Cijene namirnica u gradu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
6.april

#101 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by 6.april »

I meni je malo sumnjiv odabir ovih namirnica.

Inače, kupujem u Konzumu - najbliži mi.
Skup jeste.
Merkator mi je najdraži po ponudi.
Interex ne volim jer nema pola stvari.
Dp je još gori - oni nemaju ni 10 vrsta čokolada a kamoli nešto "egzotičnije".
BIngo mi je užasno daleko i rijetko odem do njega. Onaj u Hadžićima je famozan. Ima sve pa čak i stvari koje nisam vidjela u merkatoru.
eluna

#102 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by eluna »

6.april wrote:I meni je malo sumnjiv odabir ovih namirnica.

Inače, kupujem u Konzumu - najbliži mi.
Skup jeste.
Merkator mi je najdraži po ponudi.
Interex ne volim jer nema pola stvari.
Dp je još gori - oni nemaju ni 10 vrsta čokolada a kamoli nešto "egzotičnije".
BIngo mi je užasno daleko i rijetko odem do njega. Onaj u Hadžićima je famozan. Ima sve pa čak i stvari koje nisam vidjela u merkatoru.

NPR. ..... šta to ima u hadžićima a da nema u mercatoru - vrijedna je to informacija nama koji volimo klopu :lol: :lol:

mene prevashodno zanimaju sirevi, suhomesnato i slatko ....
domaci.ba

#103 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by domaci.ba »

Namirnica strogo u Bingu u Hadzicima.usput mi bude i pase mi. Razlog vise zbog domacih proizvoda na policama mada mislim da moze to pojacati ima prostora. Vidim da radi svoju marku "bingo" a proizvedeno u BiH (pr. kecap iz prnjavora).
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#104 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Entropio »

eluna, smiri se malo. Ja kupujem u Merkatoru i skoro svaki dan mi nude da predam zahtjev za Pika karticu, ali nakon što sam izračunao šta ja imam od toga, vidio sam da se meni ne isplati (dobro, isplati se jer bih uštedio 20-ak maraka godišnje, ali to je zanemarivo). Pika kartica se isplati samo onome ko kupuje u velikim količinama i troši puno novca u Merkatoru (recimo, po njihovom prospektu, prosječna sarajevska porodica troši 250KM sedmično u Merkatoru). Budući da ja ne trošim ni blizu toliko sedmično...

Što se tiče tava, šerpi i onih naljepnica Pika, ne bih da ulazim u diskusiju, ali one tave i šerpe ne vrijede kolike su im cijene i taj popust koji dobiješ skupljanjem naljepnica je ustvari njihova prava cijena.

Da se razumijemo, ja kupujem u Merkatoru jer imaju najveći izbor, najljubazniji su, a i usput mi je. Skuplji su od Binga, definitivno, ali razumijem da se izbor, ambijent i ljubaznost naplaćuju.
eluna

#105 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by eluna »

Entropio wrote:eluna, smiri se malo. Ja kupujem u Merkatoru i skoro svaki dan mi nude da predam zahtjev za Pika karticu, ali nakon što sam izračunao šta ja imam od toga, vidio sam da se meni ne isplati (dobro, isplati se jer bih uštedio 20-ak maraka godišnje, ali to je zanemarivo). Pika kartica se isplati samo onome ko kupuje u velikim količinama i troši puno novca u Merkatoru (recimo, po njihovom prospektu, prosječna sarajevska porodica troši 250KM sedmično u Merkatoru). Budući da ja ne trošim ni blizu toliko sedmično...

Što se tiče tava, šerpi i onih naljepnica Pika, ne bih da ulazim u diskusiju, ali one tave i šerpe ne vrijede kolike su im cijene i taj popust koji dobiješ skupljanjem naljepnica je ustvari njihova prava cijena.

Da se razumijemo, ja kupujem u Merkatoru jer imaju najveći izbor, najljubazniji su, a i usput mi je. Skuplji su od Binga, definitivno, ali razumijem da se izbor, ambijent i ljubaznost naplaćuju.
entorpio - svako ima svoj stav

recimo - supe u kesicama ne kupujem već godinama ............ najprije zato što je to živi otrov kao i cedevite i njene inačice, ali to je već za drugu temu

što se tiče pika kartica, obračunski period je 2 puta godišnje, što znači da je ušteda šestomjesečna a ne godišnja .....a što napisa jedna članica foruma, njena je nana dobro prokontala gdje će svoju penziju trošiti, a penzioner se za 48 KM uštede na pika karticama (minimalna godišnja ušteda) fino snabdije

meni se isplati jer zaista sve kupujemo tamo, pa su mi i boniteti visoki

još jedna stvar me zanima ako može da se istraži

moram kupovati neke poklone na naselja - zanima me kristal Rogaška slatina ..... ima ga u Mercatoru, nisam od skora provjeravala onu prodavnicu u Titovoj, davno nekada ni oni nisu imali taj kristal.

