Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
mondolino
#776 Re: Cigarete, odvikavanje
ma da i ja sam sva upravo takva, usporena,al izgurat cu, nije strashno, iskreno ja sam mislila da cu mnogo gore da kriziram,doduse u ova dva-tri dana nisam imala onih "okidac" situacija, veceras je zensko druzenje i vecina ih pusi, a ide se vani na veceru valjda cu da budem karakter... 
-
japo-
#777 Re: Cigarete, odvikavanje
u proceduri sam da prestanem nesto mi svira u plućima.................
-
vratnik
#778 Re: Cigarete, odvikavanje
ako ti ne uspije to sa prestajanjem, mozes izdati cd.japo- wrote:![]()
- chuchumbamayumbe
#779 Re: Cigarete, odvikavanje
Sutra 10 dana kako nisam...
jucer ujutro se probudih, onako kao da sam nesto ruzno sanjao!
Sanjao sam da furljam!
I sto je najgore, toliko sam u tom trenutku kada sam se probudio zelio da zapalim da je to bilo nenormalno.
Jedva izdrzah.
Imao sam nekih situacija na poslu, nervoza, svega necega, valjda me je to malo pokolebalo, ali nisam zapalio.
Drzim se i imam namjeru da tako nastavim.

jucer ujutro se probudih, onako kao da sam nesto ruzno sanjao!
Sanjao sam da furljam!
I sto je najgore, toliko sam u tom trenutku kada sam se probudio zelio da zapalim da je to bilo nenormalno.
Jedva izdrzah.
Imao sam nekih situacija na poslu, nervoza, svega necega, valjda me je to malo pokolebalo, ali nisam zapalio.
Drzim se i imam namjeru da tako nastavim.
-
nuram
#780 Re: Cigarete, odvikavanje
samo hrabro.chuchumbamayumbe wrote:Sutra 10 dana kako nisam...![]()
ja pušim ravno 20 godina, u prosjeku 2 kutije dnevno, a znalo je biti i puno više. Pokušala jednom prestati-prije 5 godina, nisam pušila 3 mjeseca, udebljala se 23kg, posvađala sa svima, ni cuku u avliji nisam podnosila.
sad imam novu taktiku: flasteri 15 mg + najskuplje cigare koje se mogu kupiti. uspjela smanjiti na kutiju, i to utvrdila mjesec dana.
sad sam na 15 cigareta dnevno. možda do kraja godine i prestanem - nadam se.
- chuchumbamayumbe
#781 Re: Cigarete, odvikavanje
Heh!?nuram wrote:samo hrabro.chuchumbamayumbe wrote:Sutra 10 dana kako nisam...![]()
ja pušim ravno 20 godina, u prosjeku 2 kutije dnevno, a znalo je biti i puno više. Pokušala jednom prestati-prije 5 godina, nisam pušila 3 mjeseca, udebljala se 23kg, posvađala sa svima, ni cuku u avliji nisam podnosila.
sad imam novu taktiku: flasteri 15 mg + najskuplje cigare koje se mogu kupiti. uspjela smanjiti na kutiju, i to utvrdila mjesec dana.
sad sam na 15 cigareta dnevno. možda do kraja godine i prestanem - nadam se.
Ti to dugorocno planiras!?
Razumijem te, ja nisam imao nekog pusackog staza, nisam puno furljao, pogotovu ne 2 kutije na dan, tako da je meni mnogo lakse.
-
nuram
#782 Re: Cigarete, odvikavanje
Taj prvi put sam testirala karakter. Kao to je pitanje odluke, bla, bla, bla.
Meni je to u stvari čisto "skidanje" sa droge. Unosiš otrov u organizam tolike godine, postepeno. Vjerojatno ga postepeno treba i prestati unostiti da bi bilo uspješno. Za sada jeste.
Meni je to u stvari čisto "skidanje" sa droge. Unosiš otrov u organizam tolike godine, postepeno. Vjerojatno ga postepeno treba i prestati unostiti da bi bilo uspješno. Za sada jeste.
- taxi_driver
#783 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja nisam uspio.Ali sam se danas upisao na kurs za prestanak pusenja.Firma placa i metoda je cuvenog Allen Carr-a.Ako mi on ne uspije pomoci e onda se vise i necu truditi.A da, upisao sam se i u sportsku skolu,da izbjegnem debljanje. 
- shibonja
#784 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo i moje kratke price o borbi sa cigaretama: kao vrlo mlad i naocit momak
skontah da se cure pale na one koji stoje za sankom piju pivu i stiklaju jednu na drugu
,posto bijah i sportista bilo je jako tesko naviknuti ta pluca na nikotin i ostale blagodeti duhanskog dima,i tako sam lagano nabrao 12 godina staza,da bih jednog proljecnog jutra 2000 prestao pusiti ,jednostavno zapalio uz jutarnju kahvu povukao par dimova i rekoh sebi nikad vise(nikad ne reci nikad
) I tako sam prosao sve te faze krizne i nabradoh punih 5 godina staza bez cigarete ,ali ne lezi vraze opet dodje jedno proljece te 2005 i ja opet zapalih iz cista mira ,odem sa prijateljem na kahvu i zatrazim od njega cigaretu ,on zinuo nemoze da vjeruje ,ali ja insistiram ,..i tako do prije 30 dana ,kada uvukh jedan jaci dim na ovoj zimi cici i tad me nesto jako probode u desnom plucnom , bacih onu cigaru sa gadnjenjem i evo 30 dana kako i ne pada na pamet da zapalim ,do kada? ..pa nadam se dok sam ziv 
-
japo-
#785 Re: Cigarete, odvikavanje
vratnik wrote:ako ti ne uspije to sa prestajanjem, mozes izdati cd.japo- wrote:![]()
smanjio za duplo.-..........
