Da se pohvalim, sad će mjesec kako sam bacio cigare.
Pušio 20 godina, 1-2 kutije dnevno. Psihički se pripremao jedno vrijeme i onda ih samo bacio. Obećao samom sebi da neću više. Inače, ovo je prvi put da pokušavam prestati. Iskreno, mislio sam da će biti teže. Ili sam ja u glavi kliknuo dovoljno jako, odlučno, da me više uopšte ne privlači.
Pozitivne strane zasad su da mi hrana ljepše miriše. Samim tim više i pojedem. "Probušim" kašiku kad je za ručak kupus, kelj i prasa. Po toj računici ne bih se trebao udebljati

I da, definitivno sam primjetio da imam manje problema sa sinusima.
Čitao sam kako ljudi pišu da poslije par dana prodišu punim plućima, mogu zgradu srušiti ... ništa slično kod mene.
Loše strane su poremećaj probave i loše spavam, baš loše. Nikada nisam imao problema sa spavanjem po noći. Po danu nikad i nisam spavao. Vjerujem da će se i ovo vremenom srediti. Također, još ne iskašljavam, a osjetim da mi se šlajm popeo skroz do vrha grla, smeta mi kada gutam pljuvačku. Ujutro imam sve veći nagon na povraćanje (muško sam, da ne pomislite šta

). Počeo sam piti neke čajeve za iskašljavanje. Ako neko može preporučiti nešto efikasno bio bih zahvalan.
Ja se već nazivam bivšim pušačem. Pušiti više neću, to je sigurno.
Sretno svima koji su na istom putu.