Ako neko zna gdje ga ima, i ako nije problem, molim da postavi cijene ..... UNAPRIJED HVALA :)
Namirnice

#106 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Namirnice »

Evo malo cijena artikala nekih od baby artikala (potrebština), izdvojenih od devete sedmične tabele cijena

Image

Više o svemu ovdje

Facebook fan stranica
Dr.Cuddy

#107 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Dr.Cuddy »

U Konzumu sam cesto naletila na 'prevare' tipa: Akcija sok Bona 1,90 KM i hrpa sokova Bona na jednom mjestu a zapravo je akcija za jednu vrstu soka (od jabuke) koji je 1,90 KM recimo a ostali na hrpi su 2,45 KM...po meni je to prevara.

Philadelphia sir, Konzum 4,05 KM, Mercator 3,80 KM
McVities keks, Digestive se moze kupiti samo u Mercatoru
Limmi sok od limuna ili limete (u nedostatku pravog cijedjenog limuna ili limete) samo se moze kupiti u Interexu
Image
Ambrozija

#108 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Ambrozija »

Dr.Cuddy wrote:U Konzumu sam cesto naletila na 'prevare' tipa: Akcija sok Bona 1,90 KM i hrpa sokova Bona na jednom mjestu a zapravo je akcija za jednu vrstu soka (od jabuke) koji je 1,90 KM recimo a ostali na hrpi su 2,45 KM...po meni je to prevara.

Limmi sok od limuna ili limete (u nedostatku pravog cijedjenog limuna ili limete) samo se moze kupiti u Interexu
Image
Kakav je ovaj Limmi? Kolika mu je cijena?
BHF_Manijak

#109 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by BHF_Manijak »

Dobra ba Eluna kakva je to propaganda, ok shvatili smo da redovno kupujes u Merkatoru, hvala Bogu na pluralizmu, ali sad ti zelis nas sviju ubjedit da to isto radimo iz ovog ili onog razloga. Svinjetine imas u gotovo svakom Konzumu sem onog u BBI jer vlasnicima prostora se ne uklapa u religijska shvatanja, posteno s obje strane. Neko preferira Bingo, neko Merkator, neko DP, neko pak Amko komerc itd, ne znam zasto neko ima potrebu da nekog ubjedjuje u nesto i to konstantno forsira iz posta u post.

Ljudi iz Namirnice.ba ovdje su sigurno sa najboljom namjerom a ne radi neke propagande ili da reklamiraju ovog ili onog, ljudi stave cijene proizvoda pa ko voli nek izvoli, da je li je to sa gledista statistike apsolutno ispravno nije sad toliko ni bitno, ko da se neko mora voditi tim da ih poslusa ili ne poslusa, ako nista tema moze dobro doci nekome ko zeli da otprilike ima uvid kako se krecu cijene odredjenih proizvoda po trgovackim marketima, a i to je za pohvalu. Pa nije javna tajna da je Bingo ili Interex jeftiniji od Konzuma ili Merkatora, to smo i bez ove teme znali, ali eto ko prati cijene moze vidjeti gdje je koji proizvod jeftiniji ili skuplji pa da ga tamo ne kupuje npr.
Dr.Cuddy

#110 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Dr.Cuddy »

Ambrozija wrote:
Dr.Cuddy wrote:U Konzumu sam cesto naletila na 'prevare' tipa: Akcija sok Bona 1,90 KM i hrpa sokova Bona na jednom mjestu a zapravo je akcija za jednu vrstu soka (od jabuke) koji je 1,90 KM recimo a ostali na hrpi su 2,45 KM...po meni je to prevara.

Image
Kakav je ovaj Limmi? Kolika mu je cijena?
Ne znam tačno, mislim oko 2-3 KM a proizvod je odličan, za kolače, salate, u principu za sve gdje mi treba cijeđeni limunov sok. Koristim i limetu (ista samo zelena bočica).
Namirnice

#111 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Namirnice »

Nije toliko do zbirnih cijena, koliko želimo sa ovim tabelama (a danas pripremamo i desetu, u kojoj bi se trebali naći i ovi koje ste predložili) jednostavno, informacije o cijenema učiniti dostupnijima. Liste namirnica koje skrojimo kasnije, na osnovu podataka iz ovakvih sedmičnih tabela, dodatno analiziramo, pa uključujemo i faktor količine i slično. Objavili smo nekoliko takvih i ovdje (tipa ulje, mlijeko, šećer, kafa, brašno). Ovo je, dakle, deveta sedmična tabela koju smo objavili prošle sedmice:

