Cijena grijanja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
davorp7

#1 Cijena grijanja

Post by davorp7 »

halo ekipo... evo imam par pitanja pa ako bi netko bio voljan odgovoriti... od jeseni studiram u Sarajevo, inače sam iz Hrvatske pa ne znam točno kako se kreću cijene kod vas... inače stan koji smo cimeri i ja uzeli dođe 1600kn (cca 400 maraka) + režije... e sad zanimam koliko režije dođu i zanima me pošto imamo grijanje na struju, a čuo sam da je to dosta skupo koliko bi nas to moglo doći??? unaprijed hvala :D
pridearijana

#2 Re: Cijena grijanja

Post by pridearijana »

davorp7 wrote:halo ekipo... evo imam par pitanja pa ako bi netko bio voljan odgovoriti... od jeseni studiram u Sarajevo, inače sam iz Hrvatske pa ne znam točno kako se kreću cijene kod vas... inače stan koji smo cimeri i ja uzeli dođe 1600kn (cca 400 maraka) + režije... e sad zanimam koliko režije dođu i zanima me pošto imamo grijanje na struju, a čuo sam da je to dosta skupo koliko bi nas to moglo doći??? unaprijed hvala :D
prvo moras da kazes kvadraturu stana da bi mogli da pricamo o cijenama za ostale rezije ali sto se tice grijanja na struju to je najskuplje jer za stan od 40 kvadrata koji grijes na struju kosta oko 200 maraka,tako je bilo meni u prijasnjem stanu....ali ostalih rezija imas oko 100-150 maraka (kablovska,voda,internet,odrzavanje ulaza i odvoz smeca)pa eto zimi racunaj da ce biti troskova oko 300-350 maraka (sa strujom)...dobro ti razmisli o svemu...
davorp7

#3 Re: Cijena grijanja

Post by davorp7 »

pridearijana wrote: prvo moras da kazes kvadraturu stana da bi mogli da pricamo o cijenama za ostale rezije ali sto se tice grijanja na struju to je najskuplje jer za stan od 40 kvadrata koji grijes na struju kosta oko 200 maraka,tako je bilo meni u prijasnjem stanu....ali ostalih rezija imas oko 100-150 maraka (kablovska,voda,internet,odrzavanje ulaza i odvoz smeca)pa eto zimi racunaj da ce biti troskova oko 300-350 maraka (sa strujom)...dobro ti razmisli o svemu...
e da zaboravio veličinu :-) , negdje 90kvadrata je stan... hm... da dosta je skupo, to grijanje su me upozoravali ali vidjet ćemo kad dođemo tamo možda i mijenjamo stan tko zna... hvala na odgovoru
starii

#4 Re: Cijena grijanja

Post by starii »

ako je grijanje na plin racunaj dec-jan-feb minimalno 200KM mjesecno..
davorp7

#5 Re: Cijena grijanja

Post by davorp7 »

starii wrote:ako je grijanje na plin racunaj dec-jan-feb minimalno 200KM mjesecno..
na struju je... uglavnom koliko sam skužio kod vas u sarajevu je grijanje užasno skupo, a ostaztak režija jeftiniji pa tako da slično kao u Zagrebu će me preko zime doć... preko ljeta će bit bolje... nego da pitam znači za recimo stan od 40-50 kvadrata je na struju 200KM, a na plin isto tako negdje? kakva je razlika uopće, dal se isplati s nečim drugim tražit stan, koje su opcije?
putujucidzindas

#6 Re: Cijena grijanja

Post by putujucidzindas »

zavis sta znaci na struju --- TA peci su na struju i to ti za stan od 40ak kvadrata bude nekih 200 KM. e sad, ako je etazno na struju, preko bojlera, to ne znam koja je cijena, ali je isto poskupo...
onda imas opciju plinskog etaznog grijanja, koje je mislim i najisplativije - nekih 100ak maraka za istu tu kvadraturu. ovo sve placas samo akd trosis grijanje i koliko potrosis.
jos ti je varijanta da nadjes stan sa centralnim grijanjem (toplane), u tom slucaju placas grijanje tokom cijele godine, za cijenu ti ne znam, neko ce ti vec reci...
starii

#7 Re: Cijena grijanja

Post by starii »

davorp7 wrote:
starii wrote:ako je grijanje na plin racunaj dec-jan-feb minimalno 200KM mjesecno..
na struju je... uglavnom koliko sam skužio kod vas u sarajevu je grijanje užasno skupo, a ostaztak režija jeftiniji pa tako da slično kao u Zagrebu će me preko zime doć... preko ljeta će bit bolje... nego da pitam znači za recimo stan od 40-50 kvadrata je na struju 200KM, a na plin isto tako negdje? kakva je razlika uopće, dal se isplati s nečim drugim tražit stan, koje su opcije?
hm manji bi trebali biti troskovi ako se grijes na struju ali opet zavisi..neko voli da mu je bas toplo pa je cijena veca...
pridearijana

#8 Re: Cijena grijanja

Post by pridearijana »

davorp7 wrote:
pridearijana wrote: prvo moras da kazes kvadraturu stana da bi mogli da pricamo o cijenama za ostale rezije ali sto se tice grijanja na struju to je najskuplje jer za stan od 40 kvadrata koji grijes na struju kosta oko 200 maraka,tako je bilo meni u prijasnjem stanu....ali ostalih rezija imas oko 100-150 maraka (kablovska,voda,internet,odrzavanje ulaza i odvoz smeca)pa eto zimi racunaj da ce biti troskova oko 300-350 maraka (sa strujom)...dobro ti razmisli o svemu...
e da zaboravio veličinu :-) , negdje 90kvadrata je stan... hm... da dosta je skupo, to grijanje su me upozoravali ali vidjet ćemo kad dođemo tamo možda i mijenjamo stan tko zna... hvala na odgovoru
ako je stan 90 kvadrata rezija ostalih ce ti doci oko 100 maraka-nece vise....bez telefona i imas struju jos da platis tako da ja mislim da ti je bolje da trazis stan sa centralnim grijanjem jer bi ti za cijelu godinu dolazilo oko 12o maraka za grijanje ali centralno grijanje i struja se ne mogu porediti....i plin je isplativ ali za tu kvadraturu ocekuj oko 250 km troskova za plin ali samo u sezoni grijanja....skupa ti je opcija struja a da ne pricamo o tome da se nikad ne moze ugrijati stan tako kao sa plinom i centralnim...te dane hladnoce a kao grijanja na struju jos uvijek pamtim....razmisli dobro,u nekim djelovima Sarajeva mozete naci sprat kuce za nekih 300 maraka ili malo vise ali da ima plin....
davorp7

#9 Re: Cijena grijanja

Post by davorp7 »

hm... da to me i brine... nas je 4 planiralo u tom stanu i položaj i veličina sve mi je odlično, jedino to s grijanjem je problem... al valjda ćemo nekako istrpit zimu :sad:
Post Reply