Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- Neradnik
#2376 Re: Cigarete, odvikavanje
vivace jel se to opet dimi iz tvog pravca?

- ka0406
#2377 Re: Cigarete, odvikavanje
Hahahha, ovo nam postade prava razbibriga.. To ti se samo cini da se dimi iz njenog pravca. Eno je pored otvorenog prozora pije vodu . Je li tako Vivace ... nema vise dimaGospodin_bez_kravate wrote:vivace jel se to opet dimi iz tvog pravca?![]()
-
hAZNADAR
#2378 Re: Cigarete, odvikavanje
Sve odgadjao datum, te hajd poslije odmora, te hajd poslije Nove godine, te hajd poslije projekta na poslu,... i stao prije 4 sedmice bez nekog plana - reko da pauziram - i pauza se oduzi,..
I vidi sto je zivot zahebant.
Bas u ove 4 sedmice nepusenja se desilo nevjerovatno mnogo situacija koje su dusu dale za zapalit. Sto onih finih gdje se pocesto dobro jelo, pa se neuobicajeno cesto pilo i festalo, pa dobro drustvo,.. do stresnih gdje se uzinat desilo mnogo napetih i stresnih situacija, sikiracija,.... eto uzinat bas sada.
Isto kao da te nesto iskusava. Pa bih porucio vivace i potencijalnim sto razmisljaju da prestanu - da praaave situacije za zapalit iskrsnu bas kad prestanes. Treba se bas ispeci na najvecoj muci - kad prestanes pusiti - maksuz se suoci sa najzahebanijim situacijiama - bas nemoj zapalit kada je najstresnija situacija, najveca sikiracija, najbolja festa i najbolja raja za pusenje, .. - bas u najvecem iskusenju maksuz nemoj zapalit. Poslije toga ce obicni dani bez cigare biti puno laksi nego inace.
Cigara je nista drugo no droga. Koliko god nalazili objasnjenje, te navika, te gust, te nesto sa rukama, te ritual,... ma jok - to je jedino - droga i nikotinska neman trazi svoj fiks. Svaki put kada te uhvati kriza nemoj kontati kao da ti je nesto uskraceno i da ti nesto fali - skontaj to samo kao znak da se tijelo bori protiv drige i da se prilagodjava novoj situaciji.
I vidi sto je zivot zahebant.
Bas u ove 4 sedmice nepusenja se desilo nevjerovatno mnogo situacija koje su dusu dale za zapalit. Sto onih finih gdje se pocesto dobro jelo, pa se neuobicajeno cesto pilo i festalo, pa dobro drustvo,.. do stresnih gdje se uzinat desilo mnogo napetih i stresnih situacija, sikiracija,.... eto uzinat bas sada.
Isto kao da te nesto iskusava. Pa bih porucio vivace i potencijalnim sto razmisljaju da prestanu - da praaave situacije za zapalit iskrsnu bas kad prestanes. Treba se bas ispeci na najvecoj muci - kad prestanes pusiti - maksuz se suoci sa najzahebanijim situacijiama - bas nemoj zapalit kada je najstresnija situacija, najveca sikiracija, najbolja festa i najbolja raja za pusenje, .. - bas u najvecem iskusenju maksuz nemoj zapalit. Poslije toga ce obicni dani bez cigare biti puno laksi nego inace.
Cigara je nista drugo no droga. Koliko god nalazili objasnjenje, te navika, te gust, te nesto sa rukama, te ritual,... ma jok - to je jedino - droga i nikotinska neman trazi svoj fiks. Svaki put kada te uhvati kriza nemoj kontati kao da ti je nesto uskraceno i da ti nesto fali - skontaj to samo kao znak da se tijelo bori protiv drige i da se prilagodjava novoj situaciji.
- Psn
#2379 Re: Cigarete, odvikavanje
ka0406 wrote:To ti se samo cini da se dimi iz njenog pravca. Eno je pored otvorenog prozora pije vodu . Je li tako Vivace ... nema vise dima
@vivace je pobednik ovog dana
Ha-ha, @hAZNADAR, slabi su tebi stresovi bili. @vivace je posegnula za cigaretom, kada je dobila "ostav" po sredjivanju kupatila.. a to se ne moze tako lako bez dima preziveti
Uh,@vivace danas si mi bas, i sa ostatkom ekipe, ispunila dan
Idemo dalje i u naredni bez dima..
