CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

CHICAGO

#1 CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...

Post by CHICAGO »

ne znam za vas u Bosni ali u ovoj CHEMERICI od drzave su cigare skuplje nego trava ilti vutra....

Chicago je ja mislim jedan od najskupljih na svijetu gdje je kutija najjeftinijih cigareta $8.25 pa vi pretvarajte u marke...

dok recimo u St. Louisu (nekih 500 km ili 5h voznje) je $2.30....

cuo sam da su na Floridi cak $1.80.... Govorim za Marlboro...

koliko su cijene kod vas ( u Evropi, Bosni, Hrvatskoj, Srbiji ....)
bice_bice

Post by bice_bice »

u londonu nece pricat vise stobom ako trazis cigaru, eto posto su tamo :)
Tesssa

#3 Re: CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...

Post by Tesssa »

CHICAGO wrote:ne znam za vas u Bosni ali u ovoj CHEMERICI od drzave su cigare skuplje nego trava ilti vutra....
eki :shock: :D
repeater

#4 Re: CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...

Post by repeater »

Tesssa wrote:
CHICAGO wrote:ne znam za vas u Bosni ali u ovoj CHEMERICI od drzave su cigare skuplje nego trava ilti vutra....
eki :shock: :D
jah, logican zakljucak: go green ! :D
Brunello

Post by Brunello »

ja boze svakakvih ljudi. sta kukas? pa pusi travu onda, koji ti je.....
lady midnight

Post by lady midnight »

uff, u njemachkoj su sve skuplje :x :x :x

u obichnoj kutiji je sad 17 cigareta, koji koshtaju 4,60 Eura, znachi negdje oko 7 dolara :x
big pack na automatu sadrzhi 22 cigarete (chuj big pack :shock:), a koshta 5 eura, dok big pack na kiosku sa 24 cigarete koshta 5,60 :x

uzhas :roll:

vrijeme je da se krene... :D

...sa odvikavanjem :D:D:D
Tesssa

Post by Tesssa »

lady midnight wrote: u obichnoj kutiji je sad 17 cigareta, koji koshtaju 4,60 Eura, znachi negdje oko 7 dolara :x
big pack na automatu sadrzhi 22 cigarete (chuj big pack :shock:), a koshta 5 eura, dok big pack na kiosku sa 24 cigarete koshta 5,60 :x
ja vam se divim :roll: jer bih ja bankrotirala :roll:

Meni bilo skupo placat cigare 2KM, pa presla ona ove od 1,20 :lol: :lol: :lol: :lol:
CHICAGO

#8 CIGARETE...

Post by CHICAGO »

MA DA TI NESTO KAZEM...

ja i ne pusim ali moja zena, punica, svastika, tetak itd itd... svi fumaraju... tako da kad krenem iz St Louisa kuci ponekad i nosim 40-50 steka cigareta... sve Bismille proucavam da me murija ne zaustavi...

a ja sve to nosim "at cost" ... cak mi shupci ne daju ni za benzina...
koji sam ja konj...
anais_nin

#9 Re: CIGARETE...

Post by anais_nin »

CHICAGO wrote:MA DA TI NESTO KAZEM...

ja i ne pusim ali moja zena, punica, svastika, tetak itd itd... svi fumaraju... tako da kad krenem iz St Louisa kuci ponekad i nosim 40-50 steka cigareta... sve Bismille proucavam da me murija ne zaustavi...

a ja sve to nosim "at cost" ... cak mi shupci ne daju ni za benzina...
koji sam ja konj...
i jos te truju :D i to otrovom koji im ti isporucis :D
anais_nin

Post by anais_nin »

i u Torontu su cigarete drama poskupile :D
kao prvo cigarete su krace nego one u evropi :roll: mada neke imaju "king size" koje su kao normalne duzine :D u Torontu sada kutija izadje $10, u manjim mjestima u Ontariju se moze naci za $8....Americkog Marlbora nema u Kanadi tako da cijenu ne mogu komentarisati :D

najjeftinije cigarete su kod Indijanaca :D oni pakuju ja mislim po 100 u one ziploc kesice i mislim da je to pakovanje nekih 15-20$ :D
repeater

