Control panel wrote:Ovih je dana i mjeseci aktuelno da se mijenjanju stranacki dresovi, a ponekad i ideologije. Hajder kada iz srodnih stranaka neko ode u drugu stranku, ali kada iz krajnje lijeve ode u krajnje desnu stranku onda mi to nema logike.
ovih dana smo i to vidjali.
Interesuje me misljenje forumasa sta misle o toj pojavi, o obrazu tih ljudi koji su izdali birace koji su im dali povjerenje, da li se tu radi o naprasnoj promjeni ideologije ili kako bi to nas narod rekao dosli topbe, ili je pak ljubav prema odredjenim komadicima papira raznih boja
za koliko bi ste vi dali svoj obraz.
Obraz i politicar jednostavno ne idu u istu recenicu. Uz rijec politicar ide lakat i laktanje, guza i uvlacenje, ledja i saginjanje, ali obraz nikako.
Da bi se uspjelo u politici, moras se puno puta sageti, mnogo guza poljubiti, laktati se i gaziti preko sposobnijih da bi napredovao..oni s obrazom ostanu na nivou mjesne zajednice ili u najboljem slucaju opcine.
Takvi s obrazom nikome ne trebaju jer im poslije nece posluziti za kriminalne djelatnosti, zaposljavanje uze i sire rodbine, namjestanje tendera i sl.
Mene od politicara moze iznenaditi samo neki lijep gest..a ne mogu reci da me je iko iznenadio