Chrysler 300C diesel
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Suicidal Siberian
#1 Chrysler 300C diesel
Ljudi...
odlucio sam se da kupim ovo auto...
motor i mjenjač su od mercedesa...šasija takodjer...mislim da je vrijedan tog novca (34 000 eura, 12 000 km prešao, 8 mjeseci star) ima sve: navigacija, xenon,koža, ma baš sve...
jesam li dobro izabrao? auto ce se voziti po bih vecinu vremena...
motor i mjenjač su od mercedesa...šasija takodjer...mislim da je vrijedan tog novca (34 000 eura, 12 000 km prešao, 8 mjeseci star) ima sve: navigacija, xenon,koža, ma baš sve...
-
tbaharis
#2 Re: Chrysler 300C diesel
nema se sta reci tom autu... to je kraj... samo neznam sto se tice chryslerovih iskustava s dizelom... da si mogu priustiti to bi bio moj izbor...Suicidal Siberian wrote:Ljudi...
- Suicidal Siberian
#3 Re: Chrysler 300C diesel
procitao sam mali milion razlicitih clanaka na netu...i svi su se slozili u tome, da je auto super...220 konja, 510 Nm okretnog momenta...potrosnja smijesna...a sto je najvaznije..nije šejtan..neču morati strepiti za njega da ce mi ga neko maznuti...stereo u autu je odlican..boston acoustics...9 zvucnika, 380 W subwoofer....park distance control...ama sve...tako da se nadam da ce biti ok...tbaharis wrote:nema se sta reci tom autu... to je kraj... samo neznam sto se tice chryslerovih iskustava s dizelom... da si mogu priustiti to bi bio moj izbor...Suicidal Siberian wrote:Ljudi...
- Bullet Tooth Tony
to sam krenuo da kazem, hahah preludi je kad jkaze ovo auto je smece samo smece, nego sa srecom sa autom, mada bih ja na tvom mjestu i sam tim parama razmislio o novoj BMW 3 dizelasu (320 d) ; ili cak da doplatis jos 1.000 eura na tu cijenu pa da uzmes osnovnu verziju 5-ice, sta god odlucio sa srecom,ali craysler (mrzim americka sranja, napravljena od topljenih igracaka)tbaharis wrote:nek ti je hairli, samo bi ti jos preporucio da pogledas Top Gear epizodu o ovom vozilu... mozes naci na you tube-u... jeremy clarkson nije normalan...![]()
![]()
Sa srecom
- Suicidal Siberian
Jeste...samo sto je onaj bio 5.7 V8 motor, hemi...i to je glupo porediti sa M5 BMW-om...Beg_Babic wrote:to sam krenuo da kazem, hahah preludi je kad jkaze ovo auto je smece samo smece, nego sa srecom sa autom, mada bih ja na tvom mjestu i sam tim parama razmislio o novoj BMW 3 dizelasu (320 d) ; ili cak da doplatis jos 1.000 eura na tu cijenu pa da uzmes osnovnu verziju 5-ice, sta god odlucio sa srecom,ali craysler (mrzim americka sranja, napravljena od topljenih igracaka)tbaharis wrote:nek ti je hairli, samo bi ti jos preporucio da pogledas Top Gear epizodu o ovom vozilu... mozes naci na you tube-u... jeremy clarkson nije normalan...![]()
![]()
Sa srecom
- Suicidal Siberian
Jeste...samo sto je onaj bio 5.7 V8 motor, hemi...i to je glupo porediti sa M5 BMW-om...Beg_Babic wrote:to sam krenuo da kazem, hahah preludi je kad jkaze ovo auto je smece samo smece, nego sa srecom sa autom, mada bih ja na tvom mjestu i sam tim parama razmislio o novoj BMW 3 dizelasu (320 d) ; ili cak da doplatis jos 1.000 eura na tu cijenu pa da uzmes osnovnu verziju 5-ice, sta god odlucio sa srecom,ali craysler (mrzim americka sranja, napravljena od topljenih igracaka)tbaharis wrote:nek ti je hairli, samo bi ti jos preporucio da pogledas Top Gear epizodu o ovom vozilu... mozes naci na you tube-u... jeremy clarkson nije normalan...![]()
![]()
Sa srecom
-
galaxtics
#9 Re: Chrysler 300C diesel
pa dobro jest auto extra lici malo na bentley continental al 34 euraaa..Suicidal Siberian wrote:Ljudi...
jos polovno....hmm..
al npr. mogo si uzet jednu LANCIA LYBRU 2.4 JTD sa extra opremoom za 15 hiljada polovnu i da ti jos ostane 50 hiljada i vise al eto..
-
zlatan01
Sretnu i dugu voznju...mada licno ne volim USA vozila. Moj prijatelj ima istog 300 ali V6. Natjerao me da probam... i nista. Nikakvih emocija, sto je najgore cak ga i ne mrzim. Drugo, sto znam je da imaju jako lose automatske mjenjace. Da li su Mercedesovi ili ne to ne znam ali mnogi su ih morali mjenjati relativno brzo...
-
blah blah
Previse je to ipak para za to auto. Za tri godine ce vrijediti trecinu, a do tada ce mu po americkim obicajima crci pola elektronike, koza se oguliti, ona plastika izgledati jos jeftinije...
Nisam siguran, ali cini mi se da je taj motor mercedesov, pa mozda bar on prezivi...
