Mozes li ici logikom da mi Bosanci i Hercegovci (a u najvecem slucaju Muslimani) nismo mogli odlucivati o ratu i miru. Mi se nismo ni spremali za ratne opcije. Nama je to sve ''visom silom'' nametnuto. Racunalo se na Medjunarodnu pomoc (logicno) da ce da zastiti medjunarodno priznatu drzavu. Izostala je ta pomoc, mnoge ptice su otisle svome jatu tako da smo mi Muslimani (Bosnjaci) ostavljeni na milost i nemilost povampirenim zvijerima koje su isle da nas fizicki uniste a sto prezivi da protjeraju. Uz nas se nalazio nemali broj i drugih koji su drzavu BiH smatrali svojom i borili se za nju do kraja. Ko je najveca zrtva? Bosanci i Hercegovci koji su sve to propatili a da nemaju drzavu za koju su se borili. Ko je kriv? Agresor i MZ koja je to sve posmatrala.egiE wrote:A koji bi to mogao biti bolji izraz? Kada su nam Slo i Hr prije početka rata nudili saradnju, Alija nije htio imati ništa sa kršćanskim zemljama. Kada je izbio rat u Hr, rekao je da to nije naš rat. Kada nas je MZ ohrabrila da izglasamo nezavisnost i kada smo rizikovali rat sa vojnom silom, niko se nije pitao kakav bi to mogao biti ishod rata ako imaš nenaoružan narod koji pojma nema šta se dešava.Prozor wrote:Ahmmed wrote:Čuj, razgoropadili se Bošnjaci![]()
![]()
Iako vrlo nesklon bilo kakvim teorijama zavjere, nakon milion tema kojima se pokušavaju relativizirati stvari i na lijep način provlačiti teza, kako smo, eto, svi krivi za početak rata, kako smo, eto, svi podjednako i u ratu bili krivi, kako smo svi činili organizirane i masovne zločine, kako smo svi počinili genocid, još ću pomisliti da ste članovi neke novoosnovane Agencije, pod nazivom "Krivi smo svi".....odakle više iskačete, majka mu stara.....![]()
![]()
Nemoj mi svega ti, te priče o izjednačavanju. Niko o tome ne govori. Govori se o tome da Bošnjacin isu imali šanse da pobijede bez pomoći sa strane jer se nisu imali čime boriti. Računalo se na pomoć MZ, međutim, ona je zatajila.
Dođi malo sebi i čitaj šta se piše. Niko ne spominje genocid.
Znam sta je tema i kakvi se odgovori ocekuju ali ja koji sam to sve prezivio, nisam clan niti jedne stranke mogu da neprisnasno dam svoje odgovore. Zbog necijih licnih frustracija i preambiciozne politicke karijere, zbog nekoga ko bi zelio da se nesto pita, a ne pita, ja ne mogu reci da me je jedna stranka ili pojedinac ''uvalio'' u sve ovo.
Zrtva smo agresije i MZ.