CIA o BIH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

friskyoreo

#26 Re: CIA o BIH

Post by friskyoreo »

Znaju svaki aerodrom, koliko je aviona, kada, odakle poletiilo i sletilo u BiH, i puno vise. To sto ne dijele svoj intel na stranici dostupnoj svakom zivom robu mi je sasvim logicno. :)
I nista nije prepusteno slucaju, pa ni ti podaci koji su navedeni tu.
TheMule

#27 Re: CIA o BIH

Post by TheMule »

friskyoreo wrote:Znaju svaki aerodrom, koliko je aviona, kada, odakle poletiilo i sletilo u BiH, i puno vise. To sto ne dijele svoj intel na stranici dostupnoj svakom zivom robu mi je sasvim logicno. :)
:lol: Osim kad arapi napadnu nju jork, to im nekako promaklo. Sto ne mogu ovih "Sve se zna, sve je namjestaljka, organizovano, dirigovano, zavjera, vako-nako". :-) pustite se tih balkanskih prica, to ne pije nigdje vode osim u Tamnom Vilajetu. Sav svijet se opametio, jos samo mi kaskamo. Jos kad cujem kako muslimani u nebasa dizu onu izraelsku agenciju kao svemogucu i sveznajucu organizaciju, fakat mi dodje da riknem
jao_situacije

#28 Re: CIA o BIH

Post by jao_situacije »

TheMule wrote:
friskyoreo wrote:Znaju svaki aerodrom, koliko je aviona, kada, odakle poletiilo i sletilo u BiH, i puno vise. To sto ne dijele svoj intel na stranici dostupnoj svakom zivom robu mi je sasvim logicno. :)
:lol: Osim kad arapi napadnu nju jork, to im nekako promaklo. Sto ne mogu ovih "Sve se zna, sve je namjestaljka, organizovano, dirigovano, zavjera, vako-nako". :-) pustite se tih balkanskih prica, to ne pije nigdje vode osim u Tamnom Vilajetu. Sav svijet se opametio, jos samo mi kaskamo. Jos kad cujem kako muslimani u nebasa dizu onu izraelsku agenciju kao svemogucu i sveznajucu organizaciju, fakat mi dodje da riknem
Pa jeste opametio se svijet eno belaji u AmeriKi ljudi se boje vlastite države, dronovi, izmjene zakona o zaštiti nac. interesa dronovi se mogu naoružati i koristiti protiv Američana a ne samo protiv ostalog svijeta i tako to. A eto pošto je sve slučajno pa i ti arapi sa avionima pogledaj malo izvještaj građevinara i statičara i kako se skontalo koliko bi energije trebalo da se sruši ona zgrada pa onda se to lahko može izračunati ima li smisla da par aviona sruši zgradu, al eto haj'. Nego preporučujem ti jednog lika Zbignew Berzeznsky pročitaj šta je on napisao inače čovjek je jedan od osnivača trilateralne komisije :mrgreen: A to da su svemoguće naravno da nisu, ali da znaju sve što im mi dopustimo da znaju to je tačno. Da bi se to shvatilo moramo imati osnovno znanje o mrežnim sistemima i kako funkcionira internet; ko proizvodi i kako sve ove naše uređaje, i onda dođemo do nevjerovatnog zaključka.
shibonja

#29 Re: CIA o BIH

Post by shibonja »

Davno sam ja zalijepio hanzaplast na kameru od laptopa,za svaki slucaj :D
prog321

#30 Re: CIA o BIH

Post by prog321 »

Tajni agent XXX je namjerno napisao sve pogresne podatke o BiH da bi zavarao nevidljive neprijatelje iz mracnih strana moci!
Dodik.. jesi li to ti ? :-D
SSemir

#31 Re: CIA o BIH

Post by SSemir »

ono kad forumasi ismijavaju CIAine podatke sa podacima koje su oni skontali sjedeci pred kompjuterom :D
prog321

#32 Re: CIA o BIH

Post by prog321 »

Ma naravno.
Moras vjerovati CIA radije nego svojim ocima.
Ako je 60% ljudi prijavljeno na minimalac onda moramo vjerovati da je toliko. CIA kaze :-D
Nemoguce je da kod nas ljudi prijavljeni na minimalac a primaju duplo vecu platu. Ma ne. To je nemoguce. :lol:

Najzalosnije je da su mogli pronaci tacne podatke da su se samo malo potrudili.
Recimo da su prostudirali Michigan University, vidjeli bi da nam je GDP per capita preko $9600 a ne $8000.
http://globaledge.msu.edu/countries/bos ... na/economy
Da su prelistali izvjestaj ambasade Velike Britanije vidjeli bi da je nezaposlenost bliza 27% nego 45%.
http://www.exploreexport.ukti.gov.uk/Pr ... d=27&lang=

Da su samo malo ukljucili mozak prokuzili bi da je broj stanovnika prenapuhan. To nije nikakva tajna da su na popis dolazili i oni iz Osla kao i oni iz Beograda.
SSemir

#33 Re: CIA o BIH

Post by SSemir »

taaa ce CIA
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34 Re: CIA o BIH

Post by JoseMujica »

lajkujMe wrote:
sheilak wrote:
lajkujMe wrote:Ukljucujuci zeljavu imam sad 6 aerodroma s asfaltiranom pistom a 6 je u Cazinu, aerodrom izgradjen 1992 od ARBIH u roku od mjesec dana.

