Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#501 Re: Cigarete, odvikavanje
Kakvi su to flasteri,ja to ne kontam?
-
skorpija83
#502 Re: Cigarete, odvikavanje
NICORETA flasteri ...imas ih kupiti u apotekama...strucno objasnjeno: Kada se naglo prekine unos nikotina u tijelo putem duhana, pojavljuje se nelagoda u obliku razlicitih simptoma sustezanja ( tzv. apstinencijska kriza)
Pomocu flastera, tu je nelagodu moguce prevenirati ili barem umanjiti time sto cete sa njima nastaviti unos manje kolicine nikotina u tijelo. Sa flasterima nikotin se polako oslobadja i apsorbira kroz kozu te se dalje prenosi putem krvi. Za razliku od cigareta, flasteri ne sadrze stetni katran i ugljikov monoksid....
Uglavnom da skratim
ublazava zudnju za nikotinom 
Pomocu flastera, tu je nelagodu moguce prevenirati ili barem umanjiti time sto cete sa njima nastaviti unos manje kolicine nikotina u tijelo. Sa flasterima nikotin se polako oslobadja i apsorbira kroz kozu te se dalje prenosi putem krvi. Za razliku od cigareta, flasteri ne sadrze stetni katran i ugljikov monoksid....
Uglavnom da skratim
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#503 Re: Cigarete, odvikavanje
I to kao pomaze?
Ma meni je pomogao mljeveni mis,nista bolje od pomisli da samelju misa u toj fabrici i stave sa duhanom u cigare....
Cim to pomislim -muka mi od pusenja
- zambaklija
#504 Re: Cigarete, odvikavanje
evo 15ti dan,ide nemam baš nekih problema sem čudnog okusa u ustima,a nonstop pušim od 80te,ali se još nisam usudio salti pivu 
-
Ereinion
#505 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo deseti dan da ne pušim. Nije ni malo teško bilo. Rekao sam sebi prije nove, pročitaćeš onu knjigu od Alena Kara (Allen Carr) i prestaćeš pušiti i to uradih. S dvije kutije dnevno sam sletio na nula cigareta, istu večer sam izašao vani s društvom, pio pivo kao i obično, pala mi je na um cigareta 3-4 puta, ali mi je i brzo to proslo. Nisam imao neke krize i to kao ranijih pokušaja, kad sam shvatio da je to sve stvar stava. Ljude je jednostavno strah živjeti bolje, pa i mene. Strah ih je dati malo neke lažne sigurnosti na koju se toliko oslanjaju da bi puno dobili. Ne mogu opisati koliko mi se život poboljšao za samo deset dana nepušenja; osjetim mirise na kilometar, redovnije jedem, tj. češće i manje, ne zapušem se pri nekim naporima kao ranije, hod mi je nekako lakši, imam više energije i nije mi hladno stopalima kao ranije. Život je lijep

-
skorpija83
#506 Re: Cigarete, odvikavanje
zambaklija wrote:evo 15ti dan,ide nemam baš nekih problema sem čudnog okusa u ustima,a nonstop pušim od 80te,ali se još nisam usudio salti pivu
joooj da cudan okus u ustima...ako me ista nervira to me ubi...
-
skorpija83
#507 Re: Cigarete, odvikavanje
zaboravih reci....sinoc sam zadernecila vanii i pila vino i uuuspjela saaaaaaam
nije bilo mnoogo tesko:)
- zambaklija
#508 Re: Cigarete, odvikavanje
bogami evo 18ti dan,pivo mi nije baš išlo ali kada sam prešao na vino,ihaaaa,do ujutro i nije mi ni jednom cigara pala na pamet,e....dobar znak 
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#509 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam prestala sa redovnim pušenjem 11.9.08. Međutim, ponekad kad sam u drustvu (piva ili vina) jednostavno- posegnem za cigaretom ili tri i onda me ujutro bole pluca... ali sam jednostavno slaba u tom pogledu. Znaci otprilike pusim neke 2-4 cigarete sedmično. Voljela bih i to da prestanem, jer je stvarno nepotrebno, ali teško...
