Pa ovo sto je drugi_profil napisao, svako jutro pola limuna u casu vodu. Meni je suncokret spas, pokusajvivace wrote:kako sa limunom ?
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
ema_ema
#3326 Re: Cigarete, odvikavanje
-
drugi_profil
#3327 Re: Cigarete, odvikavanje
Topla voda je bitna. Dakle topla, neko bi rekao vruca limunada. Ne pretoplo da se ne moze piti.ema_ema wrote:Pa ovo sto je drugi_profil napisao, svako jutro pola limuna u casu vodu. Meni je suncokret spas, pokusajvivace wrote:kako sa limunom ?
Samo to nije dovoljno. ovo ubrzava metabolizam i povecava topljenje masti i eliminaciju toksina, ali za pravi efekat potrebno je smanjiti unos hrane i/ili povecati potrosnju kalorija.
-
vivace
#3328 Re: Cigarete, odvikavanje
primetila sam da naglo zaboravlja m kud treba da krenem,sta da uradim ...i nekako mi trne glava a u glavi mutno prazno-.
-
vivace
#3329 Re: Cigarete, odvikavanje
provalila sam nekoliko divnih pekara, a u jednoj od njih,pita s mesom
sad se borim protiv hrane,mada mislim da ovo poslednje i nikotinska kriza.to sa tim trnjenjem i blagom vrtoglavicom. cak krenem i pogresno da pisem.
sad se borim protiv hrane,mada mislim da ovo poslednje i nikotinska kriza.to sa tim trnjenjem i blagom vrtoglavicom. cak krenem i pogresno da pisem.
-
vivace
#3330 Re: Cigarete, odvikavanje
hvala ti brate drugi profil..drugi_profil wrote:Topla voda je bitna. Dakle topla, neko bi rekao vruca limunada. Ne pretoplo da se ne moze piti.ema_ema wrote:Pa ovo sto je drugi_profil napisao, svako jutro pola limuna u casu vodu. Meni je suncokret spas, pokusajvivace wrote:kako sa limunom ?
Samo to nije dovoljno. ovo ubrzava metabolizam i povecava topljenje masti i eliminaciju toksina, ali za pravi efekat potrebno je smanjiti unos hrane i/ili povecati potrosnju kalorija.
-
drugi_profil
#3331 Re: Cigarete, odvikavanje
Da ti nisi imala mozdani udar?
-
vivace
#3332 Re: Cigarete, odvikavanje
drugi_profil wrote:Da ti nisi imala mozdani udar?
ju,nemoj da me plasis. tako mi se desavalo,to trnjnje glave i nemoc koncentriisanja i kad sam ostavljala duvan.pa mislim da je ipak kriza od nikotina. ne znam.
-
vivace
#3333 Re: Cigarete, odvikavanje
dakle,kako smrsati, sad je na redu...
-
vivace
#3334 Re: Cigarete, odvikavanje
nigde ne mogu da nadjem topik sa temom kako smrsati necini.
-
drugi_profil
#3335 Re: Cigarete, odvikavanje
http://www.klix.ba/forum/mrsanje-nacini--t88612.htmlvivace wrote:nigde ne mogu da nadjem topik sa temom kako smrsati necini.
-
vivace
#3336 Re: Cigarete, odvikavanje
hvala,upravo sam nasla.
kako sad smrsati ,drugi profil.ovo kad sam se strmeknula niz stepenice da kupim burek s mesom,licilo je strasno na krizu. prosto se ne mozes odupreti. krizama od cigarete sam mogla da se oduprem,ali ovo je cudo,ta kriza za hranom...
kako sad smrsati ,drugi profil.ovo kad sam se strmeknula niz stepenice da kupim burek s mesom,licilo je strasno na krizu. prosto se ne mozes odupreti. krizama od cigarete sam mogla da se oduprem,ali ovo je cudo,ta kriza za hranom...
-
drugi_profil
#3337 Re: Cigarete, odvikavanje
Tu ti mogu samo reci - disciplina.
Ja ne veceram. Svakako rucam kasno, oko 17-18 kad dodjem s posla. Ujutro ide ta vruca limunada na taste, oko 11 sendvic koji sam spremim kod kuce. Uglavnom biram namirnice, nista skupo ili posebno. Izbjegavam da bude previse masnoce uglavnom.
Navece ako me glad uhvati prije spavanja, da me ne bi gnjavilo, uzmem krisku sira (kozji mladi sir, nije skup a zdrav) i zalijem soljom kiselog mlijeka. Sasvim dovoljno da glad ode pa-pa.
