Čije smo, u stvari, žrtve?

Maraschino

#26 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by Maraschino »

egiE wrote:
Prozor wrote:
Ahmmed wrote:Čuj, razgoropadili se Bošnjaci :-) :-)

Iako vrlo nesklon bilo kakvim teorijama zavjere, nakon milion tema kojima se pokušavaju relativizirati stvari i na lijep način provlačiti teza, kako smo, eto, svi krivi za početak rata, kako smo, eto, svi podjednako i u ratu bili krivi, kako smo svi činili organizirane i masovne zločine, kako smo svi počinili genocid, još ću pomisliti da ste članovi neke novoosnovane Agencije, pod nazivom "Krivi smo svi".....odakle više iskačete, majka mu stara.....
:lol: :thumbup: :bih:
A koji bi to mogao biti bolji izraz? Kada su nam Slo i Hr prije početka rata nudili saradnju, Alija nije htio imati ništa sa kršćanskim zemljama. Kada je izbio rat u Hr, rekao je da to nije naš rat. Kada nas je MZ ohrabrila da izglasamo nezavisnost i kada smo rizikovali rat sa vojnom silom, niko se nije pitao kakav bi to mogao biti ishod rata ako imaš nenaoružan narod koji pojma nema šta se dešava.
Nemoj mi svega ti, te priče o izjednačavanju. Niko o tome ne govori. Govori se o tome da Bošnjacin isu imali šanse da pobijede bez pomoći sa strane jer se nisu imali čime boriti. Računalo se na pomoć MZ, međutim, ona je zatajila.

Dođi malo sebi i čitaj šta se piše. Niko ne spominje genocid.
Mozes li ici logikom da mi Bosanci i Hercegovci (a u najvecem slucaju Muslimani) nismo mogli odlucivati o ratu i miru. Mi se nismo ni spremali za ratne opcije. Nama je to sve ''visom silom'' nametnuto. Racunalo se na Medjunarodnu pomoc (logicno) da ce da zastiti medjunarodno priznatu drzavu. Izostala je ta pomoc, mnoge ptice su otisle svome jatu tako da smo mi Muslimani (Bosnjaci) ostavljeni na milost i nemilost povampirenim zvijerima koje su isle da nas fizicki uniste a sto prezivi da protjeraju. Uz nas se nalazio nemali broj i drugih koji su drzavu BiH smatrali svojom i borili se za nju do kraja. Ko je najveca zrtva? Bosanci i Hercegovci koji su sve to propatili a da nemaju drzavu za koju su se borili. Ko je kriv? Agresor i MZ koja je to sve posmatrala.

Znam sta je tema i kakvi se odgovori ocekuju ali ja koji sam to sve prezivio, nisam clan niti jedne stranke mogu da neprisnasno dam svoje odgovore. Zbog necijih licnih frustracija i preambiciozne politicke karijere, zbog nekoga ko bi zelio da se nesto pita, a ne pita, ja ne mogu reci da me je jedna stranka ili pojedinac ''uvalio'' u sve ovo.

Zrtva smo agresije i MZ.
Fair Life

#27 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by Fair Life »

Maraschino wrote:Zrtva smo agresije i MZ.
Zaboravio si spomenuti i nasu tradicionalnu sposobnost da povjerujemo budali...

- "Mirno spavajte, rata biti nece" (A.I., Mart 1992, u vrijeme srpskih barikada u Sarajevu, Vucurevic i Istocna Hercegovina u ratu sa Hrvatskom);

- "JNA nije agresor u BiH" (I.A., April 1992, izjavljuje upravo nakon sto je Predsjednik SAD-a ultimativno zatrazio povlacenje srpskog agresora, kad je JNA zauzela repetitor, blokirala mnoga industrijska postrojenja i prometnice);

- "Sa Karadzicem se moze pregovarati" (I.A., Mart 1992, izjava u Predsjednistvu nakon potpisivanja kantonizacije RBiH u Lisabonu);

Sabur...
Ahmmed

#28 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by Ahmmed »

egiE wrote:
Prozor wrote:

