Nemoj...pesak wrote:posle 4 godine , danas sam imala krizu...zamalo da kupim paklo cigara.![]()
cuvaj zyban...imaces jos kriza...
Ja sam poceo pusiti u 21 godini
Moderator: anex
Nemoj...pesak wrote:posle 4 godine , danas sam imala krizu...zamalo da kupim paklo cigara.![]()
cuvaj zyban...imaces jos kriza...
Ja sam nakon nekoliko godina pušenja prestao i izdržao dvije i po godine.... i onda kada sam već bio siguran da sam se izvukao, ponovo počeoatko wrote:Prosla i druga godina kako prestadohcak mi postaje i besmisleno da vise brojim mjesece i godine... to je to izvuk'o sam se
A da od gaiusa uzmes zybantranquil wrote:Ja sam nakon nekoliko godina pušenja prestao i izdržao dvije i po godine.... i onda kada sam već bio siguran da sam se izvukao, ponovo počeoatko wrote:Prosla i druga godina kako prestadohcak mi postaje i besmisleno da vise brojim mjesece i godine... to je to izvuk'o sam se
Pušim zadnje dvije godine, manje nego prije i kontrolisano ali i dalje mi smeta
Ma pusenje ti je navlaka za ceo zivot. Bice mnogo bolja situacija kad bude prestalo da se pusi po kaficima i kafanama.tranquil wrote:Ja sam nakon nekoliko godina pušenja prestao i izdržao dvije i po godine.... i onda kada sam već bio siguran da sam se izvukao, ponovo počeoatko wrote:Prosla i druga godina kako prestadohcak mi postaje i besmisleno da vise brojim mjesece i godine... to je to izvuk'o sam se
Ma razumijem, i ja nisam pusio do 22 pa poceo, furio 5 godina ko ciro pa presto... niko ne garantuje da te splet zivotnih okolnosti nece ponovo navuci da zapalis... medjutim sad se svijest gradjana o pusenju pocinje mijenjati... sve je vise zakona koji stite nepusace... sve vise biram drustvo, restorane, derneke itd na kojima niko ne pusi i sve vise pocinjem uzivati u tome... znaci smanjena je mogucnost da negdje u zadimljnenoj prostoriji na kraju derneka pjan ko letva zadimis "samo" jednutranquil wrote:Ja sam nakon nekoliko godina pušenja prestao i izdržao dvije i po godine.... i onda kada sam već bio siguran da sam se izvukao, ponovo počeoatko wrote:Prosla i druga godina kako prestadohcak mi postaje i besmisleno da vise brojim mjesece i godine... to je to izvuk'o sam se
potpis. I ja sam o ovome neki dan razmisljalaBrunello wrote:toliko je ta nikotin mafija uvukla prste u nase zivote da ZAMISLITE: na vozovima, u restoranima, i svim mjestima gdje se pusi pise /nepusaci/nichtraucher i pusaci/raucher. zasto za nepusace treba da pise nepusaci? pa zar nije normalno da neko nepusi? dovoljno je napisati pusaci, jer oni su ovisnici!!
evo dobar dokumentarac na njemackom, obavezno pogledati.
http://www.nuoviso.de/filmeDetail_zigarettenkrieg.htm
E ovo podebljano je živa istina. Prestao sam da pušim, i nekako u tih par godina imao sam kamaru kriza i problema, i mada sam često bio u iskušenju nikada mu nisam podlegao.pesak wrote:Ma pusenje ti je navlaka za ceo zivot. Bice mnogo bolja situacija kad bude prestalo da se pusi po kaficima i kafanama.tranquil wrote:Ja sam nakon nekoliko godina pušenja prestao i izdržao dvije i po godine.... i onda kada sam već bio siguran da sam se izvukao, ponovo počeoatko wrote:Prosla i druga godina kako prestadohcak mi postaje i besmisleno da vise brojim mjesece i godine... to je to izvuk'o sam se
Ja i sad jako izbegavam prijatelje koji puse. /Pusila sam po 3 pakle, pocev od 15. godine.../
Sad me zvala drugarica da dodjem kod nje, ali necu. Zasto ? Zato sto ona pusi, a ne kapira da ne smem da budem u drustvu ljudi koji puse, pa ce zapaliti dok sedimo. Dovoljan razlog da propusim. U momentu. Posto znam za jadac, jedini nacin da izbegnem je da uopste i ne idem kod nje.
Najpre ces propusiti kad se osecas najsigurnije...da nikad vise neces. Tako sam bila propusila vec 3 puta.
I isto dobila kile i nikako da skinem. Nesto sam skinula, ali nikako da se vratim u normalu. Uvek sam bila kost i koza, a sad nisam.d2 wrote:ista situacija kao kod tebe s tim da sam ja prestao prije 4 godine, moze se izgurati samo je bitno ne pomisliti - ma mogao bih jednu, sta ima veze, nisam zapalio x mjeseci... ako zapalis jednu propade sve do tada jer dok ne zapalis jednu mozes reci ja nisam pusio toliko i toliko i to te hrabri da izdrzis dalje, ako zapalis i jednu, ma i pola, nema vise toga... ode onda...
sa srecom i da izdrzis, ja se osjecam mnogo bolje danas nego prije 4 godine (s tim da racunar na problem sa kilama, ja sam dobio 20% svoje tezine).