Chelsea FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
belafonte

#26 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

Hahahaha, nemoj ba Looser biti k'o oni iz Looserpoola, sramota je doci a ne cestitat na pobjedi nego odmah komentarisati sudjenje :roll: , lijepo se vidi da je sudija kreno svirat faul al je pustio prednost i onda igraci ManU iako vide da Evra lezi nastavljaju akciju nakon cega gube loptu i Chelsea iz kontre poentira, sve kristalno jasno, ruzno je vaditi se na nesto sto nije ni postojalo, posebno me iznenadio SAF kad je prigovarao sudiji i vezi toga, ruzno :(

Inace, Chelsea zasluzeno uzeo trofej, bio je duel dvije ravnopravne ekipe i Chelsea je bio bolji za nijansu a ta nijansa je bolje izvodjenje penala :dance: :dance:
Evra, najbolji lijevi bek svijeta i onako da opuca penal hahaahahah, ponizi ga Cech ?

btw sto Anderson nije igro ?
ja.neron

#27 Re: Chelsea FC

Post by ja.neron »

pa što onda nije dao žuti karton nakon dosuđene prednosti u koju je samo drogba povjerovao i lampard je blenuo kad je vidio da sudija ne prekida njihov kontranapad i njegov pogodak, a za andersona nemam pojma što nije igrao valjda umoran od utakmice sa Valensijom i još ga čeka put u Brazil
GODZZILA

#28 Re: Chelsea FC

Post by GODZZILA »

Nema niko ni najmanje pravo da Chelsea okarakterise kao ekipu koja ne prakticira Fair play, jer kad se osvrt napravi na prethodnu sezonu i niz pogresnih sudijskih odluka od offside kiksova pa do situacija sa mrcinom Overbro jasno je da prednost koju su iskoristili plavi odobrena od strane sudije.
A Frenkie je i sam skromno proslavio pogodak tako da pozdravljam njihovu pobjedu i pocetak nove sezone. :bih:
belafonte

#29 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

ja.neron wrote:pa što onda nije dao žuti karton nakon dosuđene prednosti u koju je samo drogba povjerovao i lampard je blenuo kad je vidio da sudija ne prekida njihov kontranapad i njegov pogodak, a za andersona nemam pojma što nije igrao valjda umoran od utakmice sa Valensijom i još ga čeka put u Brazil

Ne znam jel umoran, al evo vidim Brazil igra u Estoniji prijateljsku, jel ide u Brazil zbog nekih drugih razloga ?
Treba mi ta info zbog one igre fantasy :D
belafonte

#30 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

Sta reci nakon prvog kola, ja sam vec bio upisao nerijesen rezultat kad ga je Drogba s(p)retno zavuk'o, mogao se pobjednik davno rijesit, Drogba previse fula, al eto iskupio se, onda u odbrani je skripalo, im'o je Hull jos dvije sanse, Anceloti kaze da se jos uvijek privikavaju na sistem, nek se oni privikavaju al nek i pobjedjuju usput :dance:
Vidjet cemo protiv Sunderlanda na sta to lici, malo ce se vise i oni otvoriti, Sunderland je sklopio lijepu ekipu, konkurisu za Kup Uefa sigurno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#31 Re: Chelsea FC

Post by Tomahawk11 »

Chelski... :x umalo me srce ne strefi... stavio ih fixno, gledam tekmu, prime gol, ma ne sikiram se, dace 3, a ono jedva neki polucentarsut udje u 90+... :x uff, imali su prilika, ali sve nekako stihijski, nije bas bilo to tecno ili ih je Hull dobro zatvorio?! Vidjecemo sa sunderlandom.
belafonte

#32 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

Ja sam jos bez rijeci nakon sinocnje rapsodije, kad te protivnik ovako pohvali onda mozes mislit kako je bilo :)
Sunderland manager Steve Bruce had no regrets following his side's defeat, and insisted it was simply a better team he was facing.

'Sometimes you just have to admit that we have been beaten by a very good team, there is no disgracing that,' said Bruce.