Iako vrlo nesklon bilo kakvim teorijama zavjere, nakon milion tema kojima se pokušavaju relativizirati stvari i na lijep način provlačiti teza, kako smo, eto, svi krivi za početak rata, kako smo, eto, svi podjednako i u ratu bili krivi, kako smo svi činili organizirane i masovne zločine, kako smo svi počinili genocid, još ću pomisliti da ste članovi neke novoosnovane Agencije, pod nazivom "Krivi smo svi".....odakle više iskačete, majka mu stara.....
:lol: :thumbup: :bih:
A koji bi to mogao biti bolji izraz? Kada su nam Slo i Hr prije početka rata nudili saradnju, Alija nije htio imati ništa sa kršćanskim zemljama. Kada je izbio rat u Hr, rekao je da to nije naš rat. Kada nas je MZ ohrabrila da izglasamo nezavisnost i kada smo rizikovali rat sa vojnom silom, niko se nije pitao kakav bi to mogao biti ishod rata ako imaš nenaoružan narod koji pojma nema šta se dešava.
Nemoj mi svega ti, te priče o izjednačavanju. Niko o tome ne govori. Govori se o tome da Bošnjacin isu imali šanse da pobijede bez pomoći sa strane jer se nisu imali čime boriti. Računalo se na pomoć MZ, međutim, ona je zatajila.

Dođi malo sebi i čitaj šta se piše. Niko ne spominje genocid.

davno sam ja došao sebi od takvih kao što si ti. Prije neku godinu, pokušavao bih mirno i razložno diskutirati s tobom. danas to više ne činim. Tvoja intenca je izjednačavanje krivice, koliko god pokušavao to nijekati i pakovati stvari u cefolan. Kakvo, bolan, odbijanje suradnje sa kršćanskim zemljama Slovenijom i Hrvatskom???? A onda, istovremeno, kako tvrdiš, poslušali ohrabrenje MZ, sastavljene od mahom kršćanskih zemalja.... I šta smo trebali, ostati u zajednici sa "muslimanskom" Srbijom??? :-) :-)
egiE

#29 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by egiE »

Fair Life wrote:

- "Mirno spavajte, rata biti nece" (A.I., Mart 1992, u vrijeme srpskih barikada u Sarajevu, Vucurevic i Istocna Hercegovina u ratu sa Hrvatskom);

- "JNA nije agresor u BiH" (I.A., April 1992, izjavljuje upravo nakon sto je Predsjednik SAD-a ultimativno zatrazio povlacenje srpskog agresora, kad je JNA zauzela repetitor, blokirala mnoga industrijska postrojenja i prometnice);

- "Sa Karadzicem se moze pregovarati" (I.A., Mart 1992, izjava u Predsjednistvu nakon potpisivanja kantonizacije RBiH u Lisabonu);

Sabur...
Rat u Hrvatskoj nije naš rat...

AI je bio protiv priznanja Hrvatske i odbijao je da imenuje JNA kao agresora pa se onda opet njima obraćao za pomoć.

U nekoliko govora je rekao "Bog stvara historiju".

U Islamskoj deklaraciji je tvrdio kako jedna nacija ne može imati manje od 200 miliona pripadnika i zagovarao je vraćanje nadnacije Muslimana na cijeloj zemaljskoj kugli (nešto od čega se odustalo već u prvih sto godina postojanja islama) da bi u ratu proglasio (sa ostalim) naciju Bošnjaka. Koga on to farba?

Jeste, Aliji je nuđena saradnja već odvojene Slovenije i potencijalne nove nezavisne države Hrvatske, međutim, on je to odbio nadajući se da se Hrvatska neće odvojiti i da će JNA biti ta koja će smiriti eventualne sukobe u BiH. :roll: Još je tvrdio da se u Hrvatskoj odigravaju međuetnički sukobi.
Fair Life

#30 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by Fair Life »

pojedinac wrote:
Fair Life wrote:
pojedinac wrote:Šta misliš @ Fair Life da je 1945-te sve izvedeno na čistac i postavljeno na zdrave osnove da li bi uopšte bilo potrebe za pisanjem knjige “Balkan Bluz”?
Šta misliš @pojedinac da je 1995-te sve izvedeno na čistac i postavljeno na zdrave osnove da li bi uopšte bilo potrebe za pisanjem knjige “Balkan Bluz”?
Opet eskiviraš jasan odgovor. Ali to je tvoja moralna karakteristika. ;-)
Ali da ja tebi na tvoje pitanje jasno odgovorim:
Da je 1945-te pa nadalje bilo kako treba ne bi se ni desila 1992-ga .... 1995-ta.
Krivi su i Rimljani sto prije Turaka ne sredise stanje, a tek Turci koji u sest stotina godina ne sredise nista, a vala krivi su i Austrijanci...

