christiane amanpour ponovo sa nama

fadil schtil

#1 christiane amanpour ponovo sa nama

Post by fadil schtil »

izmedju ostalih, tuznu godisnjicu u ponedjeljak, ce, live za CNN, prenositi nasa stara jaranica, cime naravno citav dogadjaj dobija dodatnu tezinu.

neka se cijeli svijet jos jednom podsjeti na ono sta nam je ucinjeno, sta nam se cini i s kim to zivimo.

zidovi su rekli:" NEMA KOLEKTIVNE KRIVICE, AL IMA KOLEKTIVNA SRAMOTA!" da, kod vecine civilizovanih njemaca.

a koliko ga, obraza, imaju komsije srbi, s obje strane vode, uvjericemo se definitivno ovih dana
Edin H.

Post by Edin H. »

Ona se proslavila i zaradila na nama, ali joj se mora priznati da je pravi profesionalac.

Pricala mi je jednom kako joj se vozilo pokvarilo na suprotnoj strani i brojna vozila prodjose, puca okolo, a niko nece da stane cim vide CNN i ko je u vozilu.

Onda ih je na kraju pokupilo vozilo UNPROFORA.

Njeni izvjestaji su bili najbolji, imala pravovremene informacije i odlicno poznavanje bosanske situacije, pa i istorije. Jedno vrijeme je mijenjala Jecky Shimansky, ali joj zaista nije bila dorasla.
Prenj

Post by Prenj »

Pa zar nije najbolji, EKSLUZIVNI, novinar CNN-a zapravo Brent Sadler, kako nas to Senad Hadzifejzovic iz subote u subotu ubjedjuje?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Edin H. wrote:Ona se proslavila i zaradila na nama, ali joj se mora priznati da je pravi profesionalac.
Zena zna svoj posao...ali, sinoc sam joj vristala od smijeha...
Africa at Risk - sjedi Ona sa mali afrikancima, uzrast 14 godina... pored nje prevodilac...
i kaze ona
Haaaauuu meeeeeniiiii of juuu voooooddd laaaaaaaaaajk tu staaaaaaaaaaaaaadddddddddiiiiiiiiii in haaaaaaajj skuuulll?
(valjda kao i mi konta da ako govoris svojim jezikom pravo polako, cijeli svijet ima da te skonta)....
nejs, da je pohvalim, reportaza Africa at Risk je mrak, doslo mi je da zdusim tamo da volontiram....
sto se Srebrenice tice, mislim da ce sve odraditi kako treba....
Dezze

Post by Dezze »

Prenj wrote:Pa zar nije najbolji, EKSLUZIVNI, novinar CNN-a zapravo Brent Sadler, kako nas to Senad Hadzifejzovic iz subote u subotu ubjedjuje?
Joj, mojne mi Hadzifejzovica..... Krvna slika mi se pokvari cim ga vidim....
Dezze

Post by Dezze »

Amanpourova ima godina, al mi je ko med :D A cini mi se da je legenda ziva! Profesionalac je zenska, nema se sta...
Fair Life

Post by Fair Life »

A James Rubin, suprug... dolazi li on ?

Image

Sjecate ga se...?

Image
fadil schtil

Post by fadil schtil »

[quote="Fair Life"]A James Rubin, suprug... dolazi li on ?

a dzemo mora da je extra tip kad je u stanju da odrzi ovakvu zenu kraj sebe.
peticar garant. ....i jos po nesto
fadil schtil

Post by fadil schtil »

fadil schtil wrote:
Fair Life wrote:A James Rubin, suprug... dolazi li on ?

uhh, pa zar triput. psss
digger

Post by digger »

fadil schtil wrote:
uhh, pa zar triput. psss
4
Dezze

Post by Dezze »

Image

Sjecate ga se...?