'We tried our utmost, gave everything we could give, but in the end we just couldn't cope with Chelsea, the way they moved the ball, it was a very difficult evening for us.

'We all aspire to be the best, and when you see a performance like that you can understand why Chelsea will be competing in every competition this year.

'It was arguably one of the best Chelsea performances I have seen in a long time and sometimes you have to hold your hands up and say well played.'
I agree, ne ureklo se :wink:
cyprus

#33 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

Chelsea ove sezone ima daleko najjači tim u Engleskoj, i sad je samo do Ančelotija da to ne uprska :)
Miralem80

#34 Re: Chelsea FC

Post by Miralem80 »

realno govoreci imaju jako uigranu ekipu, a to donosi rezultate....dosuse nesto se znaju muciti u prvom poluvremenu ali drugo je njihovo...barem je tako bilo u ove prethodne dvije utakmice.
mislim da Anceloti nece previse eksperimentisati sa ekipom, moglo se to dosada i vidjeti...mozda bi bilo dobro da i Ševa proradi, da adekvatno moze u nekim trenutcima zamjeniti Drogbu...ali definitvno imaju ekipu koja moze do naslova prvaka, a za ligu prvaka to je vec druga prica...zavisi kakva je Barca i kakav ce tim imati ( mislim na medjusobnu uigranost i razumjevanje igraca na terenu)...

dajem sebi za pravo da prognoziram da bi finale lige prvaka moglo biti izmedju Barce i Chelsea. :-D
belafonte

#35 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

Eh da hoce to finale biti pa da proklinju dan kad im je Ovrebo pomog'o :wink:

Danas nastavak odlicnih igara, Jensen je prejak golman, gledo sam par situacija, kako se extra frajer postavlja kod udaraca, respect jedan veliki, beton je frajer definitivno.
Al Anelka, Anelka, koliko god ga hvale sad, nikako se ne mogu otet utisku da nije kapacitet za Celsi, jednostavno mu fali nesto, eto prosle sezone je bio najbolji strijelac lige ali opet mi nesto smeta kod njega, ne mogu ga nikako uvrstit rame uz rame sa Drogbom, Torresom, Rooneyem itd.
Kako fuli danas zicer jedan na jedan s golman, dragi Anelka :-)
Petit_Beurre

#36 Re: Chelsea FC

Post by Petit_Beurre »

cyprus wrote:Chelsea ove sezone ima daleko najjači tim u Engleskoj, i sad je samo do Ančelotija da to ne uprska :)
Ancelotti je ono što je falilo Chelsea-u. On je zadnji koji će uprskati :thumbup:
belafonte

#37 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

10 godina nakon prvog pojavljivanja u Ligi prvaka

http://www.chelseafc.com/page/LatestNew ... 85,00.html

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Evo i video s tekme protiv Barce

http://www.youtube.com/watch?v=AKdQVnpUdDo

Sjecam se Bahe velikog navijaca svih klubova koji igraju protiv Celsija :x , prije gola Celsija, Baho urlice: Neeeee Hespuuuu, ne Hespu haahahahahah
Steta, s Barcom smo poceli s Barcom cemo i zavrsiti(nadam se ove godine), veliki su nam duznici :dance:
Baltazar_khan

#39 Re: Chelsea FC

Post by Baltazar_khan »

Očekujem odgovor od hidranta :D
cyprus

#40 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

Kako misle "kazniti zbog ohrabrivanja da raskine ugovor"? Po meni nidže veze :-) :-)
hidrant

#41 Re: Chelsea FC

Post by hidrant »

:lol:

Ovo je postalo preofirno, brata mi.

Haj ne volim ni ja Chelski, al' sto je nepravedno, nepravedno je.

Dragi Platini, jebo te Laporta i onaj matori Perez.
Pa Barca i Real nisu niti jednog igraca doveli na gospodski nacin.
To su obicni lazovi koji nastoje obmaniti igrace kako direktnim uticajem
tako i preko svojih novina, onih Asova i Marki.
Nema veze.
Sve ce se ovo vratiti.
Kad Perez bude molio za neku Europsku ligu, mi cemo mu se smijati.

