Zezasno1diego wrote:Deseti dan bez njih,najhladnije za sadnekad mi prahne,al po par minuta i to je sve...govorio sebi ranije da necu moci,da ce mi faliti,najvise na kafi,cugi...Sve isprobao bez njih,i moze se..Nije da se hvalim al i sex moze bez njih
)))
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- Pasiflora
#2601 Re: Cigarete, odvikavanje
-
no1diego
#2602 Re: Cigarete, odvikavanje
Pasiflora wrote:Zezasno1diego wrote:Deseti dan bez njih,najhladnije za sadnekad mi prahne,al po par minuta i to je sve...govorio sebi ranije da necu moci,da ce mi faliti,najvise na kafi,cugi...Sve isprobao bez njih,i moze se..Nije da se hvalim al i sex moze bez njih
)))
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa dobro,da se ne lazemo nije to to,al mora se na taj nacin
- Pasiflora
#2603 Re: Cigarete, odvikavanje
no1diego wrote: pa dobro,da se ne lazemo nije to to,al mora se na taj nacinNijedna i samo tako :/
- ka0406
#2604 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma to je trenutna situacija... super sam,sjajna sam, ne pusim , i mogla bih nesto ... ali stadrugi profil wrote:Fol je super, iako je malo stereotipno. Vecina muskih isto zeli nesto sad i odmah, samo da skonta sta.ka0406 wrote:hehehe, ovo me podsjetilo na ovu slikuvivace wrote:
mi smo nenadmasive, sjajne, fantaSticne i td. zenske,jel tako ? tako je.![]()
-
radostan dan
#2605 Re: Cigarete, odvikavanje
daj budite precizniji, bez kog smokanja se može? 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#2606 Re: Cigarete, odvikavanje
Previse se uzdas u svoje kuharske sposobnostiPasiflora wrote:Jesi li sigurna da je to bas tako dobroYahel wrote:Ma samo gurajtesjecam se kako je lijepo i neobicno bilo kada ti se vrate cula mirisa i okusa
tek tada skontas kako je to sto jedes ustvari ukusno i dobro
Vjeruj mi, od svih divnih stvari koje ocekujem od prestanka - ta mi se najmanje sviđa, zapravo je uopce ne zelim. Pa izaci cu ko trokrilni ormar
![]()
- Pasiflora
#2607 Re: Cigarete, odvikavanje
Yahel wrote:Previse se uzdas u svoje kuharske sposobnostida se ne iznenadis kada konacno dobijes cula nazad
![]()
Da ti kaze vladar kuhinjskih prostora: malo je onoga sto ja skuhama, a da ne nestane (u probavnom traktu onoga ko jede) u vidu lastinog repa. Ovo se posebno odnosi na slastice - bez lazne skromnosti - maher sam
- Pasiflora
#2608 Re: Cigarete, odvikavanje
radostan dan wrote:daj budite precizniji, bez kog smokanja se može?
Koji dio nisi shvationo1diego wrote:...Nije da se hvalim al i sex moze bez njih)))
-
vivace
#2609 Re: Cigarete, odvikavanje
dobro jutro, bivsi pusaci...
kako ste ?
ja sam htela jednoj zeni u parkicu da otmem cigaru ali sam se zaustavila na vreme...
ja sam htela jednoj zeni u parkicu da otmem cigaru ali sam se zaustavila na vreme...
- drug_profi
#2610 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace wrote:dobro jutro, bivsi pusaci...kako ste ?
- Pasiflora
#2611 Re: Cigarete, odvikavanje
Kakvo dobro jutro? Vidis li ti koliko je sati? Mora da nisi zaposlena... Blago tebi.vivace wrote:dobro jutro, bivsi pusaci...kako ste ?
Sto nisi zenu pitala, sigurno bi ti dala...
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#2612 Re: Cigarete, odvikavanje
Ako je tako onda si tek na belajuPasiflora wrote:Yahel wrote:Previse se uzdas u svoje kuharske sposobnostida se ne iznenadis kada konacno dobijes cula nazad
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da ti kaze vladar kuhinjskih prostora: malo je onoga sto ja skuhama, a da ne nestane (u probavnom traktu onoga ko jede) u vidu lastinog repa. Ovo se posebno odnosi na slastice - bez lazne skromnosti - maher sam
-
SportLux
#2613 Re: Cigarete, odvikavanje
5 mjeseci neki dan bilo
Glavni sam u raji i svi mi cestitaju,izbio sam tu naviku i drago mi je.
