CHEVROLET CRUZE
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sajber87
#1 CHEVROLET CRUZE
Danas sam gledao u salonu Cruza 1.6 125 ks 23 900 KM sto mi je prilicno dobra cijena za automobil tog tipa pa me interesuje da li neko od forumasa ima iskustva sa cruzom tj kako se pokazao u praksi. pozdrav
- ranger
#3 Re: CHEVROLET CRUZE
meni se isto svidja samo nekako ne bih mogao prebolit znak na haubi.
sve u svemu, mislim da je sasvim ok cijena za ono sto nudi.
sve u svemu, mislim da je sasvim ok cijena za ono sto nudi.
-
herbert mekfjuger
#4 Re: CHEVROLET CRUZE
ranger wrote:meni se isto svidja samo nekako ne bih mogao prebolit znak na haubi
- olensoner
#5 Re: CHEVROLET CRUZE
Pa bolje opet Chevrolet znak nego Daewoo
A auto mi se cini sasvim pristojnim za nekoga ko ne trazi nesto previse od auta, cijena je takodjer dobra...
A auto mi se cini sasvim pristojnim za nekoga ko ne trazi nesto previse od auta, cijena je takodjer dobra...
- zecko_kupuz
#6 Re: CHEVROLET CRUZE
Cruze je kvalitetom vjerovatno na nivou Kija i Hyundaija. A cijenom je primamljiviji. I ne izgleda loše na ulici. 
-
sajber87
#7 Re: CHEVROLET CRUZE
A da li neko zna kako se pokazao u praksi, mislim je li bilo nekih neocekivanih problema itd
-
Sirko
#8 Re: CHEVROLET CRUZE
ne cini mi se los, ali meni je bolji izbor R Fluence
cijena od 21,5 hiljadu je vise nego dobra
http://www.sarajevo-x.com/auto/clanak/110127098
cijena od 21,5 hiljadu je vise nego dobra
http://www.sarajevo-x.com/auto/clanak/110127098
- drndalo
#9 Re: CHEVROLET CRUZE
tesko je sad o tome pricati, model je jos uvijek prilicno nov... Mada oni obicno koriste vecinu vec poznatih dijelova iz GM ponude... Tako da ni tu ne bi trebalo biti problema...sajber87 wrote:A da li neko zna kako se pokazao u praksi, mislim je li bilo nekih neocekivanih problema itd
Ako bi bilo problema, 3 godine garancije bi to trebale otkloniti... Ja sam bio prilicno pozitivno iznenadjen i izgledom, i prostorom... Manje sam ocekivao... Cijena mi se cini sasvim postenom... Da ne kazem povoljnom...
-
Ublehas
#10 Re: CHEVROLET CRUZE
Iz prve ruke: nova Opel Astra u drugom "odijelu", motor, prenos, podvozje identicno (Astra je napravljena na Cruzovoj "Delta" platformi), jedina razlika sto Astra na zadnjoj osovini ima tzv. Z link a Cruze jok (osim americkog modela), malo je potvrdji na ovjesu. Veoma udoban i iako je tu negdje sa Kia Ceed i Hyndai i30 moje misljenje je da je mnogo ljepsi ugodjaj za volanom Cruza. 1.6 motor je sasvim solidan za nekog kome treba porodicno auto bez ludih startova i jurnjave, a kome to treba onda dizel 125 ili 150ks mada u ponudi su sada malo jace verzije za sve modele. Exterijer i interijer izgledaju zaista lijepo pa sto god ko mislio, plastika unutra nije loseg kvaliteta mada se govori da nevalja, lako se ogrebe....a ja sam vidio da su i u audiju lako ogrebe plastika. Veliki gepek 450l jos da su 5-ta vrata bio bi extra. Gresaka i problema ima svaki proizvodjac samo sto se to najglasnije cuje da outsiderskim modelima (sve sto nije svabo
) ali generalno Cruze do sada nije pokazivao vece probleme u praksi. Ima nekih fula npr. prekidaci za prozore otvaraju automatik samo na spustanje stakla a moras drzati da bi zatvorio, u ostrim krivinama, ulicama losa preglednost u stranu zbog velikih retrovizora, moras se malo nageti da sta ne iskoci, mjerac vanjske temperature idiotski radi, pad biljezi odmah, porast temp. za povelikim zakasnjenjem, u farovima su H4 sijalice (ali bez obzira ipak izgledaju lijepo) ali sve su manje vise sitnice. Potrosnja 1.6 po gradu je 9-10 l normalne voznje, na otvorenom je super, manje od 7l sto je ipak prilicno ok za auto od 1.4 tone. Nije gradsko auto, raskos i uzitak tek pokazuje na otvorenoj cesti. Sigurnost - 5 zvjezdica za crash testovima. Generalno super auto za tu cijenu a neznam sta kome smeta chevroletov znak naprijed kad taj brend ima svoju istoriju i tradiciju.
