Imate detalje ovdje
Naravno, Facebook ovdje

Ambrozija wrote:Nisam znala da je Konzum najskuplji....
Ja idem u Mercator, to sam vec negdje pisala...Uglavnom zbog urednosti i zbog svega onog sto nudi (jer zaista mozes pronaci sve sto ti treba)...prostrano je, prozracno a najvaznije osoblje je izuzetno ljubazno....A sto se tice suhomesnatih proizvoda, sireva i slicno - mislim da im tu niko nije ravan.....
Interex mi takodjer nije los, Robot niko ne uporedjujeIako je Robot zadnji u koji bi otisla, mislim da je cak i najjeftiniji...A u Bingo nemam naviku ici....
Ma i nije bas tako, ali OK, a uz to sam nekoliko puta imala losa iskustva sa kvalitetom namirnica u Konzumu i Interexu, sa Mercatorom nemam takvo iskustvo, sto ne znaci da necu imati....Ergun wrote:Ambrozija wrote:Nisam znala da je Konzum najskuplji....
Ja idem u Mercator, to sam vec negdje pisala...Uglavnom zbog urednosti i zbog svega onog sto nudi (jer zaista mozes pronaci sve sto ti treba)...prostrano je, prozracno a najvaznije osoblje je izuzetno ljubazno....A sto se tice suhomesnatih proizvoda, sireva i slicno - mislim da im tu niko nije ravan.....
Interex mi takodjer nije los, Robot niko ne uporedjujeIako je Robot zadnji u koji bi otisla, mislim da je cak i najjeftiniji...A u Bingo nemam naviku ici....
Sve što ima u Mercatoru ima i u drugim tržnim centrima.
Ambrozija wrote:Ma i nije bas tako, ali OK, a uz to sam nekoliko puta imala losa iskustva sa kvalitetom namirnica u Konzumu i Interexu, sa Mercatorom nemam takvo iskustvo, sto ne znaci da necu imati....Ergun wrote:Ambrozija wrote:Nisam znala da je Konzum najskuplji....
U Mercatoru su 90% strani proizvodi, i ti su jeftiniji, a naše, bosanskohercegovačke proizvode, slabo drže, a i ono što drže, nabace cijenu da ti oči stanu.justika_sa wrote:ima ako ti je svejedno sta kupujes. Svaki trzni centar ima sir. Ali nema raznolik izbor vrsta i brendova. A ja recimo kad za nesto zapnem zapnem i odem u Bingo, Amko, DP i sl i kupim dio namirnica i onda opet moram u mercator ili konzum da kupim ono sto ovi nemaju... a za cijene se slazem... mada kad se sve sastavi ti popusti u Mercatoru se zaista isplate
Što se tiče tih stvari oko beba, nemam pojma, priznajem.van Basten wrote:u mercatoru dosta stvari za bebe su jeftinije nego drugdje.. provjereno na svojoj koži. Recimo bijeli pampers veliko pakovanje je bilo najjeftinije tamo i u Bingu, dok smo ga kupovali, u interexu 3,5 km skuplje, u konzumu 4,5 km skuplje a u merkuru 10 km![]()
Humana mlijeko za dohranu u mercatoru 15,6, a interex 16,5km
Znači, može se i tu naći jeftinijih stvari, samo malo protabanati, uporediti, pregledati račun detaljnije...
pa to jednostavno nije istina.Ergun wrote:Sve što ima u Mercatoru ima i u drugim tržnim centrima.
Gdje mogu naći pršut i čajnu Krasovu?Ergun wrote:Ambrozija wrote:Nisam znala da je Konzum najskuplji....
Svima nam je u cilju da ustedimo, tako i meni...Navela sam razloge zbog kojih se uvijek rado vratim u Mercator...Uz to skupljam Pika bodove, na kraju imam odredjenu sumu novca da potrosim zahvaljujuci istima, tako da kad se sve sabere i oduzme, dodje na istoErgun wrote:
Ja kupujem u Interexu otkad se otvorio u Sarajevu, i nikad nisam imao problema.
Al ok, vidim da si neka budzovanka, može ti se da iste proizvode plaćaš po znatno višoj cijeni, i samo nastavi janezima puniti dzepove.
U Istočnom Sarajevu.Ledenko wrote:Gdje mogu naći pršut i čajnu Krasovu?Ergun wrote:Ambrozija wrote:Nisam znala da je Konzum najskuplji....
http://www.kras.si/
Da, dobro je poznato da prosjecni sarajevski kupac ne moze zamisliti svoj dorucak bez tunjevine Rio Mare, za koju ce svakog dana bez razmisljanja potrositi 4km, i koje ima ko "slucajno" u ovoj listi citavih 5 komada, kako bi se napravila odgovarajuca razlika prema drugoplasiranom supermarketu.Namirnice wrote:Ovdje, evo, i nije neka razlika u cijenama. Korpa, priznacete, nije uvijek puna onih bas, bas najpotrebnijih namirnice. Uvijek kupimo nesto usput, luksuzno, slatko, interesantno. Nije sve do ulja, brašna, šećera, mlijeka ... Dakle, mi od svih ovih tabela sedmičnih kasnije biramo neke proizvode, po nekom kriterijumu i onda sabiremo cijene, uzmemo u obzir neku količinu kupljenih proizvoda i slično. Evo, recimo, jedne solidne korpe, otprilike namirnica koje najcesce kupujemo: (ovo je tabela iz decembra prošle godine)
Imate detalje ovdje
Naravno, Facebook ovdje
Jedini nacin je pravljenje poredjenja unutar iste grupe proizvoda, npr. u jednoj turi da porede sve cokolade, prvo one od 100grama, pa 200g, i slicno, pa onda secer od 1kg, 2kg, brasno tipa 500 od 1kg i slicno.Entropio wrote:Najbolje bi bilo da ti, VjecniStudent, napišeš jednu listu pa fino zamoliš ljude koji ovo rade da obiđu tržne centre i naprave komparaciju cijena... Ozbiljan sam.
Najbolje je da izbacimo Bingo i InterexVjecitiStudent wrote:
Da, dobro je poznato da prosjecni sarajevski kupac ne moze zamisliti svoj dorucak bez tunjevine Rio Mare, za koju ce svakog dana bez razmisljanja potrositi 4km, i koje ima ko "slucajno" u ovoj listi citavih 5 komada, kako bi se napravila odgovarajuca razlika prema drugoplasiranom supermarketu.
Ima li nacina da malo sofisticiranije stimate ove liste?