Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- bleee_sa
#6801 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne valja ništa preko noći, to je veliki udar na organizam pogotovo kod strastvenih i dugogodišnjih pušača.
- drug_profi
#6802 Re: Cigarete, odvikavanje
Valja, valja. Jedini je to način.bleee_sa wrote:Ne valja ništa preko noći, to je veliki udar na organizam pogotovo kod strastvenih i dugogodišnjih pušača.
-
sedma_7
#6803 Re: Cigarete, odvikavanje
Samo naprijed!!mikrozadatak wrote:Ja se držim još uvijek. Želja za cigarom je sve manja. Zapravo baš je prorijedila, al onda me na tren pukne tako jako da se nasmijem sam sebi. Srećom to traje kratko.
Sad imam drugi problemUdebljao sam se 5kg, jako loše spavam. Probudim se nakon 2 sata sna, naspavan, ne mogu više. Često me probudi gušenje, nemam zraka, po noći imam simptome anksioznosti. Popijem leksilijum, pomogne. Izvadio sam nalaze, uradio EKG, sve uredno.
Nekako sam se pripremio na 6 mjeseci tih nekih jakih nuspojava. Kontam neka udara, boriću se. Jedem manje hljeba. Uključio sam trčanje, 2-3 puta sedmično po 5km. Baš mi godi, izbacim nervozu, dobro se preznojim.
Moram priznati, sve i više gode komplimenti prijatelja, kolega, rodbine.
- Ramzess Veliki
#6804 Re: Cigarete, odvikavanje
Prestao.
Sve je do psihe. Ja sam rijesio da prestanem i ubijedim sebe da nikad nisam pusio a onaj osjecaj DAAAAJ CIGARUUU prepisao necem drugom.
I evo nemam nikakve volje za cigarom vec hevtu.
Ustvari imam ali kao sto sam rekao furam se da je to nekakav osjecaj mucnine koji ce proci.
i evo radi fora.
Sve je do psihe. Ja sam rijesio da prestanem i ubijedim sebe da nikad nisam pusio a onaj osjecaj DAAAAJ CIGARUUU prepisao necem drugom.
I evo nemam nikakve volje za cigarom vec hevtu.
Ustvari imam ali kao sto sam rekao furam se da je to nekakav osjecaj mucnine koji ce proci.
i evo radi fora.
- triconja
#6805 Re: Cigarete, odvikavanje
Jel se ko propusio i jel ko presto? 
-
STAxJExAAA
#6806 Re: Cigarete, odvikavanje
Ima li tema za druge oblike ovisnosti, konkretno opijati??
-
STAxJExAAA
#6807 Re: Cigarete, odvikavanje
Kako sam presao na medikalni kanabis batalio sam to nikotinsko smece.
- triconja
#6808 Re: Cigarete, odvikavanje
Sjebo 4 juce, fino drustvo bilo, ha ja
1 dan
1 dan
-
hali gali halid
#6809 Re: Cigarete, odvikavanje
Kako stojite? 
- triconja
#6811 Re: Cigarete, odvikavanje
Dobroe kako si tihali gali halid wrote:Kako stojite?
-
hali gali halid
#6813 Re: Cigarete, odvikavanje
Sta ovo bole pluca, narocito ujutro.
- drug_profi
#6814 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne bi trebalo da ista boli zdravog covjeka.
Ako te zaista bole razmisli o posjeti ambulanti.
Ako te zaista bole razmisli o posjeti ambulanti.
-
hali gali halid
#6815 Re: Cigarete, odvikavanje
Boli samo ujutro kad malo dublje udahnem, ja kontao sve to nesto do oporavljanja pluca...
- drug_profi
#6816 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne bi trebalo biti. Hajd ti malo do hećima. Bilo je virusne upale pluća puno ove zime. Mora se sanirati kako treba.
- triconja
#6817 Re: Cigarete, odvikavanje
Jesil u zenici jaro?hali gali halid wrote:Sta ovo bole pluca, narocito ujutro.
- triconja
#6819 Re: Cigarete, odvikavanje
Nije tebi onda nista, ha jahali gali halid wrote:Pu pu pu
- mirasta
#6820 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo da se i ja prijavim. Ne pušim već peti dan. Veliko je ovo iskušenje za mene. Pušila sam kutiju dnevno i nakon operacije žući u ponedjeljak odlučim dosta je više. Moje tijelo je moja kuća i necu mu više nanositi štetu.