Jeste vala i Tito je krivac... glavni.

Trebalo je 1941. poletjeti Hitleru u bratski zagrljaj onako ustasko/cetnicko/handzarlijski , izljubiti se s njim po nekoliko puta a ne oslobadjati zemlju od agresora... ne graditi graditi bratstvo i jedinstvo koje se i tako moralo rusiti od 1990. Zajebao se Stari sto je gradio puteve i fabrike kad ih je ionako trebalo srusiti ili na svaki nacin sjebati ono sto je ostalo, zajebao se stari i sto je gradio fakultete jer iz njih su izasli bolesni mozgovi... u svakom slucaju utjerao nam je onako muski i do dana danasnjeg nije iz nas kurac izvadio. Jel' tako ?

Jasta, nego je kriv.

PS. Znas li ti Kalimero ko je Marjan Benes ??

"Ne psuj mi Tita..."

Ne psuj mi Tita ni njegovo vrijeme,
Ne krivi njega za tvoje probleme!
Za težak život danas, najmanje je kriv,
Drugačije bi bilo da je Stari živ.

Ne krivi njega što je proklijalo sjeme
Mržnje užegle u srcima fašista,
Sakriveno pod maskama i nekih komunista!

Ne psuj mi Tita ni... njegovo vrijeme,
Ne krivi njega što nisi izdržao breme
Koje je sve narode spajalo u srodstvo,
I sam si ga zvao "bratstvo i jedinstvo"!

Osmehom je mogao planinu da pokrene,
Nikada se, druže, nece živjeti bolje,
Kad Tita spomeneš...skini kapu dolje!.

Marijan Beneš
osa

#31 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by osa »

egiE wrote:
Fair Life wrote:

Sabur...
Rat u Hrvatskoj nije naš rat...

AI je bio protiv priznanja Hrvatske i odbijao je da imenuje JNA kao agresora pa se onda opet njima obraćao za pomoć.

U nekoliko govora je rekao "Bog stvara historiju".

U Islamskoj deklaraciji je tvrdio kako jedna nacija ne može imati manje od 200 miliona pripadnika i zagovarao je vraćanje nadnacije Muslimana na cijeloj zemaljskoj kugli (nešto od čega se odustalo već u prvih sto godina postojanja islama) da bi u ratu proglasio (sa ostalim) naciju Bošnjaka. Koga on to farba?

Jeste, Aliji je nuđena saradnja već odvojene Slovenije i potencijalne nove nezavisne države Hrvatske, međutim, on je to odbio nadajući se da se Hrvatska neće odvojiti i da će JNA biti ta koja će smiriti eventualne sukobe u BiH. :roll: Još je tvrdio da se u Hrvatskoj odigravaju međuetnički sukobi.
alija izetbegović nije bio zlonamjeran, on se jednostavno nije snalazio, čovjek je vjerojatno pokušavao vući poteze za koje je bio uvjeren da su najbolji za njegov narod, a sad da li su bili, to je drugo pitanje...
egiE

#32 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by egiE »

osa wrote:
alija izetbegović nije bio zlonamjeran, on se jednostavno nije snalazio, čovjek je vjerojatno pokušavao vući poteze za koje je bio uvjeren da su najbolji za njegov narod, a sad da li su bili, to je drugo pitanje...
Slažem se. Zato sam i spomenuo njegovu naivnost za koju nije bilo mjesta imajući u vidu u kakvom se okruženju prepredenjaka nalazio.
ratata

#33 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by ratata »

macan prvi wrote:
zagazaga wrote:Do kad ćemo svoju nesposobnost i neodgovornost za svoje postupke opravdavati tako što smo ''nečije žrtve''. Za sve što ne valja kriv je neko drugi!!! .......nismo mi nikakve žrtve, nego je lakše reći -to oni drugi rade a mi jadni....c c c c šta nam rade, sram da ih bude :roll:
krivi smo mi?
jel to sto sam bio na strani koja nije napadala?
jel to sto nisam Srbin bio kad je agresija pocela?
jel zato sto necu da izjednacavam zrtvu i krivca?

