CHAMPIONS ON ICE U ZETRI

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
valterbranisarajevo

#1 CHAMPIONS ON ICE U ZETRI

Post by valterbranisarajevo »

CHAMPIONS ON ICE U ZETRI

S ponosom Vas obavještavamo da će 7 Februara, povodom obilježavanja 24 godine Olimpijade biti upriličena manifestacija „Champions on Ice“. Manifestacija se odvija pod visokim pokroviteljstvom Grada Sarajeva u suorganizaciji ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo D.O.O. i ARTMAN Produkcije iz Slovenije.

„Champions on Ice“ je vrhunski spektakl u kojem sudjeluju svjetski, evropski i olimpijski prvaci, koji ljude širom svijeta oduševljavaju već 30 godina svojim akrobacijama na ledu. Ovo je prvi put da ovakav spektakl imamo na Balkanu, a pred sarajevskom publikom izvest će predstavu simboličnog naziva „Love Story“ u trajanju od dva sata.

Ukoliko se Vaš medij na bilo koji način želi uključiti u promociju ovog projekta pošaljite nam Vaše prijedloge, sugestije, ideje, želje ... Na raspolaganju imate radio jingle (30sec), press materijal (pisani mediji), fotografije izvođača, banner za elektronske medije , te određeni broj besplatnih ulaznica koje smo namijenili nagradnim igrama.

SPISAK UČESNIKA U MANIFESTACIJI CHAMPIONS ON ICE
„LOVE STORY“

Victor Petrenko
(Olimpijska zlatna medalja, višestruki svjetski i evropski prvak);

2. Evgeni Plushenko
(Olimpijska zlatna i srebrena medaljka, tri puta svjetski i pet puta evropski prvak);

Oksana Baiul
(Olimpijska zlatna medalja i svjetski prvak);

4. Surya Bonaly
(5 puta evropski prvak, 3 puta svjetska srebrena medalja);

5. Oksana Kazakova i Artur Dmitrijev
(Olimpijsko zlato, evropski prvak i svjetska bronzana medalja);

6. Sarah Abitbol i Stephane Bernadis
(Evropska srebrena i svjetska bronzana medalja);

7. Elena Grushina i Ruslan Groncharov
(Olimpijska i svjetska bronzana medalja);

8. David Sanchez
(Svjetska klasa, akrobacije u zraku);

9. Antonio Najarro
(Flamenko plesač svjetske klase);

GLAZBENICI

Moises Sanchez
(Piano/klavijatura)

Mario Rivas
(Bubnjevi)

Olga Dimenech
(Pjevačica)

Maxime Rodriguez
(Pjevač)

„SKATERS CHORUS“

Ariadna Canovas;

Cristina Udina;

Beatriz Perez;

Cristina Massons;

Ainhoa Gimeno.

Specijalni gosti produkcije Champions on Ice u Ljubljani i Sarajevu će biti:

1. ANA Babić operna umjetnica
2. NINO Prses

ORGANIZATOR MANIFESTACIJE JE :

KANTONALNO JAVNO PREDUZEĆE
ZOI ‘84 OLIMPIJSKI CENTAR SARAJEVO d.o.o. Sarajevo
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ovo ce biti odlicno, samo izbacite Ninu Prsesa, sta ce on da radi tamo? :-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

samo sprijecite unosenje bureka u alu foliji ko na proslavi 20.godina :D

valtere, hoce li pustiti snimak Bolera i Britanaca?
valterbranisarajevo

Sinoć sam u gradu vidio plakate za ovu manifestaciju, a kada sam došao kući dobio sam ovaj program na mail.. Ako dobijem još neke informacije postaviću...

Mislim da će ovo biti lijep događaj, ako ne budu preskupe karte..

Kako su se ono zvali Britanci? Torvil i????
valterbranisarajevo

Poslao sam link teme organizatoru, tako da se oni mogu upoznati sa prijedlozima, sugestijama i primjedbama. sarajevo-x raje... :)
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Čuj Nino Pršeš jadi moji...
Ivy

Post by Ivy »

http://www.youtube.com/watch?v=t2zbbN4OL98

Torvill & Dean, Sarajevo 1984 - Bolero
valterbranisarajevo

Ivy wrote:http://www.youtube.com/watch?v=t2zbbN4OL98

Da, da :)

Sjetio sam se još nečega. Par godina poslije ZOI, u Zetri je održana još jedna velika manifestacija, mislim da je bilo evropsko prvenstvo u umjetničkom klizanju. "Strašni" SSSR je osvojio sve zlatne medalje - osim jedne, na koju je bila pretplaćena djevojčica sa Wartburgom i "zaraznim" osmjehom - Katarina Wit..