Nista mi nije trebalo,nikakve bobe,kospe,zvake,knjige i te stvari.12 godina sam diminjo i moze se bez cigara,jest tesko odvici se,kafa pa nemoj zapaliti,pa cekas nesto pa nemoj zapaliti i bruku stvari,a to me je najvise kocilo na pocetku,kontam kako cu stati sa nekim da se pozdravim a da ne zapalim i ono se ispricam.I sad je malo cudno al.....ne treba puno razmisljati.Sretno svima i valjda niste poceli ponovo,mislim na ljude sa ove teme sto su pisali prije.
Nista mi nije trebalo,nikakve bobe,kospe,zvake,knjige i te stvari.12 godina sam diminjo i moze se bez cigara,jest tesko odvici se,kafa pa nemoj zapaliti,pa cekas nesto pa nemoj zapaliti i bruku stvari,a to me je najvise kocilo na pocetku,kontam kako cu stati sa nekim da se pozdravim a da ne zapalim i ono se ispricam.I sad je malo cudno al.....ne treba puno razmisljati.Sretno svima i valjda niste poceli ponovo,mislim na ljude sa ove teme sto su pisali prije.
-
vivace
#2614 Re: Cigarete, odvikavanje
Pasiflora wrote:Kakvo dobro jutro? Vidis li ti koliko je sati? Mora da nisi zaposlena... Blago tebi.vivace wrote:dobro jutro, bivsi pusaci...kako ste ?
Sto nisi zenu pitala, sigurno bi ti dala...
taman posla,da opet zapurnjam..niposto,ali je i pitanje zbog cena cigara koje stravicno skacu,mozda mi ne bi dala cigaretu. ne znam kako je kod vas,kod nas su cegarete strasno poskupele i jos ce-i zato sam ostavila cigaretu..
-
vivace
#2615 Re: Cigarete, odvikavanje
SportLux wrote:5 mjeseci neki dan bilo![]()
svaka cast majstore
-
hAZNADAR
#2616 Re: Cigarete, odvikavanje
10 razloga za prestanak pusenja - tekst koji se vrti na stotine stranica na netu i na raznim jezicima.
Proslo mjesec dana, malo vise ustvari i da vidjamo;
2 - hmm, tesko reci - za to treba vise vremena da se ustanovi.
3 - netacno - zelja i power isti, i nije tacno da se povecava - maksuz sam mjerio.
4 - djelomicno tacno - vraca se rumenilo i prirodnija boja koze, ali nema uticaja na bore,
5 - mislim da je ovo mit, celavost ili ne je genetika a ne pusenje,
6 - hmm, i jest i nije, ima krajnosti,
7 - vjerovatno tacno,
8 - vjerovatno tacno,
9 - tacno, definitivno tacno,
10 - mislim da je netacno, zdravlje pusaca je vezano za neke druge bolesti.
Cudno da se samopouzdanje nije spmenulo u ovim razlozima - definitivno je vece, bolje,.. do te mjere da se drzanje tijela popravlja.
Proslo mjesec dana, malo vise ustvari i da vidjamo;
1 - tacno, mirniji sam od prve sedmice pa do danas.1. Bit ćete manje anksiozni. Iako pušači vjeruju da će "ispaliti na živce" ako dulje vremena ne zapale, britansko istraživanje otkrilo je da prestanak pušenja može smanjiti dugoročnu anksioznost, no ne i kod onih koji su prestali pa opet počeli. Studija od prije dvije godine otkrila je da su ljudi nakon odvikavanja smanjili stres u samo godinu dana od kad su prestali pušiti, odnosno kad su hospitalizirani zbog srčanih oboljenja.
2. Usta će vam biti zahvalna. Prestanete li pušiti automatski je manje rizika za dentalne probleme kao što su kamenac i bolesti desni ali i opasnijih stanja poput raka. U usporedbi s bivšim pušačima, pušači su imali 1,5 puta veći rizik od razvoja najmanje tri bolesti u ustima.
3. Seksualni život će vam biti bolji. Pušenje se povezuje s manjom seksualnom željom i kod žena i od muškaraca. Nikotin može utjecati čak i na želju pasivnih pušača. Još je jedno istraživanje pokazalo da se penis u erekciji kod muškaraca koji su prestali pušiti - povećava.
4. Sačuvat ćete kožu. Ako želite da vam koža bude glatka, ostavite se cigareta. One, osim što mogu promijeniti boju kože, izazivaju nepoželjne bore oko ustiju. Stručnjaci smatraju da će samo mjesec i pol nakon prestanka vaša koža izgledati mnogo svježije.
5. Imat ćete gušću kosu. Volite i svoju kosu možda je krajnje vrijeme da ostavite cigarete. Znanstvenici povezuju pušenje s muškim ćelavljenjem. Okorjeli pušači (oni koji puše više od kutije dnevno) imaju, naravno, veći rizik od ćelavosti.
