Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post Reply
no_mani=no_fjučr

#1 Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by no_mani=no_fjučr »

Na youtube kanalu tjednika Novosti objavljena je video reportaža koja govori o posjetu članova redakcije Charlie Hebdoa redakciji Feral Tribunea. Ovaj posjet dogodio se ratnih devedesetih, a u izaslanstvu francuskog satiričnog časopisa našao se i Georges Wolinski, čuveni francuski satiričar koji je nedavno poginuo u terorističkom napadu na parišku redakciju francuskog satiričnog lista. U videu vidimo Predraga, Boru i Viktora, nešto mlađe, ali jednako duhovite kao danas. Francuskim kolegama oni govore o ratu u Hrvatskoj, o Splitu i Feralu, da bi svi skupa na koncu zaključili: pa mi već godinama radimo u istim novinama.

Image

Zanimljivo prijateljstvo, da li je mozda utemeljeno na antifasizmu, nista nije od Boga, nastalo od majmuna ili rabina moshe bne maimoona?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Truba »

kupio sam nekoliko brojeva fekala
jedan je bio s naslovnicom popovski udarac :mrgreen: ok fore i zezanja
ako imas 23 god

preraste to covjek
neki zauvijek ostanu u tom folu
da je valjao ne bi propao na kraju krajeva
insomnia78

#3 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by insomnia78 »

Dobra emisija
no_mani=no_fjučr

#4 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Tudjman je drzao Feral u Hrvatskoj iz razloga sto je od medjunarodne zajednice u korist Ferala dobivao pozitivna misljenja o slobodi govora, Franjo je njih kvalitetno iskoristio. Potrosio.
Renta

#5 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Renta »

Black swan wrote:kupio sam nekoliko brojeva fekala
ako imas 23 god

preraste to covjek

Puno sličnosti između ta dva lista. Feral odličan na prvu, ali dojadi nakon par brojeva. Generalno, razmišljam kao Black swan.
madner

#6 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by madner »

Generalno, svaki stovatelj Njofre tako razmislja. :D
insomnia78

#7 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by insomnia78 »

Imali bi vjerovatno i isti kraj da se u sve to nisu umjesala ona dva debilna brata
Renta

#8 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Renta »

madner wrote:Generalno, svaki stovatelj Njofre tako razmislja. :D

Momak, za tvoju informaciju ja sam tada kad je Feral bio aktualan (prva polovica 90-tih) bio poprilično protiv Tuđmana i apsolutno protiv gušenja slobode medija..ako govorimo o Feralu.
A Tuđman je čuda izvodio da uništi Feral......no, Feral zasigurno i srećom, nije glavna odrednica Tuđmanove ostavštine, tek jedna sporedna loša stranica.
dječak sa šibicama

#9 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by dječak sa šibicama »

no_mani=no_fjučr wrote:Tudjman je drzao Feral u Hrvatskoj iz razloga sto je od medjunarodne zajednice u korist Ferala dobivao pozitivna misljenja o slobodi govora, Franjo je njih kvalitetno iskoristio. Potrosio.
Feral je sam sebe potrosio, odnosno unistio, Heni Erceg i Viktor Ivancic su od novca Ferala kupili 4 stana i tako novine doveli do bankrota. O tome svjedoce bivsi novinari i radnici Ferala, kojima su Erceg i Ivancic ostali duzni brojne plate.
insomnia78

#10 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by insomnia78 »

Mislim da je ovdje vise u pitanju katolicka dogma
no_mani=no_fjučr

#11 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Renta wrote:

Momak, za tvoju informaciju ja sam tada kad je Feral bio aktualan (prva polovica 90-tih) bio poprilično protiv Tuđmana i apsolutno protiv gušenja slobode medija..ako govorimo o Feralu.
A Tuđman je čuda izvodio da uništi Feral......no, Feral zasigurno i srećom, nije glavna odrednica Tuđmanove ostavštine, tek jedna sporedna loša stranica.
Tudjman je imao savjetnike da ne ugasi Feral? Polovicom 90 tih su mogli nestati Feralovci koliku je Tudjman imao moc, da se ne lazemo. Tudjman je bio general zlocinca tita, zar ne?
JohnnyS