-
beka_mo
#510 Re: Cigarete, odvikavanje
Moj muz prestao pusiti prije 18 dana. Pusio 3 kutije Aure dnevno. Naglo prestao. Ali se zali da ga stomak cijelo vrijeme boli. Nesto ga "presjeca" preko stomaka. Tako kaze. Slabo i jede,i nema redovnu stolicu. Zna li iko sta bi to moglo biti? I je li to normalno kad se prestane pusiti?
Pokusat cu ga nagovoriti da ode na pregled!
- The Nightwatchman
#511 Re: Cigarete, odvikavanje
joj, kad ti dodje da zapalis, samo drmni vodku na eks. ako budes postovala ovo pravilo, neces je zapalit sigurno. prije nego sto stignes naci kutiju s cigarame, bit ces ispod stola.anjusha wrote:Ja sam prestala sa redovnim pušenjem 11.9.08. Međutim, ponekad kad sam u drustvu (piva ili vina) jednostavno- posegnem za cigaretom ili tri i onda me ujutro bole pluca... ali sam jednostavno slaba u tom pogledu. Znaci otprilike pusim neke 2-4 cigarete sedmično. Voljela bih i to da prestanem, jer je stvarno nepotrebno, ali teško...
ja sam tako prestao pusiti
-
skorpija83
#512 Re: Cigarete, odvikavanje
beka_mo wrote:Moj muz prestao pusiti prije 18 dana. Pusio 3 kutije Aure dnevno. Naglo prestao. Ali se zali da ga stomak cijelo vrijeme boli. Nesto ga "presjeca" preko stomaka. Tako kaze. Slabo i jede,i nema redovnu stolicu. Zna li iko sta bi to moglo biti? I je li to normalno kad se prestane pusiti?
Sve je moguce....to sto ga presjeca bas bi i moglo biti zbog toga sto nema redovnu stolicu...
-
zelenashica
#513 Re: Cigarete, odvikavanje
uh deset dana bez cigarete
....a tako bi bar jeNu 
-
walkabout
#514 Re: Cigarete, odvikavanje
kucna dostava cigareta - brzo i povoljno 
- to sam ja
#515 Re: Cigarete, odvikavanje
mišica wrote:uh deset dana bez cigarete....a tako bi bar jeNu
Drzi se!!! evo ja skoro pa dva mjeseca
ja to mogu, ja to mogu, ja to mogu..............
- _ja_
#516 Re: Cigarete, odvikavanje
Hahahhahahhahhha, svaka cast.
Ja skoro pa tri mjeseca, sad znam da ja to mogu , ali jooooosh mi zamirisheeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Sad cu morati i do one teme za skidanje kila po hitnom postupku
Ja skoro pa tri mjeseca, sad znam da ja to mogu , ali jooooosh mi zamirisheeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Sad cu morati i do one teme za skidanje kila po hitnom postupku
-
zelenashica
#517 Re: Cigarete, odvikavanje
volim ih i ja....jooooj čak im i miris osjetimto sam ja wrote:mišica wrote:uh deset dana bez cigarete....a tako bi bar jeNu
Drzi se!!! evo ja skoro pa dva mjesecauh...i jos ih vooooooooooooolim....
ja to mogu, ja to mogu, ja to mogu..............
-
zelenashica
#518 Re: Cigarete, odvikavanje
walkabout wrote:kucna dostava cigareta - brzo i povoljno
-
beka_mo
#519 Re: Cigarete, odvikavanje
skorpija83 wrote:beka_mo wrote:Moj muz prestao pusiti prije 18 dana. Pusio 3 kutije Aure dnevno. Naglo prestao. Ali se zali da ga stomak cijelo vrijeme boli. Nesto ga "presjeca" preko stomaka. Tako kaze. Slabo i jede,i nema redovnu stolicu. Zna li iko sta bi to moglo biti? I je li to normalno kad se prestane pusiti?
Sve je moguce....to sto ga presjeca bas bi i moglo biti zbog toga sto nema redovnu stolicu...
Evo danas bio na pregledu,dao mu dr. neke taklete za stomak skoro 40KM dao a njih. Kuka citav dan: "dok sam pusio bio sam zdrav,imo stolicu svaki dan" a vidi me sada.
