Cija je ovo pjesma?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
IBM

#1 Cija je ovo pjesma?

Post by IBM »

Na Balkanu je sve moguce. Ljudi su cak spremni da te objese ako kazes da je pjesma koju oni pjevaju necija druga. Pogledajte trailer. Ako neko zna gdje se moze nabaviti cijeli film...nek javi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0wmZtxGxXxs [/youtube]
Topla voda

#2 Re: Cija je ovo pjesma?

Post by Topla voda »

ja ipak mislim da je ovo azerska pjesma koju su turci donijeli u bugarsku,makedoniju,grcku,albaniju,srbiju i bosnu :)
Topla voda

#3 Re: Cija je ovo pjesma?

Post by Topla voda »

a sto vise gledam i slusam, sve mi je manje jasno...evo i neke izraelske i indijske verzije izgleda postoje..
prvo sam bio ubijedjen da je iz centralne azije...a sad mi zvuci i da moze haman i jevrejska biti,pa da je mozda iz bosne otisla prema istoku ,putem turaka ,nakon sto smo je uzeli od sefarda....ma nemam pojma :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Cija je ovo pjesma?

Post by PipiDugaDevetka »

Bio film na SFF prije 5 godina, otprilike. Sve razriješeno i zna se čija je melodija.
Neću da kažem rješenje, ali istu pjesmu izvodi i ''Bony-M'' pod nazivom ''Ras.....
Topla voda

#5 Re: Cija je ovo pjesma?

Post by Topla voda »

kolko sam mogao naci na netu.. ispade da je ovo u originalu skotska vojna pjesma :lol:
Post Reply