Post by repeater »

lady midnight wrote:
vrijeme je da se krene... :D

...sa odvikavanjem :D:D:D
jest vala, ja sam cak jedno vrijeme narucivao crveni gauloises iz evrope.
spiking o cijenama .. :-)
repeater

Post by repeater »

anais_nin wrote: najjeftinije cigarete su kod Indijanaca :D oni pakuju ja mislim po 100 u one ziploc kesice i mislim da je to pakovanje nekih 15-20$ :D
fakat? oni uzgajaju svoj duvan, suse, pakuju, sve ??
lady midnight

Post by lady midnight »

repeater wrote:
anais_nin wrote: najjeftinije cigarete su kod Indijanaca :D oni pakuju ja mislim po 100 u one ziploc kesice i mislim da je to pakovanje nekih 15-20$ :D
aha :D indijanci su ti u ontariju i sjevernom new yorku glavni dealeri cigareta :D:D bar na americhkoj strani imaju posebne poreske povlastice u rezervatima, ne znam kako je u kanadi... i da, bave se svim, od uzgajanja do pakovanja :D

meni je prijateljica koja je i sama zhivjela u rezervatu redovno donosila one cigarete sa "greshkama" koje ne bi ulazile u pakovanja... manje-vishe dzhabe, tako da sam tu jako jeftino prolazila :D

i da, mislim da je velika sramota shto ameri ne prodaju gauloises :D ja se jednom bash namerachila, malo mi dosadile ove moje standardne indijanske i marlboro lights, i trazhim ja crvene gauloises negdje u rite aidu chini mi se, a oni gledaju u mene kao da mi zelene antene izviru iz glave :D:D i kad sam otishla u kanadu i vidjela gauloises, sunce me obasjalo :D:D al zato kanadjani nemaju marlboro lights, kao i inache marloboro... koja su to samo prepucavanja izmedju njih po pitanju duhana, chak je i ovaj forum sa svim sujetnim podforumima mala maca za njih :-):-) :D:D:D
anais_nin

Post by anais_nin »

lady midnight wrote: i da, mislim da je velika sramota shto ameri ne prodaju gauloises :D ja se jednom bash namerachila, malo mi dosadile ove moje standardne indijanske i marlboro lights, i trazhim ja crvene gauloises negdje u rite aidu chini mi se, a oni gledaju u mene kao da mi zelene antene izviru iz glave :D:D i kad sam otishla u kanadu i vidjela gauloises, sunce me obasjalo :D:D al zato kanadjani nemaju marlboro lights, kao i inache marloboro... koja su to samo prepucavanja izmedju njih po pitanju duhana, chak je i ovaj forum sa svim sujetnim podforumima mala maca za njih :-):-) :D:D:D
marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlboro :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

repeater wrote:
da :D samo meni su te cigarete prejake :D malo me podsjecaju na Trend neposredno poslije rata :D ispusis jednu, iskasljes jedno plucno krilo :-) :D
stochar

#16 Re: CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...

Post by stochar »

Chicago je ja mislim jedan od najskupljih na svijetu gdje je kutija najjeftinijih cigareta $8.25 pa vi pretvarajte u marke...

pošto je u toj Chemerici litar ulja, i kolika je prosječna plata u nekom normalnom zanimanju?
lady midnight

Post by lady midnight »

anais_nin wrote:
lady midnight wrote: i da, mislim da je velika sramota shto ameri ne prodaju gauloises :D ja se jednom bash namerachila, malo mi dosadile ove moje standardne indijanske i marlboro lights, i trazhim ja crvene gauloises negdje u rite aidu chini mi se, a oni gledaju u mene kao da mi zelene antene izviru iz glave :D:D i kad sam otishla u kanadu i vidjela gauloises, sunce me obasjalo :D:D al zato kanadjani nemaju marlboro lights, kao i inache marloboro... koja su to samo prepucavanja izmedju njih po pitanju duhana, chak je i ovaj forum sa svim sujetnim podforumima mala maca za njih :-):-) :D:D:D
marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlboro :lol:
slabo me izgleda put nanosio u te tamne sokake :D:D:D preferirala sam sunchanu stranu ulice :D nazhalost, sad bih rekla :lol: :lol: :lol:
nostalgicar

#18 Re: CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...

