Champions league 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
noiserr

#5926 Re: Champions league 2013/14

Post by noiserr »

cyprus wrote:Kako ja ne mogu podnijet onog Ancelottija... Koliko taj lik ima sreće... Ma najprecjenjeniji trener današnjice...

:oops: Žao mi Atletica u pm...
Meni je dobar. Napadacki frajer, hrabro postavio tim. A i izmjene su mu bile dobre. Malo defanzivnije na pocetku dok se Atletico ne umori a onda malo igrace koji znaju malo igrati: Marcello i Isco..

Ispo je Kasparov za onog Simeona sto bezveze potrosi izmjenu na povrjedjenog Diega Costu.
Madrid

#5927 Re: Odg: Champions league 2013/14

Post by Madrid »

ernadr wrote:nadam se da će ga neko izliječit!

⭐⭐ Nexus⁴ ⭐⭐
Valjda ce veceras na terapiju kod Irine, sigurno ona zna par trikova :mrgreen:

Image
5 0 5

#5928 Re: Odg: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

Madrid wrote: Valjda ce veceras na terapiju kod Irine, sigurno ona zna par trikova :mrgreen:
ne dira ti on tu irinu ni strujom.
cyprus

#5929 Re: Champions league 2013/14

Post by cyprus »

noiserr wrote:
cyprus wrote:Kako ja ne mogu podnijet onog Ancelottija... Koliko taj lik ima sreće... Ma najprecjenjeniji trener današnjice...

Meni je dobar. Napadacki frajer, hrabro postavio tim. A i izmjene su mu bile dobre. Malo defanzivnije na pocetku dok se Atletico ne umori a onda malo igrace koji znaju malo igrati: Marcello i Isco..

Ispo je Kasparov za onog Simeona sto bezveze potrosi izmjenu na povrjedjenog Diega Costu.
Ma ja mislim generalno... Frajer već 15 godina vodi vrhunske klubove, ono samu kremu, i za to vrijeme osvoji ravno tri titule u prvenstvima... Naravno, izvlače ga trofeji iz Lige prvaka, ali ja ga nikako ne mogu vidjeti kao jednog od najboljih svjetskih trenera...

Ne znam, vjerovatno nisam skroz objektivan, al recimo još dok je vodio Chelsea, ja sam jedva čekao da ode iz kluba... Nije mi nikako legao, bez obzira što je osvojio duplu krunu...
Saian

#5930 Re: Champions league 2013/14

Post by Saian »

kory_galaktikos wrote: pogledaj statistiku utakmice bayern:real madrid a rezultat je 0:4 i ima takvih x slucajeva
ajd da probam, posto iz ovog mogu zakljuciti da si implicitno definirao statistiku kao posjed lopte, shutevi na gol, pored gola, korneri, neki niz metrika koji su pokazatelj dominacije jednog tima, onda tome mozemo dodati i konachni rezultat, koji je takodjer jedna od metrika mecha, i k tomu ona najvazhnija, sad kad smo definirali sta zoves statistikom, mozemo poceti prichati o tome koliko to statistika lazhe, utakmice poput ove Bayerna i Reala koju si naveo se naravno deshavaju te su sa svim svojim izmjerenim metrikama dio kompletnog skupa podataka koji se skupljaju tokom vremena, takodjer je jako intuitivno da su ove metrike ili statistike kako ih zoves (udarci na gol, posjed itd.) mnogo cheshce u sonanci s konachnim rezultatom nego sto nisu, tj. utakmice u kojoj jedan tim ima veci posjed, vishe shuteva, vishe kornera, vishe pasova i koje zvrshe pobjedom dominantnijeg tima su cheshce nego ove tipa Bayern - Real, no samo njihovo postojanje ne predstavlja nikakvu ekvivalentnost s izjavom statistika zna lagati, utakmice tipa Bayern-Real su dio ukupnog tijela podataka i one zauzimaju svoj dio u bilo kakvom statistichkom modelu koji ce neko napraviti da opishe ovisnost shuteva na gol, posjeda lopte ... s jedne strane i konachnog pobjednika s druge strane, dakle statistika u ovom sluchaju ne lazhe, nego objasnjava i pojavu ovakvih utakmica, koje bi se mozda mogle nazvati outlier-ima ili repom distribucije (kakva god ona bila), najveca ironija u ovom svemu je da zaista postoje jako prisutni, i primjeri jednostavni za objasniti kad to statistika lazhe, tj. kad je ta floskula, koju svi ko na kakvom gusarevom ramenu ponavljaju zaista posrijedi, no ovo sto si ti naveo nije jedan od tih i nadam se da sam ti uspio objasniti zasto

edit: typo
Last edited by Saian on 25/05/2014 02:50, edited 1 time in total.
Saian