Image

Detalji ovdje

Facebook fan stranica
Namirnice

#112 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Namirnice »

chuchumbamayumbe wrote:Bingo je fakat vidljivo jeftiniji, znam iz ličnog iskustva.
Nije ni Konzum toliko skup koliko ga se ovdje predstavlja, samo se ide na riktanje artikala koji su skuplji, očito šiljenje.
8-)
Stavite u korpu:
Pavlaku 400gr (Meggle, Milkos, Dukat)
Jaja 10kom
Argetu 1 kom
Hljeb je svuda isti
Ulje (Bimal, Agragold, Floriol)
Mlijeko Meggle 1l
Mlijeko Milkos 1l
Mlijeko Dukat 1l
Isto vrijedi i za jogurt
ABC sir
Vajkrem
Puter 250gr (Meggle, Alpen)
Poli salamu (malu i veliku)
Cedevitu (malu i veliku)
Tjesteninu (2-3 vrste)
Instant supu (2-3 vrste)
Eurokem onaj od pola kile
Nutellu
Faks od 3kg
Omekšivač Lenor
Pastu za zube Colgate, Blendamed
Toalet papir Violeta i Harmony, (8/12/24kom)
Pile 1kg
Bataci 1kg
Paradajz, kupus, krompir, luk - sve po 1kg
Ajvar tegla 850gr
Ness Kafa 200gr
Kafa 500gr zlatna džezva (zelena)
Vranac pro Corde 8-)
Ždrepčeva krv
Coca Cola
Kisela (Kiseljak, Tešanjski dijamant)
Plazma keks
Čokolino 200g
.
.
.
itd

Znači, ako piše 3 vrste ulja, provjeriti cijenu za svaki posebno i unijeti u tabelu.
Eto domaći za ovu sedmicu, javite se kada odradite da vidimo! :thumbup:
Ako još neko ima što da doda, bilo bi super, ali mislim da je ovo najrealnije što se tiče većine nas.

:run:
Kopirali tvoj spisak i krenuli redom i dobili ove rezultate

Ono što fali fali jer nismo iste artikle našli u nekim od marketa.
strong69

#113 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by strong69 »

@chuchumbamayumbe,

Nutella se jede, aaaa? :D

Ja bih volio da vidim jos analizu jogurta 2,8%mm 1L. Takoder bih dao prijedlog da napravite jednu rekapitulaciju osnovnih namirnica:

1. Mlijeko i mlijecni proizvodi (Meggle, Milkos, Dukat, Tuzla, Vindija itd...)
2. Maslac i ulje
3. Brasno
4. So i secer

Tako bi mogli napraviti grupisanje proizvoda u sokove, alkoholna pica, kafe itd...

Takoder vam potpuno dobronamjerno dajem prijedlog da pogledate stranicu supermarketi.info iz HR.
Namirnice

#114 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Namirnice »

strong69 wrote:@chuchumbamayumbe,

Nutella se jede, aaaa? :D

Ja bih volio da vidim jos analizu jogurta 2,8%mm 1L. Takoder bih dao prijedlog da napravite jednu rekapitulaciju osnovnih namirnica:

1. Mlijeko i mlijecni proizvodi (Meggle, Milkos, Dukat, Tuzla, Vindija itd...)
2. Maslac i ulje
3. Brasno
4. So i secer

Tako bi mogli napraviti grupisanje proizvoda u sokove, alkoholna pica, kafe itd...

Takoder vam potpuno dobronamjerno dajem prijedlog da pogledate stranicu supermarketi.info iz HR.
Svasta ce se praviti, kada se nakupi dovoljno podataka :)
Imamo neki svoj fol, opušteno o svemu ovome ...
I hvala na sugestijama
respo

#115 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by respo »

i zbog razlike od 3.5 marke ici u hadzice iz grada
jeli to vrijedi i goriva vremena i zivaca u saobracaju?
Namirnice

#116 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Namirnice »

respo wrote:i zbog razlike od 3.5 marke ici u hadzice iz grada
I to stoji, ali kupiš 2 od ovoga, 3 od onoga, 5 ovoga itd.; onda kaluklacije imaju smisla. Plus, Bingo ima market i na Alipašinom. Mi u njemu i evidentiramo ove cijene.
alica.k

#117 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by alica.k »

ako se ides namiriti jednom, dvaput mjesecno, isplati se.
al ako ides sedmicno, definitivno ne.