- analiticar007
#11 Re: CHEVROLET CRUZE
Pozdrav ekipa!!
Evo da i ja koju dodam. Cruze je, malo je reći dobar i prelijep auto. Zadnje tri godine vozim francuza, Megane II, ali chevrolet me tako pozitivno iznenadio, pogotovo kad je izbacio na tržište cruze 2.0 dizel LT. Maksuz sam otišao do salona da uživo pogledam. Vanjski izgled mu je baš sportski, kako i unutrasnjost, jer baca na insigniu, gdje su mi sami prodavači potvrdili. Recimo, gledao sam izložbenog 1.6 benzin, LS oprema, extra oprema, gdje izađe oko 24.000KM registrovan, i to je baš prihvatljiva cijena, ne može manje za tu klasu i tu opremu. Imali su i jeftiniji za nekih 22.000KM. Kad sam sjeo i vidio šta se nudi po toj cijeni, kad bi sad mjenjao auto uzeo bi njega, definitivno.
I moj megane je oprema sport, i iskreno, mislim da svako voli da ima dosta opreme, ali i ovaj LS je prihvatljiv. Recimo oko 36.500KM izađe cruze 2.0 dizel sa LT + dodatnom opremom, navigacija, itd..., sa nekim popustima. U toj klasi ne znam šta može komparirati po toj cijeni, i to je ne zaboravimo, dizel, 150KS, full oprema.
Ako ga neko vozi, neka mu je sa srećom
Evo da i ja koju dodam. Cruze je, malo je reći dobar i prelijep auto. Zadnje tri godine vozim francuza, Megane II, ali chevrolet me tako pozitivno iznenadio, pogotovo kad je izbacio na tržište cruze 2.0 dizel LT. Maksuz sam otišao do salona da uživo pogledam. Vanjski izgled mu je baš sportski, kako i unutrasnjost, jer baca na insigniu, gdje su mi sami prodavači potvrdili. Recimo, gledao sam izložbenog 1.6 benzin, LS oprema, extra oprema, gdje izađe oko 24.000KM registrovan, i to je baš prihvatljiva cijena, ne može manje za tu klasu i tu opremu. Imali su i jeftiniji za nekih 22.000KM. Kad sam sjeo i vidio šta se nudi po toj cijeni, kad bi sad mjenjao auto uzeo bi njega, definitivno.
I moj megane je oprema sport, i iskreno, mislim da svako voli da ima dosta opreme, ali i ovaj LS je prihvatljiv. Recimo oko 36.500KM izađe cruze 2.0 dizel sa LT + dodatnom opremom, navigacija, itd..., sa nekim popustima. U toj klasi ne znam šta može komparirati po toj cijeni, i to je ne zaboravimo, dizel, 150KS, full oprema.
Ako ga neko vozi, neka mu je sa srećom
- drndalo
#12 Re: CHEVROLET CRUZE
Pa zavisi sta zelis, "znacku" ili prostor... Ja sam se prilicno pozitivno iznenadio velicinom Cruze-a... Cinio mi se vizuelno manji... Cak i dobro izgleda, sto se prije za Korejance nije moglo reci...
- headbanger
#13 Re: CHEVROLET CRUZE
pojma ti nemasgolfista wrote:ja sam mislio da je to Daewoo...svašta...
