Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- ka0406
#2251 Re: Cigarete, odvikavanje
Hahaha, samo ti cekaj ... otkud ti dvije pakle ?
-
vivace
#2252 Re: Cigarete, odvikavanje
pa kupila pre neki dan......stvarno cu uspeti..bar se nadam. 
- ka0406
#2253 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja se maksimalno trudim ne istresati se, tesko ide, ali sama sam sebi krive ( e ovo mi je ko-fol moj poticajYahel wrote:Nervoza ce biti tu neko vrijeme![]()
Ja se sjecam da mi je sitnica trebala da se istrem na onoga ko mi je najblizi i da se zacas posvadjam![]()
Nedaj se
- ka0406
#2254 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa naravno da ces uspjeti, prestani sumnjati u sebe ! Raduje se tome danu kada ces prestati, tako sam se ja psihicki pripremala da sam jedva cekala .vivace wrote:pa kupila pre neki dan......stvarno cu uspeti..bar se nadam.
-
vivace
#2255 Re: Cigarete, odvikavanje
ka0406 wrote:Pa naravno da ces uspjeti, prestani sumnjati u sebe ! Raduje se tome danu kada ces prestati, tako sam se ja psihicki pripremala da sam jedva cekala .vivace wrote:pa kupila pre neki dan......stvarno cu uspeti..bar se nadam.
znaci i ti si postavila datum i radovala se unapred...pa i ja se radujem.jedva cekam. ali u isto vreme strahujem sta ce biti. ma bice dobro. vec sam pocela vise da jedem,ko da sam ostavila cigare..
- ka0406
#2256 Re: Cigarete, odvikavanje
Upravo tako sam se osjecala... jedva cekala taj dan, a s druge strane uzasan strah od neuspjeha. Nisam nikada ostavljala cigare pa nisam znala na koji nacin cu reagirati. Ali eto, ispade da nije toliko strasno, ako izostavim nervozu, budjenje u 5/6 ujutro, ....
-
NELE_
#2257 Re: Cigarete, odvikavanje
Kad nekog vidim kako se muci kad prestaje da puši odvalim se smijati al drama. Sve je do vašeg mozga tj. kako on prihvati vaš prestanak pušenja, samo odvratiš misli od cigare i nađeš adekvatnu zamjenu (grickalice, ili ako preferirate voće.). Od moje mame tetka se probudila i odjednom rekla necu da pusim vise, to je bilo prije 2-3 godine, i evo jos dan danas nije zapalila.
-
vivace
#2258 Re: Cigarete, odvikavanje
jesi li ti pusac, ili jesi li nekad pusio ?NELE_ wrote:Kad nekog vidim kako se muci kad prestaje da puši odvalim se smijati al drama. Sve je do vašeg mozga tj. kako on prihvati vaš prestanak pušenja, samo odvratiš misli od cigare i nađeš adekvatnu zamjenu (grickalice, ili ako preferirate voće.). Od moje mame tetka se probudila i odjednom rekla necu da pusim vise, to je bilo prije 2-3 godine, i evo jos dan danas nije zapalila.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#2259 Re: Cigarete, odvikavanje
Ehh to spavanje..... to mi je najgore biloka0406 wrote:Upravo tako sam se osjecala... jedva cekala taj dan, a s druge strane uzasan strah od neuspjeha. Nisam nikada ostavljala cigare pa nisam znala na koji nacin cu reagirati. Ali eto, ispade da nije toliko strasno, ako izostavim nervozu, budjenje u 5/6 ujutro, ....
Probudis se usred noci i nema sanse vise zaspati
- ka0406
#2260 Re: Cigarete, odvikavanje
Koliko dugo traje to budjenje... danas su me tako oci pekle na poslu, da sam jedva gledala u racunar. Cak sam mislila i da me lovi gripa i temperatura 
- ka0406
#2261 Re: Cigarete, odvikavanje
nele ... promasio si stranicu izgleda ... pozdravi tetku od tvoje mame !NELE_ wrote:Kad nekog vidim kako se muci kad prestaje da puši odvalim se smijati al drama. Sve je do vašeg mozga tj. kako on prihvati vaš prestanak pušenja, samo odvratiš misli od cigare i nađeš adekvatnu zamjenu (grickalice, ili ako preferirate voće.). Od moje mame tetka se probudila i odjednom rekla necu da pusim vise, to je bilo prije 2-3 godine, i evo jos dan danas nije zapalila.
-
Abracadabra
#2262 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo da se i ja pohvalim sa prestankom konzumiranja duhana, jer sada sam tek siguran da sam konacno prestao, pusio sam 13 godina minimalno jedna kutija. Prestao sam prije godinu i dva mjeseca, do skora su mi mirisale cigare, ali vec su pocele da smrde nemogu biti u prostoriji gdje se pusi. nikad nisam razmisljao kada cu i kako cu prestati. jednostavno dogodilo se. Jedno jutro ustanem u kutiji samo tri cigare, to sam rasporedio na cijeli dan, jedna uz jutarnju kahvu, jedna poslije dorucka oko 10 h i jednu oko 14 sati popodnevna kahva, e ostalo je islo ovako kako se noc spustala tako je i meni padao mrak na oci. nekako prespavam tu noc, jutro kafa na stolu, ludilo. odlazim u apoteku uzmem nikorete zvake, kutija ima 30 kom. svaki dan po 3 kom, jutro podne i vece, tako 10 dana dok nisam potrosio tu kutiju, poslije predjem na ove obicne zvake malo bombone jedno mjesec dana, kasnije je bilo malo krize ali nista strasno prvih 15 dana bilo je kriticno,,, ovo je bila moja metoda odvikavanja mozda nekom pomogne...
