CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...
-
CHICAGO
#1 CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...
ne znam za vas u Bosni ali u ovoj CHEMERICI od drzave su cigare skuplje nego trava ilti vutra....
Chicago je ja mislim jedan od najskupljih na svijetu gdje je kutija najjeftinijih cigareta $8.25 pa vi pretvarajte u marke...
dok recimo u St. Louisu (nekih 500 km ili 5h voznje) je $2.30....
cuo sam da su na Floridi cak $1.80.... Govorim za Marlboro...
koliko su cijene kod vas ( u Evropi, Bosni, Hrvatskoj, Srbiji ....)
Chicago je ja mislim jedan od najskupljih na svijetu gdje je kutija najjeftinijih cigareta $8.25 pa vi pretvarajte u marke...
- Tesssa
#3 Re: CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...
ekiCHICAGO wrote:ne znam za vas u Bosni ali u ovoj CHEMERICI od drzave su cigare skuplje nego trava ilti vutra....
- repeater
#4 Re: CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...
jah, logican zakljucak: go green !Tesssa wrote:ekiCHICAGO wrote:ne znam za vas u Bosni ali u ovoj CHEMERICI od drzave su cigare skuplje nego trava ilti vutra....![]()
- lady midnight
uff, u njemachkoj su sve skuplje
u obichnoj kutiji je sad 17 cigareta, koji koshtaju 4,60 Eura, znachi negdje oko 7 dolara
big pack na automatu sadrzhi 22 cigarete (chuj big pack
), a koshta 5 eura, dok big pack na kiosku sa 24 cigarete koshta 5,60
uzhas
vrijeme je da se krene...
...sa odvikavanjem
:D:D
u obichnoj kutiji je sad 17 cigareta, koji koshtaju 4,60 Eura, znachi negdje oko 7 dolara
big pack na automatu sadrzhi 22 cigarete (chuj big pack
uzhas
vrijeme je da se krene...
...sa odvikavanjem
- Tesssa
ja vam se divimlady midnight wrote: u obichnoj kutiji je sad 17 cigareta, koji koshtaju 4,60 Eura, znachi negdje oko 7 dolara![]()
big pack na automatu sadrzhi 22 cigarete (chuj big pack), a koshta 5 eura, dok big pack na kiosku sa 24 cigarete koshta 5,60
![]()
Meni bilo skupo placat cigare 2KM, pa presla ona ove od 1,20
-
CHICAGO
#8 CIGARETE...
MA DA TI NESTO KAZEM...
ja i ne pusim ali moja zena, punica, svastika, tetak itd itd... svi fumaraju... tako da kad krenem iz St Louisa kuci ponekad i nosim 40-50 steka cigareta... sve Bismille proucavam da me murija ne zaustavi...
a ja sve to nosim "at cost" ... cak mi shupci ne daju ni za benzina...
koji sam ja konj...
ja i ne pusim ali moja zena, punica, svastika, tetak itd itd... svi fumaraju... tako da kad krenem iz St Louisa kuci ponekad i nosim 40-50 steka cigareta... sve Bismille proucavam da me murija ne zaustavi...
koji sam ja konj...
- anais_nin
#9 Re: CIGARETE...
i jos te trujuCHICAGO wrote:MA DA TI NESTO KAZEM...
koji sam ja konj...
- anais_nin
i u Torontu su cigarete drama poskupile
kao prvo cigarete su krace nego one u evropi
mada neke imaju "king size" koje su kao normalne duzine
u Torontu sada kutija izadje $10, u manjim mjestima u Ontariju se moze naci za $8....Americkog Marlbora nema u Kanadi tako da cijenu ne mogu komentarisati
najjeftinije cigarete su kod Indijanaca
oni pakuju ja mislim po 100 u one ziploc kesice i mislim da je to pakovanje nekih 15-20$ 
kao prvo cigarete su krace nego one u evropi
najjeftinije cigarete su kod Indijanaca
- lady midnight
aharepeater wrote:fakat? oni uzgajaju svoj duvan, suse, pakuju, sve ??anais_nin wrote: najjeftinije cigarete su kod Indijanacaoni pakuju ja mislim po 100 u one ziploc kesice i mislim da je to pakovanje nekih 15-20$
meni je prijateljica koja je i sama zhivjela u rezervatu redovno donosila one cigarete sa "greshkama" koje ne bi ulazile u pakovanja... manje-vishe dzhabe, tako da sam tu jako jeftino prolazila
i da, mislim da je velika sramota shto ameri ne prodaju gauloises
- anais_nin
marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlborolady midnight wrote: i da, mislim da je velika sramota shto ameri ne prodaju gauloisesja se jednom bash namerachila, malo mi dosadile ove moje standardne indijanske i marlboro lights, i trazhim ja crvene gauloises negdje u rite aidu chini mi se, a oni gledaju u mene kao da mi zelene antene izviru iz glave
:D i kad sam otishla u kanadu i vidjela gauloises, sunce me obasjalo
:D al zato kanadjani nemaju marlboro lights, kao i inache marloboro... koja su to samo prepucavanja izmedju njih po pitanju duhana, chak je i ovaj forum sa svim sujetnim podforumima mala maca za njih
:-)
- anais_nin
darepeater wrote:fakat? oni uzgajaju svoj duvan, suse, pakuju, sve ??anais_nin wrote: najjeftinije cigarete su kod Indijanacaoni pakuju ja mislim po 100 u one ziploc kesice i mislim da je to pakovanje nekih 15-20$
- stochar
#16 Re: CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...
