Chrysler

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Stari

#1 Chrysler

Post by Stari »

Radi se o slijedecem...imam poznanika koji se nameracio kupiti polovnog Chryslera...model NEON proizveden 2000 godine o tehnickim detaljima ne znam puno osim da ima motor od 2000 kubika sa injektorom i da je tzv 16ventislki tip. Sad... ovdje u svedskoj su misljenja podjeljena sto se tice tog auta ...bas k'o u onoj Balasevicevoj pjesmi ...jedni ga hvale, drugi ga zale...a treci kazu e moj brale. A i ja i taj moj pajdo smo citave nase zivote posvetili svemu drugom osim autima, koji su za nas uvijek bili samo transportno sredstvo i nista vise.

Molio bih stoga vas koji se u sve to puno bolje razumijete da me posavjetujete.
-Dobre strane
-Lose strane
-Mogucnost servisiranja u BiH
Stari

Post by Stari »

Evo da dopunim ono moje od maloprije
Ta sklopocija izgleda otprilike ovako nekako:
Image

jos jednom molim visokopostovani auditorijum za cijenjeni savjet
havetinja

Post by havetinja »

o ovom autu ne znam nista. sto se onda javljam?
pa, posto ces ga vrlo tesko naci na bh putevima, pretpostavljam da ni sa servisima i rezervnim dijelovima ovdje stvari ne stoje bas sjajno. inace o americkim autima nemam bas neko visoko misljenje.

sa srecom , mislim da ce mu trebati :cry:
Stari

Post by Stari »

Ma jah ...bice da si u pravu...dok su se svi ovako usutili ....ma jedina prednost ovog u odnosu na konkurente (Mitsubishi Lancer, Toyota Corolla sedan, Volvo S40, i ostali ) je cijena u odnosu na velicinu motora....No kao sto vec rekoh ja se u to razumijem vrlo lose tako da ....Vjerovatno cu mu preporuciti da saceka do slijedece prilike.
nineac

Post by nineac »

Hrvatska policija koristi 4 takva auta sa tim motorom!
Nezadovoljni su, posebno mjenjačem (ručni), prenosima u mjenjaču!
Krajnja brzina je mala za takav motor (200 km/h) i prenosi su prekratki, što znači visoku potrošnju! Ima dobro ubrzanje!
Pouzdanost je na razini američkih auta, to znači nikakva!
Stari

Post by Stari »

Hvala...za informacije...izgleda da nece biti nista od ovog pazara....Jos mu je samo to trebalo da mu rikne kad bude isao tamo dolje pa da ga na popravku vozi u hrvatsku Policiju ...ma taman posla
MilanT

Post by MilanT »

Stari,
Dodge/Chrysler Neon je ovde standard auto za studente.Nov košta oko 15 hiljada kanadskih dolara.Meni se dopada vanjski izgled a i unutranji mu nije loš.Čuo sam da sa njim ima dosta problema,ali to je za očekivati od auta koji košta toliko malo novaca nov.
Ako ti se baš dopada kupi Neona sa turbinom,koji je izašao na tržište prije godinu ili dvije sa oznakom SX 2.0.
:)
Stari

Post by Stari »

ehej Milane
da si ti meni ziv i zdrav....takvo nesto ne postoji na trzistu u ovoj drzavi gdje ja zivim. Ovdje se naime prodaju slijedeci modeli 300, 300M, Sabring, PT Cruiser, Voyager i Grand Voayager u salonu Deimler &Chrysler ...Na pitanje recimo imatel' NEON samo malo noviji od 2001 ...dobijas odgovor da se taj model zajedno sa modelom Stratus ...vise ne proizvodi. Sad vi tamo preko velikog mora sigurno imate bolje opskrbljene auto-salone ....i tako to.

