Zna ona zbog cega je to radila u Sarajevu.otherside wrote:
naravno da se ne pregleda kompletna dijaspora kad dodje na odmor ali...
primjer: moja rodica, zivi u holandiji, muz holandjanin.
dosli u sa, oboje uradili komplet laboratorijske pretrage krvi, ona isla ginekologu + papa test.
zasto?
ovako oni kazu: u holandiji ne mozes doci obiteljskom doktoru i reci: eh...nisam "vadio' nalaze ima... maaa imaaa vala po' godine... deder mi napisi jednu uputnicu pa da vidim kol'ki mi je holesterol i zeljezo, nesto mi ne sjeda pecenje k'o prije![]()
naravno da karikiram ali kod nas ovako dolaze porodicnom - daj uputnicu za nalaze. sto? nisam odavno...
u holandiji toga nema pa ljudi dosli da provjere parametre zdravlja kod nas![]()
nikome nece pokazivati nalaze i nije bitno koliko su validni, htjeli ljudi da znaju...
slicno je i sa ginekologom, nema 'nako da se pregledas (papa je godisnje ali navodno ne ukljucuje ultrazvuk a ova moja je htjela full service)
Ja mogu traziti od svog kucnog sta god hocu od pretraga(pa sam prosle godine radio kopletno srce) ali je racun bio pozamasan.
Placas mjesecno €140 za zdr.osiguranje plus sto imas €360 vlastiti rizik(sve placas sam do iznosa €360 a onda oni placaju) tako da se godisnje toga nabere.
Prosle sedmice jednoj prijateljici(domaca-strankinja) dijete palo na igralistu u 18 sati i cekala je do 22:30 samo da snime a dijete vristi od bolova. I ovamo je stanje u zdravstvu katastrofa.
p.s. mi bi digli bolnicu na noge