Post by nostalgicar »

kolko je kila vutre :) da mi posaljes fedexom... :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

lady midnight wrote:
anais_nin wrote:
slabo me izgleda put nanosio u te tamne sokake :D:D:D preferirala sam sunchanu stranu ulice :D nazhalost, sad bih rekla :lol: :lol: :lol:
ja dok sam bila na faksu znali smo ponekad zapaliti vikendom uz pivu :D onda sam imala svog "dedu" koji je imao tacno precizne "sate" operacije (naravno u gluho doba noci :lol: negdje izmedju 11 i 1 ujutru) na specificnoj cosi, i onda bih ja ponekad trknula po marlboro menthol kod njega :D ne vjerujem da se bavio tim poslom od dragosti, ali svejedno uvijek mi je bilo nekako simpa kad razgrne onaj kaput (dok skolska godina traje skoro uvijek treba kaput :lol:) i ono haj biraj :D
Tesssa

Post by Tesssa »

anais_nin wrote:
ne vjerujem da se bavio tim poslom od dragosti, ali svejedno uvijek mi je bilo nekako simpa kad razgrne onaj kaput
kad se izvuce in konteksta..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Tesssa wrote:
anais_nin wrote:
ne vjerujem da se bavio tim poslom od dragosti, ali svejedno uvijek mi je bilo nekako simpa kad razgrne onaj kaput
kad se izvuce in konteksta..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Ovo je provala dana!!!!! Neka je simpa pa makar :-) :-) :-) :-) :-) :-) ne vjerujem da se bavio tim poslom od dragosti :) :-) :-) :-) evo suze me zalise :) :) :) :) :) ali kada razgrne kaput :) :) :) :)
repeater

Post by repeater »

anais_nin wrote: marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlboro :lol:
jah ninice, ne preostaje nam nista drugo vec da trampamo steku gauloises za steku mentol marlbora. kud bas mentol, to i one clove cigs :-? premda ove druge daju lijep okus zenskim usnama. :D
anais_nin

Post by anais_nin »

repeater wrote:
anais_nin wrote: marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlboro :lol:
jah ninice, ne preostaje nam nista drugo vec da trampamo steku gauloises za steku mentol marlbora. kud bas mentol, to i one clove cigs :-? premda ove druge daju lijep okus zenskim usnama. :D
zdogovoreno :D
a sto se mentola tice, uvijek sam bila naopaka :D

@Tessa, krenulo me danas pravo, ovo je broj 2, vjerujem da ce nekad danas usljediti i biser br. 3 :D

@fantom, drago mi je kad sam u mogucnosti da zabavim :lol:
fantom slobode

Post by fantom slobode »

anais_nin wrote:
repeater wrote:
zdogovoreno :D
a sto se mentola tice, uvijek sam bila naopaka :D

@Tessa, krenulo me danas pravo, ovo je broj 2, vjerujem da ce nekad danas usljediti i biser br. 3 :D

@fantom, drago mi je kad sam u mogucnosti da zabavim :lol:
Da, da, a i Tessa ima velikih zasluga za to :) Mene suze oblise, svaka je vrijedila para,
da ponovimo, nije izgledao da mu je bas drago :) :) ali je bio simpa kad razgrne onaj kaput :-) :-) :-)
Malo mi je falilo da padnem sa stolice od sege :-) :-) :-)
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Polo Lights 0,60 eura :D :lol: :lol:
Post Reply