6. Raspoloženje će vam se popraviti. Da, nije laž. Istraživanje je pokazlo da će vas prestanak učiniti sretnijom osobom. Ispitanici koji su se u jednom trenutku vratili na staru naviku drastično su "zapali" u depresiju i bili su čak i tužniji nego dok su pušili u prijašnjoj fazi.
7. Proslavit ćete više rođendana. Prestanak pušenja u srednjoj dobi pomaže ljudima da žive desetljeće dulje, pokazala je ovogodišnja studija. Istraživači su također pronašli da što su žene više pušile povećale su rizik od smrti, čak i kad su pušile između jedne i devet cigareta na dan.
8. Poboljšat ćete šanse za trudnoćom. Ako pokušavate začeti najsigurnija opcija je da prestanete pušiti. Žene koje puše imaju 60 posto šanse da postanu neplodne u usporedbi s nepušačicama. Pušenje je također povezano sa spontanim pobačajima.
9. Više ćete uživati u hrani. Ne volite li hranu blagog okusa, nemojte ni pušiti. Istaživanje od prije tri godine pokazalo je da pušači manje osjećaju okus hrane zbog drugačijeg podražaja okusnih bradavica na jeziku i manje povezanosti s krvnim žilicama.
10. Prehlade više neće biti tako jake. Blagi simptomi prehlade kod pušača se u trenu mogu pretvoriti u ozbiljan zdravstveni problem. Jedno je istraživanje pokazalo da su uslijed izloženosti duhanskom dimu moguće pretjerane reakcije imuno sustava, što dovodi do zaključka da se pušači neučinkovito bore protiv virusa ne zato što im je smanjen imunitet već zbog pretjeranih reakcija organizma, stoji na Huffingtonpost.
2 - hmm, tesko reci - za to treba vise vremena da se ustanovi.
3 - netacno - zelja i power isti, i nije tacno da se povecava - maksuz sam mjerio.
4 - djelomicno tacno - vraca se rumenilo i prirodnija boja koze, ali nema uticaja na bore,
5 - mislim da je ovo mit, celavost ili ne je genetika a ne pusenje,
6 - hmm, i jest i nije, ima krajnosti,
7 - vjerovatno tacno,
8 - vjerovatno tacno,
9 - tacno, definitivno tacno,
10 - mislim da je netacno, zdravlje pusaca je vezano za neke druge bolesti.
Cudno da se samopouzdanje nije spmenulo u ovim razlozima - definitivno je vece, bolje,.. do te mjere da se drzanje tijela popravlja.
-
vivace
#2617 Re: Cigarete, odvikavanje
imam secer 7,3 . da li je moguce da je to zbog ostavljanja cigareta? mislim, nikad nisam imala secer...
- ka0406
#2618 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne vjerujem... trebas paziti na ono sto jedes... to ce ti dobro doci i zbog kilaze i zbog krvne slike. Nemoj sada da ti secer bude izgovor kako trebas opet zapalitivivace wrote:imam secer 7,3 . da li je moguce da je to zbog ostavljanja cigareta? mislim, nikad nisam imala secer...
- drug_profi
#2619 Re: Cigarete, odvikavanje
Mislim da ima neke veze jer se remete ti odnosi u metabolizmu. Proguglaj malo po netu, naci ces tekstova. Smanji malo sa ugljikohidratima, da ne skoci jos vise. Doci ce sve na svoje cim se tijelo privikne na nepusenje, ako nije neki drugi razlog.vivace wrote:imam secer 7,3 . da li je moguce da je to zbog ostavljanja cigareta? mislim, nikad nisam imala secer...
Ima li Zyban takvu nuspojavu?
Edit: evo sad sam provjerio.
Spominju se promjene nivoa šećera u krvi kod jednog na 1000 pacijenata. Dakle mala je vjerovatnoća da je od toga, ali može biti. Ako uzimas puno slatiksa ili karbohidrata, smanji pa sutra opet provjeri.
- Psn
#2620 Re: Cigarete, odvikavanje
Da se nasalim, mene ne bi, citajuci tebe, zacudilo i slog da te strefivivace wrote:imam secer 7,3 . da li je moguce da je to zbog ostavljanja cigareta? mislim, nikad nisam imala secer...
A sad ozbiljno - ne znam. Ali je mozda i od stresa.. pa se neka telesna hemija menja.
ps. @drugi profil me je pretekao i bolje objasnio..
Last edited by Psn on 28/02/2013 13:26, edited 1 time in total.