Za malo vise od pola tih para mozes kupiti odlicnu alfu 159 (1.9 diesel, 2.4 je malo skuplji, ali po meni i vrijedi), a kvalitet/izdrzljivost joj sigurno nece biti losiji.
Nisam siguran, ali cini mi se da je taj motor mercedesov, pa mozda bar on prezivi...
Za malo vise od pola tih para mozes kupiti odlicnu alfu 159 (1.9 diesel, 2.4 je malo skuplji, ali po meni i vrijedi), a kvalitet/izdrzljivost joj sigurno nece biti losiji.
- Suicidal Siberian
auto se kupuje u njemackoj...registruje u sloveniji...servis je tamo...dabogda ga nikad ne zatrebao68847 wrote:Puno para ako nemas para.
Zadnji pogon?
To bi ja kao polustoljetni covo i mogao vozati al' neka "momcina" bi lako mogla zaribati u kakvu "prepreku".
I opet pitam: A dje ima kupit' "pakne" za to auto?
- Bullet Tooth Tony
pola chrysler pola mercedes te se firme bas i ne slazuSuicidal Siberian wrote:auto se kupuje u njemackoj...registruje u sloveniji...servis je tamo...dabogda ga nikad ne zatrebao68847 wrote:Puno para ako nemas para.
Zadnji pogon?
To bi ja kao polustoljetni covo i mogao vozati al' neka "momcina" bi lako mogla zaribati u kakvu "prepreku".
I opet pitam: A dje ima kupit' "pakne" za to auto?
-
tbaharis
samo naprijed prijatelju, i meni su isto govorili za opel vectru GTS...
ali eno je ko doksa, 35000 sam preso za godinu i pol i nista jos... samo naspi i vozi... ja mislim da ce se to vozilo puno bolje pokazati kod nas negu u americi...
-
whow
Radi se o vozilu koje je pored Jeep- line -up- a odrzavao Chrysler u zivotu zadnjih nekoliko godina. Zadnje dvije godine Chrysler je uveo nekoliko novih modela koji su jako popularni: Magnum , New Sebering , Patriot i naravno Jeep line -up tako da za ovu kompaniju dolaze bolji dani .USA verzija 300 ima oko 35% Mercedesovih djelova sto je dobra stvar. Izgled je izuzetan , po mom misljenju mozda i nejljepsi full size sedan svih vremena -ovaj dizajn je jos poznat i kao mali Bentli. O vozilu sam cuo samo dobre ocjene. U USA nema dizel motora a naravno nejcjenjenije su HEMI 5.7 masine. Mislim da se radi o izuzetnom autu. sretno
- Bullet Tooth Tony
whow wrote:Radi se o vozilu koje je pored Jeep- line -up- a odrzavao Chrysler u zivotu zadnjih nekoliko godina. Zadnje dvije godine Chrysler je uveo nekoliko novih modela koji su jako popularni: Magnum , New Sebering , Patriot i naravno Jeep line -up tako da za ovu kompaniju dolaze bolji dani .USA verzija 300 ima oko 35% Mercedesovih djelova sto je dobra stvar. Izgled je izuzetan , po mom misljenju mozda i nejljepsi full size sedan svih vremena -ovaj dizajn je jos poznat i kao mali Bentli. O vozilu sam cuo samo dobre ocjene. U USA nema dizel motora a naravno nejcjenjenije su HEMI 5.7 masine. Mislim da se radi o izuzetnom autu. sretno
- Citizen-X
Jes vala i ja sam sokiran sto nemam para da ga kupim...Beg_Babic wrote:whow wrote:Radi se o vozilu koje je pored Jeep- line -up- a odrzavao Chrysler u zivotu zadnjih nekoliko godina. Zadnje dvije godine Chrysler je uveo nekoliko novih modela koji su jako popularni: Magnum , New Sebering , Patriot i naravno Jeep line -up tako da za ovu kompaniju dolaze bolji dani .USA verzija 300 ima oko 35% Mercedesovih djelova sto je dobra stvar. Izgled je izuzetan , po mom misljenju mozda i nejljepsi full size sedan svih vremena -ovaj dizajn je jos poznat i kao mali Bentli. O vozilu sam cuo samo dobre ocjene. U USA nema dizel motora a naravno nejcjenjenije su HEMI 5.7 masine. Mislim da se radi o izuzetnom autu. sretno
![]()
![]()
![]()
![]()
Jedan od pravo mocno dizajniranih auta...
Postavljacu teme: Ne tvrdim da auto nije ok ali ne mislis li da bi se mogao naci malo povoljniji? Mislim da je 65 000 maraka za polovan auto puno pa makar izas'o juce iz radnje...
U svakom slucaju svako je auto dobro kad se cuva - zelim ti puno srece sa tom "bebom"
-
galaxtics
#20 Re: Chrysler 300C diesel
[quote="Suicidal Siberian"]Ljudi...
jesam li dobro izabrao? auto ce se voziti po bih vecinu vremena...[/quote
sigurno si isplatio 34 000 eura za auto a nisi siguran da li si pravo auto kupio?
eh..i ovo jos nisam vido
i jos trazis komentare ljudi da ti kazu da li si pravo auto kupio ccC?
jesam li dobro izabrao? auto ce se voziti po bih vecinu vremena...[/quote
sigurno si isplatio 34 000 eura za auto a nisi siguran da li si pravo auto kupio?
eh..i ovo jos nisam vido
i jos trazis komentare ljudi da ti kazu da li si pravo auto kupio ccC?