Za 2 dana ce na ultrazvuk stomaka,da vidimo sta je. Ja ipak mislim da je to od naglog prestanka pusenja,ipak je pusio 3kutije dnevno dugi niz godina.
- chuchumbamayumbe
#520 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam sa jedne kutije presao na dvije kutije dnevno.

- Zox
#521 Re: Cigarete, odvikavanje
Beka_mo, treba na ultrazvuk, sto je sigurno sigurno je, ali i mene je presijecalo preko stomaka kad sam naglo prestao pusiti, tako da ne brinete previse 
Proci ce.
Proci ce.
-
skorpija83
#522 Re: Cigarete, odvikavanje
beka_mo wrote:skorpija83 wrote:Sve je moguce....to sto ga presjeca bas bi i moglo biti zbog toga sto nema redovnu stolicu...beka_mo wrote:Moj muz prestao pusiti prije 18 dana. Pusio 3 kutije Aure dnevno. Naglo prestao. Ali se zali da ga stomak cijelo vrijeme boli. Nesto ga "presjeca" preko stomaka. Tako kaze. Slabo i jede,i nema redovnu stolicu. Zna li iko sta bi to moglo biti? I je li to normalno kad se prestane pusiti?
Evo danas bio na pregledu,dao mu dr. neke taklete za stomak skoro 40KM dao a njih. Kuka citav dan: "dok sam pusio bio sam zdrav,imo stolicu svaki dan" a vidi me sada.
Za 2 dana ce na ultrazvuk stomaka,da vidimo sta je. Ja ipak mislim da je to od naglog prestanka pusenja,ipak je pusio 3kutije dnevno dugi niz godina.
Neka ste otisli doktoru .... bar cete biti mirni...javi sta bude...
- BSn
#523 Re: Cigarete, odvikavanje
Da se pohvalim: Pusim 10-20 cigareta dnevno. Fasov'o sam neki tezi bronhitis. Dali su mi lijekova toliko da, ako mi ne dohaka pusenje i bronhitis, dohakat' ce mi lijekovi, tj. predozirat' cu se sta su mi sve prepisali.
To sve covjeka natjera na razmisljanje i trenutno sam izlov'o nekoliko narodnih umotvorina, pa cu vidjeti koja mi najvise odgovara i po kojoj cu se vladati, a neke od njih su: "Umri mlad, budi lijep les" i "Bavite se sportom, da bi umrli zdravi".
Eh sad, nevjerovatno je kako to cudo na plucima utice na covjeka, jer nakon jedne do dvije ispusene cigarete pocnem da kasljem tako da me i u susjednom kantonu cuju.
Dakle, nikakve Nicorete, flasteri i ostali bakraci, samo dobra i jaka bolescuga vam moze zagarantovati smanjenje kolicine dnevnog unosa katrana i nikotina u organizam, pa makar na kraci period.
To sve covjeka natjera na razmisljanje i trenutno sam izlov'o nekoliko narodnih umotvorina, pa cu vidjeti koja mi najvise odgovara i po kojoj cu se vladati, a neke od njih su: "Umri mlad, budi lijep les" i "Bavite se sportom, da bi umrli zdravi".
Eh sad, nevjerovatno je kako to cudo na plucima utice na covjeka, jer nakon jedne do dvije ispusene cigarete pocnem da kasljem tako da me i u susjednom kantonu cuju.
Dakle, nikakve Nicorete, flasteri i ostali bakraci, samo dobra i jaka bolescuga vam moze zagarantovati smanjenje kolicine dnevnog unosa katrana i nikotina u organizam, pa makar na kraci period.
-
callmethebreeeze
#525 Re: Cigarete, odvikavanje
ne znam da li sam ovo vec napisao, ali vrijedi ponoviti. ja sam prestao pusiti zahvaljujuci teretani i trcanju. predlazem svima da se pocnu baviti nekim sportom, po mogucnosti trcanjem, jer se na taj nacin najjasnije vidi koliko su cigarete stetne. cim stanem sa treningom pocnem pusiti, zato predlazem kampanju "trcanjem protiv pusenja."