pošto je u toj Chemerici litar ulja, i kolika je prosječna plata u nekom normalnom zanimanju?CHICAGO wrote:ne znam za vas u Bosni ali u ovoj CHEMERICI od drzave su cigare skuplje nego trava ilti vutra....
- lady midnight
slabo me izgleda put nanosio u te tamne sokakeanais_nin wrote:marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlborolady midnight wrote: i da, mislim da je velika sramota shto ameri ne prodaju gauloisesja se jednom bash namerachila, malo mi dosadile ove moje standardne indijanske i marlboro lights, i trazhim ja crvene gauloises negdje u rite aidu chini mi se, a oni gledaju u mene kao da mi zelene antene izviru iz glave
:D al zato kanadjani nemaju marlboro lights, kao i inache marloboro... koja su to samo prepucavanja izmedju njih po pitanju duhana, chak je i ovaj forum sa svim sujetnim podforumima mala maca za njih
- nostalgicar
#18 Re: CIGARETE !!!!!! koliko kostaju i koje su kvalitete...
kolko je kila vutreCHICAGO wrote:ne znam za vas u Bosni ali u ovoj CHEMERICI od drzave su cigare skuplje nego trava ilti vutra....
- anais_nin
ja dok sam bila na faksu znali smo ponekad zapaliti vikendom uz pivulady midnight wrote:slabo me izgleda put nanosio u te tamne sokakeanais_nin wrote:marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlborolady midnight wrote: i da, mislim da je velika sramota shto ameri ne prodaju gauloisesja se jednom bash namerachila, malo mi dosadile ove moje standardne indijanske i marlboro lights, i trazhim ja crvene gauloises negdje u rite aidu chini mi se, a oni gledaju u mene kao da mi zelene antene izviru iz glave
:D:D preferirala sam sunchanu stranu ulice
nazhalost, sad bih rekla
![]()
![]()
- fantom slobode
Tesssa wrote:kad se izvuce in konteksta.....anais_nin wrote:
ne vjerujem da se bavio tim poslom od dragosti, ali svejedno uvijek mi je bilo nekako simpa kad razgrne onaj kaput![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je provala dana!!!!! Neka je simpa pa makar
- repeater
jah ninice, ne preostaje nam nista drugo vec da trampamo steku gauloises za steku mentol marlbora. kud bas mentol, to i one clove cigsanais_nin wrote: marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlboro
- anais_nin
zdogovorenorepeater wrote:jah ninice, ne preostaje nam nista drugo vec da trampamo steku gauloises za steku mentol marlbora. kud bas mentol, to i one clove cigsanais_nin wrote: marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlboropremda ove druge daju lijep okus zenskim usnama.
a sto se mentola tice, uvijek sam bila naopaka
@Tessa, krenulo me danas pravo, ovo je broj 2, vjerujem da ce nekad danas usljediti i biser br. 3
@fantom, drago mi je kad sam u mogucnosti da zabavim
- fantom slobode
Da, da, a i Tessa ima velikih zasluga za toanais_nin wrote:zdogovorenorepeater wrote:jah ninice, ne preostaje nam nista drugo vec da trampamo steku gauloises za steku mentol marlbora. kud bas mentol, to i one clove cigsanais_nin wrote: marlboro se moze zbaviti ilegalno u odredjenim mracnim sokacima ili prolazima od chika koji kao u filmovima rasire kaput pa ti biras iz dzepa koji ces marlboropremda ove druge daju lijep okus zenskim usnama.
![]()
a sto se mentola tice, uvijek sam bila naopaka![]()
@Tessa, krenulo me danas pravo, ovo je broj 2, vjerujem da ce nekad danas usljediti i biser br. 3![]()
@fantom, drago mi je kad sam u mogucnosti da zabavim
ne vjerujem da se bavio tim poslom od dragosti, ali svejedno uvijek mi je bilo nekako simpa kad razgrne onaj kaput
da ponovimo, nije izgledao da mu je bas drago
Malo mi je falilo da padnem sa stolice od sege