Na Balkanu je sve moguce. Ljudi su cak spremni da te objese ako kazes da je pjesma koju oni pjevaju necija druga. Pogledajte trailer. Ako neko zna gdje se moze nabaviti cijeli film...nek javi.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0wmZtxGxXxs [/youtube]
Cija je ovo pjesma?
Moderator: _BataZiv_0809
- Topla voda
#2 Re: Cija je ovo pjesma?
ja ipak mislim da je ovo azerska pjesma koju su turci donijeli u bugarsku,makedoniju,grcku,albaniju,srbiju i bosnu 
- Topla voda
#3 Re: Cija je ovo pjesma?
a sto vise gledam i slusam, sve mi je manje jasno...evo i neke izraelske i indijske verzije izgleda postoje..
prvo sam bio ubijedjen da je iz centralne azije...a sad mi zvuci i da moze haman i jevrejska biti,pa da je mozda iz bosne otisla prema istoku ,putem turaka ,nakon sto smo je uzeli od sefarda....ma nemam pojma
prvo sam bio ubijedjen da je iz centralne azije...a sad mi zvuci i da moze haman i jevrejska biti,pa da je mozda iz bosne otisla prema istoku ,putem turaka ,nakon sto smo je uzeli od sefarda....ma nemam pojma
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4 Re: Cija je ovo pjesma?
Bio film na SFF prije 5 godina, otprilike. Sve razriješeno i zna se čija je melodija.
Neću da kažem rješenje, ali istu pjesmu izvodi i ''Bony-M'' pod nazivom ''Ras.....
Neću da kažem rješenje, ali istu pjesmu izvodi i ''Bony-M'' pod nazivom ''Ras.....
- Topla voda
#5 Re: Cija je ovo pjesma?
kolko sam mogao naci na netu.. ispade da je ovo u originalu skotska vojna pjesma