Dobar Cruze a? Pa kad biraš dva zla , izaberi ono manje, ima Renault Megane, čini mi se , za te novce i u svakom slucaju bi bio bolji izbor...
o kakvom zlu ti pricas
pa cruze je prostraniji od npr pasata
-
astr0naut
#14 Re: CHEVROLET CRUZE
vec 13 mjeseci vozim cruze 1.8, LT paket opreme.
samo jedno mogu reci - OPAK.
prije toga imao sam priliku da sedam dana testiram taj 1.6 i odmah rekao - ovo je moj novi ljubimac. predobar u svakom pogledu. jedina mu je mana sto privlaci paznju gdje god da dodjes, od bosne do hrvatske.
ljudi se okrecu, prilaze, raspituju, te koliko, te gdje, te valja li...
imam ozbiljnu primejdbu - grijanje je moglo biti malo bolje rijeseno. dalek od toga da je lose, ali sam vise ocekivao.
ako se odlucis za cruzea, u stvari si kupio insigniu, 20 centimetara kracu i skoro 20 hiljada jeftiniju.
nije cruze bez razloga proglasen za best by car 2010. u svijetu
prije toga imao sam priliku da sedam dana testiram taj 1.6 i odmah rekao - ovo je moj novi ljubimac. predobar u svakom pogledu. jedina mu je mana sto privlaci paznju gdje god da dodjes, od bosne do hrvatske.
imam ozbiljnu primejdbu - grijanje je moglo biti malo bolje rijeseno. dalek od toga da je lose, ali sam vise ocekivao.
ako se odlucis za cruzea, u stvari si kupio insigniu, 20 centimetara kracu i skoro 20 hiljada jeftiniju.
- sheikh
#15 Re: CHEVROLET CRUZE
headbanger wrote:pojma ti nemasgolfista wrote:ja sam mislio da je to Daewoo...svašta...
Dobar Cruze a? Pa kad biraš dva zla , izaberi ono manje, ima Renault Megane, čini mi se , za te novce i u svakom slucaju bi bio bolji izbor...
o kakvom zlu ti pricas
Sacu ja reci da si ti stvarno uzimao neke sumnjive supstance kada si rekao da je prostraniji od passata
Ostali ce reci da ja moram VW odmah spominjati i kovati u zvijezde,ali prije mene su spomenuli i rekli da je cruze prostraniji od njega????????? ma dajjjjjjjj
Chevrolet Cruze nije lose auto,ali manje je auto od passa,za pare koje das za njega veoma je isplativo....
- PapakizSarajeva
Drug, Chevrolet Cruize je odlican automobil ... Reci mi koje to trenutno novo auto ne valja i sta su to mjerila dobar / los automobil ? Sta ti to ovi forumski strucnjaci ciji je maksimalni domet polovnjak ( u najboljem slucaju 2000. godina ) mogu posavjetovati ?
Bode im oci znak, ne valja jer ga pravi korejanac, on bi DA MOZE kupio audi A8, ali mu fali jos 140.000 KM, ... Ovo su ti odgovori na forumu ...
Drug, otidji, pogledaj, pregledaj, provozaj probni krug i sve ce ti se samo kazati ...
Ja cu ako Bog da uskoro promjeniti automobil. Odlucio sam se za novu KIA Sportage, meni se svidja, zadovoljava sve ono sto ja trazim od automobila. I zaboli me sta ce mi reci neko ko vozi golfa, audija, megana (iz 1996. god)...
Bode im oci znak, ne valja jer ga pravi korejanac, on bi DA MOZE kupio audi A8, ali mu fali jos 140.000 KM, ... Ovo su ti odgovori na forumu ...
Drug, otidji, pogledaj, pregledaj, provozaj probni krug i sve ce ti se samo kazati ...
Ja cu ako Bog da uskoro promjeniti automobil. Odlucio sam se za novu KIA Sportage, meni se svidja, zadovoljava sve ono sto ja trazim od automobila. I zaboli me sta ce mi reci neko ko vozi golfa, audija, megana (iz 1996. god)...
-
Ublehas
#17 Re: CHEVROLET CRUZE
Cruze dimenzijama je tu negdje sa passatom, dug 4.6m, sirok 1.8m, samo sto mu je unutrasnjost ipak malo manja narocito zbog zakrivljenog krova koji smanjuje prostor, ali je zato ljepsa od passatove
. Govorim za ovaj starji model passata, novog jos nisam vidio.