- Balea275
#2380 Re: Cigarete, odvikavanje
Apsolutno se slažem. Uvijek svi kukaju/kukamo kako nam nedostaje cigara, kako nas cigare smiruju, kako nam izlazak nije zanimljiv ako ne pušimo uz piće, itd.Pasiflora wrote:Naucila sam iz knjige Allana Carra da je najvaznije:
- da odlucite da vise nikada necete pusiti i
- da ne budete snuzdeni zbog toga - RADUJTE SE![]()
Kad nam ovaj čiko (Allan Carr) objasni da umjesto što svi pričamo šta nam nedostaje i šta nam je prestanak pušenja uzeo, trebamo gledati šta nam je dobrog donio.
Meni je pomoglo, nisam zapalila od oktobra 2010.
Allan Carr me takođe naučio da jedna cigara nikad nije jedna, i zato nikad više nisam uzela ni tu jednu.
- Balea275
#2381 Re: Cigarete, odvikavanje
100% tačno.drugi profil wrote:Bice jos iskusenja. Budite svjesni.
Doci ce dan kad ce vas povuci zelja, ne ovisnost, nego prava zelja, ceif da pripalite jednu. Bicete ubjedjeni da je to sad pod kontrolom.
Nije. Nikad ne moze biti. Cim nadjes izgovor za jednu, naci ces i za drugu i trecu.
- ka0406
#2382 Re: Cigarete, odvikavanje
A sto se zakocenu ... E Psn, svaka ti cast .Psn wrote:ka0406 wrote:To ti se samo cini da se dimi iz njenog pravca. Eno je pored otvorenog prozora pije vodu . Je li tako Vivace ... nema vise dima![]()
![]()
![]()
@vivace je pobednik ovog dana
Ha-ha, @hAZNADAR, slabi su tebi stresovi bili. @vivace je posegnula za cigaretom, kada je dobila "ostav" po sredjivanju kupatila.. a to se ne moze tako lako bez dima preziveti
Uh,@vivace danas si mi bas, i sa ostatkom ekipe, ispunila dan
Idemo dalje i u naredni bez dima..
- Pasiflora
#2383 Re: Cigarete, odvikavanje
Dobro jutro
. Da li je moguce da ja prva ustajem svako jutro?
Dakle, jucerasnji je dan bio sa 2 ili 3 zestoke krize i onda sam u sebi ponavljala "SRETNA SAM STO PRESTAJEM!!!!!" i ubjeđivala sebe kako je glupo da mi nedostaje... sta? - DIM?
Wtf - nedostaje mi dim? Glupost totalna!
Danas hrabro nastavljam. Vidim da vama ostalima ide prilicno dobro...
Imam u kuci jednu "legendu" i kaze da nikada vise u zivotu ne bi zapalio.
Hajmo jos jedan dan za duboko disanje i ispijanje vode
.
Usput da se pohvalim - jucer sam svasta nesto pospremila po kuci da izbijem miris (smrad
) duhana i da ubijem vrijeme kako ne bih mislila na cigaru. Nije lose, mada mi sada boravak lici na one (frigidne
) dnevne boravke u kucama nepusaca. Izvinjavam se - mala slabost, naprosto nisam mogla odoliti da ovo ne napisem 
Dakle, jucerasnji je dan bio sa 2 ili 3 zestoke krize i onda sam u sebi ponavljala "SRETNA SAM STO PRESTAJEM!!!!!" i ubjeđivala sebe kako je glupo da mi nedostaje... sta? - DIM?
Wtf - nedostaje mi dim? Glupost totalna!
Danas hrabro nastavljam. Vidim da vama ostalima ide prilicno dobro...
Sviđa mi se ovo sa titulamaPsn wrote: Junior, 0-10 dana
Stariji Junior, 10-30 dana
Mladji Senior, 1-3 meseca
Senior, 3-6 meseci
Stariji Senior, 6-12 meseci
Veteran, 1-3 godine
Legenda
Tako da nam je @drugi profil sa titulom - Legende![]()
Hajmo jos jedan dan za duboko disanje i ispijanje vode
Usput da se pohvalim - jucer sam svasta nesto pospremila po kuci da izbijem miris (smrad
- ka0406
#2384 Re: Cigarete, odvikavanje
Mislim da sam i ja jutros ranoranilac. Vec dva sata budna. Katastrofa. Otkako ne pusim, ovako se svako jutro budim. Ok, kada idem na posao svakako moram ranije.. ali vikend, ah tu sam uvijek znala nadmasiti sve u spavanju. Malo mi to nedostaje 
-
cupkoba
#2385 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam prestao pušiti prije 11 godina.I ako ti smijem dati koji savjet(ono što je meni pomoglo) jestePasiflora wrote:Dobro jutro. Dakle danas je poceo prvi danostatka moga zivota - od sinoc nema vise cigara (oko 7 sam ispalila zadnju) i skroz mi je dobro zbog toga.
