Cijene u Hrvatskoj?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
st.pauli

#1 Cijene u Hrvatskoj?

Post by st.pauli »

Kolko kosta npr jedna soba na moru u HR?
Qler

Post by Qler »

Zna da je u supetru na bracu 90kn dvokrevetna soba (mislim da je i trokrevetna) sa svojom kuhinjom, kupatilom i balkonom!

A bio mi burazer u Neumu jeuce, kaze dola sobe blize plaze 40KM NOC!!
A kiselja 0.5l Sarajevski kiseljak 1KM u granapu! Skupi u PM!
gavrilo

Post by gavrilo »

sa ili bez pdv-a? :roll:
Qler

Post by Qler »

koliko sam ja shvatio SA PDV-om!
mr2

Post by mr2 »

ja sam platio 28 eura po osobi u vodicama,ukljucujuci dorucak....nikad vise,sto se tice izlaska i ostalih akomodacija,bez veze......potrosijo sam 1200 eura ne znam gdje,za te pare sam mogo otici negdje drugo 3 sedmice puni aranzman.......ma bez veze :oops: :oops: :oops: sami cesi i madari
gavrilo

Post by gavrilo »

mr2 wrote: sami cesi i madari
neka cehinja i madjarica 8-)
gavrilo

Post by gavrilo »

nego 28 € je malo previse za jednu osobu. jbt deset dana oko 600 km :shock: ... a dorucak mogu zamislit nizasta... uzimajuci u obzir da se dugo ostaje u izlasku, mozes i dorucak zaboravit :roll:
mr2

Post by mr2 »

ne znam da li sto mi je holandski pasos,ili sto je 20 metara od plaze,al to sam platio....naprimjer ima klub izmedu sibenika i vodica hollywood ulaz je 50 kuna, a pivo je skuplje nego u amsterdamu.....navece da pojedes 2 pice i popijes nesto treba ti 100 kuna ,ma bezveze kad pogledas ,portugal,ili karibe van sezone
MBA

Post by MBA »

mr2 wrote:ja sam platio 28 eura po osobi u vodicama,ukljucujuci dorucak....nikad vise,sto se tice izlaska i ostalih akomodacija,bez veze......potrosijo sam 1200 eura ne znam gdje,za te pare sam mogo otici negdje drugo 3 sedmice puni aranzman.......ma bez veze :oops: :oops: :oops: sami cesi i madari

Cesi i Madjari su narodi sa istorijom na kojoj im mnogi drugi mogu zavidjeti.
gavrilo

Post by gavrilo »

MBA wrote:Cesi i Madjari su narodi sa istorijom na kojoj im mnogi drugi mogu zavidjeti.
njemci isto (ako izuzmemo II WW) pa se opet ponasaju ko najveca stoka na ljetnim odmaralistima
Qler

Post by Qler »

Pa imaju i srbi istoriju da im pozavide i Rimljani :D :D:D:D:D
gavrilo

Post by gavrilo »

mr2 wrote:ne znam da li sto mi je holandski pasos,ili sto je 20 metara od plaze,al to sam platio....naprimjer ima klub izmedu sibenika i vodica hollywood ulaz je 50 kuna, a pivo je skuplje nego u amsterdamu.....navece da pojedes 2 pice i popijes nesto treba ti 100 kuna ,ma bezveze kad pogledas ,portugal,ili karibe van sezone
sjecam se kada sam bio 2002 u herceg novom pivo sam placao 4 € :roll:

... inace ako hoces jeftin aranzman... last minute 8-) evo bas mi jaran otisao za tursku 10 dana 250 fr., tri zvjezdice inkl. let i dorucak ... sta's vise :shock:
gavrilo

Post by gavrilo »

Qler wrote:Pa imaju i srbi istoriju da im pozavide i Rimljani :D :D:D:D:D
znaci prepucavanje ponovo... dobro

... i ti si dio nase srpske istorije 8-)
mr2

Post by mr2 »

ja te cehe i poljake ne mogu da uzmem za ozbiljno,koliko hoces ovdje ih ima po staklenicima rade za 5 eura po satu........ako su to turisti onda je zalosno,pojedu sldoled i to je to.a kad pogledas cijene i ne cudi me :( :(
Qler

Post by Qler »

gavrilo wrote:

ma nije prepucavanje, samo podsjecanje :D:D:D

nisam ti je gavro od onih svadjalica :D samo se loma zezam :D

Al sto je pesta kupleraje imala :D dzaba sto su na jadranu seljaci sa onim brkovina spojenim sa solufima :D :-?
st.pauli

Post by st.pauli »

Hvala raja na odgovorima:-)
Bas sam to i mislio da su cjene astroonomske- bolje mi onda da idem negdje po jezerima ili planinama nase BiH. Jer neosjecam se bas gostom kad sam u HR, vako NE! Necu da me prave blentom i jos da placam njima za to?!Sta mi to nude za te pare? Nesmijes ni "hljeba" zatraziti :lol:
Jok :x
mr_orange

Post by mr_orange »

Zna li neko, ako je bio ove godine, kakve su cijene hrane i pica u prodavnicama, na makarskoj rivijeri?
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ma preskupi su definitivno, ali opet ce kamara nase raje otici dole... :roll: Ako cu vec ici na Jadran, iz protesta cu otici u Neum... Necu da im placam za nesto sto objektivno ne vrijedi ni pola te cijene (preko onih lignji im ne mogu preci, nikako... :D). Za iste pare se moze otici negdje vani, ili za bitno manje u Crnu Goru. A i roaming im je bezobrazno skup, pa cak i slanje jednog pisljivog SMS-a iz Hrvatske, kosta 0,43 KM. Neka se oni slobodno furaju da ce im "bogati inozemni turisti" preplaviti obalu... 8-)
gavrilo

