Cijena stolara
-
toure123
#1 Cijena stolara
Pozz ljudi...
Ima li neko mozda iskustva sa cijenom stolara u BiH? Koliko im se otprilike krece cijena, kako naplacuju svoj rad?
Naime meni trebaju stepenice od 12 gazista debljine 5 CM sa onim stubicima sa strane sto dodju...
Sta mislite koliko bi bila cijena takvih jednih stepenica sa cijenom njegovog rada?
Ima li neko mozda iskustva sa cijenom stolara u BiH? Koliko im se otprilike krece cijena, kako naplacuju svoj rad?
Naime meni trebaju stepenice od 12 gazista debljine 5 CM sa onim stubicima sa strane sto dodju...
Sta mislite koliko bi bila cijena takvih jednih stepenica sa cijenom njegovog rada?
- dječak sa šibicama
#2 Re: Cijena stolara
Kojeg god da uzmes, a ne znas ga, gledace da te zajebe.
Isto ce pokusati i bar pola onih koje i znas.
Isto ce pokusati i bar pola onih koje i znas.
- muminovic
#3 Re: Cijena stolara
cjena varira od stotine paramatera, od pocetka od kvalitete materijala, obrade materijala, itd...
ako hoces sto jeftinije reci mu da nemas para nikako i da ti je jeftinije od sto gore robe, pa da ti sklepa za sto manje novca.
ako hoces sto jeftinije reci mu da nemas para nikako i da ti je jeftinije od sto gore robe, pa da ti sklepa za sto manje novca.
- mO k3
#4 Re: Cijena stolara
gledao sam ja da radim gazista od hrastovine a mogu ti reci da nije bas jeftino bilo .... uglavnom vidi sa vise stolara i cijenkaj setoure123 wrote:Pozz ljudi...
- muminovic
#5 Re: Cijena stolara
sta ti znaci cijena ako ti lose uradi.
Ili sta ti znaci ako dobijes dobru cijenu a radi ti pola godine posao od 1 sedmicu

Ili jos bolje, dobijes dobru cijenu, das pola para on ode u inostranstvo hahahahaha
Ili sta ti znaci ako dobijes dobru cijenu a radi ti pola godine posao od 1 sedmicu
Ili jos bolje, dobijes dobru cijenu, das pola para on ode u inostranstvo hahahahaha
- Maraschino
#6 Re: Cijena stolara

hoces ovako nesto hrastovo?
prilicno skupo.
vidio sam po fisu gazista bukova po 50-55KM/kom.
- muminovic
#7 Re: Cijena stolara
Hrastovina je jedna od skupljih materijala, parket od hrastovina je od 90 - 200 KM po m2
Njemu nije problem izgleda platiti Hrastovinu, nego jedino da mu je da mu majstor sto je moguce jeftinije naplati ruke.
Onaj ko zna sta je Hrastovina zna i koliko je tesko istu sjeci, i kakvi su potrebni uredjaji da bi se Hrastovina obradila, bukvalno se sjece masinom za sjecu keramike

Njemu nije problem izgleda platiti Hrastovinu, nego jedino da mu je da mu majstor sto je moguce jeftinije naplati ruke.
Onaj ko zna sta je Hrastovina zna i koliko je tesko istu sjeci, i kakvi su potrebni uredjaji da bi se Hrastovina obradila, bukvalno se sjece masinom za sjecu keramike
- Maraschino
#8 Re: Cijena stolara
Tako nekako plus najveci problem velika povrsina kao sto je podest.
Tu dolazi do izvijanja a kakva je hrastovina moze i kucu dici pogotovu debljina od 5+ cm.
Ja sam taj problem rijesio...
ostalo naplacujem. 
Tu dolazi do izvijanja a kakva je hrastovina moze i kucu dici pogotovu debljina od 5+ cm.
Ja sam taj problem rijesio...
- muminovic
#9 Re: Cijena stolara
Prijatelju, ruke se moraju placati a i intelekt.Maraschino wrote:Tako nekako plus najveci problem velika povrsina kao sto je podest.
