Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Lucazode

#3926 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Lucazode »

shmizlica wrote:
Lucazode wrote:Prestao juce (sa pola flastera)
. Citav dan mutan, glava me boli na cudan nacin, nervozan... Doduse flaster je pomogao kod desnih. Jer oni znaju trnut i svrbit da poludis. Elem sinoc zapalim. Jednu. Nisam mogao sa flasterom sve apstinencijske nedace pregurat. Danas se opet lijepim. Trebalo bi biti lakse.

menščini, ništa od tebe :D
Prestao:grin:
Ulazim bez cigare u 7-dan. Odlicno se osjecam, pijem kafu bez cigare ne smeta mi, poslije jela nekad osjetim potrebu ali ni blizu kao kad sam pusio. I to ce prestati. Flasteri zakon.
Pozdrav od 15'o godišnjeg pušača
:smile:
hali gali halid

#3927 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by hali gali halid »

Prestao pušiti prije 4-5 mjeseci, nemam nikakvih kriza, niti želju za cigarom.
fortaleza

#3928 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by fortaleza »

6 mjeseci, 2013-ta smoke free.

Kolege forumaši, držite se. :thumbup:
shmizlica

#3929 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Lucazode wrote:
shmizlica wrote:
Lucazode wrote:Prestao juce (sa pola flastera)
. Citav dan mutan, glava me boli na cudan nacin, nervozan... Doduse flaster je pomogao kod desnih. Jer oni znaju trnut i svrbit da poludis. Elem sinoc zapalim. Jednu. Nisam mogao sa flasterom sve apstinencijske nedace pregurat. Danas se opet lijepim. Trebalo bi biti lakse.

menščini, ništa od tebe :D
Prestao:grin:
Ulazim bez cigare u 7-dan. Odlicno se osjecam, pijem kafu bez cigare ne smeta mi, poslije jela nekad osjetim potrebu ali ni blizu kao kad sam pusio. I to ce prestati. Flasteri zakon.
Pozdrav od 15'o godišnjeg pušača
:smile:

:thumbup:
svaka čast, vidiš da se samo treba odlučiti ;-)
vivace

#3930 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

moram da prijavim da sam popusila jednu cigaretu. :cry: :evil:
Psn

#3931 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

Otkud sad to?
I.. šta ćemo sad?
:?
drugi_profil

#3932 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

vivace wrote:moram da prijavim da sam popusila jednu cigaretu. :cry: :evil:
Nisi ti ni trebala prestajati jer ne zelis prestati.
Evo mjeseci su prosli a ti se svaki dan patis. Ti nisi vidjela da je to otrov, sranje, smrt. Ti umjesto toga vidis uzitak koji ti nedostaje.
vivace

#3933 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Psn wrote:Otkud sad to?
I.. šta ćemo sad?
necu nastaviti. u kuci sam sama,a moj brat je ostavio cigare na vidnom mestu i ja... :shock: :-) :cry:
vivace

#3934 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

drugi_profil wrote:
Nisi ti ni trebala prestajati jer ne zelis prestati.
Evo mjeseci su prosli a ti se svaki dan patis. Ti nisi vidjela da je to otrov, sranje, smrt. Ti umjesto toga vidis uzitak koji ti nedostaje.
necu da nastavim to govno da drzim u ustima. :(
insomnia78

#3935 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by insomnia78 »

Pa kako ti onda zavrsi u istim

s' moje sokoćalo
drugi_profil

#3936 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

vivace wrote:
Psn wrote:Otkud sad to?
I.. šta ćemo sad?
necu nastaviti. u kuci sam sama,a moj brat je ostavio cigare na vidnom mestu i ja... :shock: :-) :cry:
Zaboga ti ko malo dijete.
Imam i ja svo vrijeme cigare pri ruci, i ne izbjegavam ni pusace zbog iskusenja, nego samo zbog dima i smrada. Nikad mi na pamet nije palo da zapalim, jer sam donio odluku da vise necu.
Tacka.
Nije mi jasno kako nisi u stanju vlastito tijelo i vlastite porive kontrolisati...
graue_maus

#3937 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

sa ovu vivi
славянин

#3938 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by славянин »

:gunjastajl: :mrgreen: vidis kako sam te procitao - zato sam i pitao neki dan :mrgreen:
shmizlica

#3939 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

o vivace....šta ćemo s tobom.....ne mogu reći da sam iznenađena,ipak :mrgreen:
Psn

#3940 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

Ha, ni ja nisam iznenadjen, ali sam nekako mislio da neće preći granicu.
Toliko puta do sada nije, a svaki dan je "balansero" bila.