@astr0naut, neznam kod tebe ali kod mene grijanje odnese, nemam primjedbi nimalo, naprotiv
@astr0naut, neznam kod tebe ali kod mene grijanje odnese, nemam primjedbi nimalo, naprotiv
-
Desert Wind
#18 Re: CHEVROLET CRUZE
Ja ne znam kakvu ti protekciju imas na forumu pa si jos uvijek tu te i dalje mozes ljude da nazivas kretenima vrijedjas i usljiras kako hoces al eto izgleda da ima i takvih SLUCAJEVA kao ti - dok su mene banovali radi spominjanja (pre)tvrdog dilda... Iskreno mi je zao nakon sveg tvog ponasanja na forumu, sto sam ti dao onda hint za tvog zagušenog svehvaljenog golfa a jos vise me je stid sto si iz zenice...sheikh wrote:headbanger wrote:pojma ti nemasgolfista wrote:ja sam mislio da je to Daewoo...svašta...
o kakvom zlu ti pricas
Sacu ja reci da si ti stvarno uzimao neke sumnjive supstance kada si rekao da je prostraniji od passata![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ostali ce reci da ja moram VW odmah spominjati i kovati u zvijezde,ali prije mene su spomenuli i rekli da je cruze prostraniji od njega????????? ma dajjjjjjjj![]()
![]()
![]()
![]()
Chevrolet Cruze nije lose auto,ali manje je auto od passa,za pare koje das za njega veoma je isplativo....
PapakizSarajeva wrote:Drug, Chevrolet Cruize je odlican automobil ... Reci mi koje to trenutno novo auto ne valja i sta su to mjerila dobar / los automobil ? Sta ti to ovi forumski strucnjaci ciji je maksimalni domet polovnjak ( u najboljem slucaju 2000. godina ) mogu posavjetovati ?
astr0naut wrote:vec 13 mjeseci vozim cruze 1.8, LT paket opreme.
- sheikh
#19 Re: CHEVROLET CRUZE
Ja ne znam kakvu ti protekciju imas na forumu pa si jos uvijek tu te i dalje mozes ljude da nazivas kretenima vrijedjas i usljiras kako hoces al eto izgleda da ima i takvih SLUCAJEVA kao ti - dok su mene banovali radi spominjanja (pre)tvrdog dilda... Iskreno mi je zao nakon sveg tvog ponasanja na forumu, sto sam ti dao onda hint za tvog zagušenog svehvaljenog golfa a jos vise me je stid sto si iz zenice...
nije cruze bez razloga proglasen za best by car 2010. u svijetu[/quote]
predobra analiza jaro - da je i meni jedan recimo ocean plavi ili crni...[/quote]
Pa jarane kakva protekcija????
Ti spominjes neki pretvrdi dildo??? wtf????
Niko ne govori da je vw nesto waooooo
ali je kvalitetniji od chevroleta
bolesno je reci da je kupis cruza a dobijes insigniu
to moze neko dijete reci
Vjeruj mi,izmedju ta dva auta razlika je enormna,u svakom pogledu,cijene,kvaliteta,klase,motora,udobnosti....
zato molim te frende
Mind your own bussines
nije cruze bez razloga proglasen za best by car 2010. u svijetu[/quote]
Pa jarane kakva protekcija????
Ti spominjes neki pretvrdi dildo??? wtf????
Niko ne govori da je vw nesto waooooo
to moze neko dijete reci
Vjeruj mi,izmedju ta dva auta razlika je enormna,u svakom pogledu,cijene,kvaliteta,klase,motora,udobnosti....
zato molim te frende
Mind your own bussines
-
astr0naut
#20 Re: CHEVROLET CRUZE
ublehas, ne znam ti ni asm reci zbog cega nisam zadovoljan grijanjem.
nekad mu, kad je hladno, treba malo vise da ugrije unutrasnjost. nekad, istina vrlo rijetko, zacuje se amonijak u tragovima, a to od novog auta ne ocekujem.
ostalo je besprijekorno.
ljudi, sta se to s vama desava? zar ne mozete ni o ovako bezazlenoj temi raspravljati bez bijesa, spustanja, pizdrarija. pricamo, iznosimo utiske, ohladite malo.
nekad mu, kad je hladno, treba malo vise da ugrije unutrasnjost. nekad, istina vrlo rijetko, zacuje se amonijak u tragovima, a to od novog auta ne ocekujem.
ostalo je besprijekorno.
ljudi, sta se to s vama desava? zar ne mozete ni o ovako bezazlenoj temi raspravljati bez bijesa, spustanja, pizdrarija. pricamo, iznosimo utiske, ohladite malo.