Ja sam taj problem rijesio...ostalo naplacujem.
Ljudi plate drvo 3.000 KM da mu je ruke sto manje, nadje majstora levata, sve mu unisti... i onda valja sve iz pocetka... ponovo materijal a onda pravi majstor.
- HAVANA
#10 Re: Cijena stolara
Slagacu ti ali cini mi se izaslo me 65km po gazistu sa rukama... 

-
toure123
#12 Re: Cijena stolara
Ovaj sto je meni ponudio cijeni 100 KM po gazistu, od bijelog bora stepenice ...Maraschino wrote:
hoces ovako nesto hrastovo?
prilicno skupo.
vidio sam po fisu gazista bukova po 50-55KM/kom.
-
toure123
#13 Re: Cijena stolara
Jebote nemoj da me zezas, ovaj meni hoce 100 KM po gazistu sa materijalomHAVANA wrote:Slagacu ti ali cini mi se izaslo me 65km po gazistu sa rukama...
Jel ova cijena sto si ti spomenuo samo ruke, ili ruke + materijal ?
- Maraschino
#14 Re: Cijena stolara
Fini materijali.HAVANA wrote:Sto mi sliku izvrnu.
-
toure123
#15 Re: Cijena stolara
Drug nije hrastovina u pitanju, bijeli bor + cijena ruku = 100 KM po gazistu ... Meni je to malo puno , nije li ???muminovic wrote:Hrastovina je jedna od skupljih materijala, parket od hrastovina je od 90 - 200 KM po m2
Onaj ko zna sta je Hrastovina zna i koliko je tesko istu sjeci, i kakvi su potrebni uredjaji da bi se Hrastovina obradila, bukvalno se sjece masinom za sjecu keramike![]()
![]()
![]()
![]()
-
toure123
#16 Re: Cijena stolara
Drug jel tebi puno 100 KM po gazistu za bijeli bor + njegove ruke ?Maraschino wrote:Fini materijali.HAVANA wrote:Sto mi sliku izvrnu.
- Maraschino
#17 Re: Cijena stolara
Puno da ne moze punije za bijeli bor.toure123 wrote:
Drug nije hrastovina u pitanju, bijeli bor + cijena ruku = 100 KM po gazistu ... Meni je to malo puno , nije li ???
Ovo moje i HAVANino je mercedes za bijeli bor a nije bilo 100KM/kom.
Ja sam radio jos nekih stvarcica pa sam platio u jednom tako da ne znam tacno koliko je gaziste uracunao ali nije vise od 75.
-
toure123
#18 Re: Cijena stolara
Maraschino wrote:Puno da ne moze punije za bijeli bor.toure123 wrote:
Drug nije hrastovina u pitanju, bijeli bor + cijena ruku = 100 KM po gazistu ... Meni je to malo puno , nije li ???
Ovo moje i HAVANino je mercedes za bijeli bor a nije bilo 100KM/kom.
Ja sam radio jos nekih stvarcica pa sam platio u jednom tako da ne znam tacno koliko je gaziste uracunao ali nije vise od 75.
A da, moram napomenuti da ce cijele stepenice biti od drveta, znaci nece samo gazista tu biti... Vec i oni bocni stubici od drveta, tj. bijelog bora... Ispod ce to biti zatvoreno lamperijom valjda kako sam razumio...
Ustvari i nisam pogodio taj posao jos jer me strefila cijena, da umalo srcani nisam dobio da moram za yebenih 12 gazista/stepenice te velicine izvaliti 1200 KM
Last edited by toure123 on 30/03/2017 20:28, edited 1 time in total.