![]()
Jeste da mi malo (uz ovu jutarnju kafu pored compa) nedostaje, ali zapravo - nema sta da mi nedostaje tako da sam skroz dobro i (jos uvijek) euforicno zbog prestanka.
da nakon jela uzmes kasiku meda ili da probas izaci vani na svjež zrak
-
vivace
#2386 Re: Cigarete, odvikavanje
evo i mene... bila sam rano legla . inace sve ide po protokolu. ja imam krize od jutra. isla sam u setnju,pila vode i kriza nikako da prodje. moram da ostavim duvan. imam polineuropatiju od duvana ..mogu noge da mi odseku,a imala sam i parezu stopala pa je to proslo ali rodjakinja lekarka kaze da se to moze vratiti.
prva misao mi je bila kad sam ustala---- cigareta,brale,pa ti sad vidi koja je to ovisnost.
ali idemo dalje,u nove pobede, do legende...
prva misao mi je bila kad sam ustala---- cigareta,brale,pa ti sad vidi koja je to ovisnost.
ali idemo dalje,u nove pobede, do legende...
- ka0406
#2387 Re: Cigarete, odvikavanje
To VIvace , legendo!!! Ne predaji se. Meni je isto frka ... ali sam sigurna da mi cigara ne bi nimalo pomogla.
- Psn
#2388 Re: Cigarete, odvikavanje
A, pa ima istine u tome.. tipa - ..a u Paklu je ekipa.Pasiflora wrote:Nije lose, mada mi sada boravak lici na one (frigidne) dnevne boravke u kucama nepusaca. Izvinjavam se - mala slabost, naprosto nisam mogla odoliti da ovo ne napisem
Hteli ili ne, tesko je ponekad ne gledati na pusaca kao na "zagadjivaca". A pusacima da se ne osecaju neprijatno, kada dodju u kucu "cistunca".
Ne znam ostali, ali sam ja kod tako nekog izlazio napolje, ili ako su bas inasistirali da zapalim tu, pusio bih kao na iglama.. pa bih kasnije obicno rekao - E, ok. Ali idem ja bolje napolje "na jednu" - ne mogu ovde ipak.
A titule.. pa izmislio sam ih, ali na osnovu nekog posmatranja prakse. Malo je onih koji tek zasluze titulu, pa je izgube. Obicno se gube u sredini.. pa zaista i mislim da se u napredovanju moze osloniti na te periode, jer svaki od njih kao da "odkaci" prethodni moguci problem, ali donese sledeci, koji je prilicno jedinstven samo tom periodu.
Tako mi se nesto u globalu cini.
-
vivace
#2389 Re: Cigarete, odvikavanje
ka0406 wrote:To VIvace , legendo!!! Ne predaji se. Meni je isto frka ... ali sam sigurna da mi cigara ne bi nimalo pomogla.
cigara je droga.. opasna droga, zahebana droga...bas zato je i opasna. opet imam probleme sa vidom i samo razmisljam kako od brata da trazim jednu cigaru, samo jednu...e to je ta jedna gde se nastavlja dalje...i zato je to zahebana droga ...a mi vise nismo narkomani,pa je necemo ni uzeti, jel tako ?
Last edited by vivace on 24/02/2013 12:39, edited 1 time in total.
- ka0406
#2390 Re: Cigarete, odvikavanje
ma daj, neces nad valjda sada razocarati ! Odmah da si izisla vanvivace wrote:ka0406 wrote:To VIvace , legendo!!! Ne predaji se. Meni je isto frka ... ali sam sigurna da mi cigara ne bi nimalo pomogla.
cigara je droga.. opasna droga, zahebana droga...bas zato je i opasna. opet imam probleme sa vidom i samo razmisljam kako od braza da trazim jednu cigaru, samo jednu...e to je ta jedna gde se nastavlja dalje...i zato je to zahebana droga ...a mi vise nismo narkomani,pa je necemo ni uzeti, jel tako ?
-
vivace
#2391 Re: Cigarete, odvikavanje
pa napisi nesto. dobicu paranoju...m@m@ wrote:pratim
Last edited by vivace on 24/02/2013 14:57, edited 1 time in total.
-
vivace
#2392 Re: Cigarete, odvikavanje
dragi i drage moje, bice lakse sad, kad dodje prolece..bice lakse za setnju...
otvorila sam prozor,mada je napolju smrdljiv vazduh i disem.kriza prosla... kako vi ?
pa gde ste sad vi,kad mi trebate. kriziram,samo tako...
otvorila sam prozor,mada je napolju smrdljiv vazduh i disem.kriza prosla... kako vi ?
pa gde ste sad vi,kad mi trebate. kriziram,samo tako...
