potpisujem ovo.burek_in_space wrote:Mislim da stalnim insistiranjem na njegovom "problemu" neces nista postici.Zapravo,jedino sto ces uraditi je kontraefekat kod tvog muza i da pocne tjerati inat jos vise.Svaki problem se rjesava tek spoznajom od strane osobe koja ima odredjeni problem.beka_mo wrote:Kafa je prisjela meni,nije htjeo da mu citam clanak,prijetio je da ce mi laptop kroz prozor letiti. Sve mu diraj,samo cigare ne. Ako neko ima pametnu ideju kako ovog tvrdoglavog muzijaka natjerati (privoliti)da pocne razmisljati o prestanku pusenja i ugrozavanja zivota meni i nasoj djeci.Skyfox wrote:@beka al oprezno da mu ne prisjedne kafa
Samo da pocne razmisljati o tome i da dozvoli meni da mu pomognem. A ne da se ponasa ko kakav bivol kad se ta tema dotakne.
sto ti vise insistirala, tj GNJAVILA (jer u njegovoj glavi ti njega gnjavis), slabo ces ista postici. pokusaj da ignorises njegovo pusenje, mada vjerujem da te nervira. pusti da prodje vremena, pa onda kad razgovarali ozbiljno o drugim stvarima pokusaj mu pokazati da ti to radis jer se BRINES, a ne sto zelis da tvoja bude zadnja (mada ja znam da nasa mora biti zadnja, ali eto... pali i ovo sto sam napisala - nadam se
ako njemu govoris sve ovo sto si na prethodnoj stranici napisala nije ni cudo sto postizes kontraefekat (da me pogresno ne shvatis, podrzavam ja tvoj stav u vezi svega toga, ali pokusavam ti samo reci kako tvoj muz vjerovatno razmislja kad mu podjes brojati za svaki povuceni dim).
nemoj spominjati ekonomiju, nemoj mu stalno brojati i oslovljavati ga sa "ti ovo, ti ono", nego pokusaj mu se pribliziti iz drugog ugla. reci da si zabrinuta i da ne bi voljela ostati sama sa djecom u 40-oj godini.
reci mu malo, pa opet sve ignorisi.