Uglavnom se drzim na istoj tezini, samo kad bih jos mogao pivo iskljuciti bilo bi ekstra, ali ovako imam taj mali pivski stomacic i nesto se previse ne sekiram oko toga. Krvna slika, secer, masnoce, srce i kapacitet su odlicni. Nema recepta osim kao i kod cigara, koristiti mozak i shvatati da sve sto stavimo u sebe ima uticaj na nas. Koliko hrane uzmemo, kakve hrane, zasto, itd. Nisam ljubitelj nenamjenskog trosenja kalorija. Radije biram koristan rad. Svako mora naci za sebe nacin.
Ja ne veceram. Svakako rucam kasno, oko 17-18 kad dodjem s posla. Ujutro ide ta vruca limunada na taste, oko 11 sendvic koji sam spremim kod kuce. Uglavnom biram namirnice, nista skupo ili posebno. Izbjegavam da bude previse masnoce uglavnom.
Navece ako me glad uhvati prije spavanja, da me ne bi gnjavilo, uzmem krisku sira (kozji mladi sir, nije skup a zdrav) i zalijem soljom kiselog mlijeka. Sasvim dovoljno da glad ode pa-pa.
Uglavnom se drzim na istoj tezini, samo kad bih jos mogao pivo iskljuciti bilo bi ekstra, ali ovako imam taj mali pivski stomacic i nesto se previse ne sekiram oko toga. Krvna slika, secer, masnoce, srce i kapacitet su odlicni. Nema recepta osim kao i kod cigara, koristiti mozak i shvatati da sve sto stavimo u sebe ima uticaj na nas. Koliko hrane uzmemo, kakve hrane, zasto, itd. Nisam ljubitelj nenamjenskog trosenja kalorija. Radije biram koristan rad. Svako mora naci za sebe nacin.
-
vivace
#3338 Re: Cigarete, odvikavanje
drugi_profil wrote:Tu ti mogu samo reci - disciplina.
da li pijes svaki dan pivo ?
- Joker88
#3339 Re: Cigarete, odvikavanje
danas sam citala da od cigara brze puca kosa, pitam se kakve to veze ima s vezom
-
vivace
#3340 Re: Cigarete, odvikavanje
Joker88 wrote:danas sam citala da od cigara brze puca kosa, pitam se kakve to veze ima s vezom
cigarete smetaju i jajnicima...tvojoj reprodukciji...povecavaju mogucnost da se pojave ciste na jajnicima...a onda mrka kapa od bebe...nema bebe.
-
drugi_profil
#3341 Re: Cigarete, odvikavanje
Pih, nema tu reda. Dok je bilo hladno, vrlo rijetko mi je na pamet padalo, samo uz neku hranu.vivace wrote:drugi_profil wrote:Tu ti mogu samo reci - disciplina.
da li pijes svaki dan pivo ?
Ali recimo od subote do danas, svaki dan makar jedno. Danas ni jedno i vjerovatno i necu. Prije toga cijelu radnu sedmicu nisam ni jedno, i tako slicno. Ovisno od prilike, fudbala, posla kojeg radim, vremena, rucka... jednostavno volim pivo, ali se ne volim napiti.
- Lucazode
#3342 Re: Cigarete, odvikavanje
Probao sam nikorete flastere i odlicni su. Sada me interesuje kakve subzvakace gume? Da li smanjuju potrebu za cigarom?
-
drugi_profil
#3343 Re: Cigarete, odvikavanje
Nemam iskustva sa time iz ovog razloga: to je nikotin. Nema mi logike odvikavati se od nikotina sa nikotinskim flasterima. Ako je neko koristio valjda ce ti se javiti, a mene bi jako zanimalo i da li je ikome pomoglo da prestane pusiti zauvijek?Lucazode wrote:Probao sam nikorete flastere i odlicni su. Sada me interesuje kakve subzvakace gume? Da li smanjuju potrebu za cigarom?
-
vivace
#3344 Re: Cigarete, odvikavanje
budi obazriv. da ne postanes alkoholicar. muz od jedne moje koleginice je tako pio svaki dan pivo i sta...bio je alkoholicar i isao je na odvikavanje od alkohola kod nekih psihijatara,psihologa zajedno sa zenom...zena nije pila, nego mu je bila podrska . kazu kad je jedan alkoholicar onda je i ova druga zahvacena iako ne pije. najteze mu je bilo da shvati da je ačkoholicar. i on je vise vole hladnije predele,pa je pokusao tamo, ali ga nisu primili. alkoholicarima smeta toplo vreme pogotovu onima koji piju pivo. onda i9m organizam zahteva vise tecnosti.
cuvaj se i razmisli.
cuvaj se i razmisli.