Post by gavrilo »

Qler wrote:
gavrilo wrote:

ma nije prepucavanje, samo podsjecanje :D:D:D

nisam ti je gavro od onih svadjalica :D samo se loma zezam :D

Al sto je pesta kupleraje imala :D dzaba sto su na jadranu seljaci sa onim brkovina spojenim sa solufima :D :-?
da, da pesta... ah ta stara dobra vremena :roll: :D
gavrilo

Post by gavrilo »

BigusDickus wrote:Ma preskupi su definitivno, ali opet ce kamara nase raje otici dole... :roll: Ako cu vec ici na Jadran, iz protesta cu otici u Neum... Necu da im placam za nesto sto objektivno ne vrijedi ni pola te cijene (preko onih lignji im ne mogu preci, nikako... :D). Za iste pare se moze otici negdje vani, ili za bitno manje u Crnu Goru. A i roaming im je bezobrazno skup, pa cak i slanje jednog pisljivog SMS-a iz Hrvatske, kosta 0,43 KM. Neka se oni slobodno furaju da ce im "bogati inozemni turisti" preplaviti obalu... 8-)
nisam nikada bio u neumu... kako je tamo?

jest da je mali izlaz al' nas je... pa kad vec idem na jadran bar nase da podrzim 8-)
Qler

Post by Qler »

bio sam juce, isao po burazer :D ubio se od alkohola, pa morao nazad z a Sa :D

nego more je mokro, slano i toplo :D

Prvih jedno 10-15 metara je prljavo u poslijepodnevnim satima, bez zezancije, valjda kako nedodje plima, pa moras se zaletiti, dobro skociti i izroniti u cistoj vodi :D inace je OK, samo NEMOJ ni pod razno PITI VODU SA CESME!!! NIJE ZA PICE!! Da se ne zajebes! Ni u kaficu ne trazi casu vode, trazi kiselu!
Pmusa

Post by Pmusa »

Crikvenica
Jednosoban apartman 50 Eura

mala bevanda 10 Kuna malo pivo isto 15 Kuna 0,5 pivo

mjesano meso oko 60 Kn
BigusDickus

Post by BigusDickus »

@gavrilo, u vezi Neuma...
Ma nije nista posebno, ni lose, ni dobro... Ako ne ocekujes neki lud nocni provod, moze ti biti sasvim OK. Cijene su nize nego u Hrvatskoj, a u onim veleprodajama iznad magistrale, cak i povoljnije nego u Sarajevu... :D Oni mjestani se trude, koliko je uopce moguce, da uslugom budu konkurentni ostalim manjim mjestima na Jadranu. Ma eto, s obzirom na ono cime raspolazu, sasvim pristojno... Od hotela, Stella je najbolja... :)
.Acrobat.

Post by .Acrobat. »

Ja bih prije rekao da su Česi i poljaci u manjini. Ja sam vidio čak više Nizozemaca od Čeha. No ovisi to o turističkim odredištima. Istra je duplo skuplja od juga, ali i ostvaruje 40% hrvatskog turizma prema statistikama. Ko je bio u Istri zna kako tamo sve skupa izgleda.

Evo šta piše u Hrvatskim vijestima ovih dana o sezoni.

U Istru ušlo više od 120.000 gostiju
Objavljeno prije 4 sata

UNATOČ smjeni gostiju u prvome udarnom turističkom vikendu, na graničnim prijelazima u Istri nije bilo velikih gužvi.Prema podacima istarske policije, preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana - od petka do danas u podne u Hrvatsku je ušlo 124.400 turista, od kojih gotovo 118 tisuća stranih.
Samo jučer u Hrvatsku je preko tih prijelaza ušlo više od 55.000 putnika, a među strancima prevladavali su Talijani, Slovenci, Austrijanci i Nijemci.
Sveukupno:
Rekordna turistička sezona
Zarada od turizma ove bi godine mogla biti do deset posto veća nego lani. Prema HNB-u, prihod od turizma lani je iznosio 5,4 milijardi eura
ZAGREB - U subotu počinje špica turističke sezone, a sljedeća tri tjedna Jadran će biti pun gostiju. Najveća godišnja smjena turista, osim hotela koji su uglavnom i dosad dobro radili, napunit će i kampove i privatni smještaj.
»Sezona bi mogla biti izvanredna. Hotelijeri za kolovoz imaju toliko upita za rezervacije da ne stignu na sve ni odgovoriti. Za kolovoz se također najavljuju velike vrućine tako da vjerojatno svjedočimo rekordnoj sezoni«, rekao je za Vjesnik Zdenko Mičić, državni tajnik za turizam.
Što se tiče upravio izgrađenih autoputeva...
Gužve otplaćuju Zagreb - Split
Do 13.30 sati prema Splitu kroz tunel Sveti Rok prošlo je oko 9000 vozila, a u smjeru Zagreba oko 7100, rekao je Vjesniku Zdenko Bulić, voditelj Tehničke jedinice Sveti Rok. Tom dionicom, kaže Bulić, prođe i do 37.000 vozila. Iako se ne može procijeniti koliko će ta brojka biti, nagađa se da bi ovoga vikenda autocestom A1 moglo proći od 180 do 200 tisuća vozila. To će se odraziti na dobit HAC-a, s obzirom na to da je prošli vikend uprihodovano 26 milijuna kuna.
Šta BiH čeka!? :x
Post Reply