Ali to su bila vremena kada su "dobri" hodali po zemlji..

Da li se svi oni sjećaju Sarajeva? - sigurno da, da li bi došli u Sarajevo kada bi ih neko pozvao - vjerovatno..

Kada su u jednoj TV emisiji Sandi Dubravčić pokazali trenutak kada je upalila olimpijski plamen, žena je bukvalno plakala kao malo dijete...
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Jel zna neko koliko ce kostati karte?
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

nebojeplavo wrote:Jel zna neko koliko ce kostati karte?
nisam sigurna da li se ovo odnosi i na nas ali evo sa stranice

Sektor C: predprodajna cena 19 €/ na dan prireditve 25 €
Sektor B: predprodajna cena 24 € /na dan prireditve 30 €
Sektor A: predprodajna cena 29 € /na dan prireditve 35 €
Sektor VIP:predprodajna cena 39 €/na dan prireditve 45 €

http://www.myspace.com/championsonice
valterbranisarajevo

Compos_Sui wrote:
nebojeplavo wrote:Jel zna neko koliko ce kostati karte?
nisam sigurna da li se ovo odnosi i na nas ali evo sa stranice

Sektor C: predprodajna cena 19 €/ na dan prireditve 25 €
Sektor B: predprodajna cena 24 € /na dan prireditve 30 €
Sektor A: predprodajna cena 29 € /na dan prireditve 35 €
Sektor VIP:predprodajna cena 39 €/na dan prireditve 45 €

http://www.myspace.com/championsonice
Moguće je da su ovo cijene za preformans koji će se održati u Ljubljani (s obzirom da su cijene u eurima). Nadam se da će kod nas, uzimajući u obzir ekonomsku situaciju, cijene biti malo niže...
pogresna

Post by pogresna »

Ovo se bas treba vidjeti!Jeva cekam,samo da karte ne budu preko 30km...
Ali Nino prses.......joj :?
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

pogresna wrote:Ovo se bas treba vidjeti!Jeva cekam,samo da karte ne budu preko 30km...
ma mozda se oklizne na ledu pa odustane :D
pogresna

Post by pogresna »

Compos_Sui wrote:
pogresna wrote:Ovo se bas treba vidjeti!Jeva cekam,samo da karte ne budu preko 30km...
ma mozda se oklizne na ledu pa odustane :D

Nadajmo se :D :D
valterbranisarajevo

I meni se Nino Pršeš ne uklapa u sve to, ali s obzirom da je organizator naglasio da mu se mogu uputiti primjedbe prijedlozi i sugestije, možda uradi nešto po ovom pitanju... 8-)
amrica

Post by amrica »

hocete li deen-a da pjeva himnu?
suncica24

Post by suncica24 »

Ja idem, pa makar morala odslusati i Ninu kako zavija na himnu :D
Jer, Pluscenko skace... a to se ne propusta :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

valterbranisarajevo wrote:

Sjetio sam se još nečega. Par godina poslije ZOI, u Zetri je održana još jedna velika manifestacija, mislim da je bilo evropsko prvenstvo u umjetničkom klizanju. "Strašni" SSSR je osvojio sve zlatne medalje - osim jedne, na koju je bila pretplaćena djevojčica sa Wartburgom i "zaraznim" osmjehom - Katarina Wit..

Da li se svi oni sjećaju Sarajeva? - sigurno da, da li bi došli u Sarajevo kada bi ih neko pozvao - vjerovatno..

Kada su u jednoj TV emisiji Sandi Dubravčić pokazali trenutak kada je upalila olimpijski plamen, žena je bukvalno plakala kao malo dijete...
Bila sam na proslavi 20 godina...ako se ne varam bila je katarina ... pustili su Bolero...kompletan utisak je pokvarila sjeverna tribina sa tupperware zdjelama punih bureka koji su na luk danfali sve do istocne...
a jedino cega se sjecam sa nase Olimpijade su njih dvoje, u ljubicastim odijelima...i Bolera...

:roll:
Lady Saray

Post by Lady Saray »

koliko upratih... karte su 16km
valterbranisarajevo

Lady Saray wrote:koliko upratih... karte su 16km
To se može podnijeti.. :)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

Post by Admir_1984 »

mIRCerka wrote:
valterbranisarajevo wrote:

Bila sam na proslavi 20 godina...ako se ne varam bila je katarina ... pustili su Bolero...kompletan utisak je pokvarila sjeverna tribina sa tupperware zdjelama punih bureka koji su na luk danfali sve do istocne...
a jedino cega se sjecam sa nase Olimpijade su njih dvoje, u ljubicastim odijelima...i Bolera...