Ok, ima ljudi koji se bore, bore.. i zapale. A onda (stvarno) shvate koliko cigareta kratko traje, a ništa ne donosi kasnije/posle (možda "nešto" i donese tih par minuta, ali posle toga - ništa), pa im dođe iz-u.. i na dalje više nemaju volju (pa ni borbu) da misle o zapaliti/ipak pušiti.

Hajde i Vivace da nam prođe tako.. :)
shandrprcSA

#3941 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

neka si, samo je bilo pitanje vremena
vivace

#3942 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

samo da se prijavim da nisam nastavila da pusim. :roll: vec postajem i sama sebi dosadna.
Chloe
Photo mod

#3943 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Chloe »

vivace wrote:samo da se prijavim da nisam nastavila da pusim. :roll: vec postajem i sama sebi dosadna.
Draga Vivi, reci mi kako si se osjećala kad si zapalila, povukla dim? Kako si se osjećala poslije toga?
vivace

#3944 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

kladusanka wrote:
vivace wrote:samo da se prijavim da nisam nastavila da pusim. :roll: vec postajem i sama sebi dosadna.
Draga Vivi, reci mi kako si se osjećala kad si zapalila, povukla dim? Kako si se osjećala poslije toga?
ma grozno. zavrtelo mi se u glavi,morala sam da sednem,ali sam je popusila skroz.i posle mi se vrtelo u glavi,pa sam sela jos malo. ali i prijalo mi je .mislila sam da cu da se zakasljem,ali nista ,normalno je popusila,grebale me u grlu,i osetila sam taj smrad .to je stvarno smrad.cigarete stvarno smrde. nije mi bio dobar dozivljaj. imala sam utisak kao da namerno pusim.
славянин

#3945 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by славянин »

vivace wrote:
kladusanka wrote:
ma grozno. zavrtelo mi se u glavi,morala sam da sednem,ali sam je popusila skroz.i posle mi se vrtelo u glavi,pa sam sela jos malo. ali i prijalo mi je .mislila sam da cu da se zakasljem,ali nista ,normalno je popusila,grebale me u grlu,i osetila sam taj smrad .to je stvarno smrad.cigarete stvarno smrde. nije mi bio dobar dozivljaj. imala sam utisak kao da namerno pusim.
Pa sta ti zapali jadna, moravu ? ccccc :mrgreen:
vivace

#3946 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ccccc :mrgreen: monte carlo sam popusila
Psn

#3947 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Psn »

Morava, Monte Carlo, Marlboro.. smrde isto odreda.

Uzmem ponekad (par puta godišnje) i zapalim neku koja je nova izašla (imam neki tip da eto, probam te nove, nemam čega da se klonim) i kod nekih više, kod nekih manje - ali definitivno jasno osećam ukus buđi.
Duvan kao duvan, ok - razlikuju se međusobno, ali ta buđ, vlaga. memla.. uh, to mi je najteže posle da sperem iz usta. Treba mi obično 2-3 meseca da me prođe taj osećaj i da skupim volju da zapalim opet. Ha, i onda deja-vu.. na pola kreće da me davi i na peglu napinje.. uh.
A od zagušljivosti baš imam problem da dugo boravim u zadimljenim prostorijama. Totalno neprijatan osećaj.
Chloe
Photo mod

#3948 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Chloe »

vivace wrote:
kladusanka wrote:
Nadam se da ti se daj dživljaj zgadio, da ćeš sad lakše nastaviti biti nepušač. Možda ti je baš trebala ta cigareta. :)
vivace

#3949 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

mozda je to trebalo . hvala na lepim zeljama. :)
shmizlica

#3950 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Psn wrote:Morava, Monte Carlo, Marlboro.. smrde isto odreda.

Uzmem ponekad (par puta godišnje) i zapalim neku koja je nova izašla (imam neki tip da eto, probam te nove, nemam čega da se klonim) i kod nekih više, kod nekih manje - ali definitivno jasno osećam ukus buđi.
Duvan kao duvan, ok - razlikuju se međusobno, ali ta buđ, vlaga. memla.. uh, to mi je najteže posle da sperem iz usta. Treba mi obično 2-3 meseca da me prođe taj osećaj i da skupim volju da zapalim opet. Ha, i onda deja-vu.. na pola kreće da me davi i na peglu napinje.. uh.
A od zagušljivosti baš imam problem da dugo boravim u zadimljenim prostorijama. Totalno neprijatan osećaj.

:mastakazes:

moram priznati....ovome se od tebe nisam nadala :mrgreen:
Post Reply