#5931 Re: Odg: Champions league 2013/14

Post by Saian »

505sCrtom wrote:
Madrid wrote: Valjda ce veceras na terapiju kod Irine, sigurno ona zna par trikova :mrgreen:
ne dira ti on tu irinu ni strujom.
so ju rekn bateri pauered tojz or vat :D
golman

#5932 Re: Champions league 2013/14

Post by golman »

golman wrote:Real među 3 favorita za titulu prvaka Evrope.
Evo,ovo je moj post od prije 3 mjeseca...e jbg,uvijek pobijede bogati.. :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Saian

#5933 Re: Champions league 2013/14

Post by Saian »

golman wrote:
golman wrote:Real među 3 favorita za titulu prvaka Evrope.
Evo,ovo je moj post od prije 3 mjeseca...e jbg,uvijek pobijede bogati.. :( :( :( :( :( :( :( :( :(

pocjeti me :D :run:
5 0 5

#5934 Re: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

Image
:|
Madrid

#5935 Re: Champions league 2013/14

Post by Madrid »

Saian wrote:
kory_galaktikos wrote: pogledaj statistiku utakmice bayern:real madrid a rezultat je 0:4 i ima takvih x slucajeva
tj. utakmice u kojoj jedan tim ima veci posjed, vishe shuteva, vishe kornera, vishe pasova i koje zvrshe pobjedom dominantnijeg tima su cheshce nego ove tipa Bayern - Real,
Tu je statistika kompletno podbacila sem rezultata, poptuno zavarava, jer Bayern nije ni bio dominantniji tim na terenu.
To o cemu ti pricas je Barcelona - Chelsea, Barcelona dominirala, a ovi zabijali.
Statistika je bitna, ali u sportu zna zavarat, da ne vara sve kladionice bi otisle u mp3
5 0 5

#5936 Re: Odg: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

Saian wrote: so ju rekn bateri pauered tojz or vat :D
ne znam za nju, ali mislim da on voli nesto drugo.
todd_smith

#5937 Re: Champions league 2013/14

Post by todd_smith »

505sCrtom wrote:Image
:|
Lik usere na kraju sve jbg

Taman je poceo svima biti simpatican ili barem manje antipatican i onda uradi ovo. I cude se kada ga Blatter ismijava ono ili sto Messija svi vise vole :roll:
Saian

#5938 Re: Champions league 2013/14

Post by Saian »

Madrid wrote:
Tu je statistika kompletno podbacila sem rezultata, poptuno zavarava, jer Bayern nije ni bio dominantniji tim na terenu.
To o cemu ti pricas je Barcelona - Chelsea, Barcelona dominirala, a ovi zabijali.
Statistika je bitna, ali u sportu zna zavarat, da ne vara sve kladionice bi otisle u mp3
uh :run: , ne bi, zapravo, kladionice izrachunavaju kvote upravo na osnovu statistichkog modela i bujice podataka s kojom raspolazhu, a nakon sto izracunaju fer (martingale) kvote, pomjere ih sebi u korist da bi vas par dobilo i pohvalilo se raji u kafani, jer valja zadrzat musterije, no kuca je, on d long ran uvijek u plusu, jer se kvote izrachunavaju ne samo na osnovu podataka o prijashnjim slichnim utakmicama nego i na osnovu kaldionicharskih sklonosti musterija, tako da ti kao pojedinac svakako mozes dobiti, no ljudi koji se klade, oni kao grupa su uvijek u minusu, da ne kazem sta gore, kladionice i kladjenje kao takvo nije opstalo ovako dugo jer statistika lazhe, upravo suprotno, statistika (odn. podaci i modeli koje kladionice koriste) je dovoljno dobra preslika realnosti da se neminovan X-factor koji uvijek postoji moze bez puno brige kompenzirati i uzeti listonoshe lopatom
AndreyBlanc

#5939 Re: Champions league 2013/14

Post by AndreyBlanc »