:roll:
Na toj manifestaciji bio je i Oleg Vasiljev, koji je zajedno sa Jelenom Valovom dobitnik zlatne medalje na nasoj olimpijadi. I on i Katarina su plakali kada su na ekranu gledali svoj nastup iz 1984 godine. Oboje su bili po prvi put nakon 20 godina u Sarajevu, a Oleg je suznih ociju izjavio da je nervozniji sada, nego sto je to bio 1984 godine.

Ta noc mi je jedna od najljepsih u mom zivotu, mada se po meni to itekako moglo bolje organizovati.

Mene zanima dal ima neko onu pjesmu sa zatvaranja nashe olimpijade, "lijepo je bilo u Sarajevu, dovidjenja u Calgariju" ??
d2

Post by d2 »

karte afaik 16 KM
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

bogme nije ni 16 KM malo, al se za takvo sto isplati dati
Pasiflora

Post by Pasiflora »

d2 wrote:karte afaik 16 KM

Gdje ih se moze kupiti?
valterbranisarajevo

Eh evo ovdje sve piše...

Održana press konferencija povodom održavanja revije "Champions on Ice"
Sarajevo, 24.1.2008

Danas je u Zetri održana press konferencija na kojoj je najavljeno održavanje spektakularne revije "Champions on Ice" 7. februara u Ledenoj dvorani Zetre. Generalni pokrovitelj ovog vrhunskog spektakla u kojem će učestvovati svjetski, evropski i olimpijski prvaci, koji ljude širom svijeta oduševljavaju već 30 godina svojim akrobacijama na ledu jeste Grad Sarajevo, a suorganizatori su KJP ZOI'84 OCS d.o.o. i Artman Productions iz Slovenije. Generalni medijski pokrovitelj je NTV Hayat iz Sarajeva. Revija "Champions on Ice" bit će održana u okviru programa obilježavanja 24. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu.

Novinarima su se na press konferenciji danas obratili: Nedžad Ajnadžić, direktor KJP ZOI'84, Denis Zaimović, portparol Gradske uprave Grada Sarajeva, Sanela Poričanin, urednica programa NTV HAYAT, te Ilija Jovanović i Nino Pršeš, predstavnici Artman Productions-a.

"Ovaj čin smatramo najboljim doprinosom ukupnom obilježavanju godišnjice sarajevske Olimpijade, vraćanju olimpijskog duha i ponovnom dolasku svjetskih olimpijskih prvaka u olimpijsko Sarajevo. Namjera Grada Sarajeva je bila da u okviru programa obilježavanja 24. godišnjice Olimpijade u Sarajevu omogući jedan ovakav spektakl sa današnjim i bivšim svjetskim olimpijskim prvacima i za tu svrhu smo osigurali 72.500 eura." – kazao je Denis Zaimović, portparol Uprave Grada Sarajeva.

- Povod same manifestacije je veoma značajan. 7-og februara Sarajevo će ponovno biti u centru medijske pozornosti, ponovo ćemo malim dijelom na sopstveni način proživjeti sve ono što se desilo 1984. godine sa velikom nadom da ćemo ponovo biti domaćini održavanja ZOI - kazao je Ajnadžić.

Ilija Jovanović, menadžer projekta "Champions on Ice", i predstavnik Artman Produkctions-a iz Slovenije, istakao je da je ovo prvi put da ovakav spektakl imamo na Balkanu, a pred sarajevskom publikom bit izvedena predstava simboličnog naziva "Love Story" u trajanju od dva sata.

NTV Hayat je generealni medijski pokrovitelj projekta i kako je izjavila Sanela Poričanin, ova TV kuća će na najbolji mogući način medijski propratiti ovaj događaj i prezentirati ga javnosti.

U manifestaciji će učestvovati bivši i sadašnji olimpijski prvaci, među kojima su Victor Petrenko, Evgeni Plushenko, Oksana Baiul i drugi. Specijalni gosti manifestacije su Nino Pršeš i Ana Babić.

Ulaznice za reviju "Champions on Ice" koštaju 16 KM i već se mogu kupiti na trafikama "Duhan prometa", u Direkciji ZOI ’84 i u Zetri na kasama A i B.

Izvor: Gradska uprava
Post Reply