znam po nama..mi smo jedno vrijeme samo isli u bingo da se namirimo - sedmicno, al sto ustedis u bingu, potrosis na gorivo, isto ispadne.
respo

#118 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by respo »

ako se ovdje uzima prosjek namirnica onda uzeti prosjek i navika ljudi

koliko ljudi se namiruje 1-2 puta mjesecno koliko njih sedmicno a koliko dnevno?
mirnisan

#119 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by mirnisan »

kupujem u merkatoru,koristim penzionerski popust od 10% tako da mi dodje sve to na isto. imaju kvalitetnu ponudu,u njihovim objektima osjecam se ugodno. obidjem nekad tempo,interex,konzum,pa i bingo....mada sve rjedje,finansije diktiraju da velike trzne centre zaobilazim sve cesce. :run:
chuchumbamayumbe

#120 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by chuchumbamayumbe »

Hvala na dobro odrađenom poslu, svaaka čast.
Znači, na 155km Mercator ispada 10km skuplji u odnosu na Bingo.
Za popust od 21.5km na PIKA kartici je potrebno potrošiti 720km. Kraj priče što se tiče isplativosti korištenja PIKA-e u odnosu na kupovinu u Bingu, nikako se ne svodi na isto, pogotovu za nas koji imamo u blizini sve tržne centre, pa možemo birati.
Što se tiče izbora, kvalitete, standarda usluge - Mercator je #1, neprikosnovno. I isplati se kupovati kada su popusti za penzionere.
Ja sada bio u Bingu, Šveps Tangerine 2.20km. :thumbup:
BIngo je osjetno najjeftiniji, samo što ja moram pješačiti 300m više da bih došao do njega, a usput imam Konzum, DP, tu je negdje i Amko, a i Mercator. Valjda sam se i zato udebljao?! :-) :D
Još jednom, odličan posao.

p.s. nutellu ne kupujem, ali znam da je narod najviše kupuje. zato sam je i sugerirao na mojoj listi.
chuchumbamayumbe

#121 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by chuchumbamayumbe »

Postoji Bingo na Alipašinom...
madner

#122 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by madner »

Ciglanama.
StupskaBitanga

#123 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by StupskaBitanga »

Najavljuju taj Hiper Bingo ono kao u Hadžićima odavno na lokaciji Sarabona i mislim da je vrijeme da se okonča ta prodaja lokacije Sarabona
A onaj na Ciglanama i na Alipašinom ponudoom mislim ništa im ne fali
Namirnice

#124 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Namirnice »

Usput cijene: Konzum: kupus 1kg 0,60km, mladi krompir 1kg 2,30, luk crveni 1kg 0,75 | Mercator: kupus 1kg 0,90, mladi krompir 1kg 2,30km, luk crveni 1kg0,60km

Namirnice.ba Portal
Naša Facebook fan stranica
I naš Twitter nalog :)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#125 Re: Cijene namirnica u gradu

Post by Toto »

eluna wrote:
VjecitiStudent wrote:
Namirnice wrote:Ovdje, evo, i nije neka razlika u cijenama. Korpa, priznacete, nije uvijek puna onih bas, bas najpotrebnijih namirnice. Uvijek kupimo nesto usput, luksuzno, slatko, interesantno. Nije sve do ulja, brašna, šećera, mlijeka ... Dakle, mi od svih ovih tabela sedmičnih kasnije biramo neke proizvode, po nekom kriterijumu i onda sabiremo cijene, uzmemo u obzir neku količinu kupljenih proizvoda i slično. Evo, recimo, jedne solidne korpe, otprilike namirnica koje najcesce kupujemo: (ovo je tabela iz decembra prošle godine :) )

Image

Imate detalje ovdje
Naravno, Facebook ovdje :)
Da, dobro je poznato da prosjecni sarajevski kupac ne moze zamisliti svoj dorucak bez tunjevine Rio Mare, za koju ce svakog dana bez razmisljanja potrositi 4km, i koje ima ko "slucajno" u ovoj listi citavih 5 komada, kako bi se napravila odgovarajuca razlika prema drugoplasiranom supermarketu.

Ima li nacina da malo sofisticiranije stimate ove liste?

pazi šege - nisam ni gledala u tabelu ................. koja glupost!!!!!!!!!! .... kad upoređujete cijene sve treba da bude po 1 komad, kako bi se dobila realna slika .............. ma koji pametnjakovići ovo rade!?!?!?!? ...... jesu li ikada imali makar jedan čas iz statistike, a da su barem mjesec dana radili bilo gdje u prodaji ili nabavci znali bi kakvu su fulu napravili sa tabelom :shock:
nisi ni ti imala ni jedan cas iz statistike
Post Reply