Zrtve smo dugogodishnje mrznje i politike od strane Srbije i Hrvatske, u tandemu
pojedinac

#34 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by pojedinac »

@Ahmmed jedno veliko :thumbup:
osa

#35 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by osa »

egiE wrote:
osa wrote:
Slažem se. Zato sam i spomenuo njegovu naivnost za koju nije bilo mjesta imajući u vidu u kakvom se okruženju prepredenjaka nalazio.
čitam trenutno knjigu o jednom velikom državniku, od steven f. haywarda:" churchill umijeće vođenja", gdje navodi mišljenje samog churchilla, da čovjek treba uvijek djelovati u pravcu u kom misli da treba, ako i pogriješi ne treba ga zato previše osuđivati, kritika dakle da, ali pljuvanje i osuda ne, naravno, ukoliko čovjek radi ono, u što iskreno vjeruje.
uvjek dobar gost

#36 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by uvjek dobar gost »

Do 1993 godine žrtve smo bili politike Zagreba i Beograda, njihovih veliko-državnih težnji, ambicija i projekata...ali i kratkovidosti kadrova u SDA stranci, moglo bi se reći od 1993 pored što smo i dalje ostali žrtve pomenutih dželata BiH, postali smo i direktne žrtve pogrešne politike SDA i kadrova koji su tada vodili tu stranku. Danas smo žrtve sopstvene ljenosti i kukavičluka, pasivnosti i neobrazovanosti !
osa

#37 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by osa »

uvjek dobar gost wrote:Do 1993 godine žrtve smo bili politike Zagreba i Beograda, njihovih veliko-državnih težnji, ambicija i projekata...ali i kratkovidosti kadrova u SDA stranci, moglo bi se reći od 1993 pored što smo i dalje ostali žrtve pomenutih dželata BiH, postali smo i direktne žrtve pogrešne politike SDA i kadrova koji su tada vodili tu stranku. Danas smo žrtve sopstvene ljenosti i kukavičluka, pasivnosti i neobrazovanosti !
kako se čovjek pomiri s time, da je uvijek "žrtva", mislim nije to specifikum samo bih, svuda ima ljudi kojima su za sve krivi, "neki drugi", pogledati se u ogledalo i sam sebe pitati"šta je to mogu sam za sebe učiniti", od toga sve kreće....
uvjek dobar gost

#38 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

osa wrote:
uvjek dobar gost wrote:Do 1993 godine žrtve smo bili politike Zagreba i Beograda, njihovih veliko-državnih težnji, ambicija i projekata...ali i kratkovidosti kadrova u SDA stranci, moglo bi se reći od 1993 pored što smo i dalje ostali žrtve pomenutih dželata BiH, postali smo i direktne žrtve pogrešne politike SDA i kadrova koji su tada vodili tu stranku. Danas smo žrtve sopstvene ljenosti i kukavičluka, pasivnosti i neobrazovanosti !
kako se čovjek pomiri s time, da je uvijek "žrtva", mislim nije to specifikum samo bih, svuda ima ljudi kojima su za sve krivi, "neki drugi", pogledati se u ogledalo i sam sebe pitati"šta je to mogu sam za sebe učiniti", od toga sve kreće....
Nismo ni svjesni posljedice mentaliteta žrtve, koju propovjedaju Reis, SDA i ekipa... na duge staze to je pogubno... hoću reći čovjek se ne smije pomiriti sa tim, treba spoznati da je u određenom periodu istorije bio žrtva, da bi iz toga nešto naučili i da se to nikad ne bi ponovilo... a treba živjeti dalje jer život samo jedan je.

Na primjeru BiH i mene samog, pogledao sam se u ogldalo, pogledao sam sve dokumentarce, isčitao knjige, poslušao svjedoke... sad djelujem i radim da bi bilo nam bolje.... i ne pitam se šta mogu za sebe učiniti jer to je sebično i moralno nedopustivo, pitam se stalno šta mogu da učinim za ovu zemlju, za ljude koji u njoj žive jer samo meni i ne treba ako su oko mene obespravljeni, siromašni i neobrazovani ljudi......

Mi nismo načinili ni prvi korak te spalili iluzije !
pojedinac

#39 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by pojedinac »

Ja znam čija sam žrtva i za mene do kraja mog života nema više iluzija po tom pitanju.
Fair Life wrote:
pojedinac wrote:
Fair Life wrote: Šta misliš @pojedinac da je 1995-te sve izvedeno na čistac i postavljeno na zdrave osnove da li bi uopšte bilo potrebe za pisanjem knjige “Balkan Bluz”?
Opet eskiviraš jasan odgovor. Ali to je tvoja moralna karakteristika. ;-)
Ali da ja tebi na tvoje pitanje jasno odgovorim:
Da je 1945-te pa nadalje bilo kako treba ne bi se ni desila 1992-ga .... 1995-ta.
Krivi su i Rimljani sto prije Turaka ne sredise stanje, a tek Turci koji u sest stotina godina ne sredise nista, a vala krivi su i Austrijanci...

