajna. Iako saam naglasio da je to javna informacija i da moraju biti transparentni, nisam uspio dobiti odgovor.
Upućen sam na arhivu na web-sajtu na kojoj nema ništa, samo prazni tenderi bez rezultata.
Dakle ne treba mi neka preceizna statistika, već okvirni info. Namjeravam kontaktirati date proizvođače o više detalja i karakteristika njihovih cijevi. Ali pošto nemam pojma ko su ne mogu da dođem do tog koraka.
Mnogo bi mi značila informacija. unaprijed hvala i pozdrav
Cijevi kojih proizvođača koristi naša kanalizacija?
Moderator: anex
- Honda NSX
-
quarterback
#2 Re: Cijevi kojih proizvođača koristi naša kanalizacija?
mislim da bi se trebao obratiti pismenim putem i traziti informaciju koju nisi dobio
- Honda NSX
#3 Re: Cijevi kojih proizvođača koristi naša kanalizacija?
To ću najvjerovatnije i uraditi, ali bojim se da mi je to vrlo rizična varijanta. Dok oni "procesuiraju", odgovore i šta već, meni če proći jedno 5 puta rok za predaju seminarskog. Imo sam već slična iskustva, gdje sam dobijo odgovor nakon 2 mjeseca.quarterback wrote:mislim da bi se trebao obratiti pismenim putem u traziti informaciju koju nisi dobio