Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mene zaintregiralo to da imamo 7 aerodroma s asfaltiranim pistama, e mene zivo zanima koji su to jer kako god razmisljao mi imamo samo 4 operativna.
Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Mostar to su 4 gdje su ta ostala tri??? Cak da ubrojimo Zeljavu koja odavno nije operativna to je samo 5...
I nemojte o Trebinje international airport molim
I kojih 17 aerodroma bez asfaltirane piste postoje ja znam samo za onaj u Visokom.
Po ovom ispade mi regionalna sila sto se tice aviona
ovih 17 to su ti privatne piste, 2 su na majevici, 1 brdo iznand bijambara, u hercegovini imas 3 piste, visoko2, u blizini banjaluke 2(jedna je dodiNA) gorazde ,.,ostale neznamm
ove privatne su kratke oko 500-700m, na majevici je pravo duga (nisam je mjerko) imaju 3-4 hangara sa privatnim avionima, samo da ti je znati koliko ima avojina registrovano u Bosni
lajkujMe wrote:Ukljucujuci zeljavu imam sad 6 aerodroma s asfaltiranom pistom a 6 je u Cazinu, aerodrom izgradjen 1992 od ARBIH u roku od mjesec dana.
Trazi se 7 i finalni
ima li kasarna u rajlovcu pistu ili samo heliodrom?
Heliodrom mislim izgleda fensi ali ondje ne moze ni cesna sletjeti nije dovoljno dugo.
Nasao sam neki aerodrom odmah ispod Sarajevskog, ciji je to? Ima helikopter parkiran, znaci to je heliodrom + aerodrom s travnatom pistom.
Heliodrom je ogroman btw skoro kao u kasarni Rajlovac ima cak 9 sljetnih platformi.
Pa ima garant 7 ne moraju biti civilni aerodromi, odakle mi znamo šta su OS asfaltirale dogradile doradile i ostalo. Nije kao da nekome sa foruma polažu račune tamo sjede analitičari koju možda fulaju oko stvari koje baš ne razumiju kako treba, pogotovo kod nas gdje ih ni većina ljudi ne konta. Ali da ne znaju za kapitalne objekte kao što su aerodromi to je nebuloza čista.
Ovaj CIA izvještaj je sramota za tu instituciju. Samo potvrđuje onu tvrdnju o glupom Amerikancu
Nezaposlenost nije 45%
Niti nam je GDP stagnirao prošle godine.
Imamo 3.9 miliona stanovnika sa dijasporom, ali realan broj je puno manji.
Valjaju gluposti u čitavom reportu.
Piše da imamo u BiH 31% pravoslaca ali nekim cudom 37% Srba.
prog321 wrote:Ovaj CIA izvještaj je sramota za tu instituciju. Samo potvrđuje onu tvrdnju o glupom Amerikancu
Nezaposlenost nije 45%
Niti nam je GDP stagnirao prošle godine.
Imamo 3.9 miliona stanovnika sa dijasporom, ali realan broj je puno manji.
Valjaju gluposti u čitavom reportu.
Piše da imamo u BiH 31% pravoslaca ali nekim cudom 37% Srba.
pa ljudi pametni ne mjesaju vjeroispovjest i nacionalnost (r)
BiH realno ima oko 3 do 3,2 miliona stalnih stanovnika, koliko koje nac. pripadnosti neka silni demografi raspodjele.
BDP jeste veći ako se gore navedena cifra uzme u obzir, ali opet slabo je to realno.
Naravno neće ni CIA niti bilo ko drugi neke potpuno istinite podatke i saznanja objavljivati tek tako, to je više onako reda radi pa nešto bude tačno nešto ne, ne bi bili tajna služba kada bi pouzdane podatke djelili sa javnosti nego "javna služba".
^^
Ispada da se 16% Srba ne izjašnjavaju kao pravoslavci, a ne 1/5. Što i nije toliko nevjerovatan broj ateista/agnostika/drugih, mada vjerovatno jeste veći nego što je u stvarnosti, ali ne drastično.
Zaboravili ste na pistu izmedju tuzlanskog aerodroma i Kalesije u mjestu Vukovije (ili su mozda i to Dubrave). To je pomocna pista koja je inace sastavni dio saobracajnice Zivinice-Kalesija.