-
vivace
#2394 Re: Cigarete, odvikavanje
preziveh...
sve sam zamisljala kao i9dem kod brata,on mi daje cigaru, jatu popusim onako fino i na temi kazem vama da sam popusila jednu, onda ste se vi iznervirali i meni tu bude zao...i u tom zamisljanju mi prodje kriza.. 
- Psn
#2395 Re: Cigarete, odvikavanje
Ti se sluzis svim sredstvima 
Ako, bitno da pregrmis kad nadodje.. a uvek prodje.
Ako, bitno da pregrmis kad nadodje.. a uvek prodje.
- Pasiflora
#2396 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam sinoc zamalo prisla coporu zena za susjednim stolom i zicalavivace wrote:preziveh...sve sam zamisljala kao i9dem kod brata,on mi daje cigaru, jatu popusim onako fino i na temi kazem vama da sam popusila jednu, onda ste se vi iznervirali i meni tu bude zao...i u tom zamisljanju mi prodje kriza..
Anyway - nakon nekoliko minuta sam se sabrala i ponovila rijeci Allena C. - "ja sam presretna sto prestajem i trebam njih zaliti zato sto puse... ili nesto u tom smislu.
Danas - povremeno sa mjestimicnim - cas bih zapalila, cas ne bih
Za 1,5 sati ce biti tacno 2 dana da sam prestala
- drug_profi
#2397 Re: Cigarete, odvikavanje
Pasiflora, ti si pametna žena. To su tamo za stolom glupače.
Meni povremeno neko prigovori da sam opsjednut zdravljem. Moj odgovor je u smislu da se ne bih mogao nazvati inteligentnim bicem ako svjesno narusavam svoje zdravlje sa poptuno nepotrebnim materijama.
Nisam freak koji gleda da kupuje biolosku hranu, nemam te pare, izbjegavam konzervanse i vjestacke boje, tamo gdje je moguce, izbjegavam piti tablete koje nisu neophodne.
Hocu reci, ako je potpuno jasno bez ikakve rezerve da je cigareta jako stetna naviak koja vodi u preranu smrt, ne znam zasto bih ja trebao da mislim da nece mene zakaciti i pri tom se smatrati inteligentnom i odgovornom osobom. Zaboga, imam djecu, duzan sam biti ziv (i zdrav) sto duze radi njih.
Meni povremeno neko prigovori da sam opsjednut zdravljem. Moj odgovor je u smislu da se ne bih mogao nazvati inteligentnim bicem ako svjesno narusavam svoje zdravlje sa poptuno nepotrebnim materijama.
Nisam freak koji gleda da kupuje biolosku hranu, nemam te pare, izbjegavam konzervanse i vjestacke boje, tamo gdje je moguce, izbjegavam piti tablete koje nisu neophodne.
Hocu reci, ako je potpuno jasno bez ikakve rezerve da je cigareta jako stetna naviak koja vodi u preranu smrt, ne znam zasto bih ja trebao da mislim da nece mene zakaciti i pri tom se smatrati inteligentnom i odgovornom osobom. Zaboga, imam djecu, duzan sam biti ziv (i zdrav) sto duze radi njih.
- ka0406
#2398 Re: Cigarete, odvikavanje
Zanimljivo, krize su tu .. normalno... ali ja sam se tako ufurala da mi cigara ne moze pomoci. I dobar je to fazon. To mi pomaze kod fizicke krize... ali kod psihicke , pa bas i ne.... tu mi opet pomaze inat 
- Pasiflora
#2399 Re: Cigarete, odvikavanje
Djeca su moj glavni impuls. A ovo gore boldiranodrugi profil wrote:Hocu reci, ako je potpuno jasno bez ikakve rezerve da je cigareta jako stetna naviak koja vodi u preranu smrt, ne znam zasto bih ja trebao da mislim da nece mene zakaciti i pri tom se smatrati inteligentnom i odgovornom osobom. Zaboga, imam djecu, duzan sam biti ziv (i zdrav) sto duze radi njih.
Jooooooooj, smajli_ koji_ cupa_ kosu!ka0406 wrote:Zanimljivo, krize su tu .. normalno... ali ja sam se tako ufurala da mi cigara ne moze pomoci. I dobar je to fazon. To mi pomaze kod fizicke krize... ali kod psihicke , pa bas i ne.... tu mi opet pomaze inat
49 sati i 44 minute sam nepusac. Kad prestanem brojati, uspjela sam. Ovako mi ovi sati daju nadu da mogu uspjeti - nikada nisam ovoliko apstinirala...
- drug_profi
#2400 Re: Cigarete, odvikavanje
Zabavi se necim i idi ranije na spavanje. Sutra je novi dan. Dan po dan, sve si blize kraju fizioloskih kriza.