Jeste vala i Tito je krivac... glavni.

Trebalo je 1941. poletjeti Hitleru u bratski zagrljaj onako ustasko/cetnicko/handzarlijski , izljubiti se s njim po nekoliko puta a ne oslobadjati zemlju od agresora... ne graditi graditi bratstvo i jedinstvo koje se i tako moralo rusiti od 1990. Zajebao se Stari sto je gradio puteve i fabrike kad ih je ionako trebalo srusiti ili na svaki nacin sjebati ono sto je ostalo, zajebao se stari i sto je gradio fakultete jer iz njih su izasli bolesni mozgovi... u svakom slucaju utjerao nam je onako muski i do dana danasnjeg nije iz nas kurac izvadio. Jel' tako ?

Jasta, nego je kriv.

PS. Znas li ti Kalimero ko je Marjan Benes ??

"Ne psuj mi Tita..."

Ne krivi njega za tvoje probleme!
Za težak život danas, najmanje je kriv,
Drugačije bi bilo da je Stari živ.

Ne krivi njega što je proklijalo sjeme
Mržnje užegle u srcima fašista,
Sakriveno pod maskama i nekih komunista!

Ne psuj mi Tita ni... njegovo vrijeme,
Ne krivi njega što nisi izdržao breme
Koje je sve narode spajalo u srodstvo,
I sam si ga zvao "bratstvo i jedinstvo"!

Osmehom je mogao planinu da pokrene,
Nikada se, druže, nece živjeti bolje,
Kad Tita spomeneš...skini kapu dolje!.

Marijan Beneš
Samo ti zajedno sa Marjanom Benešom nastavi živjeti u svojoj iluziji. To pravo ti niko ne može uskratiti.

A, što se Tileta tiče kurac bi on potuk`o Hiću, zajedno sa slugama, da tako ne htjedoše gospodari ovog svijeta.
Njemu lijepo bilo na vlasti.

Ja za sve u svom životu mogu zahvaliti samo svojim roditeljima i svojoj sposobnosti.
osa

#40 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by osa »

uvjek dobar gost wrote:
osa wrote:
Nismo ni svjesni posljedice mentaliteta žrtve, koju propovjedaju Reis, SDA i ekipa... na duge staze to je pogubno... hoću reći čovjek se ne smije pomiriti sa tim, treba spoznati da je u određenom periodu istorije bio žrtva, da bi iz toga nešto naučili i da se to nikad ne bi ponovilo... a treba živjeti dalje jer život samo jedan je.

Na primjeru BiH i mene samog, pogledao sam se u ogldalo, pogledao sam sve dokumentarce, isčitao knjige, poslušao svjedoke... sad djelujem i radim da bi bilo nam bolje.... i ne pitam se šta mogu za sebe učiniti jer to je sebično i moralno nedopustivo, pitam se stalno šta mogu da učinim za ovu zemlju, za ljude koji u njoj žive jer samo meni i ne treba ako su oko mene obespravljeni, siromašni i neobrazovani ljudi......

Mi nismo načinili ni prvi korak te spalili iluzije !

malo si to krivo shvatio, naime poanta ti je na kraju mog posta "od toga sve kreće", jer ako nisi u stanju učiniti dobro za sebe, kako ćeš činiti dobro za druge, što više ljudi bude tako razmišljalo bit će sve manje onih za koje će trebati nešto činiti, a onda neće biti ni problem za njih nešto činiti, ovako dok ih je više, pomoć je nemoguća, bar ona učinkovita....
uvjek dobar gost

#41 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Onda si ti krivo shvatio sve ostalo.... tvojom logikom recimo...

Mi u Sarajevu imamo danas između 50 000 i 60 000 studenata oni pomažu sami sebi, uče, školuju se i napreduju moglo bi se reći da sami sebi pomažu.... i ? Tvojom logikom od kraja agresije na BiH samo u Sarajevu bilo je barem oko 500 000 studenata... gdje je u svemu tome korist bila za BiH... il za društvo u kojem žive ti studenti ? Koristi nije bilo.. mi samo iz dana u dan tonemo dublje, da sad ne elaboriram statistike koje nas svrstavaju u zemlje III svijeta... iako su oni navodno visokoobrazovani .... svjesni i proširenih vidika i čakri,....