- spreca
#786 Re: Cigarete, odvikavanje
japo- wrote:vratnik wrote:ako ti ne uspije to sa prestajanjem, mozes izdati cd.japo- wrote:![]()
u proceduri sam da prestanem nesto mi svira u plućima.................![]()
![]()
![]()
![]()
smanjio za duplo.-..........![]()
![]()
I kod mene nesto skripi kad disem
zezam se ja sam probo "bacit" ali neide nego ja otkinem pola cigarete i bacim a onu drugu polovinu obicno nikad ne pusis do samog filtera i ako kazu da je filter za budale da bi znali dokle pusiti
-
japo-
#787 Re: Cigarete, odvikavanje
mora se redukcija uvest nemre ovo vako em te lupa po džepu i još ti svira u plućima.............
-
ledeny
#788 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne smanjuj prijatelju nego odmah bacaj cigare. To što svira to su tvoje bronhije, a sa njima se ne treba zajebavati. Zdravlje je najbitnije.japo- wrote:vratnik wrote:ako ti ne uspije to sa prestajanjem, mozes izdati cd.japo- wrote:![]()
u proceduri sam da prestanem nesto mi svira u plućima.................![]()
![]()
![]()
![]()
smanjio za duplo.-..........![]()
![]()
-
njonjica
#789 Re: Cigarete, odvikavanje
Da se prijavim......dva mjeseca bez cigareta.
Da sam znala da je ovako super, davno bih prestala......
Da sam znala da je ovako super, davno bih prestala......
-
saraj.ba
#790 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam "izdrzala" dvije godine bez cigareta,ali na moju veliku zalost ponovo sam pocela. Ali dosta manje kutija mi je dovoljna za tri dana,pokusacu da prestanem definitivno ali tesko.Za to treba cvrsta volja. Svima koji ste uspjeli svaka cast.
- felipe kajetano
#791 Re: Cigarete, odvikavanje
Svima koji su prestali naklon do 6 metara ispod zemlje....vi ste moji idoli 
- chuchumbamayumbe
#792 Re: Cigarete, odvikavanje
nije prosao mjesec nego 3 hefte, kakva greska...
vise bih volio zapalit nego kod Maksumica se prejest, ali necu.

vise bih volio zapalit nego kod Maksumica se prejest, ali necu.
Last edited by chuchumbamayumbe on 31/01/2010 21:44, edited 1 time in total.
- END2012
#793 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja ne pušim već 12 dana!
U najgore vrijeme sam prestala. Spremam diplomski, tražim posao, a nemam vezu i šta sve ne.
Puno mi je pomogao ovaj link: http://www.snz.hr/nepusenje/site/Itemsp ... rana_id=26&
Prva 3 dana mi je bilo najteže, jer sam se preznojavala, nesvjestalo mi se kad ustanem, nisam se nikako mogla skoncentrisati, zaboravljala sam gdje šta ostavim...
Sada me uhvatila psihička kriza!
Ali se ne dam.
U najgore vrijeme sam prestala. Spremam diplomski, tražim posao, a nemam vezu i šta sve ne.
Puno mi je pomogao ovaj link: http://www.snz.hr/nepusenje/site/Itemsp ... rana_id=26&
Prva 3 dana mi je bilo najteže, jer sam se preznojavala, nesvjestalo mi se kad ustanem, nisam se nikako mogla skoncentrisati, zaboravljala sam gdje šta ostavim...
Sada me uhvatila psihička kriza!
Ali se ne dam.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#794 Re: Cigarete, odvikavanje
ja ne pušim po sedam dana. Jednostavno mi organizam neće. Onda malo počnem opet, pa opet prestanem. A to sve bez razmišljanja ili da hoću ili neću. Nekako mi tijelo tako reagira. Tako da imam osjećaj da kad bih odlučila , ne bi mi bio problem. Jedino što se ne odlučujem je što sam sigurna da bih to nadoknađivala hranom, a nešto mi se ne deblja, pa poslije izgladnjuje. 
-
Gospoda Ministarka
#795 Re: Cigarete, odvikavanje
6 mjeseci bez cigara 
- chuchumbamayumbe
#796 Re: Cigarete, odvikavanje
jos 2 dana pa mjesec.
a jes mi prahnulo...
a jes mi prahnulo...
-
Gospoda Ministarka
#797 Re: Cigarete, odvikavanje
.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 15:44, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#798 Re: Cigarete, odvikavanje
a ja konto zapaliti jednu kada mi istekne mjesec dana, tek da me zelja mine.Gospoda Ministarka wrote:chuchumbamayumbe wrote:jos 2 dana pa mjesec.![]()
a jes mi prahnulo...![]()
znam ...
meni naompadne sad cesce nego prije 4-5 mjeseci ali sad mi je puno lakse da kazem necu je vala zapaliti.
Samo jednu, aa?!
- spreca
#799 Re: Cigarete, odvikavanje
chuchumbamayumbe wrote:a ja konto zapaliti jednu kada mi istekne mjesec dana, tek da me zelja mine.Gospoda Ministarka wrote:chuchumbamayumbe wrote:jos 2 dana pa mjesec.![]()
a jes mi prahnulo...![]()
znam ...
meni naompadne sad cesce nego prije 4-5 mjeseci ali sad mi je puno lakse da kazem necu je vala zapaliti.
Samo jednu, aa?!
nemoj pokusavati inace ode trud uzalud.ja nisam jos odlucio da prestanem totalno da pusim(bolje pusit nego ostati u drugom stanju
- vaučer
#800 Re: Cigarete, odvikavanje
Trinaest mjeseci nepušenja danas...
Nije lako, nije ni toliko teško..
Nije lako, nije ni toliko teško..