Cijena engleskog Bulldoga

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
hali gali halid

#1 Cijena engleskog Bulldoga

Post by hali gali halid »

Zanima me koliko kosta musko/zensko stene engleskog bulldoga, i ima li gdje kod nas da se nabavi.
Zah

#2 Re: Cijena engleskog Bulldoga

Post by Zah »

Moja sugestija.Engleski buldog je lijep pas ali samo ako je pravi predstavik svoje pasmine.Ima puno engleskih buldoga koji cak izgledaju i ruzno.Dakle, ako kupujes tog psa, onda trazi vrsnog uzgajivaca.Nemoj zuriti.Najbolje je ici na izlozbe, pratiti uzgajivace i njihove pse a onda se opredijeliti za one koji ti najvise odgovaraju, po izgloedu i cijenama.Bilo kakvog psa da imas, ti mu moras posvetiti posebnu paznju.Moras ga njegovati, hraniti.Pa kad to vec radis, onda kupi nesto sto valja.

Image

Odi na Google i ukucaj "odgajivacnica engleskih buldoga".Izlistat ce ti nekokliko adresa a ti onda nastavi dalje pretrasivati.Ako Ti je to tesko, onda se obradi Kinoloskim drustvima, BiH,Hrvatske i Srbije. Oni imaju kataloge najboljih uzgajivaca ali i onih drugih koji spadaju u srednju klasu.Obrati se svima, kazi sta trasis i pitaj za cijenu.
Pozdrav Zah
Alkos

#3 Re: Cijena engleskog Bulldoga

Post by Alkos »

Baby

#4 Re: Cijena engleskog Bulldoga

Post by Baby »

Nikada ne uzimaj sa oglasa psa ! Ti ne znaš u kakva ćeš se go*na uvaliti ako bulldoga platiš 400 eura,to su psi koji moraju imati fantastičnu genetiku inače nerijetko ćeš dobiti psa sa dosplazijom kukova ili nekom drugom bolesti.
Ja znam da je jedna žena na Mejtašu platila štene Eng.Bulldoga 1300 EURA i tek je tada dobila zdravog Bulldoga , inače nemoj ići za oglasima na marketu gdje je pas 500 km jer se možeš gadno pokajati :)
airedale

#5 Re: Cijena engleskog Bulldoga

Post by airedale »

Baby wrote:Nikada ne uzimaj sa oglasa psa ! Ti ne znaš u kakva ćeš se go*na uvaliti ako bulldoga platiš 400 eura,to su psi koji moraju imati fantastičnu genetiku inače nerijetko ćeš dobiti psa sa dosplazijom kukova ili nekom drugom bolesti.
Ja znam da je jedna žena na Mejtašu platila štene Eng.Bulldoga 1300 EURA i tek je tada dobila zdravog Bulldoga , inače nemoj ići za oglasima na marketu gdje je pas 500 km jer se možeš gadno pokajati :)
Samo da potvrdim ovo sto Baby napisa sve je tacno. Solidni Eng.Buldog idu od 1500+ Eura. Pasmina je jako osjetljiva, vrucinu ne podnose nikako. Problemi sa zglobovima i vilicom kod loseg uzgoja brzo se ispoljavaju. Ako idu na izlozbe tokom ljetnih mjeseci samo u klimatizovanom autu, vrlo lako dobiju toplotni udar ovo iz licnog iskustva, prijatelj (vlasnik jednog pet shopa) je imao oko 3 godine Bulldoga (placena kuja 2500 KM) i odustao je od pasmine jer je previse zahtjevna, kvalitetan uzgoj u nasim uslovima prakticno nemoguc a zdravstvenih problema narocito sa zenkama koliko hoces. Zenke jako tesko zanesu a iznose i sa dosta problema ciklus trudnoce i obicno moraju ici na carski rez....
minjonja

#6 Re: Cijena engleskog Bulldoga

Post by minjonja »

zar u zoo centru nemaju onog bulldoga? ako si u sarajevu, bolje ti je da prosetas do tamo i dobijes informacije iz prve ruke.
Post Reply