Image
Ne znam da li on dolazi. Ma bolje da mu bivsi sef dodje. Da opet dobije dzemperak... :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Pitam se hoce li doci, posto je sada zauzeta u Londonu. :?
Frutek

Post by Frutek »

Christiana je lavica. Ta žena je bila na svakom najgorem i najopasnijem ratnom područiju na ovoj planeti. Pridajem joj velike zasluge što je svijet mogo vidit užas koji smo proživljavali. Zahvaljući ljudima kao što je ona, svijet je bio u mogućnosti da vidi istinu i da se srami što samo gleda... Hvala joj na svemu i dobro nam došla opet :)
Marinchen

Post by Marinchen »

najkontroverznija novinarka danasnjice koja se za svoje "uspjehe" moze zahvaliti jedino logistici CNN-a

Sarajevo je nazalost zaboravilo sve one novinare koji su u sred rata dolazili izvjestavati i koji su morali gledati kako C.A. ima ekskluzivan tretman kod lokalnih politicara koji bi tek nakon interviewa s doticnom bili (ako uopce) na raspolaganju ostalima

bas me zanima je li jos uvijek nastupa bosonoga na stolu 8)
Frutek

Post by Frutek »

Marinchen wrote:bas me zanima je li jos uvijek nastupa bosonoga na stolu 8)
Šta :? :shock: :? :?
Fair Life

#16 Re: kuja

Post by Fair Life »

Zbog pijeteta ona i dolazi u BiH.

Nismo se ubijali zbog nje, da bi ona imala sta "snimati", nego je nakon ubijanja ona "snimala" da bi svijetu pokazala i... da bi svijet osudio.

Da nije nje i slicnih njoj danas niko ne bi vjerovao da smo spremni raditi takve zlocine jedni drugima... a po nasim sve to bi do sada zatrpala prasina.

I jos nesto...

Svaka informacija, svaki naucni rad, svako bilo sta napisano... ako nije uradjeno na engleskom jeziku kao da se nije ni desilo, jer to isto svijet nije procitao, dakle, nije se desilo... ne postoji.

Hvala njoj za svaku izgovorenu rijec kojom je istina o stradanju na nasim prostorima obisla svijet.
Edin H.

Post by Edin H. »

Sjecam se dobro reakcije Amanpurove negdje 93-ce kada su "oslobodioci sa brda" poceli granatirati Televiziju i okolinu.

Izleti ona sva zajapurena iz svog Office-a "Where is burning car, where is burning car", navuce pancir prsluk, sljem i preko vrata sa kamermanom. A napolju lupa li, lupa.

Da je bila hrabra to joj se sigurno mora priznati.
A s druge strane tacno je da je je posao "ratnih izvjestaca" da budu lesinari.

Kao sto rekoh na nama se jeste proslavila, ali u isto vrijeme je na najbolji moguci nacin uradila da se istina o onome sto se dogadja kod nas vidi u svijetu.
vedderedi

Post by vedderedi »

Svaka njoj cast, da nije bilo ljudi poput nje ne bi mi sada raspravljali na forumu.
Bumbar

Post by Bumbar »

Edin H. wrote:Sjecam se dobro reakcije Amanpurove negdje 93-ce kada su "oslobodioci sa brda" poceli granatirati Televiziju i okolinu.

Izleti ona sva zajapurena iz svog Office-a "Where is burning car, where is burning car", navuce pancir prsluk, sljem i preko vrata sa kamermanom. A napolju lupa li, lupa.

Da je bila hrabra to joj se sigurno mora priznati.
A s druge strane tacno je da je je posao "ratnih izvjestaca" da budu lesinari.