-
vivace
#3345 Re: Cigarete, odvikavanje
drugi_profil wrote:Nemam iskustva sa time iz ovog razloga: to je nikotin. Nema mi logike odvikavati se od nikotina sa nikotinskim flasterima. Ako je neko koristio valjda ce ti se javiti, a mene bi jako zanimalo i da li je ikome pomoglo da prestane pusiti zauvijek?Lucazode wrote:Probao sam nikorete flastere i odlicni su. Sada me interesuje kakve subzvakace gume? Da li smanjuju potrebu za cigarom?
ja sam probala i zvake i flastere . grozni su .a od odvikavanja nista.
- Psn
#3346 Re: Cigarete, odvikavanje
Haha, Drugi profil - alkoholicar 
Vivace - ne uklapa se to u njegov profil, ne sekiramo se mi za njega
Flasteri, zvake, drazeje.. NRT - masite njegovu ulogu.
Ne odvikava se od nikotina - nikotinom, vec nikotin (iz njih) daje vremena (neometanog apstinecialnim krizama), dok se ovisnik ne odvikne svoje navike pusenja.. a onda se za par dana "skine" i sa nikotina.
U principu su flasteri bolji na duze staze (tako se i koriste - nedeljama, mesecima), a nazalni sprejevi, zvake i sl. su za "prvu pomoc".
Ako im se pristupi kao "carobnom stapicu" - od toga onda nema nista. Nije to lek, vec pomagalo. Pomagalo da se fizicke krize ostave po strani, a covek okrene resavanju psihickih kriza, ako ih ima. Ako psihickih nema.. onda mu pomagala i ne trebaju - tri dana istrpi i ide dalje bez cigareta.
To je sustina NRT-a. I jedino tako deluje/pomaze.
@Lucazode .. vidi. Zvake mu dodju kao da zapalis kad ti dodje.. pa je mozda malo nezgodno to planiranje/iscekivanje. Flaster je - stavis, i ceo dan ne mislis vise na to.
Vidi gde si ti u tome.
Ne odvikava se od nikotina - nikotinom, vec nikotin (iz njih) daje vremena (neometanog apstinecialnim krizama), dok se ovisnik ne odvikne svoje navike pusenja.. a onda se za par dana "skine" i sa nikotina.
U principu su flasteri bolji na duze staze (tako se i koriste - nedeljama, mesecima), a nazalni sprejevi, zvake i sl. su za "prvu pomoc".
Ako im se pristupi kao "carobnom stapicu" - od toga onda nema nista. Nije to lek, vec pomagalo. Pomagalo da se fizicke krize ostave po strani, a covek okrene resavanju psihickih kriza, ako ih ima. Ako psihickih nema.. onda mu pomagala i ne trebaju - tri dana istrpi i ide dalje bez cigareta.
@Lucazode .. vidi. Zvake mu dodju kao da zapalis kad ti dodje.. pa je mozda malo nezgodno to planiranje/iscekivanje. Flaster je - stavis, i ceo dan ne mislis vise na to.
Vidi gde si ti u tome.
- Lucazode
#3347 Re: Cigarete, odvikavanje
Flaster sam koristio. Apsolutno nikakavu potrebu za cigrama ne osjecas i skinuo se za sedmicu sa ovisnosti. Neki kazu da nema smisla uzimati nikotin ako se vec skidas sa istog. Svakom se drugacije manifestuje kriza. Ja sam nervozan previse, grickam nokte i pretjerano jedem tako da su mi oni pomogli itekako pri odvikavanju.Psn wrote:Haha, Drugi profil - alkoholicar
Vidi gde si ti u tome.
-
drugi_profil
#3348 Re: Cigarete, odvikavanje
Ima to logike. Smiris fiziolosku krizu dok se privikavas na zivot bez cigare. Onda odlijepis zakrpu, i malo se treses...
OK. Ima logike.
Ja vise cijenim direktan sukob sa svojim sejtanima.
Sto se tice piva, vivace, daleko je to od toga. Kako rece kolega, potreban je odredjen psiholoski profil. Ja u najtezim trenucima zivota, npr. nisam uopste niti pio, niti uzimao medikamente za sedaciju. To valjda dovoljno govori.
OK. Ima logike.
Ja vise cijenim direktan sukob sa svojim sejtanima.
Sto se tice piva, vivace, daleko je to od toga. Kako rece kolega, potreban je odredjen psiholoski profil. Ja u najtezim trenucima zivota, npr. nisam uopste niti pio, niti uzimao medikamente za sedaciju. To valjda dovoljno govori.
-
vivace
#3349 Re: Cigarete, odvikavanje
ja saM zajedno sa flasterima pusila. stavim flaster pa onda zspalim onako ljudski... 
- graue_maus
#3350 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:ja saM zajedno sa flasterima pusila. stavim flaster pa onda zspalim onako ljudski...