#12 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by JohnnyS »

Feral je više koristio krivoustom nego što mu je štetio, kao što je već primjećeno. Niska tiraža, minimalan utjecaj na javno mijenje, a može se prikazati američkoj ambasadi da je tolika razina slobode medija pa da se golog predsjednika može stavljati na naslovnicu. Za krimogeni režim je puno veća opasnost bio Radio 101, a podršku tom mediju smo mogli vidjeti kad su ga pokušali ugasiti. Da je Feral bio išta više od štiva nacionalnih manjina, dalmatinskih autonomaša te ljudi koji istinski vjeruju u ljudska prava (a takvih nažalost u Hrvatskoj nema puno) Frenki bi i njih barem pokušao ugasiti.
insomnia78

#13 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by insomnia78 »

"Titova noga odabrala slobodu" :D
Image
madner

#14 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by madner »

Krivousti je naravno pokusao da ugasi Feral, to sto nije uspio je druga prica. Od poreza do poziva u vojsku, bilo je svega.

No dok je bilo diktatora, bilo je i smisla imati takvu novinu. Sa njegovim odlaskom, drugi mediji vise nisu bili toliko smjesni te je ostala samo ona taraba sto je i unistila Feral. Plavka, dosadna ofo ono.
JohnnyS

#15 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by JohnnyS »

Svejedno mislim da FT nije imao značajniju ulogu u kreiranju javnog mijenja u RH, pogotovo u usporedbis Globusom i Nacionalom. Na kraju je došao i Jutarnji list, ali tada je HDZ već bio zreo za pad tako da nije ni trebala medijska podrška oporbenoj koaliciji. Ja FT-u sam najviše zamjerao nedostatak zauzimanja neke afirmativne političke opcije. Oni su samo bili protiv. Ne samo HDZ-a (što je uvijek pozitivna stvar, tad pogotovo :D ), nije im valjao Račan, nije im valjao Budiša, nije ovaj, nije onaj. Dugoročno, takvi projekti koji odišu tolikom negativnošću okupljaju oko sebe sve manje i manje nihilista i mizantropa dok naposljetku ti mizantropi i nihilisti ne počnu prezirati i takve projekte.
madner

#16 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by madner »

To je tesko reci. Tiraz FT je bio znatno veci, no bilo su toliko ljevo nastrojeni da ni jedna veca firma nije zelila da se reklamira u istom. To je cijena ne komformizma.

Znacajan broj otkrivenih afera, napada na nedodirljive, koji su itekako imali uticaja na drustvena zbivanja. To koliko su kreirali misljenje javnosti je druga prica.
Nomo

#17 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Nomo »

ako imas 23 god

preraste to covjek

nazalost , na ovom svijetu nije rijedak slucaj da dobar , hrabar , pametan , duhovoit , lijep , talentovan , pravedan , cestit , covjekoljubiv , human ...propadne , nestane ...nema ga . takodje na nesrecu i nazalost losi , ruzni , zli , krvolocni , puni mrznje , nacionalisti , fasiti , lopovi , banditi , ubice raznih fela ...dugo zive . u prvu kategoriju spada Feral a u drugu oni koji su ga stavili na lomacu i zapalili na Rivi nekoliko stotina brojeva i oni koji Feral zovu fekal .
Nomo

#18 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Nomo »

Renta wrote:
ako imas 23 god

preraste to covjek

Puno sličnosti između ta dva lista. Feral odličan na prvu, ali dojadi nakon par brojeva.
Generalno, razmišljam kao Black swan
.