- triconja
#6821 Re: Cigarete, odvikavanje
Jesil kasljo u bolnici? Bole savovi?mirasta wrote:Evo da se i ja prijavim. Ne pušim već peti dan. Veliko je ovo iskušenje za mene. Pušila sam kutiju dnevno i nakon operacije žući u ponedjeljak odlučim dosta je više. Moje tijelo je moja kuća i necu mu više nanositi štetu.
- mirasta
#6822 Re: Cigarete, odvikavanje
Bole jarane i to pravo. Kašljala sam i to kontam sad ce popucati svi šavovi od kašljanja, ali džaba nemožeš se zaustavit.triconja wrote:Jesil kasljo u bolnici? Bole savovi?mirasta wrote:Evo da se i ja prijavim. Ne pušim već peti dan. Veliko je ovo iskušenje za mene. Pušila sam kutiju dnevno i nakon operacije žući u ponedjeljak odlučim dosta je više. Moje tijelo je moja kuća i necu mu više nanositi štetu.
- triconja
#6823 Re: Cigarete, odvikavanje
Kad sam lezo nakon operacije slijepog crijeva tako su vikali svi u sobi, svi ce prestat pusit jer ne mogu ostat od bolova, pucaju savovi koliko kasljumirasta wrote:Bole jarane i to pravo. Kašljala sam i to kontam sad ce popucati svi šavovi od kašljanja, ali džaba nemožeš se zaustavit.triconja wrote:Jesil kasljo u bolnici? Bole savovi?mirasta wrote:Evo da se i ja prijavim. Ne pušim već peti dan. Veliko je ovo iskušenje za mene. Pušila sam kutiju dnevno i nakon operacije žući u ponedjeljak odlučim dosta je više. Moje tijelo je moja kuća i necu mu više nanositi štetu.
-
Naslovnica
#6824 Re: Cigarete, odvikavanje
Prestao šipu prije 7-8 godina, nakon možda desetak godina pušačkog staža.
Danas mi duhanski sim plaho smeta, ako ima nepušačka zona obavezno idem tamo, u društvu pušača ne volim biti, sav se usmrdim, obavezno odmah na kupanje a odjeća u veš mašinu.
Baš mi smeta.
Danas mi duhanski sim plaho smeta, ako ima nepušačka zona obavezno idem tamo, u društvu pušača ne volim biti, sav se usmrdim, obavezno odmah na kupanje a odjeća u veš mašinu.
Baš mi smeta.
- drug_profi
#6825 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam bio pušač i prestao prije više od 10 godina, nakon 25 godina trovanja.
Moja supruga nije uspjela nikad savladati ovisnika u sebi i još uvijek je pušač.
Ljetos je dobila na poklon IQOS od kćerke. Pošto često imamo poslovne relacije sa Beogradom logistika za heetse nam nije problem.
U aprilu bi navodno trebalo da se i kod nas pusti na tržište, zato bih predložio svakom da pokuša sa ovim.
Svi koji se još nisu uspjeli riješiti ovog poreza na budale jeste da se IQOS kod moje gospođe lako primio odmah i da sad ne može više pušiti obični gorivi duhan. Gadi joj se, ne prija joj. Također kada ostane bez heetsa (to su te "cigarete" koje se koriste na ovom uređaju), ovisnost nije tako snažna kao kad je ostajala bez cigareta.
A prestanak pušenja je ultimativni cilj koji bi svako trebao postići što prije.
Ako moderacija smatra ovo reklamom, izvinjavam se, neka obriše post, ali mislio sam da je korisno prenijeti iskustvo.
Moja supruga nije uspjela nikad savladati ovisnika u sebi i još uvijek je pušač.
Ljetos je dobila na poklon IQOS od kćerke. Pošto često imamo poslovne relacije sa Beogradom logistika za heetse nam nije problem.
U aprilu bi navodno trebalo da se i kod nas pusti na tržište, zato bih predložio svakom da pokuša sa ovim.
Svi koji se još nisu uspjeli riješiti ovog poreza na budale jeste da se IQOS kod moje gospođe lako primio odmah i da sad ne može više pušiti obični gorivi duhan. Gadi joj se, ne prija joj. Također kada ostane bez heetsa (to su te "cigarete" koje se koriste na ovom uređaju), ovisnost nije tako snažna kao kad je ostajala bez cigareta.
A prestanak pušenja je ultimativni cilj koji bi svako trebao postići što prije.
Ako moderacija smatra ovo reklamom, izvinjavam se, neka obriše post, ali mislio sam da je korisno prenijeti iskustvo.