chip-tuning
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mehopuzic
#1 chip-tuning
Sta mislite o chip-tuningu skoda fabie 1.9 sdi???
kakve ce biti posljedice?? sta mislite?
znam da je najbolje to raditi na TDi masinama ali eto interesuje me sta je sa SDi motorima?
kakve ce biti posljedice?? sta mislite?
znam da je najbolje to raditi na TDi masinama ali eto interesuje me sta je sa SDi motorima?
-
nineac
Slabo ćeš šta dobiti! Sigurno ćeš opteretiti motor još više, jer taj motor je svakako opterećen pošto se nosi sa teškom karoserijom. Bez mjenjanja izduvne grane, bregastog vratila, ventila itd nećeš puno dobiti, ali za te pare si onda mogao kupiti i tdi!
Inače, i da sve to odradiš nećeš dobiti više od 15 ks (pošto je diesel) a obrtni moment, koji je najvažnije možda se poveća maximalno za 10 nm. Da imaš turbo to bi bila druga priča!
Inače, i da sve to odradiš nećeš dobiti više od 15 ks (pošto je diesel) a obrtni moment, koji je najvažnije možda se poveća maximalno za 10 nm. Da imaš turbo to bi bila druga priča!
-
mehopuzic
http://www.skoda-shop.cz baci pogled ako stignes
-
ado-šampion
Vjeruj mi, isplatnije ti je prodati tu Fabiju i kupiti istu sa TDi motorom. Trebo si je probati prije nego si kupio. Zato postoji nešto što se zove "probna vožnja". Tu bi skonto da ti je motor preslab, iako se meni ne čini tako (polagao sam na toj Fabiji). Jedino ako hoćeš da si najbrži u gradu da Fabijom od 68 konja...
-
mehopuzic
ado-šampion wrote:Vjeruj mi, isplatnije ti je prodati tu Fabiju i kupiti istu sa TDi motorom. Trebo si je probati prije nego si kupio. Zato postoji nešto što se zove "probna vožnja". Tu bi skonto da ti je motor preslab, iako se meni ne čini tako (polagao sam na toj Fabiji). Jedino ako hoćeš da si najbrži u gradu da Fabijom od 68 konja...
ja nisam kupio 1.9 sdi fabiu!? glupo je da mi jos fol pametujes a nisi ni u pravu!
-
bosniaque
bolje ti je da reduciras tezinu auta, a chip-tuning nije bas preporucen za motore jedino motori koji su pojacani kao npr. motor od audi S3 pa imas 1800ccm a mozes ga tunati koliko hoces!
ali imas ovde sigurno ljudi koji se bolje razumiju u motoriku i tunanje!
ali imas ovde sigurno ljudi koji se bolje razumiju u motoriku i tunanje!
-
audi_s2
e ti sto imas skodu
vjeruj mi covijece da je to samo bacanje novca da sam na tvom mjestu imas turbo punjaca za audijeve modele pa bi mogao i tu soluciju uzet ili ako hoces nesto ekstremno preporucujem ti garetovu turbinu jer al onda ces cijelo podvozje morat mjenjat jer je s takvom fabijom iam da ti dijelove lete(ovo s garetovu masinu vazi za motore sa vecim obujmom )
vjeruj mi covijece da je to samo bacanje novca da sam na tvom mjestu imas turbo punjaca za audijeve modele pa bi mogao i tu soluciju uzet ili ako hoces nesto ekstremno preporucujem ti garetovu turbinu jer al onda ces cijelo podvozje morat mjenjat jer je s takvom fabijom iam da ti dijelove lete(ovo s garetovu masinu vazi za motore sa vecim obujmom )
-
mehopuzic
ne razumijem tacno sta govoris??audi_s2 wrote:e ti sto imas skodu
vjeruj mi covijece da je to samo bacanje novca da sam na tvom mjestu imas turbo punjaca za audijeve modele pa bi mogao i tu soluciju uzet ili
ugraditi audi turbo punjac na skodu???????
-
audi_s2
izgleda si me skuzio lose
procitaj sto je napisao bosniaque alii to sa reduciranjem tezine tesko da ce ista promjeniti jedino ako bi sa dijetom isao ekstremno
to s turbo punjacem bi moglo jer su isti koncern ili mjenjaj za audijev motor

procitaj sto je napisao bosniaque alii to sa reduciranjem tezine tesko da ce ista promjeniti jedino ako bi sa dijetom isao ekstremno
to s turbo punjacem bi moglo jer su isti koncern ili mjenjaj za audijev motor
-
livadic
kanite se svabi, japseri su bolji puno moje slijedece najvjerovatnije ce biti japser neki!
---------------------------
halt ...
... !!!

dok moja malenkost programira meckatransove steuergerete ...
... to ne moze biti istina ...

---------------------------
halt ...
dok moja malenkost programira meckatransove steuergerete ...
... to ne moze biti istina ...