-
vivace
#2621 Re: Cigarete, odvikavanje
mislim da zyban nema veze sa secerom,mozda ima sa mojom debljinom.ali nikad nisam imala secer. u sta sve spadaju ugljenohidratidrugi profil wrote:Mislim da ima neke veze jer se remete ti odnosi u metabolizmu. Proguglaj malo po netu, naci ces tekstova. Smanji malo sa ugljikohidratima, da ne skoci jos vise. Doci ce sve na svoje cim se tijelo privikne na nepusenje, ako nije neki drugi razlog.vivace wrote:imam secer 7,3 . da li je moguce da je to zbog ostavljanja cigareta? mislim, nikad nisam imala secer...
koje namirnice im pripadaju...
- drug_profi
#2622 Re: Cigarete, odvikavanje
Sve sto ima skrob u principu, brasno, krompir, sve ono sto se od toga pravi, pa masnoce, voce...
Mada voce sadrzi fruktozu koja je najbolja za organizam jer se postepeno razgradjuje u jetri do glukoze koju tjelo koristi, pa nema naglih skokova vrijednosti, a tijelo ima dobar dotok energije. Voce se zato preporucuje.
Bijeli, rafinirani secer je svuda oznacen kao opasan i skodljiv. Ima studija koje ga povezuju i sa kancerima, ali sad da ne idemo na tu temu.
Primjetio sam da si rekla da imas viska kila pa te ne treba cuditi povisen secer, narocito ako si pojela nesto slatko unazad nekoliko sati. Pokusaj jedan dan bez slatkisa pa ponovo radi mjerenje. I nemoj jesti bas nista niti piti slatke napitke nekoliko sati prije mjerenja. Pretpostavljam da to radis sa onim trakicama? Ili ides u lab?
Mada voce sadrzi fruktozu koja je najbolja za organizam jer se postepeno razgradjuje u jetri do glukoze koju tjelo koristi, pa nema naglih skokova vrijednosti, a tijelo ima dobar dotok energije. Voce se zato preporucuje.
Bijeli, rafinirani secer je svuda oznacen kao opasan i skodljiv. Ima studija koje ga povezuju i sa kancerima, ali sad da ne idemo na tu temu.
Primjetio sam da si rekla da imas viska kila pa te ne treba cuditi povisen secer, narocito ako si pojela nesto slatko unazad nekoliko sati. Pokusaj jedan dan bez slatkisa pa ponovo radi mjerenje. I nemoj jesti bas nista niti piti slatke napitke nekoliko sati prije mjerenja. Pretpostavljam da to radis sa onim trakicama? Ili ides u lab?
Last edited by drug_profi on 28/02/2013 13:26, edited 1 time in total.
-
vivace
#2623 Re: Cigarete, odvikavanje
drugi profil wrote:Mislim da ima neke veze jer se remete ti odnosi u metabolizmu. Proguglaj malo po netu, naci ces tekstova. Smanji malo sa ugljikohidratima, da ne skoci jos vise. Doci ce sve na svoje cim se tijelo privikne na nepusenje, ako nije neki drugi razlog.vivace wrote:imam secer 7,3 . da li je moguce da je to zbog ostavljanja cigareta? mislim, nikad nisam imala secer...
Edit: evo sad sam provjerio.
Spominju se promjene nivoa šećera u krvi kod jednog na 1000 pacijenata. Dakle mala je vjerovatnoća da je od toga, ali može biti. Ako uzimas puno slatiksa ili karbohidrata, smanji pa sutra opet provjeri.
sta je jedan prema hiljadu ,pricas o zybanu ? ne uzimam uopste slatkise. samo povrce i meso i voce.
-
vivace
#2624 Re: Cigarete, odvikavanje
radim secer sa tracuicama.drugi profil wrote:Sve sto ima skrob u principu, brasno, krompir, sve ono sto se od toga pravi, pa masnoce, voce...
- drug_profi
#2625 Re: Cigarete, odvikavanje
Nista. To ti je jedan promil sanse da si ti pacijent koji ce reagovati tako na Zyban.vivace wrote:
sta je jedan prema hiljadu ,pricas o zybanu ? ne uzimam uopste slatkise. samo povrce i meso i voce.
Proguglaj malo o metabolizmu glukoze i glukogena kod nikotinske apstinencije pa vidi da li se pominje skok nivoa secera u krvi.
Mislim da ima veze, ali sad nemam vremena da ti ja to nadjem.
Pokusaj ne jesti nista prije mjerenja pa onda vidi. Ako bude visok, zabrini se, ali to ti je onda dodatni razlog zasto ne smijes vise pusiti jer to dvoje zajedno brzo te napravi invalidom.