nasla krpa zakrpu
Truba

#19 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Truba »

nomo ne laprdaj
takvo razmišljanje jednog feralovca vecina normalnih ljudi napusti do 27
kad nadje pravi posao i kad se krene brinuti o kuci budzetu poslu i tako dalje

nisam ja to rekao to su naucnici zakljucili
oni sto proucavaju politicku znanost
sto si stariji prirodno je da napustas pedoliberalizam i pljuvanje po tradiciji i domovinskim vrijednostima
naravno uvijek postoje oni koji nikad ne odrastu
sindrom petra pana

ode feral ostade hrvatska slobodna i neovisna blagoslovljena puna crkava i svetaca
a pljackali su je i lijevi ne samo desni
Nomo

#20 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Nomo »

Black swan wrote:nomo ne laprdaj
takvo razmišljanje jednog feralovca vecina normalnih ljudi napusti do 27
kad nadje pravi posao i kad se krene brinuti o kuci budzetu poslu i tako dalje

nisam ja to rekao to su naucnici zakljucili
oni sto proucavaju politicku znanost
sto si stariji prirodno je da napustas pedoliberalizam i pljuvanje po tradiciji i domovinskim vrijednostima
naravno uvijek postoje oni koji nikad ne odrastu
sindrom petra pana

ode feral ostade hrvatska slobodna i neovisna blagoslovljena puna crkava i svetaca
a pljackali su je i lijevi ne samo desni

zglajzo si skroz . mislio sam da si puno pametniji . feral je nesto najbolje sto se desilo na ovim prostorima i puno sire u 20 stoljecu . feral nikad nije dirao ni u kakve vrijednosti . ti ljudi postuju vjerske i nacionalne osjecaje i sve druge vrijednosti hrvtskog naroda i katolika . ali su ljudi antifasisti . ti ocito nikad nisi ni citao ni feral .
Truba

#21 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Truba »

na kraju zivota ostaje ti Bog vjera obitelj i domovina
nisam ja to rekao nego stari ljudi
a ja vidim da zivot ide prema tome
a ne sjecamo se isprdaka fekala lupige i ostalog ljevicarsko pedoliberalnog medija koji bi razorio obitelj nego obitelji naseg zavičaja i onoga sto. smo stvorili
nqjcesce su to obitelji...
ono sto fekalovci zele rastociti svojim propedo piskaranjem
SaraFina

#22 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by SaraFina »

Pratim
Nomo

#23 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Nomo »

JohnnyS wrote:Feral je više koristio krivoustom nego što mu je štetio, kao što je već primjećeno. Niska tiraža, minimalan utjecaj na javno mijenje, a može se prikazati američkoj ambasadi da je tolika razina slobode medija pa da se golog predsjednika može stavljati na naslovnicu.
Za krimogeni režim je puno veća opasnost bio Radio 101
, a podršku tom mediju smo mogli vidjeti kad su ga pokušali ugasiti. Da je Feral bio išta više od štiva nacionalnih manjina, dalmatinskih autonomaša te ljudi koji istinski vjeruju u ljudska prava (a takvih nažalost u Hrvatskoj nema puno) Frenki bi i njih barem pokušao ugasiti.

:? :shock:
Last edited by Nomo on 22/02/2015 11:36, edited 1 time in total.
Nomo

#24 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by Nomo »

Black swan wrote:na kraju zivota ostaje ti Bog vjera obitelj i domovina
nisam ja to rekao nego stari ljudi
a ja vidim da zivot ide prema tome
a ne sjecamo se isprdaka fekala lupige i ostalog ljevicarsko pedoliberalnog medija koji bi razorio obitelj nego obitelji naseg zavičaja i onoga sto. smo stvorili
nqjcesce su to obitelji...
ono sto fekalovci zele rastociti svojim propedo piskaranjem
cuvaj se ti lakih zena i teskih droga . opasno ti je zdravlje naruseno . nije ni cudo da se bacas kamenjem na Feral ( mada ti to nisi ni citao niti ti to razumijes ) kada ti crkva i adz mozak popila .
zambaklija

#25 Re: Charlie Hebdo - Feral Tribune

Post by zambaklija »

Feralu svaka čast ali ovom čarliju nevjerujem ništa... :run:
Post Reply