Moj stav je da pojedinac ne smije biti sebičan i samoživ da mora pomoći ljudima oko sebe da se osvijeste da napreduju da taj lanac pozitivne energije krene dalje... u suprotnom duvamo ga... globalno ! Znači nema napretka bez solidarnosti i hrabrosti nekolicine koji trebau pokrenuti lavinu !

Ovdje se neke stvari iz korijena moraju promijeniti i mi trebamo spaliti iluzije !
osa

#42 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by osa »

uvjek dobar gost wrote:Onda si ti krivo shvatio sve ostalo.... tvojom logikom recimo...

Mi u Sarajevu imamo danas između 50 000 i 60 000 studenata oni pomažu sami sebi, uče, školuju se i napreduju moglo bi se reći da sami sebi pomažu.... i ? Tvojom logikom od kraja agresije na BiH samo u Sarajevu bilo je barem oko 500 000 studenata... gdje je u svemu tome korist bila za BiH... il za društvo u kojem žive ti studenti ? Koristi nije bilo.. mi samo iz dana u dan tonemo dublje, da sad ne elaboriram statistike koje nas svrstavaju u zemlje III svijeta... iako su oni navodno visokoobrazovani .... svjesni i proširenih vidika i čakri,....

Moj stav je da pojedinac ne smije biti sebičan i samoživ da mora pomoći ljudima oko sebe da se osvijeste da napreduju da taj lanac pozitivne energije krene dalje... u suprotnom duvamo ga... globalno ! Znači nema napretka bez solidarnosti i hrabrosti nekolicine koji trebau pokrenuti lavinu !

Ovdje se neke stvari iz korijena moraju promijeniti i mi trebamo spaliti iluzije !

mojom logikom bi to bilo ovako: svaki od tih 500 000 studenata se trebao pogledati u ogledalo i učiniti za sebe ono što je najbolje moguće, samim tim bi učinio i za bih i za sve oko sebe, jer 500 000 uspješnih ljudi, činilo bi državu kao što je bih, čak i puno veće, uspješnom, a lamentirajući o univerzalnosti ljudske nesreće, trošeći energiju na nešto što ne donosi rezultate, rasipa se energija prieko potrebna za osobni napredak, to bi za mene bilo mijenjanje iz korijena, a čekanje da me promijeni netko drugi, oprosti, ali to mi vuče na "dogovornu ekonomiju" na socijalizam jug tipa....
uvjek dobar gost

#43 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Onda se načelno slažemo samo što ja još samo zastupam stav da ne treba biti sebičan i prihvatati dogme koje su u ponudi jer čovijek vrijedi onoliko koliko zna, umije, koliko vrijedan je i koliko je spreman da pomogne onom ko je u nevolji !

Zato sam i rekao da smo danas žrtve sopstvene ljenosti i kukavičluka, pasivnosti i neobrazovanosti !

sve u svemu to je to !
ratata

#44 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by ratata »

@Fair Life:

Tito je mrtav.
Jugoslavija ne postoji.

Wake up ;-) jos ti nije kasno :mrgreen:
pojedinac

#45 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by pojedinac »

ratata wrote:@Fair Life:

Tito je mrtav.
Jugoslavija ne postoji.

Pusti ga nek` i dalje sanja slatke snove, radi kojih, kako kaže najeba u logorima.
osa

#46 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by osa »

Tito je mrtav.
Jugoslavija ne postoji.

aha, to i za elvisa pričaju...
popajic

#47 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by popajic »

PostPostao/la ratata dana 12/03/2010 14:37
@Fair Life:

Tito je mrtav.
Jugoslavija ne postoji.

Alija, Franjo i Slobo su mrtvi.
Republika BIH ne postoji.
Wake up...mada je za tebe, izgleda, kasno ! :-?
BiH-x

#48 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by BiH-x »

Tito je mrtav.
Jugoslavija ne postoji.

:dance: :thumbup:
Fair Life

#49 Re: Čije smo, u stvari, žrtve?

Post by Fair Life »

BiH-x wrote:

Tito je mrtav.
Jugoslavija ne postoji.

:dance: :thumbup:
Jel' neko spominj'o Jugoslaviju??

Alaj ste vi strucnjaci za zamjeniti pricu.

Vazda se bakcete sa formom nikad sa sustinom.
Post Reply