Realan i stvaran komentar je na sve ovo da se Cholo čitaj Simeone nije trebao onako puvći zadnjih 10 mintua neki iznuditi još 3-4 žuta ispred ikera sa valjanjem pa i u rizik crveni jer je finale i veliki je dobitak, nije smio primio go iz prekida jer je Real samo tako mogao priprijetiti, žao mi je Atletica stvarno sljedecih 100 godina nece moci ponoviti ovaku sezonu , kapa im do poda vratili su fudbal kakav raja voli ali Real je nakon 90 minuta bio bolja isplaćenija i kreativnija ekipa, još jednom žao mi je Atletica ali da se igralo još 3 dana poslije onih 90 minuta Real bi bio bolji, ovako sotaje žal Simeoneu koji odma treba tražiti angažman u nekoj perspektivnoj ekipi da uzme još titula frajer je sila, motivator i idealan taktičar koji je pokazao voe sezone samo slabost i neiskustvo u zadnjih 15 minuta finala lige prvaka.
Baresi 6

#5940 Re: Champions league 2013/14

Post by Baresi 6 »

505sCrtom wrote:
Baresi 6 wrote: neke statisticke cinjenice, ali statistika zna lagati :D
kakva bolan statistika. rekao si da je nacelotti naslijedio tim koji je mourinho izgradio. pokazao sam ti da se 17 dusa izmjenjalo. to nikako ne moze biti isti tim. barcelona je isti tim. koja je prodala jednog, pustila jednog, kupila jednog i vratila jednog iz posudbe.
dalje, mourinho je igrao zgrceno, agresivno, defansivno. totalna suprotnost od ancelottijevog madrida. pa jesi li gledao 3 utakmice ove sezone? a pogotovo jesi li gledao i jednu prosle sezone?
opet ti sa tih 17 dusa. jel ti se mora nacrtat? da nije bilo suspenzija i povreda, 9 istih igraca igrali polufinale protiv dortumunda prosle godine i sada finale protiv atletica. sta ti mislis anceloti doso i odmah izgradio tim iste sezone? ovaj real je murinjo izgradio. a ti sto ne podnosis tog covjeka to je druga prica.
drugo, onom ko zna i ko se razumije i 3 utakmice mogu biti dovoljne da zakljuci o cemu se radi, dok neki da odgledaju sve i jednu utakmicu sezone opet nece shvatit o cemu se radi. postoji znanje, i postoji visak slobodnog vremena da se iskopavaju neki podatci sa wikipedije. ovo drugo moze svako, dok ovo prvo vec ne bas svako :D
Last edited by Baresi 6 on 25/05/2014 04:30, edited 1 time in total.
Baresi 6

#5941 Re: Champions league 2013/14

Post by Baresi 6 »

Saian wrote:
Baresi 6 wrote: neke statisticke cinjenice, ali statistika zna lagati :D
e ako ti nije zahmet da ovo elaboriras malo, bas evo recimo na ovom primjeru (iako je ovo daleko od ozbiljne statitsike), a ako je primjer prebanalan da objasnis ovo statistika zna lagati onda slobodno objasni na kojem god hoces, kako tachno statistika (mozhe da) lazhe, pun mi je kua vishe ovih papagajskih momenata, svi kategorichno i nepobitno znaju da statistika lazhe, pa de majku mu da cujem jednom nakon te tvrdnje i kako, hvala
dobro statisticar, ne budi bukvalac, pod lagati se misli da se moze koristit kao argument da se dokaze nesto iako u stvarnosti situacija moze biti potpuno drugacija. evo konkretno u ovom primjeru, tim je napustilo 10 igraca a doslo 7 novih. znaci to se moze koristit kao argument da se dokaze da je to sada potpuno drugi tim. dok u stvarnosti, vecina onih igraca koji su igrali glavne uloge proslih sezone, su ostali isti.
madFlava

#5942 Re: Champions league 2013/14

Post by madFlava »

Najprecjenjeniji trener danasnjice, a tri lige prvaka u dzepu :D drzi se politike kipre.
seln

#5943 Re: Champions league 2013/14

Post by seln »

Islam ponovo u Spaniji: madridski muezzin poziva na namaz:

Image
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5944 Re: Champions league 2013/14

Post by bordo gandalf »