Kao sto rekoh na nama se jeste proslavila, ali u isto vrijeme je na najbolji moguci nacin uradila da se istina o onome sto se dogadja kod nas vidi u svijetu.
Ona je legenda... :)
melina

Post by melina »

prije par dana gospodja je bila u londonu... danas u sreberenici...vjerojatno sutra u rusiji da izvjestava o novim ekspolozijama....

svugdje vrata otvorena, doci kad hoce, izaci kad hoce...nikakvih prepreka....

a mi ginemo izmedju reklamnih poruka.....

masakar, pa red reklama o najboljem deterdzentu....siroki osmjeh i zatim 100 mrtvih.... a onda vasa omiljena kafa....

i poslije se pitamo kao smo tako bezosjecajni...

drugi nam prave ratove, mi u njima ucestvujemo kao hipnotisani i jos gledamo ''izvjestaje'' da vidimo kako trebamo misliti !!!! :roll:
Frutek

Post by Frutek »

melina wrote:drugi nam prave ratove, mi u njima ucestvujemo kao hipnotisani i jos gledamo ''izvjestaje'' da vidimo kako trebamo misliti !!!! :roll:
Ko ti ba pravi ratove??? Kad će više ljudi kao što si ti shvatit da rat nije započela Christiane Amanpour, niti ga je započela Amerika sa svojim tenkovima i avionima, niti Engleska sa svojim brigadama itd. Rat je počeo velikosrpskim idejama za velikom Srbijom, postepenim razbijanjem Jugoslavije, da bi se odvijao kroz etničko čišćenje, genocid, itd.

Da nije bilo ljudi kao što je Christiane, svijet ne bi mogo vidit pravu sliku, u onakvom svjetlu kako je ona znala prikazat, opsadu Sarajeva, te patnju Bosne uopšte. Mani se svojih kompleksa, prestani tražit krivce tamo gdje ih nema...
melina

Post by melina »

Frutek wrote:
melina wrote: Ko ti ba pravi ratove??? Kad će više ljudi kao što si ti

Da nije bilo ljudi kao što je Christiane, svijet ne bi mogo vidit pravu sliku, u onakvom svjetlu kako je ona znala prikazat, opsadu Sarajeva, te patnju Bosne uopšte. Mani se svojih kompleksa, prestani tražit krivce tamo gdje ih nema...

kakav sam to ja covjek ??? i kakvi su to moji kompleksi ??

u londonu nije bilo ni srba ni bosnjaka...

tamo je kazu rat protiv terorizma... a reklame idu ....
Frutek

Post by Frutek »

melina wrote:
Frutek wrote: Ko ti ba pravi ratove??? Kad će više ljudi kao što si ti

kakav sam to ja covjek ??? i kakvi su to moji kompleksi ??

u londonu nije bilo ni srba ni bosnjaka...

tamo je kazu rat protiv terorizma... a reklame idu ....
Nije mi jasno na šta se tvoj argument svodi?! Prvo kritikuješ Christiane, sad pričaš o reklamama koje se puštaju između redovnih novinskih aktuelnosti.

Reklame su najnormalnija stvar, jer od njih televizija živi. Prelistaj malo neko štivo iz polja ekonomije, tako da uvidiš da ekonomski obrt se izmežu ostalog, oslikava i u lančanoj zavisnosti poslova, jednih od drugih. Da bi firme prodavale svoje produkte, ljudi moraju znat da ti produkti postoje, da bi oni znali za njih - isti se moraju reklamirat. S druge strane da bi CNN mogao opstat, moraju imat reklame kao i svaka druga TV kuća čime finansiraju silna ulaganja. To je biznis aspekt, on ide najnormalnije jer svako društvo sa zdravom poslovnom konkurencijom ga posjeduje.

S druge strane, one "ne-poslovne" ---- na šta bi ličilo da sad cijeli dan prikazuju se slike razvaljenog autobusa u Londonu bez ikakve svjetlije tačke na TV-u?! Svi bi postali depresivni jer bi se stalno ružno vrtilo ljudima pred očima. To na kraju krajeva i ljudi koji su napali London hoće, da unesu totalnu pometnu, da svijet bude depresivan, isprepadan, itd. To ne bi smjelo tako bit i s te strane gledišta.