- HAVANA
#19 Re: Cijena stolara
Neces postici tu cijenu ako samo to radis.Ovo je malo drugacija racunica.Sve sto radim taj covjek mi radi sa njegovom ekipom.Od krovista,krova,zidova,podova...Racunaj tu negdje kako ti je i rekao ako samo to radis,ali vjeruj vaznije je kako i cim je uradjeno ,nego jel 10-20 maraka vise ili manje po gazistu...toure123 wrote:Jebote nemoj da me zezas, ovaj meni hoce 100 KM po gazistu sa materijalomHAVANA wrote:Slagacu ti ali cini mi se izaslo me 65km po gazistu sa rukama...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
toure123
#20 Re: Cijena stolara
HAVANA wrote:Neces postici tu cijenu ako samo to radis.Ovo je malo drugacija racunica.Sve sto radim taj covjek mi radi sa njegovom ekipom.Od krovista,krova,zidova,podova...Racunaj tu negdje kako ti je i rekao ako samo to radis,ali vjeruj vaznije je kako i cim je uradjeno ,nego jel 10-20 maraka vise ili manje po gazistu...toure123 wrote:Jebote nemoj da me zezas, ovaj meni hoce 100 KM po gazistu sa materijalomHAVANA wrote:Slagacu ti ali cini mi se izaslo me 65km po gazistu sa rukama...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dobro de mi ti eto realno daj cijenu za sljedece:
- znaci kompletne stepenice ce biti izradjene od drveta sa drvenim stubicima sa strane i rukohvatom... 12 gazista debljine 5 CM ...
On je to meni sve rekao 1200 KM , odnosno 40 KM za ruke po gazistu a 60 KM materijal...
Materijal je bijeli bor...
- Maraschino
#21 Re: Cijena stolara
Dodjem ja u jednu firmu u Bihacu i pitam za cijene punih sobnih vrata. Covjek ko iz topa 1000/kom. Ali druze ja bih ovakva...ma opet 1000/kom...a gdje su vam izlazna vrata
Nadjem stolara koji je ozbiljan i nagodan. Najkomplikovanija vrata mi je zaracunao 550KM/kom a ostala sobna 470KM/kom.
Sve puno drvo i stokovi i krila a na cijenu je uticalo 11kom vrata.
Nadjem stolara koji je ozbiljan i nagodan. Najkomplikovanija vrata mi je zaracunao 550KM/kom a ostala sobna 470KM/kom.
-
toure123
#22 Re: Cijena stolara
Drug de procitaj samo post iznad tvog pa mi daj svoje misljenje plsMaraschino wrote:Dodjem ja u jednu firmu u Bihacu i pitam za cijene punih sobnih vrata. Covjek ko iz topa 1000/kom. Ali druze ja bih ovakva...ma opet 1000/kom...a gdje su vam izlazna vrata![]()
- Maraschino
#23 Re: Cijena stolara
Ako radis gaziste, celo pa i ogradu sa rukohvatom...tu je to negdje. Samo ga stisni da radi kvalitetno i precizno...ili idi na soluciju samo gaziste a celo obradis nekim drugim materijalom.toure123 wrote:
- znaci kompletne stepenice ce biti izradjene od drveta sa drvenim stubicima sa strane i rukohvatom... 12 gazista debljine 5 CM ...
On je to meni sve rekao 1200 KM , odnosno 40 KM za ruke po gazistu a 60 KM materijal...
-
toure123
#24 Re: Cijena stolara
Jest to je to sto si opisao... Ja sam pomalo laik za ove stvari iskreno ... Ali me ova cijena fakat iznenadila... Isto da zivimo u Njemackoj poboguMaraschino wrote:Ako radis gaziste, celo pa i ogradu sa rukohvatom...tu je to negdje. Samo ga stisni da radi kvalitetno i precizno...ili idi na soluciju samo gaziste a celo obradis nekim drugim materijalom.toure123 wrote:
Nego jel ovo iznad cijene po tebi ili je ispod ?
A cekaj koji materijal moze ici za celo umjesto bijelog bora?
- HAVANA
#25 Re: Cijena stolara
Cuj 1000kmMaraschino wrote:Dodjem ja u jednu firmu u Bihacu i pitam za cijene punih sobnih vrata. Covjek ko iz topa 1000/kom. Ali druze ja bih ovakva...ma opet 1000/kom...a gdje su vam izlazna vrata![]()