vivace wrote:jeste li se ugojili vi,koji ste prestali da pusite? ja bih stalno nesto da muljam...

Ja jesam. Iz prostog razloga što sam cijeli život bio mršav bez obzira koliko jeo.
U periodu kad sam bacio cigare, promijenilo se još nekih stvari u životu, promijenio sam firmu riješio se stresa i sekiracije, promijenio radno mjesto na nogama i pokretu, za radno mjesto u ofisu, i sl.
Dok sam se snašao, 8 kila se zalijepilo. Kad više nisam mogao zakopčati hlače, odlučio sm da i to mora prestati i onda sam počeo paziti šta jedem, izbjegavati večeru, ili ako je baš stomak prazan, onda voće ili ječam na mlijeku sa malo cimeta. U jutro topla limunada na tašte od svježe iscjeđenog pola limuna, zeleni čaj bez šećera ili sa medom umjesto jedne kafe u toku dana, može i umjesto prve jutarnje. Poželjno je i fizičke aktivnosti ubaciti koliko se može. Ako ništa makar šetnja brzim korakom, pola sata svaki dan.
I odrediti porcije. Staviš hrane koliko je normalna porcija. To pojedeš i nema ništa do sljedećeg obroka. Izbaci masno meso, kobasice, hrenovke. Grickalice skroz izbaci, čips i gazirana pića pogotovo. To su otrovi ko i cigara. Treba malo vremena, ali ako uvedeš zdrav režim, kile će početi lagano da se tope bez ikakvog gladovanja, i nikad se neće vratiti. Bitno je samo da znaš šta trpaš u sebe.