Treba se sjetit i ratnih trenutaka kod nas, pa nigdje ništa, ni hrane ni ničeg, pa one njemačke reklame (puding, milka, itd. :D) su imale potencijal da održe insana u životu, jer su nam bile prozor u bolji svijet, u nešto ljepše, u nešto normalno...
melina

Post by melina »

Frutek wrote:

Nije mi jasno na šta se tvoj argument svodi?! Prvo kritikuješ Christiane, sad pričaš o reklamama koje se puštaju između redovnih novinskih aktuelnosti.

Reklame su najnormalnija stvar, jer od njih televizija živi. Prelistaj malo neko štivo iz polja ekonomije, tako da uvidiš da ekonomski obrt se izmežu ostalog, oslikava i u lančanoj zavisnosti poslova, jednih od drugih. Da bi firme prodavale svoje produkte, ljudi moraju znat da ti produkti postoje, da bi oni znali za njih - isti se moraju reklamirat. S druge strane da bi CNN mogao opstat, moraju imat reklame kao i svaka druga TV kuća čime finansiraju silna ulaganja. To je biznis aspekt, on ide najnormalnije jer svako društvo sa zdravom poslovnom konkurencijom ga posjeduje.

S druge strane, one "ne-poslovne" ---- na šta bi ličilo da sad cijeli dan prikazuju se slike razvaljenog autobusa u Londonu bez ikakve svjetlije tačke na TV-u?! Svi bi postali depresivni jer bi se stalno ružno vrtilo ljudima pred očima. To na kraju krajeva i ljudi koji su napali London hoće, da unesu totalnu pometnu, da svijet bude depresivan, isprepadan, itd. To ne bi smjelo tako bit i s te strane gledišta.

Treba se sjetit i ratnih trenutaka kod nas, pa nigdje ništa, ni hrane ni ničeg, pa one njemačke reklame (puding, milka, itd. :D) su imale potencijal da održe insana u životu, jer su nam bile prozor u bolji svijet, u nešto ljepše, u nešto normalno...
rat je biznis, reklame su biznis....

a moja se kritika svodi na to da smo obicni potrosaci svega,pa i tih vijesti koje nam pruza amanpur...

potrosaci koji kupuju sta im se nudi, bez prevelikog razmisljanja, jer etiketa je tako puno, ko bi sve to procitao i vidio sta valja a sta ne ?

nije u pitanju da li amanpur to dobro radi ili ne, vec je taj cijeli koncept los....

tv zive od reklama,a istina je ono sto nudi onaj koji najvise ime, jer se njegovim novcem stvaraju vijesti...

pa je tako moguce da su gradjani londona lutali ulicama ne znajuci sta se tacno desava, neki od putnika koji su bili na licu mjesta su cak mislili da je bio sudar u podzemnoj zeljeznici...dok je pomenuta novinarka s osmjehom od uha do uha (ne mislim da joj je bilo drago, vec je to profesionalni osmjeh), nakon samo par sati, s neke od ulica izvjestavala sta se tacno dogadja, a naravno... znamo da se to Tacno obicno sazna u nekim memoarima...godinama poslije...

i nakon sto pogledamo malo snimaka s mjesta nesrece, odgovarajucu reklamu koja slijedi nakon toga ( a mora ici... jer kako i sam kazes, tv zivi od toga) , prebacimo drugi kanal... treci, odemo spavati jer sutra je radni dan...gdje ostane poruka ?

bezbroj puta sam se zapitala kako je to izgledalo strancu kad gleda nas... da li nas je skidao nakon najave ili je cekao da vidi ima li sta novo ???
da li mu je bilo zao ?? dovoljno zao da potrazi knjigu o bosni ??? koliko je takvih ljudi bilo ?? da li su to cinili zahvaljujuci vijestima cnn-a ili zato sto su upoznali nekog bosanca i htjeli pomoci ???

ljudski zivoti bi morali biti mnogo vise.... a ne proizvod .
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Narode, kako bi? jel ko gledao Christianu?
otisli ste s teme bem vam :(
Post Reply