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk 2
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk 2
Last edited by Abracadabra on 19/02/2013 10:15, edited 1 time in total.
-
vivace
#2263 Re: Cigarete, odvikavanje
vidis, ja sam probala zvake i flastere i nista mi nije pomoglo. to ne znaci da drugom ne bi pomoglo...2 puta po 3 godine sam izdrzala posle tretmana zybanom.
- I am Happy
#2264 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne mogu se zaista sjetiti, ali cim pamtim buđenje znaci da je potrajaloka0406 wrote:Koliko dugo traje to budjenje... danas su me tako oci pekle na poslu, da sam jedva gledala u racunar. Cak sam mislila i da me lovi gripa i temperatura
- ka0406
#2265 Re: Cigarete, odvikavanje
Yahel wrote:Ne mogu se zaista sjetiti, ali cim pamtim buđenje znaci da je potrajaloka0406 wrote:Koliko dugo traje to budjenje... danas su me tako oci pekle na poslu, da sam jedva gledala u racunar. Cak sam mislila i da me lovi gripa i temperatura
Ja cu pamtiti i ovih par dana jer sam inace velika spavalica... mozda je i kod tebe ista stvar
- I am Happy
#2266 Re: Cigarete, odvikavanje
Moze i to biti
Nekako je ruzno kada se probudis u 6h naspavan... ne znas sta ces od sebe
Nekako je ruzno kada se probudis u 6h naspavan... ne znas sta ces od sebe
-
vivace
#2267 Re: Cigarete, odvikavanje
ja sam odlucila da mi dan d bude danas. nije da ne osecam krizu,ali nije toliko snazna.nadam se da cu izdrzati...
stalno mislim o cigareti.
stalno mislim o cigareti.
- ka0406
#2268 Re: Cigarete, odvikavanje
Joj Vivace, bas si me obradovala. Samo naprijed, sjeti se mene i da ja isto sve prolazim. Meni je samo krivo da sam tek sada shvatila koji je ovo grozni porok. Kada vidim koliko posljedica imam od njih kada ne pusim. Strasno. Ali eto , jos danas... i ja izgurala prvu sedmicu 
-
vivace
#2269 Re: Cigarete, odvikavanje
hvala na podrsci..ka0406 wrote:Joj Vivace, bas si me obradovala. Samo naprijed, sjeti se mene i da ja isto sve prolazim. Meni je samo krivo da sam tek sada shvatila koji je ovo grozni porok. Kada vidim koliko posljedica imam od njih kada ne pusim. Strasno. Ali eto , jos danas... i ja izgurala prvu sedmicu
-
hali gali halid
#2270 Re: Cigarete, odvikavanje
Meni je vec poceo smetati dim, i zagusljivo mi je u kaficima, ili u bilo kojoj prostoriji zatvorenog tipa. A kad vidim nekoga da pusi, cigaru, dim, pepeljaru, nekako mi je sve to prljavo, odvratno, gadi mi se...
-
Rimljanka
#2271 Re: Cigarete, odvikavanje
Molim vas, moze li pojašnjenje. Naime nisma pusac, ali bi htjela kupiti kao poklon za drgau osobu.
Vidjela sma ponudu elektronskih cigareta iz Medisane. Imaju dvije vrste, jedna je Perfect Slim i ona je jeftinija i izgleda kao prava cigareta i navodno je za pocetnike, dok je druga Perfect slim za strastvene pusace i skuplja je.
Je li neko ima iskustva sa ovim elekrtonskim cigaretama, koja je bolja?
Ova osoba je vec imala elektronsku cigaretu ali od drugog proizvodjaca, ali se, stalno desavalo da se ciareta zacepi i nije mogc rad.
Molim vas za savjete i informacije i prekoruke....sve je dobro doslo
Vidjela sma ponudu elektronskih cigareta iz Medisane. Imaju dvije vrste, jedna je Perfect Slim i ona je jeftinija i izgleda kao prava cigareta i navodno je za pocetnike, dok je druga Perfect slim za strastvene pusace i skuplja je.
Je li neko ima iskustva sa ovim elekrtonskim cigaretama, koja je bolja?
Ova osoba je vec imala elektronsku cigaretu ali od drugog proizvodjaca, ali se, stalno desavalo da se ciareta zacepi i nije mogc rad.
Molim vas za savjete i informacije i prekoruke....sve je dobro doslo
- Psn
#2272 Re: Cigarete, odvikavanje
@Rimljanka .. pripremi link tog shopa (tih modela) i "copy/paste" ovde - http://www.klix.ba/forum/elektricne-cig ... 5#p8239075
Kazi, "Evo linkova!"