-
Ublehas
#21 Re: CHEVROLET CRUZE
Taj "amonijak" je u stvari kondenz iz klime jer: kad pritisnes dugmic za okretanje ventilacije na sofersajbu + ventilator automatski se ukljucuje i klima bez da je palis na prekidac, znaci kompresor radi ali samo na temperaturi iznad mislim 2C, ispod na niskim temperaturama iskljucuje se. Fol je u brzem razmagljivanju sajbe i stakala. Ja sam pratio kompresor i na temp ispod nule na tom rezimu, neradi ali se povremeno zavrti na 10-sekundi i vjerovatno malo baci plina od klime koji se kondenzuje u ventilaciji te se malo zacuje. Inace na temp iznad 2C kad je grijanje ka sajbi klima radi ali samo susi zrak, tj. zrak ipak izlazi topao.astr0naut wrote:ublehas, ne znam ti ni asm reci zbog cega nisam zadovoljan grijanjem.
ostalo je besprijekorno.
- drndalo
#22 Re: CHEVROLET CRUZE
Ublehas wrote:Veliki gepek 450l jos da su 5-ta vrata bio bi extra.
Cruze je za Zenevu u martu najavljen i kao 5-vratna varijanta...
-
Desert Wind
#23 Re: CHEVROLET CRUZE
izgleda dobro do jajadrndalo wrote:Ublehas wrote:Veliki gepek 450l jos da su 5-ta vrata bio bi extra.
Cruze je za Zenevu u martu najavljen i kao 5-vratna varijanta...

-
Desert Wind
#24 Re: CHEVROLET CRUZE
u pravu si sto posto - kad stavis isti 1,9TDI motor u seat ibizu, folcvagen golfa i audi a6 a jedno kupis za 24 000, drugo za 34 a trece za 44 000 maruna sa istim motoromgolfista wrote:pa dobro, ionako ovih godina sistem vrijednosti je otišao, zajedno sa cijelim svijetom, u pm..Tako da danas možeš reći da je daewoo prostraniji od auta iz veće klase?!?? ili da je odličan auto, kome se , doduše ponekad, osjeti smrad amonijaka ili ponekad ne grije adekvatno, pa možete malo nazebsti. Ali sve to nema veze, jer je on prostraniji ljepši kvalitetniji a duplo jeftiniji od passata, a grijati se možete i kod kuće, a kako se preporučuje ovih dana i boravak na svježem zraku, dovoljno je da se umotate u deku sjedete u svog novog daewooa i pravac planina..na svjež zrak da malo očistite pluća od smrada amonijaka...Neki ljudi jednostavno ne mogu ili nece da shvate princip tržišne ekonomije, jer taj cruze nije bezveze u osnovnoj izvedbi dvadesetak hiljadai kusur. Jednostavano se taj kvalitet može proizvesti za taj novac i u z to još i zaraditi, dok je najopremljeniji model i duplo skuplji, zašto?, Zato što kod dodatne opreme nema fuša, koža, ksenoni, navigacije i zvučnija elektronika košta koliko košta i tu nema kalkulacije , zato se kalkuliše sa karoserijom, plastikom, izolacijom, zaštitom, bojom i slično.
Eto dragi moji, imajte to na umu, i drugi put kada kažete da je kompaktni daewoo prostraniji ili kvalittniji od automobila iz više klase, pripazite, može vas svježe zaklana ćurka pogoditi posred te prazne tintare...
- AmADin_gospo
#25 Re: CHEVROLET CRUZE
de bogati golfista smiri malo hormone.. vidim da ti podivljaju čim neko spomene neko drugo auto osim wagena.
možeš ti pričati šta hočeš, ali ni passat novi se nebi prodavao za 47k nego za 56k+ ko i prošli, da ga na to nisu natjerali japanci, koreanci, francuzil il ko već još.
Chevy Cruze 2.0 TD u full-u košta 36.525 KM dok gol passat (koji je ipak viša srednja klasa) košta gol 47k KM, Oktavia 2.0 TD ambiente opreme košta 33.673 KM dok golf 6 1.6 TD Trendline opreme košta 36.877. tako da se s sigurnošču reči da je Chevy cruze bolji izbor.
možeš ti pričati šta hočeš, ali ni passat novi se nebi prodavao za 47k nego za 56k+ ko i prošli, da ga na to nisu natjerali japanci, koreanci, francuzil il ko već još.
Chevy Cruze 2.0 TD u full-u košta 36.525 KM dok gol passat (koji je ipak viša srednja klasa) košta gol 47k KM, Oktavia 2.0 TD ambiente opreme košta 33.673 KM dok golf 6 1.6 TD Trendline opreme košta 36.877. tako da se s sigurnošču reči da je Chevy cruze bolji izbor.