pozdrav svima
nedavno sam preselila u stan u kojem je centralno grijanje, a radijatori imaju potenciometar (ono za podesavanje jacine od 1 do 6)... sad mozda je glupo pitanje, ali posto to nisam dosad imala, ne znam na koji nacin se placa? tj. da li se placa normalna cijena za centralno (po broju kvadrata i to) ili ima veze i to na koliko je pojacan radijator? nije elektricni radijator, nije plin, nego onaj najobicniji radijator, i rekla mi je gazdarica da je grijanje centralno, pa ne znam je li to za podesavanja sluzi meni da smanjim kad je vruce ili ima veze i na kojem je broju sto se tice cijene?
hvala unaprijed na odgovoru
cijena centralnog grijanja
- perfect_guy
#2 Re: cijena centralnog grijanja
koji grad?
za Sarajevo je bilo 1,4 KM/m2, pa su to malo prebacili da bude ljeti jeftinije, zimi skuplje, ali u prosjeku opet ista cijena. Sad ne znam koliko je s ovim poskupljenjem
za Sarajevo je bilo 1,4 KM/m2, pa su to malo prebacili da bude ljeti jeftinije, zimi skuplje, ali u prosjeku opet ista cijena. Sad ne znam koliko je s ovim poskupljenjem
-
TheSeeker91
#3 Re: cijena centralnog grijanja
sarajevo, ali pitam ima li veze to podesavanje na radijatoru?perfect_guy wrote:koji grad?
- O'zone
- Globalni moderator
#4 Re: cijena centralnog grijanja
Nema. Time samo sebi lično štimaš koliko želiš da radijator grije. Plaćaš 1,4 KM/m pa makr ti bili zavrnuti do kraja.TheSeeker91 wrote:sarajevo, ali pitam ima li veze to podesavanje na radijatoru?perfect_guy wrote:koji grad?
-
TheSeeker91
#5 Re: cijena centralnog grijanja
e hvala punoO'zone wrote:Nema. Time samo sebi lično štimaš koliko želiš da radijator grije. Plaćaš 1,4 KM/m pa makr ti bili zavrnuti do kraja.TheSeeker91 wrote:sarajevo, ali pitam ima li veze to podesavanje na radijatoru?perfect_guy wrote:koji grad?
- Streptokok
#6 Re: cijena centralnog grijanja
ili odvrnuti do kraja a prozori otvoreni.O'zone wrote:Nema. Time samo sebi lično štimaš koliko želiš da radijator grije. Plaćaš 1,4 KM/m pa makr ti bili zavrnuti do kraja.TheSeeker91 wrote:sarajevo, ali pitam ima li veze to podesavanje na radijatoru?perfect_guy wrote:koji grad?
-
gurabija78
#7 Re: cijena centralnog grijanja
možda imaju ugrađeni kalorimetri, tako da odvrtanje/zavrtanje itekako mijenja stvar. U novijim zgradama je to slučaj.
- O'zone
- Globalni moderator
#8 Re: cijena centralnog grijanja
Nadam se da bi joj toj gazdarica napomenulagurabija78 wrote:možda imaju ugrađeni kalorimetri, tako da odvrtanje/zavrtanje itekako mijenja stvar. U novijim zgradama je to slučaj.
-
TheSeeker91
#9 Re: cijena centralnog grijanja
to i ja kontamO'zone wrote:Nadam se da bi joj toj gazdarica napomenulagurabija78 wrote:možda imaju ugrađeni kalorimetri, tako da odvrtanje/zavrtanje itekako mijenja stvar. U novijim zgradama je to slučaj.