, pa da vidimo 
Kazi, "Evo linkova!"
- ka0406
#2273 Re: Cigarete, odvikavanje
Vivace ... kako ide?vivace wrote:hvala na podrsci..ka0406 wrote:Joj Vivace, bas si me obradovala. Samo naprijed, sjeti se mene i da ja isto sve prolazim. Meni je samo krivo da sam tek sada shvatila koji je ovo grozni porok. Kada vidim koliko posljedica imam od njih kada ne pusim. Strasno. Ali eto , jos danas... i ja izgurala prvu sedmicuvaljda cu izdrzati. sad cu zybana iz blize blizine. mislila sam u subotu pa u sredu i nakraju ostade danas..n e mogu da se sastavim,mogu ti reci,zaboravljam svasta ,zaboravljam sam rekla ....drma kriza,drmA
-
vivace
#2274 Re: Cigarete, odvikavanje
sad je malo lakse.posle podne je bilo gadno... izgleda da kad god ti je frka, uzmes kaput,pa napolje u setnju,brzim hodom jedno pola sata na pr. moze i vise,nece smetati. a ovo je tek prvi dan. ne smem da se priblizavam ukucanu koji pusi...ka0406 wrote:Vivace ... kako ide?vivace wrote:hvala na podrsci..ka0406 wrote:Joj Vivace, bas si me obradovala. Samo naprijed, sjeti se mene i da ja isto sve prolazim. Meni je samo krivo da sam tek sada shvatila koji je ovo grozni porok. Kada vidim koliko posljedica imam od njih kada ne pusim. Strasno. Ali eto , jos danas... i ja izgurala prvu sedmicuvaljda cu izdrzati. sad cu zybana iz blize blizine. mislila sam u subotu pa u sredu i nakraju ostade danas..n e mogu da se sastavim,mogu ti reci,zaboravljam svasta ,zaboravljam sam rekla ....drma kriza,drmA
-
hAZNADAR
#2275 Re: Cigarete, odvikavanje
25-ti dan, tu negdje - dan gore,dole,... nepusenja.
Zivot je cudan neki provokator - maksuz ti nametne situacije gdje te iskusava.
Pa hebote u ovih par sedmica nepusenja je bilo uzinat i slucajno vise festi, druzenja, dobrih zakuski, dobrih druzenja sa prijaznim pusacima, a i stresnih situacija, malih sikiracija i iscekivanja,... negoli inace za nekoliko mjeseci prije kada sam pusio. Eto maksuz
Preporucujem novopecenim nepusacima da svoju patnju jos vise zabibere. Kile se ipak lijepe(znam), i ako se ustezes od cigare, ustezi se onda i od secera, kruha, masnoga,... kreni trenirati,.. kad je bal - nek je maskembal. Nije rjesenje zamijeniti jednu ovisnost drugom - pati se mazohisticki od abstinencije do daske - dok se ne naviknes na to i dok ti postane tolika svakodnevica da prestanes misliti na to.
Patnja je sudjena svima koji su pusili - to se ne moze izbjeci. Ili ces se patiti sa citarom ili bez cigare - na svoj nacin. Lakse je ipak pateticno kukati za cigarom negoli pateticno kukati za prestankom pusenja. Ne brojite dane nepusenja jer damari mogu spopasti i poslije par mjeseci. Navikni se mentalno da si nepusac - umjesto da si pusac kome je uskracen uzitak.
Preporucujem ovaj video koji mi je dosta pomogao - a pomaze i danas kada me uhvati kriza.
Traje i odvojite vrijeme za to - necete se pokajati.
Zivot je cudan neki provokator - maksuz ti nametne situacije gdje te iskusava.
Pa hebote u ovih par sedmica nepusenja je bilo uzinat i slucajno vise festi, druzenja, dobrih zakuski, dobrih druzenja sa prijaznim pusacima, a i stresnih situacija, malih sikiracija i iscekivanja,... negoli inace za nekoliko mjeseci prije kada sam pusio. Eto maksuz
Preporucujem novopecenim nepusacima da svoju patnju jos vise zabibere. Kile se ipak lijepe(znam), i ako se ustezes od cigare, ustezi se onda i od secera, kruha, masnoga,... kreni trenirati,.. kad je bal - nek je maskembal. Nije rjesenje zamijeniti jednu ovisnost drugom - pati se mazohisticki od abstinencije do daske - dok se ne naviknes na to i dok ti postane tolika svakodnevica da prestanes misliti na to.
Patnja je sudjena svima koji su pusili - to se ne moze izbjeci. Ili ces se patiti sa citarom ili bez cigare - na svoj nacin. Lakse je ipak pateticno kukati za cigarom negoli pateticno kukati za prestankom pusenja. Ne brojite dane nepusenja jer damari mogu spopasti i poslije par mjeseci. Navikni se mentalno da si nepusac - umjesto da si pusac kome je uskracen uzitak.
Preporucujem ovaj video koji mi je dosta pomogao - a pomaze i danas kada me uhvati kriza.
Traje i odvojite vrijeme za to - necete se pokajati.