Trazi se 7 i finalni :D
ima li kasarna u rajlovcu pistu ili samo heliodrom?
Heliodrom mislim izgleda fensi ali ondje ne moze ni cesna sletjeti nije dovoljno dugo.

Nasao sam neki aerodrom odmah ispod Sarajevskog, ciji je to? Ima helikopter parkiran, znaci to je heliodrom + aerodrom s travnatom pistom.
Heliodrom je ogroman btw skoro kao u kasarni Rajlovac ima cak 9 sljetnih platformi.

EUFOR baza vjerovatno...a mislim da nekadašnja kasarna Rajlovac ima jednu ili par pista
TheMule

#35 Re: CIA o BIH

Post by TheMule »

jao_situacije wrote:
TheMule wrote:
Pa jeste opametio se svijet eno belaji u AmeriKi ljudi se boje vlastite države, dronovi, izmjene zakona o zaštiti nac. interesa dronovi se mogu naoružati i koristiti protiv Američana a ne samo protiv ostalog svijeta i tako to. A eto pošto je sve slučajno pa i ti arapi sa avionima pogledaj malo izvještaj građevinara i statičara i kako se skontalo koliko bi energije trebalo da se sruši ona zgrada pa onda se to lahko može izračunati ima li smisla da par aviona sruši zgradu, al eto haj'. Nego preporučujem ti jednog lika Zbignew Berzeznsky pročitaj šta je on napisao inače čovjek je jedan od osnivača trilateralne komisije :mrgreen: A to da su svemoguće naravno da nisu, ali da znaju sve što im mi dopustimo da znaju to je tačno. Da bi se to shvatilo moramo imati osnovno znanje o mrežnim sistemima i kako funkcionira internet; ko proizvodi i kako sve ove naše uređaje, i onda dođemo do nevjerovatnog zaključka.
Amerikanci se ne boje vlastite drzave, niti su dronovi problem.
A sto se tice izvjestaja o 9/11, to su samo teorije zavjere koje nisu potvrdjene. Kolko god imo gradevinara koji tvrde jedno, tolko i jos mnogo vise imas inzinjera koji tvrde drugo.
Ne znam nista o tom Berzeznskom, ali znam da ovo strahopostovanje prema nekim agencijama je jedna losa odlika Balkana (gdje je sve neka zavjera i "igra") i Arapa uglavnom, i nema smisla u realnosti. Svako ko je imo iskustva sa birokratijom (sto cia u jednu ruku i jeste i mora biti zbog velicine) ili velikom organizacijom zna da ne postoji mogucnost da se sve zna i da ima neka nevidljiva ruka. To je absurd moguc samo u filmovima i knjigama. Zivio
HM 2011

#36 Re: CIA o BIH

Post by HM 2011 »

Svaka obavještajna agencija ima problema sa obradom prikupljenih podataka - od svih prikupljenih neki ne posjeduju kapacitete da obrade niti 2% materijala.....

Ali zanimljivo je sve to....
jao_situacije

#37 Re: CIA o BIH

Post by jao_situacije »

TheMule wrote:
Amerikanci se ne boje vlastite drzave, niti su dronovi problem.
A sto se tice izvjestaja o 9/11, to su samo teorije zavjere koje nisu potvrdjene. Kolko god imo gradevinara koji tvrde jedno, tolko i jos mnogo vise imas inzinjera koji tvrde drugo.
Ne znam nista o tom Berzeznskom, ali znam da ovo strahopostovanje prema nekim agencijama je jedna losa odlika Balkana (gdje je sve neka zavjera i "igra") i Arapa uglavnom, i nema smisla u realnosti. Svako ko je imo iskustva sa birokratijom (sto cia u jednu ruku i jeste i mora biti zbog velicine) ili velikom organizacijom zna da ne postoji mogucnost da se sve zna i da ima neka nevidljiva ruka. To je absurd moguc samo u filmovima i knjigama. Zivio
Ja ne znam da li ti uopće imaš pristupa ikakvim informacijama o AmeriKi, ali mi se čini da nemaš, osim možda klixa. Američko društvo barem naučni krugovi i akademski obrazovani građani traže od senata (ako znaš uopće šta je senat i koja je njegova funkcija) da se izmjeni odluka o borbi protiv terorizma na tlu Amerike, i da se ograniči represija koju vladine agencije čine, jer se to kosi sa osnovnim ljudskim pravima. Američko društvo je u najvećoj mogućoj krizi, sociološki posmatrano; uloga vojske u društvu se propituje, te način kako mnoge stvari funkcioniraju u državi itd. To što ti misliš da je CIA birokratija je lijepo i nastavi tako misliti slobodno. Ponovo ti ponavljam tumačenje pojma "sve" ne znači da oni znaju koji toalet papir ti koristiš, niti ih to zanima, uostalom objasnio sam ti mrežna komunikacija im omogućava da ako žele saznaju mnogo toga o tebi meni adminu ili bilo kome na ovom forumu i to bez previše muke. Ti meni nađi te stručnjake koji su pobili ove teorije.. niko nije ni pokušao da pobija išta nego postoji državni službeni izvještaj i sve ono što nije službeno e to je onda teorija zavjere nazvano. Samo ti nastavi misliti da o tebi niko ništa ne zna i da te se ne može upratiti, i da je to kao općina Centar u Sarajevu samo birokratija.. Sigurno je to "aPsurd moguć samo NA filmovima i U knjigama" tebe vjerovatno niko i neće nikada pratiti i špijunirati ;)
Post Reply