cijena centralnog grijanja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
TheSeeker91

#1 cijena centralnog grijanja

Post by TheSeeker91 »

pozdrav svima
nedavno sam preselila u stan u kojem je centralno grijanje, a radijatori imaju potenciometar (ono za podesavanje jacine od 1 do 6)... sad mozda je glupo pitanje, ali posto to nisam dosad imala, ne znam na koji nacin se placa? tj. da li se placa normalna cijena za centralno (po broju kvadrata i to) ili ima veze i to na koliko je pojacan radijator? nije elektricni radijator, nije plin, nego onaj najobicniji radijator, i rekla mi je gazdarica da je grijanje centralno, pa ne znam je li to za podesavanja sluzi meni da smanjim kad je vruce ili ima veze i na kojem je broju sto se tice cijene?
hvala unaprijed na odgovoru
perfect_guy

#2 Re: cijena centralnog grijanja

Post by perfect_guy »

koji grad?

za Sarajevo je bilo 1,4 KM/m2, pa su to malo prebacili da bude ljeti jeftinije, zimi skuplje, ali u prosjeku opet ista cijena. Sad ne znam koliko je s ovim poskupljenjem
TheSeeker91

#3 Re: cijena centralnog grijanja

Post by TheSeeker91 »

perfect_guy wrote:koji grad?

za Sarajevo je bilo 1,4 KM/m2, pa su to malo prebacili da bude ljeti jeftinije, zimi skuplje, ali u prosjeku opet ista cijena. Sad ne znam koliko je s ovim poskupljenjem
sarajevo, ali pitam ima li veze to podesavanje na radijatoru?
O'zone
Globalni moderator

#4 Re: cijena centralnog grijanja

Post by O'zone »

TheSeeker91 wrote:

Nema. Time samo sebi lično štimaš koliko želiš da radijator grije. Plaćaš 1,4 KM/m pa makr ti bili zavrnuti do kraja.
TheSeeker91

#5 Re: cijena centralnog grijanja

Post by TheSeeker91 »

O'zone wrote:
TheSeeker91 wrote:

Nema. Time samo sebi lično štimaš koliko želiš da radijator grije. Plaćaš 1,4 KM/m pa makr ti bili zavrnuti do kraja.
e hvala puno :) pozzz
Streptokok

#6 Re: cijena centralnog grijanja

Post by Streptokok »

O'zone wrote:
TheSeeker91 wrote:

ili odvrnuti do kraja a prozori otvoreni.
gurabija78

#7 Re: cijena centralnog grijanja

Post by gurabija78 »

možda imaju ugrađeni kalorimetri, tako da odvrtanje/zavrtanje itekako mijenja stvar. U novijim zgradama je to slučaj.
O'zone
Globalni moderator

#8 Re: cijena centralnog grijanja

Post by O'zone »

gurabija78 wrote:možda imaju ugrađeni kalorimetri, tako da odvrtanje/zavrtanje itekako mijenja stvar. U novijim zgradama je to slučaj.
Nadam se da bi joj toj gazdarica napomenula :mrgreen:
TheSeeker91

#9 Re: cijena centralnog grijanja

Post by TheSeeker91 »

O'zone wrote:
gurabija78 wrote:možda imaju ugrađeni kalorimetri, tako da odvrtanje/zavrtanje itekako mijenja stvar. U novijim zgradama je to slučaj.
Nadam se da bi joj toj gazdarica napomenula :mrgreen:
to i ja kontam :D
Post Reply