Hvala u svakom slucaju
LeKo

Post by LeKo »

....heheheheh, ma Yugo je garant bolji pa ga i dan danas vozi preko 1 mil. ljudi, to da li valja ili ne je subjektivno misljenje svakog pojedinca, e ako je taj famozni Yugo josh na cesti i josh se proizvodi i kupuje ne vidim razlog za crno misljenje za kupovinu neona.....ebi ga nego kaze da mu i BMW ne valja jer mu je kojim slucajem vrisnuo prsten na diferencijalu...prema tome ko ne riskira taj i ne profitira, kupi ga stari pa sta bude..uvijek se moze prodat 8-)
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

stari..

neon nije lose auto za imati dok je pod garancijom....
cim ode garanicija dolaze troskovi popravaka..

stari moj voza neona iz 97
generalno je on zadovoljan sa tim autom, potorsnja nije losa normalno ako ne forsiras ubrzavanje. ali gledajuci opravke koje je morao da radi na autu ja ga ne bih preporucio.

2 puta je morao da mjenja "head gasket". dizajn motora je dosta los, tj.
tesko je ista popraviti na njemu bez puno truda sto znasi vise troskova. ne znam kakvi su servisi za chryslerove aute u bih to ne mogu ti nista reci.

u kanadi neon se zove sx 2.0, on nije sa turbinom. u americi se jos uvijek zove neon.
srt4 je model sa turbinom u konkurenciji su mu lancer evo i subaru wrx.

znaci moj savjet je nemoj kupovati... za te pare sebi nadji neku toyotu corolu is furaj.

sretno!
Stari

Post by Stari »

Eh pozdravljam te LeKo....i ne bih sad da te muntam ovako rano ujutro ...al' ne radi se o tome da sam ja musterija nego, kao sto vec ranije rekoh jedan moj poznanik. U auotomobile C.Zastave se ne razumijem, kao uostalom i uopste u vecinu automobila. Ja licno imam auto (toyota) i kad budem kupovao drugo gledacu da to bude opet toyota jer sam sa ovom starom corollom ...vise nego zadovoljan.

Radi se o tome da smo se ja i taj moj pajdo dogovorili zajedno putovati u Bosnu i podjeliti troskove. Pitanje je mozel' ovaj Neon preci 2x cca 2500km u komadu bez da se pokvari.
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

stari...

to ti niko ne moze garantovati....

koliko je km auto presao do sada?

otvori mu haubu i vidi da li gdje curi ulje na motoru pogotovo na gornjem dijelu... ako curi zipa..

provozaj auto pa vidi... ovdje u sjevernoj americi obicno te puste da odvezes polovno auto do svog mehanicara da ga pregleda... ne znam gdje si i da li bi ti do dozvolili...
Stari

Post by Stari »

Hej hej Vozdra123

sta ti, svega ti, dodje to ..."head gasket"....receno onako po naski
Stari

Post by Stari »

Vozdra_123 wrote:stari...

to ti niko ne moze garantovati....

koliko je km auto presao do sada?

otvori mu haubu i vidi da li gdje curi ulje na motoru pogotovo na gornjem dijelu... ako curi zipa..

provozaj auto pa vidi... ovdje u sjevernoj americi obicno te puste da odvezes polovno auto do svog mehanicara da ga pregleda... ne znam gdje si i da li bi ti do dozvolili...
Auto je dakle 2000-o godiste, cijena cca 60 000 SEK(al moze se cijenkati),
proso 85 000 km,

Vozili smo ga kod dvojce "nasih automehanicara" (jedan iz B.Luke a drugi iz S. Mosta ...mislim rodom) koji su automehanicari sa visegodisnjim iskustvom i .....obojca se slazu u procjeni da auto fino izgleda, fino ide, ...medjutim nikad ranije nisu imali posla sa Chryslerom....tako da mu neznaju "uobicajene bolesti" kao kod vecine Evropskih i Japanskih kola
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

izvini.. ne znam kako se kaze na nasem

je li se kaze za zaptivac? dio izmedju dva metalna dijela da zaustavi protok tecnosti

znas one gumice na cesmama... e pa nesto slicno tome
Stari

Post by Stari »

Da nije mozda nekakav dihtung
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

jeste to je to....

85k km... poslije ovog perioda pocinju kvarovi kao taj dihtung....
mislim da je ta cijena previse... ja sam gledao neona 2000 godina 25k km proslo ljeto, prodavao se za 9000$ Cdn otprilike 50000 sek

ne znam sta da ti jos kazem...

moj savijet je nemoj... a ti kako hoces..

sretno
Stari

Post by Stari »

He...nazalost, vjerovatno ce i biti bas tako kao ti kazes
Post Reply