Nisam našao temu na forumu, pa da postavim jednu gdje možemo razmjenjivati ideje i iskustva.
Nedavno sam tek nabavio iako nisam imao neku potrebu (ko ima smart TV sa WiFi podrškom, chromecast je skoro suvišan) ali sam ga nabavio radi nadolazećih stvari koje Google najavljuje, i radi toga što je API otvoren i očekuje se navala aplikacija koje ga podržavaju.
Već postoji mnogo aplikacija koje ga podržavaju, (za naše prostore možda najbitniji Youtube i ako neko ima HBO GO)
Dosta aplikacija nudi i streaming sa lokalnih servisa (DLNA/Plex, AllShare i slično)
Podržava i mirroring chrome browser-a ili cijelog ekrana (samo desktop verzija chrome-a) ali postoje i android aplikacije već koje nude screen mirroring.
Chromecast sam po sebi ne nudi mnogo "interakcije" sa njim samim. Podešavanje (ukoliko je uopšte potrebno) se radi iz "Chromecast" aplikacije (mobilna ili desktop aplikacija)
Od najbitnijih najava za skorije vrijeme je googleov protokol za screen mirroring (bez kašnjenja i mnogo bolji kvalitet) te spajanje na chromecast "direktno" bez pripadanja zajedničkoj WiFi mreži