Platini, haj ga malo!
belafonte

#42 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

hidrant wrote:

:lol:

Ovo je postalo preofirno, brata mi.

Haj ne volim ni ja Chelski, al' sto je nepravedno, nepravedno je.

Dragi Platini, jebo te Laporta i onaj matori Perez.
Pa Barca i Real nisu niti jednog igraca doveli na gospodski nacin.
To su obicni lazovi koji nastoje obmaniti igrace kako direktnim uticajem
tako i preko svojih novina, onih Asova i Marki.
Nema veze.
Sve ce se ovo vratiti.
Kad Perez bude molio za neku Europsku ligu, mi cemo mu se smijati.

Platini, haj ga malo!
:dance: :dance:

Ko se maca lacha, la kukaracha :lol:
Ma bice to OK, sad ide zalba, ima da Platini & co pojedu sva sranja koja su izasrali :skoljka:
Otvaraju debili Pandorine kutije, prvo Eduardo, sad ovo
Lens have accused Chelsea of offering the family of Gael Kakuta 'a lot of money' in order to secure the youngster, and they are confident in their case.
Ovo me neodoljivo podsjeca na slucaj ManU-Lazio-Macheda, mozda je razlika ta sto je ManU stavio na sto dolare a Celsi rublje haahahahahha
The rest of the Premier League’s 'Big Four’ have all cherry-picked the best talent from youth systems all over the world in an attempt to secure their own futures and Chelsea are not the first to attract criticism.

Fran Mérida, the Arsenal midfielder, was ordered to pay £2.5 million to Barcelona “for failing to meet the terms of a personal precontract” with the Catalan side, while Borussia Dortmund were furious with Liverpool for taking Germany Under-19 left-back Christopher Buchtmann before he agreed professional terms.

Manchester United have, at various times, stood accused of poaching some of Brazil’s most promising players, as well as inviting reproach for their signing of the Italian youngsters Davide Petrucci and Federico Macheda. And earlier this month Le Havre accused United of poaching French star Paul Pogba.

Exchange students

Foreign players at the Big Four’s academies – and where they arrived from.

Liverpool: Damien Plessis (Lyon), Daniel Ayala (Seville), Christopher Buchtmann (Dortmund), Gerardo Bruna (Real Madrid), Francisco Duran (Malaga), Daniel Pacheco (Barcelona), Martin Hansen (Brondby), Nikola Saric (Herfolge), Vincent Weijl (AZ Alkmaar)

Manchester United: Fabio da Silva (Fluminense), Rafael da Silva (Fluminense), Federico Macheda (Lazio), Ron-Robert Zieler (FC Koln), Davide Petrucci (Roma), Magnus Eikrem (Molde), Rodrigo Possebon (Internacional), Paul Pogba (Le Havre)

Arsenal: Vito Mannone (Atalanta), Fran Mérida (Barcelona), Francis Coquelin (Laval), Pedro (Figueirense), Sead Hajrovic (Grasshoppers), Ignasi Miquel (Cornella), Nacer Barazite (NEC Nijmegen), Oghuzan Ozyakup (AZ Alkmaar)

Chelsea: Gaël Kakuta (Lens), Jeffrey Bruma (Feyenoord), Patrick van Aanholt (PSV), Miroslav Stoch (FC Nitra), Philipp Prosenik (Rapid Vienna)
Fifa’s Regulations on the Status and Transfer of Players, Article 17, paragraph 4, states: “It shall be presumed, unless established to the contrary, that any club signing a professional who has terminated his contract without just cause has induced that professional to commit a breach. The club shall be banned from registering any new players, either nationally or internationally, for two registration periods.”

In 2005 Roma were banned from the transfer market for two windows over their signing of Philippe Mexès from Auxerre. The club appealed to the Court of Arbitration for Sport (CAS), which ordered that Roma should be banned only from the January 2006 window.