Real posteno uzeo LP i prica se svede na to kako je Ronaldo slavio gol, sreca pa nije bilo ni jedne mrlje u suđenju inace bi server pao od ovih hejtera

btw mozda je lik ovo slavio
Naime, najbolji fudbaler svijeta za prošlu godinu postigao je sinoć ukupno 68. gol u Ligi prvaka u 107 mečeva. Tako je iza sebe ostavio sjajnog Argentinca, koji je do sada dao 67 golova
omega369

#5945 Re: Champions league 2013/14

Post by omega369 »

vala iz aviona se vidjelo da ce sudija svirati penal i da je samo trebalo da pepeljuga padne bilo gdje :wink:

a nije mi toliko mrzak lik
soe4

#5946 Re: Champions league 2013/14

Post by soe4 »

Na terenu se vidio strah i pritisak na igracima Reala, i nakon primljenog gola su bili samo jos pogubljeniji. Nedostajao je taj impuls, zar i nagon koji se moze dobit od jedne-dvije prilike, da se malo probude i vide da mogu. Skok Ramosa, igraca koji je prije dvije godine Real potopio promasenim penalom se ove sezone iskupio za sve. Skok u Minhenu, skok u Lisabonu i to je to.

Ocigledno je bilo da Atletico nece moc odrzat visok tempo do kraja, jer ta potrosenost igraca se sad ispostavila kljucnom, krajem utakmice, pa i u nastavku. Preletise ih, pretrcase ih...

Sudac je bio pro. Produzio je mec koliko je trebalo, izmjene, prekrsaji, izlezavanja... a sad ona hampa i naguravanja oko nekih sitnih poteza je uvijek bila izmedju ta dva kluba. Nista neobicno.
cyprus

#5947 Re: Champions league 2013/14

Post by cyprus »

madFlava wrote:

Najprecjenjeniji trener danasnjice, a tri lige prvaka u dzepu :D drzi se politike kipre.
Pa ta činjenica ga je i precijenila :mrgreen: Ja imam osjećaj da je Faik Kolar vodio iste timove kao i Ancelotti, da bi imo sličan skor :mrgreen:

(poluozbiljan sam)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5948 Re: Odg: Champions league 2013/14

Post by Chmoljo »

kory_galaktikos wrote: ne zna se ko je ovdje bolesnik,nakon odlicnog finala toliko pisat o nacinu slavlja gola jednog od najboljih igraca svijeta ikad :-)
i marcelo se skinuo sto si zapeo za ronalda,skinuo se eto i baloteli i jos bruku igraca pa niko nista
ronaldu to nije prvi put
mrzis ga krivo ti je zbog njegovog uspjeha i to je to,Bog sami zna zasto al ajd
ne zelim se svadjat,pogotovo ne oko toga,ugodna noc i pozz svima :thumbup:
ma vala je i meni zasmetalo njegovo prenemaganje. najviše zbog Atletica, iako je isti taj Atletico naziogu Barcu koju simpatišem. valjda sam htio da zbog toga osvoje i LP. ono underdog tim, lijepa fudbalska priča o manjim klubovima i tako to...

a Ronaldo...

nekako mi je bilo ko da praviš šutku nad frajerom koji se onesvjestio prije 10 minuta i još kontaš da si faca zbog toga. :D

al' tragedija za Atletico, nema šta...
Zmijuga loma

#5949 Re: Champions league 2013/14

Post by Zmijuga loma »

cyprus wrote:izvlače ga trofeji iz Lige prvaka
:lol:

Don Carlo Veliki. Opšti pandemonijum koji mu je Mourinho ostavio je uspio dovesti u red i hladno uzeti Decimu, uz malu pomoć od jedva 170 miliona eura. Hajlajt sezone: redaljka nad Krautima, onako ih nisu natamburali još od '43.
Logovan

#5950 Re: Champions league 2013/14

Post by Logovan »

bordo gandalf wrote:Real posteno uzeo LP i prica se svede na to kako je Ronaldo slavio gol, sreca pa nije bilo ni jedne mrlje u suđenju inace bi server pao od ovih hejtera

btw mozda je lik ovo slavio
Naime, najbolji fudbaler svijeta za prošlu godinu postigao je sinoć ukupno 68. gol u Ligi prvaka u 107 mečeva. Tako je iza sebe ostavio sjajnog Argentinca, koji je do sada dao 67 golova
Sada će se javiti oni koji će napisati da je Messi puno bolji, jedno 10 puta najmanje, bla, bla...
Locked