Sion, of Switzerland, received a similar Fifa ban in April for two transfer windows after enticing Essam El Hadary from Al Ahly. Sion appealed to CAS, which has frozen the sanction while it deliberates. A verdict is likely this year.
studeni76

#43 Re: Chelsea FC

Post by studeni76 »

Pod istragom je i ManUTD zbog dovodjenja nekog djecaka od 16god iz Le Havre. lako moguce da zarade istu kaznu.
A kao da gledam da na red dolazi Arsenal.

Iskreno,i treba regulisat ove stvari.mali klub ima talentovane djece al im drzavni zakon nedozvoljava potpisivanje ugovora sa tako mladim igracima. i onda se pojave neglezi kod kojih takav zakon nepostoji i odvedose sto je vrijedno. to je dobro za pojedinca i njegovu porodicu al nije za fudbal.
windfucker

#44 Re: Chelsea FC

Post by windfucker »

samo corav i glup moze da ne primjeti da se radi o klasicnom udaru od strane fife i uefe na engleske timove sa namjerom da se prekine dominacija engleskih timova u evropskim takmicenjima...
idiotluk po sistemu nek englezima krepa krava... :run:
cyprus

#45 Re: Chelsea FC

Post by cyprus »

studeni76 wrote: Iskreno,i treba regulisat ove stvari.mali klub ima talentovane djece al im drzavni zakon nedozvoljava potpisivanje ugovora sa tako mladim igracima. i onda se pojave neglezi kod kojih takav zakon nepostoji i odvedose sto je vrijedno. to je dobro za pojedinca i njegovu porodicu al nije za fudbal.
Slažem se da treba regulisat, al ne na ovako debilan način. Čuj kazna zbog "ohrabrivanja" :-) , šta se sve može okarakterisat kao ohrabrivanje...

Mislim da bi trebali raditi nešto kao ograničavanje broja stranaca u ekipama, zabranu prelazaka mladih igrača itd.
studeni76

#46 Re: Chelsea FC

Post by studeni76 »

Svakako da je los nacin.UEFA je puna toga u zadnje vrijeme,tih nekih cudnih odluka.sve je to u najboljoj namjeri al tesko prolazi jer je selektivno djelovanje,od slucaja do slucaja.
leo karan

#47 Re: Chelsea FC

Post by leo karan »

Pa Bayern Muenchen godinama dovodi igrace bas ovako ili slicno - nagovaraju igrace da ne produzuju ugovor s klubom u kojem su trenutno, da bi ih oni (Bayern) doveli bez obestecenja. Bukvalno ucjenjuju igrace, ako produze ugovor, oni nece placati ta obestecenja i nece ih dovesti. hoce dzaba ili nikako
tek posljendnju godinu dana su poceli da izdvajaju vece cifre, jer su skontali da su pali kurcu za usi
Petit_Beurre

#48 Re: Chelsea FC

Post by Petit_Beurre »

windfucker wrote:samo corav i glup moze da ne primjeti da se radi o klasicnom udaru od strane fife i uefe na engleske timove sa namjerom da se prekine dominacija engleskih timova u evropskim takmicenjima...
idiotluk po sistemu nek englezima krepa krava... :run:
niđe veze. jadni engleski timovi, baš ih žalim :-)
belafonte

#49 Re: Chelsea FC

Post by belafonte »

Kad se samo sjetim prosle sezone, niti jedna pobjeda u gradskim derbijima sve do kraja sezone i demoliranja Arsenala, onda 1 bod samo u duelima "velike cetvorke", ovo je onda ogroman napredak, raskovali smo ko shupu pjetlice, ali vidi se da to nije jos podmazano do kraja, bilo je rupa, al na ruku na srce Totenham je odmara ovu heftu dok je Celsi igro LP, tako da je dozvoljeno odredjeno popustanje u koncentraciji.

Samo da Drogba bude OK :|
dimu

#50 Re: Chelsea FC

Post by dimu »

sta je bilo sa drogbom ? povrijedio se ? nisam gledao kraj utakmice, od njegovog gola...
Post Reply